سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 473
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۳
خبرها و نظرها
Share Email
۱۰ ممنوعیت دارویی برای کودکان

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


ده ممنوعیت دارویی برای کودکان

یادتان باشد که اگر کودکی به علت مصرف دارویی اشتباهی مسموم شود، واکنشهای مسمومیت در او به مراتب شدیدتر از بزرگسالان است.


به گزارش همشهری، اگر خواستید هر دارویی برای اولین بار به فرزندتان بدهید حتما ابتدا با پزشک معالج او مشورت کنید. یادتان باشد که اگر کودکی به علت مصرف دارویی اشتباهی مسموم شود، واکنشهای مسمومیت در او به مراتب شدیدتر از بزرگسالان است.

 
دکتر پیمان ترکمان زاده متولد سال 1357 از فارغ التحصیلان سازمان استعدادهای درخشان است.از بچگی وقتی میپرسیدند میخواهی چه کاره شوی، میگفته « دکتر شکلاتی برای کودکان» او که سلامتی کودکان را موضوع تحقیقات خود قرار داده از 20 سالگی برای ادامه تحصیل به کشور آلمان رفته و پس از اتمام دوره تخصصی اش به ایران بازگشته و هم اکنون در کشورمان مشغول به فعالیت است.

 
مسمومیت دارویی

اگر خواستید هر دارویی برای اولین بار به فرزندتان بدهید حتما ابتدا با پزشک معالج او مشورت کنید. یادتان باشد که اگر کودکی به علت مصرف دارویی اشتباهی مسموم شود، واکنشهای مسمومیت در او به مراتب شدیدتر از بزرگسالان است.

 
 آسپیرین

آسپیرین یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است و بزرگسالان معمولا در مواجهه با درد و تب از آن استفاده میکنند؛ اگر کودکتان تب کرد یا بدن درد گرفت به هیچ وجه وسوسه نشوید که به او آسپیرین بدهید زیرا ممکن است سبب ابتلای فرزندتان به سندروم ری شود.

 
سندروم ری یک بیماری نادر اما قطعا کشنده است. در ضمن آسپرین نام تجاری این دارو است و نام علمی روی برچسب برخی داروها ممکن است با عنوان «سالیسیلات» یا « اسید استیل» درج شده باشد.

 
بنابراین در صورتی که کودک تب کرد یا دردی داشت ابتدا به پزشک متخصص او مراجعه کنید. در مورد داروهای بدون نیاز به نسخه هم تنها مجازید از ایبوپروفن مخصوص کودکان با دوز مشخص استفاده کنید. یادتان باشد که ایبوپروفن نباید به کودکان زیر 6 ماه داده شود.

 
داروهای ضدسرفه و ضدسرماخوردگی

 
انجمن متخصصان کودکان آمریکا (AAP) در مورد داروهای ضدسرفه و ضدسرماخوردگی بدون نیاز به نسخه هشدار داده که پدر و مادرها این داروها را سرخود و بیش از حد به فرزندشان نخورانند زیرا دوز بالای این دو گروه دارویی در بدن کودکان میتواند باعث عوارض جانبی متعددی شود از جمله خواب آلودگی یا بیخوابی، ناراحتی معده، ناراحتیهای پوستی یا کهیر.
همچنین در مسمومیتهای خیلی شدید ممکن است کودک دچار ضربان شدید قلب، تشنج و حتی مرگ شود. شاید این موضوع را باور نکنید اما هرسال هزاران نفر کودک به علت مصرف بیش از حد داروهای ضدسرفه و ضدسرماخوردگی به اورژانس بیمارستانها آورده میشوند.

 
داروهای ضدتهوع

نباید به فرزندتان داروهای ضدتهوع بدهید مگر اینکه پزشک متخصص کودکان معالج آن را تجویز کرده باشد. معمولا در اکثر کودکان تهوع و استفراغ کوتاه مدت هستند و خیلی زود خودبه خود برطرف میشوند. اگر استفراغ فرزندتان شدید بود و به دلیل دفع زیاد آب، بدنش کم آب شده بود سریع او را به متخصص کودکان نشان دهید.

 
 داروهای بزرگسالان


برخی والدین تصور میکنند اگر داروهای بزرگسالان را نصف کنند و به فرزند خود بدهند به نوعی، داروی مناسبی برای کودکان خود ساختهاند و در هزینه های درمانی هم کلی صرفهجویی کرده اند.
البته این هشدار نه تنها در مورد قرصها بلکه در مورد شربتها، قطره‌ها و آمپولها هم صدق میکند. اگر دارویی مخصوص کودک در خانه دارید و دوز مناسب برای کودک روی آن درج نشده حتما قبل از دادن دارو به فرزندتان با پزشک کودکان معالج او تماس بگیرید.

 
داروی کودکی دیگر

در بسیاری از مواقع شاهدیم که مادران اگر متوجه شوند همکلاسی فرزندشان یا یکی از بچه‌های فامیل یک بیماری مشابه بیماری فرزند آنها گرفته داروی فرزند خودشان را به مادر کودک بیمار پیشکش میکنند تا ضمن کمک به هزینه‌های درمانی آن خانواده، کار خیری هم کرده باشند.
متاسفانه این بدترین کاری است که میتوانید در حق یک کودک انجام دهید زیرا کودکان هنوز قدرت بیان دقیقی از شرح حال خود ندارند و شما هم از علائم بیماریهای مختلف اطلاعات کافی ندارید.
ممکن است تنها علائم بیماری این دو کودک شبیه هم بوده باشد و بیماریهای مختلفی آنها را ایجاد کرده باشند. تشخیص قطعی بیماری و تجویز دارو برای درمان آن تنها در صلاحیت پزشک متخصص کودکان است.

