سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 12832
تاریخ انتشار : ۲۵ مهر ۱۳۹۷
خبرها و نظرها
Share Email
پاسخ روانشناسان به این ۱۳ پرسش چیست؟

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

پاسخ روانشناسان به این ۱۳ پرسش چیست؟

 

 

 

روانشناسی و گرایش های آن، امروزه یکی از پرطرفدار ترین رشته های علوم انسانی در کشور هستند. گرایش های متعدد این علم در مراکز علمی و آموزشی، از دانشگاه ها و مراکز حوزوی بنیاد تا رسانه های جمعی، مجلات، شبکه های اجتماعی و غیره در گستره ی پژوهشی و ترویجی انتشار می یابند. عموم خانواده های چه متدین و چه غیر متدین در غالب مسائل مهم زندگی از ازدواج تا طلاق، تربیت فرزند تا شیوه تعامل با کهن سالان، از وسواس و استرس تا بی خوابی و افسردگی برای مشاوره به روانشناسان فراخوانده می شوند پس از همه روان شناسان سخت کوش سوال می کنم:
 

 

۱- دین اسلام به همراه توصیه های اخلاقی، فقهی و عرفانی به معرفی الگوهای عملی و کامل خود می پردازد. به صورت واضح می خواهیم بدانیم که انسان طراز یا اسوه ی روانشناسان چه کسانی هستند. به عبارت ساده تر روانشناسان عزیزمان می خواهند شخصیت ما را شبیه به چه کسی بسازند؟ واتسون، فروید، اسکینر، ژان پیاژه یا ...؟
 

 

۲- مکاتب روانشناسی، دین را یک پدیده ی اجتماعی ساخته دست بشر می دانند یا برای آن جایگاه آسمانی قائل اند؟

 

۳- با توجه به این که علوم رفتاری، ظنّی هستند و قرآن مجید در آیه «إِنَّ الظَّنَّ لاَ یغْنِی مِنَ الْحَقِّ شَیئاً» مسلمانان را از تبعیت ظنون نهی می کند، التزام به این آموزه های کاربردی چه حجتی برای یک فرد مذهبی خواهند داشت؟
 

 

۴- اگر واقعیت را آنچه که هست و حقیقت را آنچه که باید باشد بدانیم، آنگاه سوالی که مطرح می شود این است که در نسبت حق و باطل که مهمترین دغدغه دینی را تشکیل می دهد، نسبت روانشناسی و گرایش های آن با حق و حقیقت چیست؟ و اساسا روانشناسی که در غالب موارد، به دنبال کشف رابطه بین متغیرها است، توانایی اظهار نظر درباره حق و حقیقت را دارد؟
 

 

۵- مبنای انسان شناسی مکاتب مطرح روانشناسی، همچون شناخت گرایی، رفتار گرایی و انسان گرایی که در دانشکده های روانشناسی کشورمان تدریس می شود، بر بنیان داروینیسم بنا شده است یا کریشینیسم؟
 

 

۶- در روش تحقیق علمی، گزاره هایی علمی خوانده می شوند که تکرار پذیر، مشاهده پذیر و آزمون پذیر باشند. سوالی که مطرح می شود این است که آیا همه یا حتی بخشی از گزاره های روانشناسی که در کتاب های درسی دانشگاه تدریس می شود، توسط دانشجو یا حتی اساتید ایشان مشاهده، تکرار یا آزموده شده است؟ و یا ایشان این گزاره ها را به عنوان نقل قول تاریخی آموخته و به آن ها اعتقاد خدشه ناپذیر پیدا کرده اند؟
 

 

۷- آیا مراد از "روان" همان "روح" است؟ اگر پاسخ منفی است که باید پرسید اساسا روانشناسان مطرح همچون فروید، ژان پیاژه و دیگران اعتقادی به حقیقت روح به عنوان اشرف مخلوقات دارند؟
 

 

۸- آیا اصطلاح "ذهن" که به کرّات در روانشناسی مورد استفاده قرار می گیرد، وجود عینی دارد یا خیالی؟ به عبارت دقیق تر بخشی از جسم است یا کارکردی از کارکردهای روح؟ در صورت جسمانی بودن، دقیقا محدوده فیزیکی آن کجاست؟ و اگر کارکردی از کارکرد روح است، چه معانی مترادفی در لغتنامه فارسی برای آن می توان یافت؟ 

 

۹- با توجه به تناقضات فراوان در بین مکاتب روانشناسی و اذعان به این نکته که روانشناسی همچون سایر علوم انسانی، علمی فرهنگی محسوب می شود و به کار بستن آن در جوامع مختلف، نتایج متنوع در پی خواهد داشت، چگونه یک دانشجوی کارشناسی می تواند از تلفیق این تناقضات و تفاوت ها به راهکار واحد رسیده و درمانگر موفقی برای یک مُراجع ایرانی باشد.

