سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا

سلام و عرض ادب با تشکر از مطالب مفید شما خواستم بدونم کالری روزانه این رژیم چقدره ؟
عشرت حسینی

سلام واحترام آقای دکترهرچی ازخدامیخواییدبهتون بده خیلی راهنماییم کردید یک دنیاممنونم من ۳ماهه اول هستم دندان هاکاملاسالم متاسفانه قسمتی ازلثه حالت التهاب گرفته دندانم هم دردمیکنه دندانپزشک رفتم دکترزنان رفتم هیچ کدوم داروندادن هرچی اصرارکردم دندانپزشک میگه من زنان نیستم دکترزنان میگه مگه من دندانپزشکم ،اشک منودراوردن ،خودم تندتند بانمک میشورم الحمدلله دردکمترمیشه شمادستوردیگه ای میفرمایید خدایی نکرده عفونتش زیادنشه،نگرانم،یک دنیاممنونم
زینب

سلام.وقتتون به خیر. مقدار خورشتی که مجاز به خوردن هستیم چقدر هست؟ و اینکه میشه فقط ۴ وعده خورد و وعده ی آخر که به ۱۱ شب میحورده نخورد؟
نامجو

سلام بنده دستور مصرف سیب رو که فرمودید استفاده کردم اما انگار سنگینه و میفته تو معدم ، و تنگی نفس برام میاره
...

ببخشید اگر بدای گرمی رحم یا رفع سودا یا پاکسازی بدن یا موارد دیگه دمنوش گیاهی استفاده کنم مثل رازیانه یا افتیمون و ... بعدش باید چقدر صبر کنیم تا اقدام به بارداری؟
سمیه

سلام ببخشید حجامت قبل بارداری توصیه میشه ؟ بعدش چقدر باید صبر کنیم و سوال دوم علت سیاتیک میوواند مصرف لبنیات یا شکلاتها باشد ؟ چون طبق تجربم با مصرف اینا سیاتیکم میگیره
سمیه

سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
...

سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)
کد : 2147
تاریخ انتشار : ۳۰ بهمن ۱۳۹۶
خبرها و نظرها
Share Email
نکاتی پیرامون تخم مرغ نیمبرشت و سالمونلا

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 نکاتی پیرامون تخم مرغ نیمبرشت و سالمونلا

 

 

 

 

 

دکتر محمد علی زارعیان، دبیر انجمن تحقیقات طب سنتی ایران

 

 

یکی از مخالفتهایی که در مورد استفاده از زرده تخم مرغ نیمبرشت(عسلی) ابراز می گردد این است که تخم مرغ نیمبرشت می تواند انتقال دهنده باکتری سالمونلا باشد. متن پیش رو حاوی نکاتی از طب جدید و طب سنتی در این زمینه به عنوان مقدمه و در نهایت جمع بندی این نکات جهت رسیدن به یک نتیجه قابل استفاده می باشد.

 

 

طب جدید:

 

 

یک. سفت شدن زرده تخم مرغ لزوما مانع از انتقال سالمونلا نخواهد گردید و در صورت رعایت شرایط حرارتی آن، باعث کاهش ریسک انتقال می گردد.

 

 

دو. سالمونلا در بعضی از افراد فلور نرمال بدن می باشد و کشف آن در مدفوع لزوما به معنای عفونت با آن نیست.

 

 

سه. ابتلای با سالمونلا در اکثر افراد خودمحدود شونده است و فقط در افراد با ضعف و نقص سیستم ایمنی می تواند عفونت شدید ایجاد نماید.

 

 

چهار. افراد مصرف کننده شربتهای ضداسید و داروهای سرکوبگر اسید معده ریسک ابتلای بالاتری نسبت به افراد عادی دارند.

 

 

پنجم. تمام خوراکیهایی که در آنها از تخم مرغ خام استفاده می شود می توانند انتقال دهنده سالمونلا باشند مثل سس مایونز، بعضی از انواع بستنی و....

 

 

 

طب سنتی:

 

 

یک. در طب سنتی اعتقاد بر این است که سفیده تخم مرغ تشکیل دهنده اعضای جوجه و زرده تخم مرغ غذای جوجه در زمان رشد جنینی می باشد.

