سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
کد : 299
تاریخ انتشار : ۱۳ تير ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
تعداد بالای فرزندان، آیتم ثابت فلاکت در برنامه‌های نمایشی رسانه‌ی ملی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنة الله علی اعدایهم اجمعین


ده سال بی‌توجهی به یک جمله ساده رهبر انقلاب؛

تعداد بالای فرزندان، آیتم ثابت فلاکت در برنامه‌های نمایشی رسانه‌ی ملی

چگونه با پول نظام جمهوری اسلامی سیاست‌های بالادستی را به سخره بگیریم؟

 

گروه فرهنگی-رجانیوز: این روزها حتی اگر با محصلین دبیرستانی هم هم‌صحبت شوید، احتمالا از اینکه برنامه‌ریزی در جهت سیاست افزایش جمعیت در دستور کار نظام جمهوری اسلامی قرار دارد، مطلع هستند و یا لااقل چیزهایی شنیده‌اند. اما درست در همین روزها، قرین شدن نشانه‌های فلاکت و بدبختی با کاراکترهای دارای تعداد فرزندان بالا و یا نسبت دادن خانواده‌های پرجمعیت به شخصیت‌های جنبی غیرسمپاتیک و حتی ضدسمپات در برنامه‌های نمایشی سیما، گویای این معناست که ظاهراً سیاست‌های بالادستی نظام پیرامون افزایش جمعیت، هنوز به دست مدیران گروه‌های فیلم و سریال رسانه‌ی ملی نرسیده است.

 

به گزارش رجانیوز، مطابق رویه تمام این سال‌ها، معمولاً هنگامی که سیاست‌های کلی نظام از سوی یک مسئول بالادستی ابلاغ می‌شود و در سطح کلانی مورد توجه قرار می‌گیرد، رسانه‌ی ملی در گام نخست برگزاری سلسله جلساتی را برای بررسی موضوع و چگونگی پرداختن به این سیاست‌های کلان در برنامه‌های صداوسیما در دستور کار قرار می‌دهد تا شاید گفتمان کلان نظام روی آنتن تلویزیون هم منعکس شود.

 

البته بسیاری در تحلیلی بدبینانه معتقدند این جلسات صرفاً اقدامی برای ثبت در رزومه عملکرد مدیران سیما و محاسبه‌ی آمارهای «نفر ساعتی» برای ارائه در جلسات با مسئولین مافوق است، اما حتی در خوشبینانه ترین حالت هم، مدیران سازمان صداوسیما خود به خوبی مطلعند که از این جلسات سیاست‌گذاری، لااقل در حوزه نمایشی هیچ آبی گرم نخواهد شد و اصولاً از میان مدیران سازمان، کسی در اندیشه نفوذ به این حیاط خلوت شبه‌روشنفکران وطنی نیست. 


در این میان، بحث جمعیت و ابلاغ سیاست‌های کلی نظام برای افزایش جمعیت جامعه هم از این قاعده مستثنا نیست. چنانکه بدون شک می‌توان گفت که تاکنون سلسله جلساتی مفصلی پیرامون این موضوع در رسانه ملی برگزار شده است و حتی برخی از نمودهای این سیاست‌ها را می‌توان در برخی گزارش‌های بخش‌های خبری و به ویژه بعضی از برنامه‌های گفتگومحور مانند «زنده باد زندگی» مشاهده کرد. اما در مقابل، در برنامه‌های نمایشی سیما که از حیث تعداد مخاطب با برنامه‌های دیگر رسانه ملی قابل مقایسه نیست، نه تنها نشانی از جاری شدن این سیاست‌ها و حتی تلاش برای نزدیک شدن به آن وجود ندارد، بلکه حتی به وضوح می‌توان نشانه‌های جدی از تمسخر این سیاست‌ها را در این برنامه‌ها رصد نمود.