 

۱۰- آیا روانشناسان عزیز کشورمان به عنوان یک درمانگر، در مشکلات روزافزون دنیای معاصر، مشکلات شخصی، خانوادگی و اجتماعی کمتری دارند؟ و به عبارت صریح تر، طلاق، افسردگی، اعتماد به نفس و کج روی های اجتماعی به صورت معنا داری در بین آن ها در مقایسه با توده مردم متفاوت است. به عبارت دیگر معلومات ایشان شمشیر بذم است یا رزم؟
 

 

۱۱- موضع گیری علم روانشناسی در برابر رذائل اخلاقی مانند حرامخواری، رباخواری، اشتغال به لغو، لهو و غفلت که مورد نهی شدید دین مبین اسلام واقع شده اند تا چه میزان دغدغه مند است؟
 

 

۱۲- روانشناسان برای درمان بسیاری از مشکلات روانی، مراجعه کننده را وادار به اعتراف به اسرار و مشکلات و گناهان خود می کنند. با توجه به این که اعتراف به گناه از دیدگاه مسیحیت تحریف شده امری مقدس، اما از دیدگاه اسلام گناه مضاعفی محسوب می شود، مراجعه کننده متدیّن چه حجّت شرعی برای اعتراف دارد؟
 

 

۱۳- آیا تبدیل متغیرهای کیفی همچون هوش بهر، میزان استرس، هوش اجتماعی و ... به متغیر های کمّی که به دلیل ساده سازی آن ها در تفاهمات علمی صورت می گیرد، به تحریف واقعیت ها و یا فروکاست نمی انجامد؟

 

حجت الاسلام علی ارجمند عین الدین



منبع :

کانال : آنتی بیوتروریسم

@antibioterorism



نظرات
  با هزار تاسف باید گفت : مطالب به اصطلاح علمی (روانشناسی ، پزشکی ، اقتصادی ،سیاسی و...) که عمدتا ریشه در اندیشه های غربی دارد به قدری در کشور ما مورد تایید و غیر قابل خدشه است که کمتر مورد نقد عالمانه قرار می گیرد. در صورتی که همانطور که در مقاله مختصر حاضر دیده می شود این مطالب به ظاهر خدشه ناپذیر به شدت خدشه پذیر و دارای تناقض های فراوان درونی است. و میلیون ها تاسف که سخنان حکیمانه اندیشمندان سرزمین مان و حتی سخنان گهر بار معصومین موردتردید قرار می گیردو مدام تقاضا می شودکه کجا اثبات شده است. افسوس افسوس افسوس ... افسوس به حال خودمان ، اگر نه بی توجهی ما کمترین خدشه ای به این گهر ها وارد نمی کند.
ارسال کننده نظر : محمد قاسمی      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ مهر ۱۳۹۷


 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12330بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15012بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35205بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46190بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17264بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23136بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63608بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536034بازدید]
زردی نوزادان[493858بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11432بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11567بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11252بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16117بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50877بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17723بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15213بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10964بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8432بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13018بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14370بازدید]

از میان مقالات

دهانشویه های ساده گیاهی و طبیعی
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
رنگ از منظر قرآن، حدیث و روان‌شناسی(مقاله انتخابی)
توطئه ای گسترده برای آفرینش انسان های گرفتار مرض بی خوابی (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
مستند «جنگ عليه سلامتي»؛ سازمان غذا و داروی آمریکا چگونه مردمش را زجرکش می کند؟+ فیلم
زگیل تناسلی
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)
رسانه و دختران (مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
اصول‌ تغذيه‌ در سيره پيامبر اعظم‌ (صلوات الله علیه و آله) (مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
شفا، از جنسی دیگر؛ ۱۴ توصیه اخلاقی شیخ حسنعلی نخودکی
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی
مسواک وحیانی