 

 

دو. بر اساس مورد فوق، چون زرده تخم مرغ غذای حیوانی ضعیف و کم بنیه است و منفذی برای خروج فضولات ناشی از هضم در زمان جنینی وجود ندارد، لذا زرده معتدل و مایل به حرارتی لطیف می باشد تا بتواند به سرعت به خون تبدیل گردد. پس سه ویژگی در زرده هنگام خورده شدن وجود دارد: سریع بودن هضم و جذب و استحاله و تبدیل به خون، کمی فضولات ناشی از هضم، تولید خون لطیف و مناسب قلب. به همین دلیل مناسب ترین غذا برای رفع ضعف ناشی از بیماریها و افراد ضعیف است. البته زرده سفت شده دیرهضم است و غذائیت زیادی دارد.

 

 

سه. سفیده تخم مرغ لزج، سرد و دیرهضم است و برای افراد سردمزاج و معده های ضعیف مضر است چرا که از آن بلغمی غلیظ و لزج تولید می گردد.

 

 

چهار. بهترین حالت پخت برای تخم مرغ این است که آن را در آب بجوشانند تا به حالت نیم پخت دربیاید بعد سفیده آن را جدا کنند و قدری نمک یا شکر سفید به آن اضافه کنند تا هضم آن بهتر و غذای خوبتری داشته باشد.

 

 

پنجم. تخم مرغ کاملا پخته دیرهضم است و برای افرادی که کارهای سخت و معده های قوی دارند مناسب است. تخم مرغ نیمرو از نظر طب سنتی بسیار بد است و تولید بخارات می کند و باعث فساد سایر غذاها می گردد. خاگینه نیز سنگین و دیرهضم است.

 

 

ششم. از نظر طب سنتی اسهال در افراد مختلف علل مختلف دارد و بعضی افراد استعداد بیشتری نسبت به اسهال دارند.

 

 

هفتم. مصرف مواد زودهضم و کثیرالغذا مثل زرده تخم مرغ در افرادی که دچار امتلاء و تجمع بیش از حد مواد در بدن هستند (مثل افراد دارای اضافه وزن) توصیه نمی گردد، چرا که از یک طرف به دلیل زودهضم بودن فرد را به سمت مصرف غذای بیشتر سوق می دهد و از طرفی به دلیل غذائیت بالا امتلاء را تشدید می کند.

 

 

 

جمع بندی:

 

 

یک. معمولا افرادی که تخم مرغ عسلی مصرف می کنند زرده و سفیده را با یکدیگر مصرف می کنند، و در منابع طب جدید نیز مطالعه ای بر روی امکان ایجاد اسهال به دنبال مصرف زرده به تنهایی صورت نگرفته است. در طب سنتی نیز مصرف سفیده به دلیل داشتن اخلاط ردیئه و غلیظ نهی شده است.

 

 

دو. از نظر طب سنتی ایجاد اسهال بعد از مصرف زرده به تنهایی با توجه به نکاتی که ذکر گردیده است دور از ذهن به نظر می رسد، ولی مصرف آن به همراه سفیده به دلیل داشتن اخلاط ردیئه و دیرهضم بودن و تولید بلغم از آن، دور از ذهن نیست، چرا که قوه مدبره بدن برای دفع اخلاط ردیئه اسهال ایجاد خواهد کرد. لذا به نظر می رسد عمده مصرف کنندگانی که به دنبال مصرف تخم مرغ عسلی دچار اسهال می گردند به دلیل مصرف همزمان زرده و سفیده به این حالت دچار می گردند.

 

 

سه. تخم مرغ گرچه حاوی سالمونلا باشد لزوما در هر فردی ایجاد اسهال نمی کند و استعداد فرد نیز در ایجاد اسهال نقش دارد. این افراد از نظر طب سنتی نیز مستعد اسهال با مصرف مواد دارای اخلاط ردیئه و دیرهضم می باشند، و به همین دلیل از مصرف موادی که امکان ایجاد اسهال دارند منع می شوند. مثلا اطفال، افراد سالمند، ضعیف البنیه، صاحبان معده سرد و ضعیف و افراد کم تحرک از گروههایی هستند که از مصرف مواد دیرهضم و دارای اخلاط ردیئه منع شده اند. استعداد بیشتر این افراد در طب جدید نیز اثبات گردیده است.

