سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 33547
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
آیا همانقدر که احساس فقرداریم فقیریم؟

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

آیا همانقدر که احساس فقرداریم فقیریم؟

 

 

 

 

خانواده‌هایی که سطح مالی پایینی دارند تلاش می‌کنند مثل خانواده‌های ثروتمند رفتار کنند اما به خاطر وضعیت مالی که دارند، از یک جایی به بعد دیگر توانایی رقابت ندارند و اینجا درست جایی است که «فقر احساسی» به وجود می‌آید.

 

نقل محافل و نُقل مجالس خیلی از دورهمی‌های فامیلی چه در این روزها که خانواده‌ها وضعیت اقتصادی پیچیده‌ای را تجربه می‌کنند و چه در دوره‌های قبل، مسائل اقتصادی و صحبت از گرانی‌ها و ارزانی‌هاست.

 

از سوژه‌های اصلی این مجالس، مقایسه وضعیت اقتصادی ایران با دیگر کشورهاست. بعد از این حتما صحبت به مقایسه قشر ثروتمند و ضعیف و بعد هم انتقاد از سیاست‌های اقتصادی می‌رسد. اما اغلب افراد نه دانش اقتصادی لازم درباره این موضوع را دارند و نه روایت‌هایی را که مطرح می‌کنند از منابع موثقی گرفته‌اند.

 

اما در هر صورت خلائی در این بین وجود دارد که خانواده‌ها را درگیر مسائل اقتصادی می‌کند و حتی حرف آن را به محافل خانوادگی و دورهمی‌ها می‌کشاند. خلاءهای ناشی از بی جواب ماندن سوال‌هایی از این دست که آیا ایرانی «فرهنگ مصرف‌گرایانه» دارند یا «اسراف‌کار»؟ و آیا خانواده‌های ایرانی به همان اندازه که فقیر باشند، احساس فقر می‌کنند یا بیشتر؟

 

در گزارش پیش رو؛ دکتر ابراهیم رزاقی از نوع نگاه خانواده‌های ایرانی به مسائل اقتصادی و نحوه برخورد آن‌ها با منابع ثروتشان گفته است. در پایان هم راهکارهایی برای بهبود وضعیت زندگی خانواده‌های کم‌درآمد ارائه داده‌ است.

 

 

فرهنگ مصرف‌گرایانه مخصوص خانواده‌های ثروتمند است

 

 

اینکه ایرانی‌ها فرهنگ مصرف‌گرایانه‌ای دارند گزاره درستی است اما نه برای همه خانواده‌های ایرانی. خانواده‌های ثروتمند و به خصوص آن‌هایی که ثروت خود را از راه‌هایی غیر از تولید به دست آورده‌اند بیشتر گرفتار فرهنگ مصرف‌گرایانه هستند. این خانواده‌ها به خاطر فراوانی ثروتی که دارند، اغلب دچار وضعیتی می‌شوند که معنی زندگی را صرفا در مصرف بیشتر و بیشتر می‌بینند.

 

چه در مصرف موادخوراکی که همیشه دنبال بهترین و گران‌ترین برندها هستند، چه در خرید خانه که لوکس‌ترین و تجملاتی‌ترین آن‌ را می‌خواهند و چه حتی در خرید ماشین که انسان گاهی تعجب می‌کند کسی دو میلیارد تومان پول بدهد و یک ماشین بخرد، اما این اتفاق می‌افتد.

 

 

 

چشم وهم‌چشمی فقر احساسی می‌آورد

 

 

 

اما این نوع خرج کردن برخلاق تفکر خانواده‌های ثروتمند اینطور نیست که به کسی آسیب نرساند. خانواده‌های متوسط و فقیر هرکدام به نوعی تحت‌ تاثیر این وضعیت قرار می‌گیرند. چشم و هم‌چشمی‌های مخرب هم معمولا در این سطح اتفاق می‌افتد.

 

خانواده‌هایی با سطح مالی پایین تلاش می‌کنند مثل خانواده‌های ثروتمند رفتار کنند اما به خاطر وضعیت مالی که دارند، تا یک‌ جایی کشش این چشم و هم چشمی را دارند. از یک جایی به بعد دیگر توانایی رقابت ندارند و اینجا درست جایی است که «فقر احساسی» به وجود می آید و فقر احساسی هم باعث احساس تحقیر خواهد شد.

 

 

 

 

 خانواده فقیر تا قبل از این از زندگی خود رضایت نسبی داشته و با کم و کاست خود می‌ساخته است. خانواده متوسط هم به قول معروف دستش به دهانش می‌رسیده و حتی در حد خودش لذت از سرمایه و پول هم می‌برده است اما وقتی الگویش را یک خانواده ثروتمند قرار می‌دهد احساس می‌کند که اگر سال‌ها هم بدود به آن زندگی نخواهد رسید و اینگونه احساس می‌کند که همیشه فقیر بوده و همیشه فقیر خواهد ماند.

