سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 33626
تاریخ انتشار : ۲۳ تير ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
توصیه‌های امام رضا علیه السلام برای داشتن پوست و مویی زیبا

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

توصیه‌های امام رضا علیه السلام برای داشتن پوست و مویی زیبا

 

 

 

 

 

مواد خوراکی و نوع تغذیه آدمی می‌تواند تأثیر مستقیمی روی بدن داشته باشد. دانش روز ثابت کرده است که داشتن عادت‌های غذایی مناسب می‌تواند ما را برای داشتن پوستی سالم و بانشاط یاری رساند.

 

 

امروزه در کنار راه‌های متعدد برای رفع چروک پوست راه‌حل‌های طبیعی برای این کار هم پیشنهاد می‌شود. از میان توصیه‌های پزشکی امام رضا علیه‌السلام که در فرصت‌های مختلف بیان کرده‌اند می‌توان به برخی از این راه‌حل‌ها دست یافت.

 

ایجاد چین و چروک صورت تا حدودی احساس نشاط را از بین برده و باعث می‌شود افراد اعتماد به‌نفس خود را از دست داده و احساس پیری کنند. برخی راه‌های طبیعی برای رهایی از این مشکل وجود دارد. امام رضا علیه‌السلام در فرصت‌های مختلفی که برای ایشان پیش آمد؛ ضمن ذکر برخی خواص خوراکی‌ها و تأثیر آن‌ها بر روی پوست بدن توصیه‌های ارزشمندی در این زمینه داشته‌اند. امام هشتم علیه السلام در دستورالعملی جالب در باره داشتن مو و صورت زیبا می‌فرمایند:

 

* * استفاده از سفیده‌ی تخم‌مرغ و ماساژ دادن پوست با آن به علت مواد موجود در آن برای نرمی و لطافت پوست سفارش شده است اما در خوردن این ماده غذایی باید حساب‌شده عمل کرد چرا که برای پوست تأثیر معکوس دارد. امام رضا علیه السلام می‌فرماید: خوردن همیشگی تخم‌مرغ، سبب پیدایش کنجدک (کک مک) در صورت می‌شود. (1)

 

 

* * استفاده از روغن زیتون طبیعی برای کمک به نرمی و انعطاف‌پذیری پوست و رفع چین و چروک‌ها سفارش شده است. امام رضا علیه السلام در رساله ذهبیه در مورد عادت‌های غذایی فصل سرد توصیه کرده‌اند: در این فصل باید غذاهای پر انرژی مصرف کرد. مالیدن روغن و ماساژ استخوان‌ها در حال استراحت با روغن‌های شب بو،‌ زیتون و گل سرخ به تقویت و استحکام کمک می‌کند.

 

 

* *  ماساژ درمانی یکی از راه‌های رفع چین و چروک‌های پوست است و در طب اسلامی سفارش‌های متعددی برای آن شده است. امام رضا علیه‌السلام در باره اهمیت این روش درمانی در تامین نیرو و نشاط بدن می‌فرماید: وَ أَرْوِی أَنَّهُ لَوْ کَانَ شَیْ ءٌ یَزِیدُ فِی الْبَدَنِ لَکَانَ الْغَمْزُ یَزِیدُ وَ اللَّیِّنُ مِنَ الثِّیَابِ وَ کَذَلِکَ الطِّیبُ وَ دُخُولُ الْحَمَّامِ وَ لَوْ غُمِزَ الْمَیِّتُ فَعَاشَ لَمَا أَنْکَرْتُ ذَلِکَ؛ روایت می‌کنم که اگر چیزی موجب افزایش نیرو و نشاط بدن باشد، ماساژ دادن بدن و لباس نرم، همچنین بوی خوش و استحمام [جزیی از آن] است و اگر مرده‌ای در اثر ماساژ دادن زنده شده، من انکار نمی‌کنم. (٢)

در خراسان روزی جوانی از شیعیان از زردی، خدمت آن حضرت شکایت کرد. حضرت فرمودند: خیار را پوست بکن و بعد پوستش را با آب بپز و بعد از پختن به مدت سه روز مقداری از آن را در حال ناشتا بخور

