سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 1595
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
شربت‌های گیاهی

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

شربت‌های گیاهی

 

 

 

 

 

در گرمای تابستان بیشتر از همه چیز انواع شربت و خوراکی‌های خنک مشتری دارد، کم اشتهایی، عطش و ضعف معده باعث می‌شود کمی بیشتر روی انتخاب خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها دقت کنیم.

 

 

 


شربت‌های معمول مثل آلبالو، آبلیمو یا خاکشیر برای معده‌های حساس ایجاد ناراحتی‌هایی مثل درد و ورم می‌کند. شاید مهم‌ترین گزینه، استفاده از شربت‌هایی باشد که با انواع عرقیات گیاهی تهیه می‌شوند. این عرقیات هم خوش‌عطر و خوش طعم است و هم خاصیت دارویی و تقویتی دارد؛ آن‌قدر که در طب مکمل هم از آن استفاده می‌کنند.


 

 

 

طب مکمل

 

 


امروزه پزشکان در تحقیقات‌شان به این نتیجه رسیده‌اند که طب سنتی در حفظ سلامت و درمان بسیاری از بیماری‌ها می‌تواند مؤثر باشد؛ برای همین به آن طب مکمل می‌گویند.

 

 

 

در مقابل، آگاهان و حکمای طب سنتی هم طب جدید و دارو درمان شیمیایی را نفی نمی‌کنند و آن را مکمل روش‌های درمانی خود می‌دانند؛ گر چه اندک پزشکانی هم هستند که طب سنتی را غیرعلمی و غیرمفید می‌دانند.

 

 

 

به هر حال امروزه، علم پزشکی به این سمت پیش‌ می‌رود که در تولید دارو و درمان بیماری‌ها‌ از داروهای گیاهی و طب سنتی هم استفاده کند. اکنون در آلمان بیش از 70 درصد داروها با منشأ گیاهی تولید و روانه بازار می‌شوند، در آمریکا، هند و  چین 40 تا 50 درصد و... اما متأسفانه در ایران - با وجود داشتن سابقه‌ای درخشان در طب سنتی - تنها 9صدم درصد از داروهای تولیدی منشأ گیاهی دارند.

 

 

 

خوشبختانه طی چند سال اخیر محققان داروساز کشورمان به سمت تحقیق و تولید داروها و عرقیات گیاهی روی آورده‌اند و نتیجه آن هم تولید داروهای ایذر، دیابت، بیماری‌های ریوی و... بوده است. بخش مهمی از درمان‌های طب سنتی با تجویز عرقیات گیاهی – که خواص گوناگون و مؤثری دارد – انجام می‌شود که در بخش‌های بعدی مطلب به آن می‌پردازیم.

 

 


نور، گرما، رطوبت دشمن عرقیات

 

 

 

- بعضی عرقیات معطر مثل گلاب، هل و... اگر در مقابل نور خورشید باشند، عطر خود را از دست می‌دهند؛ پس بهتر است این نوع عرقیات را پشت پنجره آفتابگیر قرار ندهید.

 

 

 

- عرقیات به علت تبخیر شدن آبشان هنگام جوشاندن و غلیظ بودنشان، فسادناپذیرند اما تاریخ مصرف بعضی از آنها 3 ساله و بعضی دیگر یک‌ساله است و این یعنی بعد از گذشت تاریخ مصرف، خاصیت‌شان از بین می‌رود، نه اینکه خراب شوند.

 

 

 

- مکان گرم و مرطوب، زودتر خاصیت انواع عرقیات را از بین می‌برد بنابراین آشپزخانه به دلیل داشتن فضای گرم و مرطوب مکان مناسبی برای نگه داشتن آنها نیست.

 

 

 

- معمولاً خاصیت عرقیات گیاهانی که طبیعت گرم یا مایل به گرم دارند، زودتر از بین می‌رود و معمولاً تاریخ مصرف آنها یک ساله است.

 

 

- نگهداری عرقیات در کمد اتاق‌های خواب، انباری و حیاط خلوت – که فضایی خشک و خنک دارند – مناسب است؛ در ضمن می‌توان آنها را در یخچال هم نگه داشت.

 

 

 

- بعضی انواع عرقیات طعم فوق‌العاده تلخی دارند و خوردن آنها – به‌ویژه برای کودکان – سخت است. این نوع عرقیات (مثل کاسنی، نعنا، بید و ...) را می‌توان با نبات، عسل یا کمی‌ آب میوه مخلوط کرد و خورد. خوردن این عرقیات همراه نبات، عسل یا آبمیوه نه تنها خاصیت آنها را کم نمی‌کند بلکه افزایش می‌دهد.

 

 

 

- اگر خواهان خرید عرقیاتی هستید که به روش سنتی تهیه می‌شود، حتماً ازعطاری‌های معتبر و قابل اعتماد که محصولات جهان گلاب (گلاب اکسیر) را می فروشند، خرید کنید تا به شما جنس تقلبی یا عرق فوق‌العاده رقیق بی‌خاصیت قالب نکنند.

 

 

 

داروهای شیرین

 

 

تهیه این شربت‌ها بسیار ساده است. یک دوم از پارچ یا لیوان را از عرق پر کرده و بقیه را آب و شکر اضافه کنید. شربت شما حاضر است. اگر مایل باشید، می‌توانید خاکشیر یا تخم شربتی را با هر یک از این عرقیات میل کنید.

 

 

 

شربت بیدمشک: شربت عرق بیدمشک از پرطرفدارترین نوشیدنی‌ها در جنوب ایران است زیرا خوردن میوه‌های تابستانی و نوشیدنی‌های سرد بعد از چندین ساعت گرسنگی در هوای گرم، معده را حساس می‌کند و باعث بروز سردرد در افراد کم خون می‌شود.

 

 

 

اما عرق بید‌مشک درست برای همین موضوع آفریده شده زیرا این عرق تقویت کننده قلب و معده، خون ساز، ضد سردرد و دردهای عضلانی است.

 

 

 

شربت عرق شاتره: اگر خیلی گرمایی هستید و اگر زیاد بیرون منزل و در آفتاب کار می‌کنید، حتماً یک لیوان شربت عرق شاتره بنوشید؛ شاتره خاصیت بسیار قوی ضدعطش و گرمازدگی دارد، خون را تصفیه می‌کند و صفرابر است.

 

 

 

شربت گلاب: گلاب تقویت‌کننده اعصاب است. شاید به خاطر رایحه خوب گل محمدی می‌تواند آدم را آرام کند. گلاب نشاط ‌آور هم هست و برای تقویت قلب هم سفارش شده. شربت گلاب به تنهایی یا با کمی تخم شربت یا خاکشیر نوشیدنی سالمی است.

 

 

 

شربت نعنا: اگر خاصیت هیچ کدام از عرقیات را ندانید، حتماً عرق نعنا را می‌شناسید.  اهالی خانه که هندوانه و میوه و شربت می‌خورند، بد نیست برای جلوگیری از معده درد و نفخ، یک لیوان شربت عرق نعنا هم بنوشند.

 

 

 

شربت بهارنارنج: شربت بهار‌نارنج که از عرق بهار نارنج همراه با آب نبات یا شکر تولید می‌شود، از نوشیدنی‌های رایج در جنوب کشور است. خاصیت آرامبخشی بهارنارنج جدا از بوی مدهوش ‌کننده و طعم خوشایند آن باعث شده تا این شربت طرفداران بسیاری در بین کسانی که شغل یا زندگی پراسترسی دارند داشته باشد. بهارنارنج، گرم، مقوم معده و قلب است  و البته خاصیت ضد نفخ هم دارد.

 

 

شربت‌های تلخ!

 

 

 


حالا که بحث عرقیات گیاهی شد، بد نیست اطلاعات‌مان را کمی بیشتر کنیم. بعضی از این عرقیات کمی تلخ و گس‌اند و به همین دلیل برای شربت مناسب نیستند اما می‌توان آنها را با آب و شکر قابل خوردن کرد.

 

 

 

عرق بومادران: بومادران را شاید با گل قشنگ زرد رنگش بشناسید اما این گیاه علاوه بر زیبایی، خواص زیادی دارد: بومادران درمانگر ضعف عضله قلب (میوکاردیت)، احساس گرفتگی و درد در ناحیه قلب (آنژین دو پوتارین) است. اگر دست‌هایتان گزگز می‌کند و خواب می‌رود، حتماً از این گل استفاده کنید.

 

 

 

عرق برگ چنار: اگر دلتان می‌خواهد کمی چاق شوید یا تب دارید و یا دچار تنگی نفس هستید، عرق برگ چنار نوشیدنی خوبی است.

 

 

 

عرق آویشن: مقوم بدن و معده و تقویت‌کننده بینایی است. ضدتشنج و نفخ، درمان‌کننده سرفه، تنگی نفس، درد مفاصل، سیاتیک، خونریزی‌های رحمی، کوفتگی عضلات و ضد عفونی‌کننده مجاری تنفسی است. اصولاً آویشن یک گیاه همه‌فن حریف است.

 

 

 

عرق بابونه: مقوم معده، بادشکن، اشتهاآور، هضم‌کننده غذا، صفرابُر، ضد تشنج و ضدعفونی‌کننده است. در استعمال خارجی تقویت‌کننده مو است و در رفع بیماری‌های پوستی و محفوظ نگه داشتن زخم از آلودگی بسیار مؤثر است.

 

 

 

عرق خار شتر: اگرچه اسمش خنده‌دار است اما خواص زیادی دارد؛ تصفیه‌کننده خون و کبد، شست‌ و شودهنده کلیه‌ها و مفید برای دفع سنگ کلیه و مثانه است.

 

 

 

عرق زیره: کمی تند و تلخ است اما این تلخی را به نتایج شیرین‌اش ببخشید؛ چون زیره ضدچاقی، هضم‌کننده غذا، بادشکن و رافع ناراحتی‌های معده است. این عرق حتماً باید بعد از غذا و با نصف لیوان آب مصرف شود.

 

 

 

عرق سنبل الطیب: در درمان تحریکات عصبی، تشنج و میگرن مؤثر است. آرامش‌بخش و خواب‌آور است. اگر عصبی هستید یا کم‌خوابی دارید، دم‌کرده یا عرق سنبل الطیب نوشیدنی مناسبی برای شماست.

 

 

 

عرق هفت گیاه:  یک لیوان عرق هفت‌گیاه هم میل کنید. عرق هفت گیاه پایین‌آورنده قند خون است.

 

 

 

 

نکاتی درباره عرقیات گیاهی

 

 

 

مناطق سردسیر نسبت به مناطق گرمسیر و مرطوب، از پوشش گیاهان با خاصیت‌های دارویی غنی‌تری برخوردار است.

 

 

 

عرق دوآتشه به معنای آن است که گیاه 2 بار جوشانده شده، آب کمتری دارد و غلیظ‌تر است و در نتیجه تأثیرگذاری سریع‌تری هم دارد.

 

 

 

بنا به نظر آقایان گلاب گیر و هم چنین مشتریان خود ما بیشترین مصرف عرقیات گیاهی به ترتیب زیر است: 1 ـ گلاب 2  ـ نعنا 3  ـ شاتره 4 ـ کاسنی 5 ـ خارشتر 6 ـ زیره سبز 7 ـ شوید 8 ـ رازیانه.

 

 

 

گران‌ترین نوع عرقیات به دلیل کمیاب بودن گیاهش، عرق کیالک است که در واقع عرق زالزالک وحشی است (با زالزالک معمولی فرق دارد). عرق کیالک معمولا 200 تا 250 تومان از بقیه عرقیات گران‌تر است و البته تولید صنعتی آن هم نسبت به بقیه عرقیات محدودتر است. البته این عرق را ما مثل بقیه عرقیجات با یک قیمت عرضه می کنیم.

 

 



سرم های خوراکی

 

 


- عرقیات، درست مثل سرم هستند؛ یعنی بلافاصله بعد از مصرف جذب خون می‌‌شوند و تأثیر خود را می‌گذارند.

 

 

 

- خوردن بیش از اندازه این عرقیات مثل زیاده‌روی در خوردن هر چیز دیگری بسیار مضر است. بیشترین میزان مجاز مصرف یک نوع عرق در طول شبانه‌روز 2 لیوان است؛ آن هم در موارد استثنا؛ بنابراین خیال نکنید هر چه بیشتر بخورید زودتر خوب می‌شوید و نتیجه دلخواهتان را می‌گیرید.

 

 

 

-خوردن بعضی از عرقیات مثل عرق بیدمشک، بابونه، صدگیاه و... برای کودکان زیر 2 سال و افرادی که به آنفلوآنزا یا آبله مرغان مبتلا هستند، ممنوع است و در مورد زنان باردار یا شیرده هم باید با احتیاط مصرف شود؛ برای همین در موقع خرید شرایط خود یا کسی را که برایش از این عرقیات می‌خرید، به جناب عطار توضیح دهید.

 

 

 

- همزمانی در مصرف بعضی از داروهای شیمیایی با مصرف بعضی از عرقیات باعث بی‌اثر شدن دارو و عرق می‌شود؛ مثل گیاه سنبل‌الطیب که برای آرامش‌بخشی، رفع سردردهای عصبی و کم‌‌خوابی تجویز می‌شود و به هیچ وجه نباید همراه داروهای خواب‌آوری مثل دیازپام، فنوباربیتال و... استفاده شود.

 

 

- بعضی عرقیات طبیعت گرم و بعضی طبیعت سرد دارند. عرق‌های گرم را مانند نعنا، سنبل‌الطیب، آویشن و... باید نم‌نم و جرعه‌جرعه نوشید تا تأثیر داشته باشد و عرق‌های سرد مانند عرق بید، کاسنی و... را باید یکباره (یک لیوان در روز) خورد تا مؤثر شود.

 

 

 

- تعداد دفعات مصرف عرقیاتی که برای درمان ریوی تجویز می‌شود ‌کم است؛ در عوض طول درمان عرقیاتی که برای درمان بیمار‌ی‌های چربی خون، قندخون و بیمار‌ی‌های کبدی و معدوی تجویز می‌شود، ممکن است به مدت 2 یا 3 ماه باشد.

 

 

- عرقیات را در جای خشک و خنک نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.

 

 

 

- ممکن است به شما توصیه کنند برای غلیظ‌تر شدن عرقیات آنها را بجوشانید؛ این کار کمک چندانی به افزایش خاصیت آنها نمی‌کند و حتی ممکن است بو و طعم آنها را نیز خراب کند.

 

 

 

 

 

منبع :

پایگاه اینترنتی گلستان گلاب



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12351بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46219بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17275بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536141بازدید]
زردی نوزادان[493930بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11585بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16124بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

هشت غذايي كه كارشناسان هرگز نمي‌خورند (مقاله انتخابی)
حجامت آلرژی؛ راه حلّی ساده برای مشکلی بزرگ
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
یک چهره، یک سرطان و یک سؤال(مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
نگاهی ویژه به بیوتروریسم دارویی آمریکا(مقاله انتخابی)
توالت فرنگی بهتر است یا توالت ایرانی؟ (مقاله انتخابی)
مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت
مرض عقوبت
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 2 علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر جبران خطای تحدید نسل، «عقیم‌سازی» همچنان ادامه دارد/ دیگر از دلارهای سازمان های بین المللی برای جلوگیری از پیری جمعیت ایران خبری نیست!
درسنامه مزاج شناسی- مقاله چهارم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج دم
دیپلماسی ورزشی؛ ابزاری برای نفوذ آمریکا در جوامع (مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)