به طور مثال، چندی پیش در یکی از آیتم‌های برنامه‌‌ی «عینک آفتابی» شبکه نسیم به کارگردانی «رضا رشیدپور»، طنزی پخش شد که در آن با خانواده‌ای بی‌سرپناه شوخی شده بود و البته در میانه‌ی این شوخی نه‌چندان خنده‌دار، ناگهان مشخص گردید که این خانواده دارای 9فرزند است و آیتم با این دیالوگ به پایان رسید که: «آخه 9 تا بچه مرد حسابی؟»

 

 

البته این نخستین باری نیست که نشانه‌های فلاکت و بدبختی با موتیف تعداد فرزندان بالا و خانواده‌های پرجمعیت پیوند می‌خورد. به طور مثال، در نخستین قسمت سریال «پژمان» به کارگردانی «سروش صحت»، سکانسی وجود دارد که در آن، «پژمان جمشیدی» در مواجهه با نامزدش، با مقدمه‌چینی از نداشتن تیم در فصل جدید لیگ خبر می‌دهد. نامزد او ابتدا این موضوع را چندان جدی نمی‌گیرد، اما کم‌کم متوجه عواقب این ماجرا می‌شود. در نتیجه، به فکر فرو می‌رود و این سکانس با فلش‌فورواردی به سکانس بعدی کات می‌خورد که قرار است در آن، فرجام تلخ بدون تیم ماندن «جمشیدی» را در افکار نامزدش ببینیم.


سکانسی که طی آن، «پژمان جمشیدی» در کسوت یک موجود فقیر و درمانده با لباس‌های مندرس و گونی نان‌خشک بر دوش، وارد خانه‌اش می‌شود و به محض ورود، فرزندان پرشمارش که آسایش را از این خانه ربوده‌اند، از سر و دوش او بالا می‌روند و... به عبارت بهتر، در فلش‌فورواردی که قرار است طی آن، آینده‌ی نگران‌کننده و توأم با فلاکت «پژمان جمشیدی» تصویر شود، تعداد بالای فرزندان به یک آیتم برای تبیین این فلاکت تبدیل می‌گردد و در ذهن مخاطب نهادینه می‌شود. (برای تماشای قطعه فیلم مذکور ، روی ویدئوی زیر کلیک کنید)

 

اینجا

 


باز بر همین منوال، می‌توان به سکانسی از سریال «ستایش 2» که بر اساس فیلمنامه‌ای از «سعید مطلبی» نوشته شده است، اشاره نمود که در آن، شاگرد حشمت فردوس -رستم- که از حیث جسمی و ویژگی‌های ظاهری غیرسمپاتیک‌ترین شخصیت مجموعه است و اگر نگوئیم در مخاطب حس منفی ایجاد می‌کند، لااقل تلقی مثبتی را در ذهن او برنمی‌انگیزد، برای گرفتن مرخصی به فردوس مراجعه می‌کند و در پاسخ به اعتراض او که به تعدد مرخصی‌هایش معترض است، زایمان همسرش را مطرح می‌کند. فردوس با تعجب می‌پرسد: «تو مگه زنت زمستونی نزائیده بود؟ اونوقت دوباره پا به ماهه؟» به عبارت بهتر، علاقه به تعدد فرزند در یک سکانس کاملاً بی‌ربط به کاراکتری منتسب می‌شود که فرعی‌ترین، غیرسمپاتیک‌ترین، ترحم‌برانگیزترین و از حیث شغلی، جز پائین‌ترین کاراکترهای مجموعه است. (برای تماشای قطعه فیلم مذکور، روی ویدئوی زیر کلیک کنید)


 

 

حالا یک بار دیگر، آنچه را دیده‌اید مرور کنید. این تنها بخشی از برنامه‌های نمایشی سیماست که در آن، بچه‌دار شدن و تعدد فرزند به عنوان نمادی از فلاکت و فقر گرفته شده و به کاراکترهای عموماً ترحم‌برانگیز نسبت داده شده است. و بعد از مرور آنها، یک بار دیگر، اسامی سازندگان این مجموعه‌ها و نویسندگانش را به یاد بیاورید. «رضا رشیدپور»، «پیمان قاسم‌خانی» و «سروش صحت» و نیز «سعید مطلبی»نویسنده‌ی بخشی از مشهورترین فیلمفارسی‌های پیش از انقلاب.