 

* * استفاده از میوه و سبزیجات هم به علت داشتن ویتامین‌های مفید می‌تواند منجر به استحکام و درخشش پوست شود. یکی از مواد مناسب برای تقویت پوست استفاده از مرکبات به ویژه لیمو است. اسید موجود در لیمو باعث می‌شود تا پوست روشن‌تر شود و چین و چروک‌ها کمتر به نظر برسند. همچنین بوی تازه لیمو باعث ایجاد حس تازگی در فرد می‌شود. مرکبات در طب الأئمّه (علیهم السلام اجمعین) از ارزش و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. پیشوایان دین با بهره‌گیری از الهامات ربانی جوامع بشری را به ارزش دقیق علمی میوه‌ها و فرآورده‌های طبیعی آگاه نموده‌اند. در توصیه‌های پزشکی ائمه (علیهماالسلام اجمعین) خوردن مرکبات قبل از غذا خوب و بعد از غذا بسیار پسندیده دانسته شده است. امام رضا (علیه السلام) هم مصرف این میوه باارزش را برای هضم و جذب غذا و کمک به رسوب‌زدایی از خون بدن و بهبود سوخت و ساز و پیشگیری از غلظت خون مفید شمرده‌اند. (٣)

 

 

* *  امام رضا علیه‌السلام در دستورالعملی درباره ناراحتی پوستی بهک یا همان پیسی راه درمان آن را بیان کرده‌اند. مردی می‌گوید: از امام رضا (علیه السلام) در مورد بهک پرسیدم. فرمود: مقداری ماش تازه را در فصل برداشت آن بردار و همراه برگش بکوب و فشار بده تا آبش گرفته شود. آن آب را در حالت ناشتا بخور و بر قسمت بهک زده بمال.

 

 

* * امام رضا علیه‌السلام برای درمان زردی پوست هم دستورالعملی جالب دارند. حماد بن مهران بلخی می‌گوید: در خراسان روزی جوانی از شیعیان از زردی، خدمت آن حضرت شکایت کرد. حضرت فرمودند: خیار را پوست بکن و بعد پوستش را با آب بپز و بعد از پختن به مدت سه روز مقداری از آن را در حال ناشتا بخور.

 

* *  امام رضا (علیه السلام) همچنین برای نشاط پوست می‌فرمایند: توصیـه می‌کنم که از زیاده‌روی در خوردن پیاز خودداری کنید؛ زیرا پیاز زیاد رنگ نشاط و شادی را از چهره می‌برد و سایه‌ای غم‌انگیز به سیما فرو می‌اندازد.

 

* *  همانطور که گفتیم گوارش می‌تواند تأثیری مستقیم بر پوست داشته باشد. علی بن محمد بنشیم گفت: به محضر امام رضا (علیه السلام) از مشکل گوارش غذا شکایت کردم، حضرت فرمود: زرده تخم‌مرغ بخور. گفت: همین کار را کردم و از آن سود بردم. آن حضرت همچنین می‌فرمایند: زیاد تخم‌مرغ آب پز خوردن، تنگی نفس و نفس‌نفس زدن می‌آورد و خوردن زیاد تخم‌مرغ سبب بیمار شدن طحال و سپرز می‌شود. (٤)

 

* *  و در بیانی دیگر می‌فرمایند: خوردن زیاد تخم‌مرغ، کک و مک در چهره به وجود می‌آورد. (٥)

 

* * امام رضا علیه‌السلام در جایی دیگر به خواص روغن زیتون اشاره نموده و چنین می‌فرمایند: نعم الطّعام الزّیت یطیّب النّکهة و یذهب بالبلغم و یصفّی اللّون و یشدّ العصب و یذهب بالوصب و یطفیء الغضب؛ روغن زیتون غذای خوبی است، دهان را خوش‌بو و بلغم را برطرف می‌سازد، رنگ صورت را صفا و طراوت می‌بخشد، اعصاب را تقویت کرده، بیماری و درد و ضعف را از میان می‌برد و آتش خشم را فرو می‌نشاند. (٦)

