سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 430
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
70 درصد تهرانی‌ها اضافه وزن دارند

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


70 درصد تهرانی‌ها اضافه وزن دارند

 

رئیس پژوهشکده غدد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن هشدار نسبت به روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی در کشور، به ویژه چاقی در کودکان و نوجوانان خبر داد و گفت: حدود 70 درصد تهرانی‌های بالای بیست سال دارای اضافه وزن یا چاقی هستند که از جمله پیامدهای آن افزایش موارد بیماریهای قلبی عروقی، ابتلا به دیابت، چربی بالای خون و فشارخون است.


به گزارش ایسنا، دکتر فریدون عزیزی اضافه کرد: نکته بسیار مهم افزایش سریع اضافه وزن و چاقی در کودکان و نوجوانان است. پنج درصد کودکان تهرانی تا سن پنج سالگی اضافه وزن دارند ولی بعد از 10 سال یعنی در سن 15 سالگی شیوع چاقی در آنها به 15 درصد میرسد.

 
این استاد دانشگاه تاکید کرد کودکانی که در سن پنج سالگی اضافه وزن دارند، چهار تا پنج برابر بیشتر از آنها که وزن طبیعی دارند به چاقی در سن 15 سالگی مبتلا می‌شوند.

 
وی با اشاره به اینکه عمده فعالیت‌های پژوهشکده متابولیسم و غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بر روی مسائل مربوط به دیابت و چاقی و پیامدهای آن برای بیماران قلبی – عروقی و بروز سکته‌های مغزی و قلبی متمرکز است، گفت: در همین راستا در شرق تهران تحقیقاتی تحت عنوان «مطالعه قند و لیپید تهران» در حال انجام است.

 
وی در ادامه گفت: حدود 15 سال است که مطالعه قند و لیپید تهران در جریان است و ما این جمعیت را هر سه سال یک بار بررسی کرده و بدین ترتیب روند مشکلات و بیماری‌هایی نظیر بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، چربی، فشار خون و چاقی را در آنها پیگیری می‌کنیم.

 
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن ابراز امیدواری نسبت به نتیجه بخش بودن این تحقیقات و بهره برداری از آن در برنامه‌های مراقبتی و بهداشتی کشور بیان کرد: این مطالعات ارزنده، نشانگر روشهای کاهش دیابت و مشکلات قلبی-عروقی و بیماری­‌هایی است که امروزه سبب مرگ ومیر و از کارافتادگی بسیاری از انسان‌ها می‌شود.

 
این چهره ماندگار علوم پزشکی کشور هشدار داد: چاقی در کودکان و نوجوانان زمینه ساز بروز دیابت و فشار خون در سنین نوجوانی و بین 30-20 سالگی است که زمینه را برای وقوع بیمارهای قلبی- عروقی، سکته و مرگ زودرس مهیا می کند. در کودکان چاق بلوغ زودتر اتفاق می افتد و در دختران اختلالات عادت ماهیانه و بروز بیماری تخمدان و پلی کیستیک شایعتر است که ممکن است بعدها سبب ناباروری شود. در جوانان و سنین بالاتر، چاقی سبب کبد چرب، خواب آلودگی، آسم، بیماری های عضلانی استخوانی و برخی حالات روانی می شود.

 
دکتر عزیزی کم تحرکی و مصرف مواد غذایی پرانرژی را علل اصلی افزایش وزن و چاقی دانست و گفت: در تهران حدود 70 درصد افراد بالای بیست سال دارای اضافه وزن یا چاقی هستند که پیامد آن افزایش موارد ابتلا به دیابت، چربی خون و فشارخون است. این‌ عوامل خطر، شانس ابتلا به بیماری‌های قلبی –عروقی، سکته‌های قلبی و مغزی را افزایش می‌دهند.

 
رئیس پژوهشکده متابولیسم و غدد درون ریز دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آموزش به دانش آموزان در مدارس و کمک وزارت بهداشت و سازمان‌های دیگر را برای جلوگیری از بروز اختلالات ناشی از کم تحرکی و مصرف نادرست مواد غذایی ضروری دانست و گفت: برای اینکه جلوی روند اضافه وزن و چاقی را بگیریم، یک عزم ملی لازم است که بایستی از خانواده­‌ها شروع بشود. توجه به این موضوع لازم است که بروز چاقی در کودکان بیشتر در سنین 4-7 سالگی است وهمین سالها هم هست که مداخلات مهد کودک و مد ارس برای تغذیه مناسب وافزایش فعالیت بدنی و ورزش در پیشگیری از چاقی موثرتر واقع می شود.

 
دکتر عزیزی تاکید کرد: تغییر شیوه زندگی در افراد بالغ بسیار دشوار است، اما اگر اصلاح سبک زندگی از سنین کودکی آغاز شود، مسلما در حفظ و ارتقای سلامت عمومی جامعه بسیار موثر خواهد بود.

 
رئیس انجمن پیشگیری و درمان چاقی ایران در ادامه به نحوه محاسبه «نمایه توده بدنی» اشاره کرد و توضیح داد: وزن طبیعی برای هر فرد یک مقدارمشخص است. معمولا وزن فرد را بر حسب کیلوگرم بر قد فرد بر حسب متر به توان دو تقسیم می‌کنند. اگر این مقدار کم تر از 25 باشد، وزن فرد طبیعی، بیشتر از 25 باشد، فرد دارای اضافه وزن و اگر بالاتر از 30 باشد، فرد چاق است. این ارقام برای کودکان و نوجوانان کمی پایین تر است که برای مشخص نمودن نمایه توده بدنی در کودکان و نوجوانان باید با کمک پزشک از جداول مخصوص استفاده نمود.

