سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 23215
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۷
خبرها و نظرها
Share Email
خون آشام در انتظار امضاء

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

خون آشام در انتظار امضاء

 

 

همدان- ایرنا- گسترش زالو درمانی و اقبال از این شیوه طب سنتی برای درمان بیماری ها، در کنار مزایای پزشکی و ایجاد فرصت های شغلی، خلاء های قانونی نیز به همراه دارد که سودجویی از این خون آشام پول ساز را افزایش داده است.

 

به گزارش ایرنا، بی شک بوعلی سینا یکی از دانشمندان بزرگ جهان اسلام، از پیشگامان طب سنتی است و در کتاب قانون وی به اهمیت زالو درمانی و استفاده از این شیوه برای درمان بسیاری از بیماری و دردها اشاره شده است.


در فصل بیست و دوم کتاب اول قانون ابن سینا به نحوه شناخت زالوهای سمی از غیرسمی پرداخته و ویژگی های زالوی مطلوب و طرز استفاده از آن تشریح شده است.

 

بنابراین استفاده از این نوع کرم حلقوی آبزی در علم پزشکی در قالب طب سنتی امری نوپا نیست بلکه خارج کردن خون آلوده یا اضافی از مویرگ های بدن با استفاده از زالو از گذشته مرسوم بوده است.

 

این روزها نیز این خون آشام به صنعتی پول ساز و اشتغالزا تبدیل شده و گردش مالی و سود ناشی از آن، افراد را به سمت پرورش و تکثیر این کرم‌ آبزی راسته «آرواره‌ داران» سوق داده است.

 

طبق آخرین یافته های علمی 630 گونه زالو در جهان شناسایی شده که برخی از آن ها سمی و گوشت خوار هستند و کمتر از 10 گونه این جانور خاصیت درمانی و طبی دارد.

 

کاربردهای زالو در طب سنتی و پزشکی جدید برخی از سودجویان را نیز به این مسیر هدایت کرده تا از دوشیدن خون مردم سودی کسب کنند.

 

زالو به 2 شیوه صید در طبیعت و تولید و تکثیر در مزارع به دست می آید که در این میان برخی کشورها علاوه بر داشتن سبقه تولید و تکثیر، در زمینه صادرات نیز فعال شدند اما توجه ایرانی ها به صنعت زالو به کمتر از یک دهه می رسد.

 

به دنبال زمینه سازی برای تولید و تکثیر زالو، به علت متفاوت بودن گونه زالو طبی موجود در ایران با سایر کشورها، بنابراین هیچگونه تجربه ای قبلی در مورد شرایطی که زالو بهتر تولید و تکثیر شود وجود نداشت.

 

البته در این راستا دکتر «معصومه ملک» دکترای جانور شناسی در دانشکده علوم دانشگاه تهران شروع به انجام یک طرح تحقیقاتی با مضمون اینکه «زالوهای موجود در ایران در چه شرایطی می تواند رشد و تکثیر مناسب پیدا کنند» کرد که منجر به راه اندازی مزرعه تحقیقاتی تولید و تکثیر زالو وابسته به دانشگاه تهران شد.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گویی تفصیلی با خبرنگار ایرنا به بیان اهمیت و موانع و مشکلات فرا روی زالو درمانی پرداخت.

 

دکتر مامک هاشمی گفت: روال دریافت مجوز مراکز تهیه و تکثیر زالو به گونه ای است که باید ابتدا از شیلات و دامپزشکی مجوز دریافت شود هر چند سازمان دامپزشکی هم آیین نامه هایی برای نظارت بر مراکز تولید و تکثیر زالو دارد.

 

وی افزود: تحقیقات علمی موید این است که زالوی طبی در مراحلی از رشد باید از خون تغذیه کند در غیر اینصورت رشد مناسبی نخواهد داشت و ضریب تکثیر آن با صرفه نبوده و کارایی لازم را ندارد.

منتظر امضاییم ...

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان یادآوری کرد: یکی از مشکلات حل نشده این است که در آیین نامه سازمان دامپزشکی عنوان شده که به هیچ وجه نباید از خون و فرآورده های خونی در مراحل تکثیر زالو استفاده شود.

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: نتیجه این آیین نامه استفاده پنهانی دارندگان مراکز تکثیر و پرورش زالو از خون شده است و در این قبیل مواقع به طور حتم احتمال آلودگی این خون ها هم زیاد است.

 

وی اظهار داشت: ماحصل مشارکت دفتر طب سنتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تیم تحقیقاتی دکتر معصومه ملک، سازمان غذا دارو، دامپزشکی و شیلات تشکیل کمیته «ملی زالو» برای پایان دادن به این مشکلات بود.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: با پیگیری های شفاهی و تلفنی صورت گرفته از دفتر طب سنتی وزارتخانه، مشخص شد که ماحصل فعالیت این کمیته ملی تهیه آیین نامه و ضوابطی برای تولید، تکثیر، عرضه، فروش و استفاده از زالو بوده است.