  

* *  از خواص اعجاب انگیز انجیر تقویت مو و کمک به رشد موهای بدن است. امام رضا علیه‌السلام می‌فرمایند که انجیر مو را می‌رویاند. از طرفی انجیر نیروزا، مقوی نیروی جسمی، کمک‌کننده به هاضمه، ملین و تسکین‌دهنده تشنگی و حرارت است و شاید به همین خاطر است که امام رضا (ع) می‌فرماید: وَلایُحتاجُ مَعَهُ إِلى دَواءٍ؛ با وجود انجیر دیگر شما احتیاجى به دارو ندارید.(٧)

امام رضا (علیه السلام) همچنین برای نشاط پوست می‌فرمایند: توصیـه می‌کنم که از زیاده‌روی در خوردن پیاز خودداری کنید؛ زیرا پیاز زیاد رنگ نشاط و شادی را از چهره می‌برد و سایه‌ای غم‌انگیز به سیما فرو می‌اندازد

 

* *  امام رضا (علیه السلام) انار را میوه‌ای می‌دانند که برای آوردن فرزندانی سالم توصیه می‌کنند و می‌فرماید که انار فرزند را زیبا می‌گرداند . (٨) انار یک تصفیه‌کننده خون بوده و برای کبد بسیار مناسب است. به این دلیل از قدیم خوردن این میوه برای شفافیت پوست توصیه می‌شده است. از امام رضا(علیه السلام) هم نقل شده که: «انار بخورید تا دهان‌تان پاکیزه و خوش‌بو شود.»

 

و همچنین در توصیه‌هایی جامع می‌فرمایند:

 

* انجیر و مشروب مویز که اهلش می‌نوشند، اگر با هم خورده شود تولید نقرس و پیسی می‌کند.

 

* مداومت بر خوردن پیاز باعث کلف (یک اختلال تغییردهنده رنگ پوست صورت به سمت سیاهی می‌باشد که علل مختلفی دارد) در صورت می‌شود.

 

* خوردن غذاهای شور و گوشت‌های نمک‌سود و همچنین خوردن ماهی شور بعد از عمل حجامت و فصد رگ‌ها تولید بهک و جَرَب می‌کند.

 

 

 

پی‌نوشت‌ها:

 

1. بحارالانوار: ج 62 ص 321، طب الامام الرضا (علیه‌السلام): ص 62

٢. دانشنامه احادیث پزشکی ج 1 ص 99

٣. محاسن برقی/ ص 555-556/ بحارالانوار ج 63/ ص 191

٤. طب الرضا ص 28؛ بحارالانوار، ج 62، ص 321

٥. بحارالانوار، جلد 62، صفحه 321

٦. بحارالانوار، ج 66، ص 183

٧. وسائل الشیعه ج17 ، ص133، ح

٨. محاسن ، ج 2 ، ص 546

 

 

 

فرآوری: مریم مرادیان نیری

منبع :

بخش تغذیه و آشپزی تبیان به نقل از : 

 قدس آنلاین- حسینعلی پورافضلی

شمس طوس

باشگاه خبرنگاران

 

 



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12351بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15025بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46219بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17275بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63633بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536144بازدید]
زردی نوزادان[493932بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

راز کثیف صنعت زیبایی (مقاله انتخابی)
تجارت سرطان!(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله دوّم؛ مزاج شناسی انسانی، مفاهیم پایه
آداب و خواص به کار بردن بوی خوش(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
کیست پیلونیدال (سینوس پیلونیدال-کیست مویی)
تدابیر دوران بارداری (1)
چگونه یک مصرف کننده مسوولیت پذیر گوشت باشیم؟(مقاله انتخابی)
آنچه زنان ما در مورد به دنیا آوردن نوزاد هایشان نمی دانند.(مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست (مقاله انتخابی)
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
مروری بر آزمایشات هولناک آمریکا بر روی انسان (مقاله انتخابی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی