سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 1876
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
طب سنتی در رسانه؛ مصاحبه استاد محمد عبادیانی

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

 

طب سنتی در رسانه؛

مصاحبه استاد محمد عبادیانی

 

 

 

 

مکتب طب ایرانی در کنار طب سنتی چین و هند یکی از بزرگترین مکاتب پزشکی در جهان است که قدمت آن به چند هزار سال پیش باز می‌گردد. این مکتب با تکیه بر تئوری عناصر و اخلاط، شکل گرفته و در واقع مادر مکاتب پزشکی جهان محسوب می‌شود.

 

 

 

در دنیای امروز مکاتب پزشکی و شیوه‌های درمانی مختلفی وجود دارد که هر کدام بر اساس مقتضیات خود موازی با طب آلوپاتیک یا طب رایج به درمان بیماری‌های جسم و روح انسان می‌پردازد. هر یک از این مکتب‌ها از منطق و فلسفه‌ایی خاص خود نشات گرفته و متخصصان و صاحب‌نظران مختلفی با عنایت به دستورات و شیوه‌های درمانی هر مکتب، برای حفظ سلامت و بهبود بیماری‌های انسان تلاش می‌کنند.

 

 

 

مکتب طب ایرانی در کنار طب سنتی چین و هند یکی از بزرگترین مکاتب پزشکی در جهان است که قدمت آن به چند هزار سال پیش باز می‌گردد. این مکتب با تکیه بر تئوری عناصر و اخلاط، شکل گرفته و در واقع مادر مکاتب پزشکی جهان محسوب می‌شود. مکتبی که نه تنها به لحاظ علمی و تکنیکی بلکه به لحاظ پژوهشی و آموزشی نیز یکی از موفق‌ترین مکاتب پزشکی در جهان است. با استاد محمد عبادیانی متخصص طب ایرانی و مدرس دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران درباره مکتب طب ایرانی، رویکرد آن به درمان بیماری‌ها و ضرورت همراهی طب سنتی ایران و طب رایج، گفت و گو کردیم. 

 

 

 

مکاتب طبی در جهان مکمل یکدیگرند

 

 

هر مکتب طبی در جهان بر اساس ۴ محور بینش، منش، روش و دانش شکل گرفته است. بنابراین تعریف هر مکتب از انسان که موضوعی پزشکی است و همینطور تعریف غذا، دارو و اتخاذ شیوه‌های درمانی متناسب با تئوری‌ها یا بخش نظری پزشکی در هر مکتب از جمله عواملی است که موجب به وجود آمدن مکاتب مختلف پزشکی در جهان شده است. هر یک از این مکاتب دارای موفقیت‌ها و عدم موفقیت‌ها و بن بست‌هایی است. از این روست که از سال‌ها پيش در جهان پزشکی اين ديدگاه مطرح شده است که کنار گذاشتن علوم نیاکان امری نامعقول بوده و باید در اين مورد تجديد نظر كرد. چرا که دانشمندان و متفکرینی که در شرق و غرب عالم، عمری را به تحقیق و پژوهش گذرانده‌اند و شهرت جهانی یافتند، می‌توانند با همراهی هم به نتایجی برسند که راهگشای بن‌بست‌های فعلی و آتی جهان پزشکی باشد. از این رو سازمان بهداشت جهانی کمیته ویژه‌ای را برای احیای علوم پزشکی نیاکان ملت‌ها اختصاص داد تا کشورهای مختلف علاوه بر تحقیقاتشان در پزشکی روز برای احیای طب سنتی خود ترغیب و تشویق شوند. تا همه این مکاتب در کنار هم برای تندرستی و سلامتی بشر تلاش کنند. به قول استاد مصطفوی کاشانی؛ علوم نیاکان و طب کلاسیک دو بال یک پرنده‌اند که بدون وجود هر یک پرواز پرنده ناقص و غیرممکن است.

 

 

 

طب سنتی با طب فولکوریک ایران متفاوت است

 

 

 

از سال ۱۳۸۴ تا کنون هر سال از طریق آزمون سراسری، و از میان پزشکان عمومی داوطلب این رشته، تعدادی دانشجو در مقطع دکترای تخصصی طب سنتی ایران وارد دانشگاه‌ها می‌شوند. در حال حاضر ۴ دانشگاه تهران، شهید بهشتی، ایران و شاهد در رشته دكتراي تخصصي طب سنتي دانشجو مي‌پذيرد. دوره دکترای تخصصی طب سنتی ایران حدود ۵ سال طول مي‌كشد، بنابراین ما هنوز در کشورمان پزشكاني كه از اين رشته فارغ‌التحصيل شده باشند، نداريم. و دانشجويان اين رشته هنوز در حال آموزش هستند. از این رو معتقدم آنچه امروز در جامعه، به نام طب سنتی مشهور شده و پزشک و غیرپزشک و مدعیان طبابت در سامانه طب سنتی ايران اجرا می کنند، نه تنها طب سنتی نیست بلکه بیشتر به طب فولکور شبیه است. چرا که طب سنتی ايران یا بهتر بگويم مکتب طب ایرانی، یک مکتب پزشکی علمی و پویاست که نیازمند تجهيزات خاص متناسب با آن است. به عنوان مثال در سيستم پزشكي آلوپاتيك، یک پزشک بدون بهره‌گيري از امکاناتی مثل بخش تزریقات و پانسمان، داروخانه، آزمایشگاه‌هاي تخصصي و غيرتخصصي، بخش جراحی و …، تنها با داشتن چند برگ سرنسخه چگونه می‌تواند به بيماران خدمات‌رساني كند، و در سامانه بهداشت و درمان كشور موثر باشد. به همين ترتيب، مدعی طبابت به شيوه سنتی، با کدام روش، ابزار، دستیار، داروخانه مجهز به داروهای گیاهی و سنتی، نیروهای پیراپزشکی، کارخانه‌های داروسازی و …، می‌تواند از امكانات بالقوه‌اي كه طب سنتي ايران در درمان بسياري از بيماري‌ها دارد، استفاده كند و به بيماراني كه مايلند از اين سيستم درماني بهره ببرند، خدمات درماني ارايه كند.