 
 داروی تاریخ گذشته

اگر تاریخ دارویی گذشت دیگر مجاز نیستید آن را مصرف کنید و باید آن را به مراکز دریافت داروهای تاریخ گذشته تحویل دهید. برخی خانواده‌ها تصور میکنند اگر دارو را در یخچال نگاه دارند میتوانند تا ابد از آن استفاده کنند، چنین کاری بازی با مرگ است.

به خاطر بسپارید که تولیدکنندگان دارو با روشهای شیمیایی دارو را از تجزیه و فساد حفظ کردهاند اما این حفاظت تنها تا زمانی است که به عنوان تاریخ مصرف روی دارو درج شده و بعد از این تاریخ ممکن است دارو تجزیه شود و نه تنها اثر مطلوب را در بدن نگذارد بلکه مسمومیت و مشکلات جدی ایجاد کند که البته چنین واکنشهایی در کودکان به مراتب شدیدتر است.

 
همچنین اگر دارو تغییر بو، مزه یا رنگ داد هم دیگر نباید آن را مصرف کنید. نکته دیگری که لازم میدانم اینجا بگویم تاکید بر نحوه دور انداختن دارو است. لطفا دارو را در سطل آشغال یا فاضلاب نریزید زیرا مواد شیمیایی آن وارد چرخه طبیعت شده و در آینده وارد منابع غذایی فرزندانمان میشود.

 
میتوانید داروی تاریخ مصرف گذشته خود را به نزدیکترین داروخانه محل زندگیتان تحویل دهید.

 
 استامینوفن زیادی

استامینوفن از گروه داروهای ضددرد و ضدتب است که پزشک متخصص کودکان در صورت نیاز برای کودک تجویز میکند. این دارو را حتما باید بنا به دستور پزشک و سر ساعتهای مشخص به فرزندتان بدهید.
متاسفانه بارها دیده‌ام که پدر و مادرانی که به تازگی صاحب فرزندی شده‌اند در مراحل واکسیناسیون در مواجهه با درد شدید فرزندشان چندین برابر دوزی که پزشک توصیه کرده به او استامینوفن میدهند تا کودک درد نکشد.

 
انواع قرص و داروهای جویدنی

از آنجا که کودکان زیر 5 سال ممکن است هنوز خوب بلد نباشند قرص را با آب قورت دهند دادن چنین دارویی به آنها ممکن است خطر خفگی را به دنبال داشته باشد. اگر انواع شربت یا قطرهای داروی تجویزی در بازار موجود نباشد ممکن است پزشک از شما بخواهد دارویی تجویزی را له کنید و در یک قاشق با یک خوراکی نرم مثل سیب یا شیربرنج مخلوط کنید و به کودک بدهید.

 
 داروی استفراغ آور

استفراغ نوعی واکنش دفاعی بدن است که برای خالی کردن معده از مواد سمی و مضر انجام میشود اگر فرزندتان حالت تهوع دارد بگذارید در صورت لزوم استفراغ کند.

تنها کافی است سطل یا ظرفی را کنار بستر او بگذارید تا به محض شروع این واکنش، مواد دفعی در سطل بریزند. برخی والدین برای اینکه فرزندشان زودتر از این حالت ناخوشایند راحت شود به او داروی استفراغ آور میدهند.

والدین عزیز، بدانید استفراغ عمدی تنها در مورد مسمومیتهای شدید آن هم در بیمارستان زیر نظر پزشکان متخصص سمشناسی و مسمومیت انجام میشود و این عمل شما برای فرزندتان مضر است.
 
 آنتی بیوتیک

عدهای از والدین برای درمان عفونتهای تنفسی یا زخمهای پوستی و عفونی شده فرزندشان از انواع آنتی‌بیوتیک هایی که در خانه دارند، استفاده میکنند. یادتان باشد که آنتی بیوتیک‌ها از نظر شدت اثر درجه بندی دارند و شما صلاحیت تشخیص نوع و شدت عفونتی را که فرزندتان به آن دچار شده ندارید. به علاوه مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک سبب مقاومت باکتریها به دارو میشود.

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35121بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46094بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17210بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63511بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535643بازدید]
زردی نوزادان[493637بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11359بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11204بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50761بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

آزمون علمی حجامت
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)
نگاهی ویژه به بیوتروریسم دارویی آمریکا(مقاله انتخابی)
آندوسکوپی و خطر انتقال هپاتیت و ایدز(مقاله انتخابی)
آب درمانی صبحگاهی
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
مزاج شناسی کلاه قرمزی و سایرین!!
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
روان‌شناسي شخصيت سالم از منظر قرآن(مقاله انتخابی)
مگر كوكاكولا و پپسي چه مشكلي دارند؟(مقاله انتخابی)
خطرات استفاده از آنتى بیوتیک ها در غذاى حیوانات(مقاله انتخابی)
توصیه‌های‌اخلاقی مرحوم حاج‌اسماعیل دولابی درباره خانواده
توصیه های حاج آقا مجتبی تهرانی (ره) درباره فرزند دار شدن و خصوصیات پنجگانه
قرن بیوتکنولوژى و گزینه هاى پیش رو(مقاله انتخابی)
چگونه سكس، بمب‌ها و برگرها جهان ما را شكل داده‌اند؟(مقاله انتخابی)
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
اسلام و مساله تعیین جنسیت جنین