سوال اصلی اما اینجاست که آیا مدیران سیما خود نیز چنین عقایدی دارند؟ آیا آنان نیز در مورد بحث جمعیت چنین می‌اندیشند؟ پاسخ قطعاً منفی است. واضح و مبرهن است که «عزت‌الله ضرغامی» و «علی دارابی» تعدد فرزندان را نشانه‌ای از فلاکت نمی‌دانند. پس مشکل از کجاست؟


به نظر می‌رسد یک بار دیگر، باید اسامی خالقان این برنامه‌ها رو مرور کرد. مشکل «ضرغامی»‌ها و «دارابی»‌ها اعتماد به هنرمندانی است که امتحان خود را بارها و بارها پس داده‌اند. آنها هر بار به این می‌اندیشند که این هنرمندان تحت نظارت و مدیریت درست آنها، اثری با رعایت معیارهای سیما ساخته و روی آنتن فرستاده‌اند و حتی ممکن است از آنها برای ساخت چنین برنامه‌هایی تقدیر هم کنند. اما به عنوان نمونه، فقط همین مطلب پیرامون پرداخت این سه سریال نمایشی  به بحث جمعیت، میزان سردستی بودن چنین اندیشه‌ای را مشخص می‌کند.


شاید خواندن این چند جمله از بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در انتهای این گزارش، برای مدیرانی که طی ده سال مدیریت خود، هیچ‌گاه فحوای این جملات را درک نکردند و یا نخواستند که درک کنند، خالی از لطف نباشد. «من استفاده‌ى از هنرمندان و نويسندگان و گويندگان و مجريان خوب را بشدت حمايت مى‌كنم. البته در همه‌ى اينها مواظب باشيد، اگر از يك آدمِ ناباب استفاده كرديد، ممكن است آن‌جايى كه شما به او توجه نداريد، از خطى كه مورد نظر شماست، خارج بشود.» (بيانات در ديدار مديران مراكز سازمان صدا و سيما در استان‌ها 1370/12/07)


یعنی ممکن است مدیران فرهنگی این دیار، روزگاری متوجه معنای این عبارت «ممكن است آن‌جايى كه شما به او توجه نداريد...» شده و در اعتماد به هنرمندان نه چندان خوش سابقه جانب احتیاط را رعایت کنند یا آنکه همچنان در توهم فهم همه چیز و فهم همه کس خواهند ماند؟

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12342بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15022بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35219بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46214بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17271بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23146بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63630بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536119بازدید]
زردی نوزادان[493916بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11447بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11580بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11261بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16120بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50897بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17733بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15225بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10971بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8436بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13024بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14377بازدید]

از میان مقالات

چگونه دانشگاه به دانشجویان خیانت می کند؟ (مقاله انتخابی)
پرفشاری خون؛ نبرد پیروزمندانه با قاتل خاموش!
سنگ های صفراوی
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
خاکروبه های شفابخش (1)؛ پوست انار
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
درسنامه مزاج شناسی- مقاله سوّم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج بلغم
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
بازی با احتمالات؛ بازی با سلامت مردم-محصولات تراریخته؛ نابودگر نسل‌های آینده (مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
انتهای راه محصولات تراریخته، ناباروری است؟(مقاله انتخابی)
شفا از منظر قرآن کریم (مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (1)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
شبیه سازى و گسست نظام اخلاقى(مقاله انتخابی)
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
تلویزیون و زوال کودکى(مقاله انتخابی)