 

دکتر هاشمی ادامه داد: این آیین نامه حدود سه ماه پیش تدوین و نهایی شد اما عملیاتی کردن آن منوط به امضای رییس سازمان غذا و دارو کشور بود که با گذشت بیش از سه ماه این ضوابط امضا و ابلاغ نشد و همچنان با یک خلاء قانونی در این زمینه مواجه هستیم.

 

وی گفت: شنیده ها حاکی از این است که حتی در آیین نامه جدید نیز مشکل تغذیه زالوها حل نشده و ممنوعیت تغذیه از خون پابرجاست.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: به تازگی اخباری در فضای مجازی مبنی بر اینکه دارندگان مراکز تکثیر و پرورش زالو می توانند طبق ضوابطی خون مطمئن از دامداری ها برای تغذیه زالو دریافت کنند به گوش می رسد که صحت این خبر در پیشبرد کارها کمک شایانی می کند.

 


پرورش زیر زمینی زالو

 

 

هاشمی عنوان کرد: در همدان فقط یک مرکز دارای مجوز تکثیر و پرورش زالو فعال است اما به دلیل مشکلات یاد شده، نتوانسته است تاکنون به صورت رسمی و قانونی محصول تولید و توزیع کند.

 

وی ادامه داد: وجود این قبیل مشکلات موجب شده که مراکز تولید زالو در ظاهر بر اساس آیین نامه فعالیت کنند اما در اصل در پوشش یک مرکز دارای مجوز تکثیر، اقدام به صید زالو از طبیعت، دپو کردن آنها و توزیع در بین خرده فروشی های شهر کنند.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: پرورش، استفاده و فروش زالو در تمامی کشورهای جهان انجام می شود بنابراین می توان از قوانین مشابه دیگر کشورها بهره گرفت.

 

دکتر هاشمی افزود: رعایت قوانین و استانداردها موجب متضرر شدن و مختل شدن فعالیت افرادی که براحتی از این صنعت سود می برند می شود چراکه حاضر نیستند هزینه و سرمایه گذاری لازم را انجام دهند.

 

وی اضافه کرد: در صورت تایید آیین نامه توسط مسئول سازمان غذا و دارو، تنها داروخانه ها و سلامتکده های طب سنتی مجاز به عرضه زالو می شوند و چنانچه عطاری ها و دیگر اماکن اقدام به فروش کنند با متخلفان برخورد قانونی می شود.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: هر چند قانون کنونی فروش زالو در عطاری ها را ممنوع کرده اما هم اینک مکانی هم برای فروش زالو پیش بینی نشده است.

 

دکتر هاشمی گفت: افزایش پرورش و تکثیرکنندگان غیررسمی و زیرزمینی زالو باعث شده آنها دنبال بازار مصرف بگردند و برای پیدا کردن مشتری بیشتر به مغازها هایی غیر از عطاری، زالو را برای فروش عرضه کنند.

 

شبکه هرمی زالو

 

 

وی بیان کرد: یک بازار شبکه ای و هرمی در زمینه زالو در همدان شکل گرفته است و فعالان این بخش تعدادی زالو مولد به متقاضیان تحویل داده اند تا در فضایی با متراژهای متفاوت اقدام به پرورش و تکثیر آنها کنند.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: عرضه کنندگان زالو مولد برای جلب متقاضی پرورش این کرم آبزی، این تضمین را می دهند که بعد از پرورش، زالوها را از آنها خریداری می کنند.

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: در این راستا سود بالایی از محل دریافت پول از متقاضیان پرورش زالو به جیب فروشندگان سرازیر می شود در حالیکه آماری از موفق بودن تولید و پرورش دهندگان این کرم آبزی یا خرید زالو از سوی تحویل دهندگان زالوی مولد در دست نیست.

 

وی ادامه داد: مراکز دارای مجوز در اصل تولید و تکثیر محصولی را بر عهده می گیرند که مجوز فروش قانونی آن را ندارد و از منظر کارآفرینی این افراد دچار ضرر مالی می شوند در حالیکه باید از آنها حمایت شود.

 

وی گفت: در این میان برخی تولید و تکثیر کنندگان دارای مجوز نیز با خرید و جمع آوری زالوهایی که توسط افرادی خارج از مجموعه تولید شده اند، مدعی می شوند که زالوها در مزرعه آنها پرورش یافته و تکثیر شده است.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیح داد: در اصل دریافت مجوز تولید و تکثیر زالو این آسیب ها را به همراه داشته است که تعدادی زالو خارج از مزارع رسمی تولید و به عنوان محصول آن مزرعه عرضه شود.

 

عوارض زالوی وارداتی

 

 

دکتر هاشمی عنوان کرد: برخی از فعالان در حوزه تولید و تکثیر زالو به حوزه واردات و صادارات این کرم‌ آبزی ورود کرده اند تا سود بیشتری عادیشان شود.