 

 

 

تبلیغات مردم را به مصرف‌گرایی دعوت می‌کنند

 

 

 

به این وضعیت، اوضاع نامناسب و دعوت هر چه بیشتر به مصرف‌گرایی را هم اضافه کنید. تبلیغاتی که در نظر نمی‌گیرند چند درصد مخاطبین آن‌ها توانایی خرید محصولاتشان را دارند اما آن‌ها را در سطح وسیع و برای هر مخاطبی با هر توان مالی تبلیغ می‌کنند.

 

تبلغیات معمولا این‌طور القا می‌کند که شخصیت شما به مصرف فلان محصول بستگی دارد و این آسیب دیگری است که به خانوده‌ای که توانایی خرید آن محصول را ندارد، وارد می‌شود. رسانه‌های تصویری نمونه‌هایی از خانواده‌ها با امکانات خاصی را نشان می‌دهند که درصد کمی از جامعه هستند اما اینطور جا انداخته می‌شود که این افراد ثروتمند یا افرادی که به راحتی پولشان را خرج می‌کنند اکثریت مردم جامعه هستند. پس طبیعی است که دیگر خانواده‌ها هم با وضعیت‌های مالی متفاوت بخواهند جزئی از این کل باشند و مدام با این حسرت زندگی کنند.

 


 

 

 

 

 

فرهنگ ما، فرهنگ قناعت است


 

فرهنگ ما نه تنها با مصرف‌زدگی مخالف است بلکه توصیه به قناعت دارد. فرهنگ مصرف‌زدگی انسان را تک بعدی می‌کند و تک بعدی شدن در بعد مصرف از بدترین اتفاقاتی است که می‌شود برای روح یک انسان بیفتد.

 

اولین قدم برا اینکه گرفتار فرهنگ مصرف‌گرایانه نشویم این است که ببینیم چه کسی یا چه خانواده‌ای را الگوی خودمان قرار داده‌ایم. رفت‌وآمد با خانواده‌هایی که از نظر سطح مالی با ما برابر یا پایین‌تر هستند کمک بزرگی به خودمان است. این انتخاب شرایطی را به وجود می‌آورد که فکر کنیم کسی که از ما درآمد کمتری دارد چه طور زندگی می‌کند پس ما هم می‌توانیم با همین الگو زندگی کنیم و شاد باشیم.

 

 

با هردرآمدی می‌شود پس‌انداز کرد

 

 

 

در علم اقتصاد گفته می‌شود که خانواده هرچقدر هم که فقیر باشد می تواند بخش کمی از درآمد خودش را پس‌انداز کند. این پس‌انداز مقوله مهمی است برای اینکه بتوانیم به خواسته‌های مادی لازم خود برسیم و سطح زندگی را ارتقا بدهیم. البته نمی‌شود از اقلام ضروری مثل خرید لبنیات یا کرایه خانه گذشت اما مثلا می ‌شود خانه‌ای در قسمت پایین‌تر شهر گرفت یا خانه‌ای با متراژ پایین‌تر خریداری کرد.

 

واضح است که این قناعت کردن‌ها نباید با دلخوری و از روی اجبار باشد. واگرنه فرد دچار همان «فقر احساسی» می‌شود. این قناعت کردن باید از روی آگاهی و برای رسیدن به یک هدف بلند مدت باشد.

 

 

 

 

 

مدیریت هزینه را آموزش بدهیم

 

 

شاید والدینی باشند که هنوز هنر مدیریت خانه و زندگی و دخل و خرج را بلد نیستند. اما اگر این والدین توسط رسانه‌ها یا آموزش رسمی مطلع بشوند قطعا فرزندانی تربیت می‌کنند که سطح مالی خود را درک کرده و می‌توانند از آن سطح مالی بهترین استفاده را ببرند و کمترین میزان اسراف را داشته باشند. اساس این آموزش این است که همیشه بنا بر به دست آوردن ضروری‌ترین چیز در زندگی بگذاریم و مابقی را هرچند ناچیز، پس‌انداز کنیم.

 

این بچه‌ها باید بیاموزند که تحت هر شرایطی باید مقوله پس‌انداز کردن را جدی بگیرند و برای آن برنامه داشته باشند. اما در ابتدا والدین و خانواده‌ها باید به این نتیجه‌ برسند و زندگی رضایت‌بخشی در کنار مصرف معقول و پس‌انداز به اندازه و به جا داشته باشند تا فرزندانی که در این خانواده‌ها تربیت می‌شوند نیز به راه قناعت و رضایت ناشی از آن هدایت شوند.

 

منبع :

مشرق به نقل از؛  فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12254بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35118بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17209بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25191بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535638بازدید]
زردی نوزادان[493635بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11357بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11202بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50759بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
گسترش دهندگان سرطان (مقاله انتخابی)
تدابیر دوران بارداری (3)
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
خاکروبه های شفابخش(2)؛ پوست تخم مرغ
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
چگونه اربابان قدرت با جان انسان ها بازي مي كنند؟(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
توسل به بیوتکنولوژى براى کدامین مقصد؟(مقاله انتخابی)
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
استفاده از علف کش ها و آفت کش ها در سراسر دنیا باید ممنوع گردد (مقاله انتخابی)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)
چرا رژیم های لاغری شکست می خورند؟