 

 

چهار. در طب سنتی مصرف زرده تخم مرغ عسلی برای افراد ضعیف و اطفال نیز پیشنهاد شده است. همانطور که گفتیم این گروه استعداد بیشتری برای بروز بیماریها دارند. حکما به تجربه دریافته بودند که مصرف چه غذاهایی عامل اسهال می شده است و سالمونلا یک پدیده نوظهور نیست. پس اگر زرده تخم مرغ در افراد ضعیف عامل اسهال و باعث ضعف بیشتر آنها بود قطعا در کتب خود در این باره مطلبی بیان کرده بودند. در حالی که بعکس، آنها در طول قرنهای متمادی بیان داشته اند که «مناسب ترین غذا برای رفع ضعف ناشی از بیماریها و افراد ضعیف» زرده تخم مرغ نیمبرشت به تنهایی می باشد.

 

 

 

خاتمه:

 

 

یک. در طب سنتی توصیه به مصرف زرده تخم مرغ عسلی به تنهایی است نه تخم مرغ عسلی به صورت کامل. این نحوه مصرف به دلیل خاصیت زرده تخم مرغ و هضم سریع آن و نداشتن فضولات تغییر چندانی در مواد دفعی نخواهد داشت. با این حال اگر کسی با مصرف زرده تخم مرغ دچار اسهال گردد این اسهال دیرپا نخواهد بود و خودبخود رفع خواهد گردید.

 


دو. اسهال در طب سنتی لزوما نشانه بدی نیست و بیان کننده توانایی بدن برای دفع مواد زاید می باشد. البته دیرپا شدن اسهال در افراد اکثرا به دلیل دستکاری غیرضروری یا به دلیل وجود بیماری زمینه ای در فرد است که بدن از طریق اسهال سعی در دفع موادعامل بیماری می نماید.

 

 

سه. اگر به دنبال مصرف زرده تخم مرغ نیمبرشت به تنهایی دچار اسهال گشتید (که به نظر بعید است)، اولین اقدام پرهیز از مصرف داروهای مختلف و مصرف مایعات به اندازه کافی (آبمیوه های مصنوعی به دلیل شیرینی می توانند تشدیدکننده اسهال باشند) می باشد. بعید است با دو نکته گفته شده اسهال شما در کوتاه مدت برطرف نگردد. علی ای حال در صورت تشدید اسهال و خونی شدن و به طول انجامیدن آن بیش از 3 روز مراجعه به پزشک ضروری است. ضمنا بعد از رفع اسهال برای پاکسازی بدن خود و برگرداند آن به حالت اعتدال به متخصص طب سنتی مراجعه کنید.

 

 

چهار. اگر قرار است تخم مرغ را همراه با سفیده مصرف کنید بهتر است آن را کامل بپزید تا زرده سفت شود و بعد از مصلحات گفته شده استفاده نمایید.

 

منابع


  • foodsafety.gov
  • mayoclinic.org
  • حکیم محمد اکبر ارزانى، طب اکبری، انتشارات مرکز مطالعات طب اسلامی، سنتی و مکمل
  • شرف الدین طبیب شیرازی(1392)، سود و زیان بر بدن آدمی بر اساس طب کهن ایرانی، ویرایشی از کتاب تحفه الدستور، پریناز حقیقت دوست،انتشارات سفیر اردهال

 

منبع :

سایت جامع طب سنتی ایرانی اسلامی



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12340بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15020بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35217بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46207بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17268بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23145بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63623بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536099بازدید]
زردی نوزادان[493899بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11444بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11579بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11259بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16120بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50888بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17730بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15222بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10969بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8435بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13022بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14374بازدید]

از میان مقالات

اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
منشأ ایدز؛ گفته ها و ناگفته ها(مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
امّ الامراضی به نام یبوست
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
موخوره
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
توصیه های آیت الله بهجت درباره غذا خوردن
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
پلاستیک؛ فانتزی؟ (مقاله انتخابی)
تجارت سرطان!(مقاله انتخابی)
تعویذی جهت عدم تاثیر سموم غذا