 

وی بیان کرد: یک شبکه غیرسمی برای صادرات و واردات زالو شکل گرفته است و از کشورهای مختلف از جمله ترکیه زالو وارد ایران می شود.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: افرادی که تجربه استفاده از زالوهای وارداتی را دارند مدعی هستند که زالوهای وارد شده از ترکیه دارای عارضه بیشتری است.

 


دوشیدن زالو 

 

 

وی گفت: یکی از نگرانی های مردم استفاده چند باره از زالو است مبنی بر اینکه آیا زالوها پس از استفاده بر روی یک فرد مجدد بر روی شخص دیگری هم استفاده می شود.


سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان توضیح داد: یک زالو پس از یک بار مکیدن خون و سیر شدن، حدود چهار تا شش ماه، دیگر خونی نمی خورد بنابراین برای استفاده دوباره از زالو باید چهار تا شش ماه بگذرد.

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: برای استفاده مجدد باید زالو را برای 6 ماه در یک مکان نگهداری کرد تا تمامی خونی که مصرف کرده هضم و دوباره زالو گرسنه و برای مکیدن خون آماده شود.

 

وی بیان کرد: به طور حتم نگهداری زالو برای چهار تا 6 ماه دشوار بوده و از نظر اقتصادی هم باصرفه نیست و در این زمان احتمال تلفات نیز زیاد است.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: کار عجیب دیگری که برای استفاده دوباره از زالو مرسوم شده، این است که با وارد کردن فشار به طول بدن زالو، او را می دوشند تا بلافاصله بعد از خوردن خون دوباره زالو را آماده مکیدن خون کنند.

 

دکتر هاشمی تاکید کرد: در این صورت زالویی که تخلیه شده، دوباره می خواهد خون بمکد و در نتیجه خواص دارویی نخواهد داشت و تنها شکل ظاهری خون خوردن را انجام می دهد.

 


روغن زالو

 


وی اظهار داشت: از دیگر فعالیت های غیر اصولی تهیه روغن زالو است؛ با این توصیف که زالو را خشک و پودر کرده و داخل روغن ریخته و روغن زالو درست کنند.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در این راستا برخی مواقع به خریداران توصیه می شود بعد از استفاده از زالو آنها را معدوم نکرده و بازگردانند.

 

دکتر هاشمی بیان کرد: آنها زالو را در آفتاب پهن و پس از مرگ، این کرم را خشک کرده و از آن برای تهیه روغن زالو استفاده می کنند.

 

وی هشدار داد: زالویی که خون مصرف کرده می تواند منبع آلودگی باشد و در صورت استفاده از آن برای روغن زالو، آسیب زیادی بر بدن وارد می کند.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: در دستور العملی که هنوز امضا و ابلاغ نشده بر امحای زالو پس از استفاده تاکید شده است.

 

دکتر هاشمی اضافه کرد: تحویل و امحا زالو پس از استفاده، قوانین و استانداردهای خوبی است ولی ضمانت اجرایی در ایران ندارد.

 

وی ادامه داد: هر چند منتظر ابلاغ آیین نامه و ضوابط برای برخورد برای سامان دادن به این بخش هستیم اما بسیاری از تکثیر و پرورش دهندگان زالو تمایلی به رعایت قوانین ندارند.

 

سرپرست طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: بسیاری از افراد دارای مجوز پرورش و تکثیر زالو برای افزایش فروش مدعی هستند که زالوی مورد تایید وزارت بهداشت عرضه می کنند اما این گفته واقعیت ندارد.

 

دکتر هاشمی ادامه داد: با توجه به اینکه هنوز آیین نامه عرضه و فروش زالو از طرف وزارت بهداشت ابلاغ نشده، هیچ واحدی مجوز عرضه این کرم آبزی را ندارد بلکه تنها مجوز تولید را دارند که آن هم از سوی وزارت بهداشت صادر نمی شود.

 

 

گزارش از: علیرضا جهانگیری

منبع :



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12328بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15009بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35205بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46187بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17263بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23136بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63605بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536023بازدید]
زردی نوزادان[493849بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11430بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11567بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11252بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16116بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50874بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17723بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15211بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10964بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8432بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13015بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14368بازدید]

از میان مقالات

دستورات حفظ سلامتی و تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
زنان از اینکه بردگان پول و حقوق شده اند، پشیمانند (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
خانواده بدون فرزند!(مقاله انتخابی)
قرآن، وسيله طهارت و شفا(حضرت آیةالله جوادی آملی)
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
از این دارو استفاده کنید!(مقاله انتخابی)
حدیث هلیله؛ معجزه کلامی امام صادق (علیه السلام) در اثبات منشا وحیانی طبّ (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
تدابیر دوران بارداری (4) (آداب معنوی بارداری)
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله هفتم: راه کارهای عملی و کاربردی مزاج شناسی- آزمون های مزاج شناسی
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
ظرف ها؛ تعیین تکلیف
ما در میانه یک انفجار فرهنگی به سر می بریم که با «شکیل شدن» بدن پیوند دارد (مقاله انتخابی)