سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
کد : 567
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۴
خبرها و نظرها
Share Email
سایه شوم قلیان بر باروری فرزندان ایران

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


سایه شوم قلیان بر باروری فرزندان ایران


اشخاصی که مقدار زیادی دود تنباکو و قلیان استفاده می‌کنند دچار شکستگی در کروموزم های اسپرم ها می‌شوند که باعث ایجاد نوعی ناباروری می‌شود و درصورتی که با روش های لقاح مصنوعی، مرد صاحب فرزند شود، بازهم این اختلال به فرزندانش انتقال می یابد.

 

۲ تا کافی نیست: چند سالی است که موج مصرف قلیان، در سایه غفلت مسولین شروع شده است. متاسفانه شاهد آنیم که با وجود خطراتی که هم مردم و هم مسولین به آن واقف هستند، مصرف این دخانیات خطرناک تبدیل به تفریح جوانان شده است. به طوری که باور عده ای از دختران و پسران این شده که، گعده های دوستانه بدون قلیان نمی شود.

 

رشد مصرف قلیان در میان دختران و خانواده ها

 

اخیرا دکتر خسرو صادق نیت، رئیس دبیرخانه ستاد مبارزه با دخانیات یکی از مهمترین علل رشد مصرف سیگار در کشورمان را عرضه و دسترسی آسان به مواد دخانی عنوان کرد و گفت: آمارها نشان می دهد بیش از ۱۲ درصد از جمعیت کشور سیگار و قلیان مصرف می کنند که البته این آمار مربوط به سال ۱۳۹۰ است.

 

وی همچنین با ابراز نگرانی نسبت به افزایش رو به رشد مصرف قلیان در میان جوانان و نوجوانان کشور افزود: مصرف قلیان در میان دختران و خانواده ها هم در مقایسه با چند سال پیش بیش از ۲ برابر افزایش یافته است.



عوامل گرایش به قلیان



نتایج یک تحقیق میدانی نشان می دهد که جوانان به دلیل الگوبرداری از والدین مصرف کننده، فشار و تشویق همسالان، کسب پرستیژ اجتماعی کاذب در بین دوستان و هم سن و سالان اقدام به کشیدن سیگار یا قلیان می کنند.



دختران شرکت کننده در این تحقیق مقبولیت اجتماعی مصرف قلیان توسط زنان نسبت به سایر مواد دخانی٬ دسترسی آسان و ارزان در قهوه خانه های سنتی را از عوامل اجتماعی تسهیل کننده در مصرف این ماده ی دخانی بیان کردند. همچنین کارشناسان عدم برنامه ریزی مناسب برای غنی سازی اوقات فراغت،عدم اشتغال و نداشتن فعالیت های مثبت را از جمله علل تاثیرگذار در این پدیده ی نامطلوب اجتماعی دانسته اند. (۱)



آثار سوء قلیان بر اسپرم مردان



وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم اعلام کرده که بر اساس بررسی ها، با مصرف قلیان بیش از ۶۰۰ ماده سمی و مهلک وارد ریه فرد مصرف کننده و اطرافیانش می شود. در کنار این موضوع باید خاطر نشان کرد که بسیاری از کسانی که قلیان می‌کشند بدون آن که خود متوجه شوند به آن معتاد می‌شوند.



یک بررسی دقیق نشان داده است که کیفیت و کمیت اسپرم اشخاصی که به مدت ۵ سال، هرروز بیشتر از یک پاکت سیگار مصرف کرده‌اند، دچار اختلال شده است حتی حرکت نطفه در مردان سیگاری بارور کمتر از مردان غیرسیگاری است. در مطالعات وسیع مشاهده شده که فرزندان دختر مادران سیگاری دیرتر حامله می‌شوند و فرزندان پسر آنها نطفه کمتری دارند. کمیت اسپرم به معنای تعداد اسپرم می باشد و کیفیت اسپرم به مفهوم حرکت و شکل طبیعی آن است؛ ولی کیفیت اسپرم بسیار مهمتر از کمیت آن است. قابل توجه است که متخصصین مصرف هر وعده قلیان را معادل حداقل ۴۰ تا ۳۰۰ سیگار دانسته اند.



اشخاصی که مقدار زیادی دود تنباکو و قلیان استفاده می‌کنند دچار شکستگی در کروموزم های اسپرم ها می‌شوند که باعث ایجاد نوعی ناباروری می‌شود و درصورتی که با روش های لقاح مصنوعی، مرد صاحب فرزند شود، بازهم این اختلال به فرزندانش انتقال می یابد. کسانی که سیگار مصرف می نمایند دو گروه هستند. بعضی سیگارکش فعال و برخی سیگارکش غیرفعال می باشند. در فضایی که فردی سیگار می‌کشد، یک سوم دود ایجاد شده به ریه فرد کناری او که سیگار نمی کشد، منتقل می گردد؛ یعنی اگر فردی سه نخ سیگار بکشد اثرات سیگار در فرد کنار او مانند اثر سوء فردی است که یک سیگار کامل مصرف کرده است. طبیعی است که این مورد در مورد افراد قلیانی هم صدق می کند. (۲)



آثار سوء قلیان برای مادر



اگر مصرف سیگار در زنان را با نگاهی متفاوت بررسی کنیم، می بینیم که مصرف کنندگان مواد دخانی تهدید کننده سلامت مادران فردا است که با مصرف دخانیات نه تنها خانواده بلکه جامعه را نیز دچار مشکل خواهد کرد. استعمال سیگار حتی پیش از بارداری هم مضر است و بر تخمک های زن تاثیر منفی دارد و قدرت باروری آن ها را کاهش دهد.