 
رئیس انجمن متخصصین غدد درون ریز و متابولیسم ایران ضمن ابراز تاسف از روند رو به رشد اضافه وزن و چاقی در کشور گفت: در تهران نمایه توده بدنی حدود 45 درصد افراد بین 25 تا 30 و در حدود 25 درصد هم بالاتر از 30 است.

 
وی افزود: هرقدر که نمای توده بدنی بالاتر از 30 باشد عوارض قلبی – عروقی، دیابت، بسیاری از بیماری‌های دیگر و مرگ و میر شایع‌تر می‌شود.

 
دکتر عزیزی خاطر نشان کرد: امروزه ثابت شده است که سلامت مادران و پدران قبل از لقاح و نیز مادران حین بارداری بر بروز چاقی و دیابت در کودکان آینده آنها تاثیرگذار است. چاقی مادران و داشتن دیابت (و یا حالت قبل از دیابت) و اختلالات بعضی ویتامین ها و مواد ریز مغذی قبل از لقاح و نیز در زمان بارداری و یا کم وزنی مادر و تغذیه ناسالم زمان بارداری می تواند در وزن فرزند آینده تاثیرگذار باشد و زمینه چاقی و یا دیابت و یا هر دو را در سنین بالاتر ایجاد کند.

 
به گفته معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی ایران وزن ، فشارخون و قند خون از جمله مواردی هستند که حد مناسب و میانه آن سلامت را به همراه دارد و حدود کمتر و یا بیشتر از طبیعی آنها توام با مخاطرات سلامت است.

 
دکتر عزیزی لزوم توجه خاص به سلامت مادران قبل از اقدام به بارداری و در حین حاملگی را برای پیشگیری از چاقی کودکان در کشور گوشزد نمود. زایمان طبیعی، تغذیه با شیر مادر، توجه خاص به تغذیه صحیح سالهای اول و دوم زندگی و مواد غذایی که هنگام از شیر گرفتن مصرف می‌شود، در کاهش چاقی کودکان موثر است. ایجاد اشتهای اولیه در کودکان با مصرف غذاهای نامناسب (شیرینی‌ها، سیب زمینی سرخ کرده، چیپس، فست فودها) زمینه ساز چاقی در کودکی و نوجوانی است.

 
وی در ادامه افزود: با توجه به لزوم عزم ملی در مقابله با چاقی به عنوان یک مساله مهم بهداشتی و به ابتکار انجمن پیشگیری و درمان چاقی جهت نامگذاری یک روز در تقویم سالیانه سلامت برای یادآوری اهمیت این موضوع به جامعه و مسوولان، در خصوص تاریخ مناسب آن با اساتید، بزرگان و صاحبنظران این حوزه رایزنی به عمل آمد و نهایتا اولین روز ماه مبارک رمضان با عنوان روز کشوری پیشگیری از چاقی مورد تصویب هیات مدیره انجمن قرار گرفت.

 
دکتر عزیزی در خصوص تناسب این نامگذاری توضیح داد: با در نظر گرفتن عوامل پدید آورنده چاقی و نتایج مطالعات انجام شده توسط مراجع علمی در سطح دنیا، اصلاح سبک زندگی تنها روش علمی و موثر در پیشگیری و درمان چاقی به حساب می آید و بدون آن سایر اقدامات نتیجه مطلوبی در پی نخواهد داشت. سپس با اشاره به الگوی اسلامی ایرانی به عنوان شیوه برتر در ارتقا سلامت جسمی و معنوی آحاد بشر و نیز تاکیدات مقام معظم رهبری بر اصلاح سبک زندگی بر این مبنا، آغاز ماه مبارک رمضان را بهترین بهانه برای شروع تغییر در شیوه زندگی و رعایت اصول بهداشتی در تغذیه و فعالیت بدنی قلمداد و ابراز امیدواری کرد این نامگذاری به شرط تصویب توسط هیات دولت مورد استقبال سایر ممالک اسلامی نیز قرار بگیرد.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12259بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14948بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29411بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20392بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35125بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46096بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17212بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23069بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63514بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535649بازدید]
زردی نوزادان[493640بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11359بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11529بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11205بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16082بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50762بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15145بازدید]

از میان مقالات

زونا
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
از کیسینجر تا ظریف؛ افشاگری "ویلیام انگدال" آمریکایی از تراریخته‌های نابودگر(مقاله انتخابی)
جنایتی هولناک در پرونده غرب؛ پشت پرده آلوده کردن مردم ایران به ایدز توسط فرانسه + تصاویر و فیلم(مقاله انتخابی)
برای خواهرم
شگفتی‌های علمی قرآن در میوه‌های انگور، انار و زیتون(مقاله انتخابی)
آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
پورنوگرافی؛ تحقیر طبیعت انسان و ارزش خانواده(مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
هراس از خوردن غذا (مقاله انتخابی)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)
«سه معجزه»؛ سلسله مقاله‌هایی پیرامون نفوذ جریانی دشمن در حوزه سلامت/ 1 ناگفته‌هایی از پروژه امریکایی «تحدید نسل ایرانیان»؛ «طرح عقیم‌سازی میلیونی ایرانی ها» و معرفی ایران به عنوان الگوی برتر شیوه غیرانسانی تحدید نسل
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)