 

 

 

از این رو آنچه امروزه در جامعه به وقوع می‌پیوندد بخش عمده‌ای به حالات روانی بیماران باز می‌گردد. چرا که بیماري كه از همه درمان‌هاي رايج آلوپاتيك و شيميايي، نتيجه‌اي نگرفته و احتمالا با توصيه دوستان و آشنايان، به آغوش طب سنتي پناه آورده، منتظر وقوع یک معجزه است، بنابراين با همه وجود و توان و حتي اعتقاد، به انجام دستورات كمر همت مي‌بندد و در بسياري از موارد از درمان هم رضايتمندي نسبي دارد. البته آنچه كه بيان كردم، از منظر يك مكتب علمي مورد اهميت است، در غير اين صورت اگر از ديدگاه طب فولكور بخواهيم به موضوع نگاه كنيم، به آنچه كه امروزه در جامعه به عنوان درمان‌هاي سنتي، رايج است، طبابت و … گفته مي‌شود!

 

 

 

 

برای درمان چه بیماری‌هایی به طب سنتی مراجعه کنیم؟

 

 

 

در بسیاری از بیماری‌های مزمن مانند بیماری رفلاکس، ناراحتی‌های مفصلی و استخوانی، ناراحتی‌های لوله گوارش، مشکلات و بیماری‌های جهاز تنفسی می‌توان به متخصص طب سنتی مراجعه کرد. بسیاری از بیماری‌های شایع از قبیل سرماخوردگی‌ها، یبوست‌ها، اسهال‌های ساده و برخی دیگر از بیماری‌ها که در طب کلاسیک بدون درمان یا همراه با درمان‌های علامتی و کنترل شده هستند، و غالبا پس از مصرف داروهای شیمیایی مورد نیاز برای درمان آنها عوارض جانبی به سراغ بیمار می‌آید، در طب سنتی دارای درمان است.

 

 

 

و اما بیماران مبتلا به دیابت به ویژه دیابتی‌هایی که با انسولین به کنترل میزان قند خونشان می‌پردازند، بیماران ریوی که تحت درمان با کورتون و اسپری هستند، بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید یا کولیت اولسروز، بیماران مبتلا به ناراحتی قلبی، افراد مبتلا به فشارخون‌های مقاوم به درمان می‌بایست همزمان با مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک خود از درمان‌های طب سنتی نیز بهره بگیرند. این گروه از بیماران هرگز نباید داروهایشان را ترک کنند. حتی کم کردن میزان مصرف این داروها نیز نباید خودسرانه صورت بگیرد و حتما می‌بایست با مشاوره متخصص مربوطه این کار انجام شود. زیرا تغییر دوز و قطع خودسرانه این داروها، عوارض بسیار خطرناک، و در مواقعی زيان‌هاي غیرقابل جبران به همراه دارد.

منبع :

تندرستان



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12351بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15025بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35228بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46220بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17275بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23149بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63633بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536146بازدید]
زردی نوزادان[493932بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15229بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

روش های افزایش شیر مادران شیرده
کشتم شپش شپش کش شش پا را!!
مراقبت های پس از زایمان (1)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
جراحی زیبایی، جایز یا حرام؟
معضل جهانى سلامت(مقاله انتخابی)
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
درمان های ساده و عملی انگل های گوارشی
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کاربران موبایل دقت کنید!
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
چگونه دانشگاه به دانشجویان خیانت می کند؟ (مقاله انتخابی)
جنایتی هولناک در پرونده غرب؛ پشت پرده آلوده کردن مردم ایران به ایدز توسط فرانسه + تصاویر و فیلم(مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 2 علیرغم تأکیدات رهبر انقلاب مبنی بر جبران خطای تحدید نسل، «عقیم‌سازی» همچنان ادامه دارد/ دیگر از دلارهای سازمان های بین المللی برای جلوگیری از پیری جمعیت ایران خبری نیست!
آیا کنترل جمعیت در راستای منافع ملی است؟(مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
جهان فشن؛ صنعتی استثماری برای استحمار دیگران ( مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)