سیگار در زنان بر روی کیفیت تخمک اثر منفی دارد. از طرفی احتمال دیرباروری، سقط، حاملگی خارج رحم، یائسگی زودتر از موعد و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد. همچنین روی دهانه رحم، و لوله‌های رحمی اثر گذاشته و قدرت باروری را کم می‌کند و حتی شانس موفقیت IVF در خانم‌های سیگاری کمتر است. (۳)



مژگان کریمی جراح و متخصص زنان و فوق تخصص سرطان‌های زنان و عضو هیئت مدیره انجمن سرطان‌های زنان ایران با بیان اینکه در بعضی از مطالعات ۱۸۰ نوع سرطان بر اثر دود سیگار و قلیان مشاهده شده است، اثرات مخرب قلیان و سیگار بر روی نسج سینه، ایجاد سرطان سینه، سرطان گردنه رحم و غدد شیری را یاد آور شد



آثار سوء بر روی جنین



از آنجا که لوله قلیان حاوی میکروارگانیسمهای عفونی زیادی است و زنان باردار سیستم ایمنی ضعیفی دارند، احتمال گرفتن بیماری بیشتر خواهد بود. قلیان هم مانند سیگار میتواند احتمال زایمان پیش از موعد، و حتی مرده به دنیا آمدن نوزاد و سایر مشکلات را افزایش دهد. همچنین میتواند بر رشد جنین نیز تاثیر منفی داشته باشد.



دود قلیان غلظت اکسیژن را در بدن مادر کاهش داده و نهایتاً موجب تنگی نفس جنین شده و او را به سمت مرگ می کشاند. بیشترین تاثیر سوءمصرف سیگار بر روی جنین، در سه ماهه دوم و سوم بارداری است، زیرا در این زمان اندام های جنین به تدریج تشکیل می شوند و در صورت استعمال سیگار، رشد اندام ها مختل و جنین با عقب ماندگی مواجه می شود.



استعمال سیگار موجب می شود تا هنگام زایمان، جنین با استرس مواجه شود و با آغاز درد زایمان، ضربان قلب جنین کاهش یابد و نتواند انقباضات رحم را تحمل کند. به این ترتیب زایمان با مشکل مواجه شده و نوزاد باید به روش سزارین متولد شود. استعمال سیگار توسط اطرافیان مادر باردار هم اثراتی سوئی بر جنین دارد و تنفس دود ناشی از سیگار اطرافیان نیز بسیار خطرناک است.دود قلیان نیز برای جنین بسیار مضر است و به دلیل این که پیش از استعمال با بخار آب مخلوط می شود، بسیار خطرناک تر از دود سیگار است.



جدای از خطرات جدی استعمال دخانیات در بارداری (شامل سقط جنین و زایمان زودرس)، حتی تنفس دود حاصل از استعمال قلیان در دوران بارداری نیز می تواند باعث کاهش وزن نوزاد در هنگام تولد شود. لازم است بدانید نوزادانی که در هنگام تولد وزن کمتری دارند، از بسیاری جهات حساس تر و آسیب پذیرتر هستند.



نتیجه گیری



سبک زندگی غلط بر افزایش بیماری های زیادی همچون سرطان و ناباروری اثر گذار بوده است، چنانچه در هفته گذشته اعلام شد ۳ میلیون زوج نابارور در کشور داریم و نرخ شیوع ناباروری اولیه در کشور حدود ۲۰.۲ درصد است که نشان می دهد شیوع ناباروری در کشور قابل توجه و زیاد است.



همچنین کاهش سن مصرف دخانیات از ۱۴ سال به ۱۰ سال هشداری است که نباید آن را نادیده گرفت.(۴) خطراتی که پدران، مادران و فرزندان آتی ایران اسلامی را تهدید می کند می بایست توسط مسولین به دقت رصد شود و با برنامه ای دقیق به پیشگیری از این آسیب ها پرداخت. مجلس شورای اسلامی با تصویب و نظارت بر قوانین کارآمد، دولت با اجرای قوانین می تواند از تهدیدهای بعدی کشور را مصون دارند.



منابع:



۱- احمد علی باقری. مدرس دانشگاه
۲- آقای دکتر محمدرضا صفری نژاد، جراح بیماریهای کلیه و مجاری ادراری، استاد دانشگاه
۳- دکتر لادن سیفی جراح زنان
۴- دکتر محمدرضا مسجدی، دبیر جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12346بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35224بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46216بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17274بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536130بازدید]
زردی نوزادان[493919بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11451بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11583بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11263بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16123بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50899بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10974بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8438بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13024بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14378بازدید]

از میان مقالات

ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
منع حجامت برای رونق بیمارستان ها!
50 دلیل برای مخالفت با فلوراید(مقاله انتخابی-خارجی)
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)
حدیث هلیله؛ معجزه کلامی امام صادق (علیه السلام) در اثبات منشا وحیانی طبّ (مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
آموزش روش عملی انجام بادکش
فمینیسم از "بی میلی به بچه دار شدن" متولد شد(مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
تلخ ترین نوشته من!(مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)