سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 815
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۵
خبرها و نظرها
Share Email
نقد سخنان رییس مجلس درباره طبّ سنّتی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


نقد سخنان رئیس مجلس درباره طبّ سنّتی

خبر:

با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی؛

شرکت تولید دارو با استفاده از طب سنتی و اسلامی افتتاح شد


قم - شرکت داروسازی بوعلی‌دارو که تولید دارو با استفاده از طب سنتی و اسلامی در تلفیق با علوم جدید را دنبال می‌کند با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خانه ملت، مراسم افتتاح شرکت داروسازی بوعلی‌دارو که تولید دارو با استفاده از طب سنتی و اسلامی در تلفیق با علوم جدید را دنبال می‌کند ظهر پنج‌شنبه همزمان با هفته دولت با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و مسئولان استان قم برگزار شد.


علی لاریجانی در این مراسم گفت: ابوعلی سینا یک پزشک حاذق بوده است و طبی که امروز داریم، جدا از طب گذشته نیست بلکه استمرار طب سنتی است.


رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه بسیاری از بیماری‌ها با روش‌های متعارف امروزی قابل حل است اما با این حال به طب سنتی توجه بسیاری شده و در ایران هم به آن نگاه ویژه‌ای وجود دارد.


وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال‌های اخیر اقدامات بسیار خوبی را در زمینه طب سنتی انجام داده است و امیدواریم که از دستاوردهای طب قدیم استفاده شود.


لاریجانی عنوان کرد: کار پزشکی امروز بسیار مهم است و باید به آن توجه کرد؛ البته ظرایفی دارد و نکته‌ قابل ذکر این است که بحث نزاع بین طب قدیم و طب جدید نیست بلکه طب جدید استمراری از طب قدیم است.

 

وی ابراز کرد: گرچه بسیاری از داروهای امروز شیمیایی است اما عصاره‌اش از داروهای گیاهی است، لذا حتماً باید به این موضوع توجه کرد که در استفاده از گیاهان دارویی افراط و تفریط نشود تا مشکلاتی به وجود نیاورد.


نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار داشت: این اقدام که در استان قم آغاز شده را ارج می‌نهیم و امیدواریم که این اقدام مبارک استمرار داشته باشد.


شرکت داروسازی بوعلی دارو با هدف فرهنگ‌سازی در زمینه درمان و تولید داروهای گیاهی و احیای طب سنتی و اسلامی تأسیس شده است.


عمده فعالیت شرکت بوعلی دارو تهیه دارو با استفاده از متون طب سنتی و تلفیق آن با دستاوردهای علمی جدید در علم پزشکی در فرم‌های قابل قبول مانند کپسول، شربت، پماد و ... است.


 

نقد خبر


سخنان آقای دکتر لاریجانی در مراسم افتتاح، هم حاوی نکات مثبت و هم دارای نکات منفی است.

 
این که بعد از سالها مهجوریت طب سنتی یک مقام مسئول این اقدام را ارج می‌نهد و ابراز امیدواری می کند که از دستاوردهای طب قدیم استفاده شود و این اقدام مبارک استمرار داشته باشد، از نکات مثبت است و خیلی جای خوشحالی و شکرگزاری دارد چرا که خوب یادمان هست 20 سال پیش از این بسیاری از مسئولین حتی نام طب سنتی را بر نمی تافتند.
 
ولی در بیاناتی که از ایشان منتشر شده جملات ناصحیحی نیز به چشم می خورد که شایسته است به آنها پاسخ داده شود. البته ما معتقدیم که این اظهارات مغرضانه نبوده و احتمالا از عدم احاطه ایشان به موضوع نشات گرفته است لیکن چون این قبیل اظهارات را در سالهای اخیر به دفعات از افراد مختلف شنیده ایم، لازم دانستیم روشنگری کنیم.:
 
ایشان فرموده اند:
 
1- "طبی که امروز داریم، جدا از طب گذشته نیست بلکه استمرار طب سنتی است.... طب جدید استمراری از طب قدیم است".
 
توضیح:
 
ما بارها در کلاسهای درس و سخنان خود توضیح داده ایم که طب رایج تداوم طب سنتی نیست و اساسا ارتباطی با آن ندارد و از نظر تاریخی نیز این واقعیت تلخ را اثبات کرده ایم که استعمارگران با برنامه ای پیچیده طب ایرانی را در اروپا و خود ایران منهدم کردند و بعدها طب رایج شکل گرفت. علاقمندان به این بحث را برای مطالعه مستندات مربوطه به کتاب "طب اسلامی ایرانی در آینه تاریخ" ارجاع می دهیم.
 
با این حال همچنان مشاهده می شود که برخی مسئولین ما که آگاه به وقایع تاریخی نیستند همچنان در سخنان خود طب رایج را در ادامه طب سنتی می دانند.
 
نتیجه چنین نگرشی انفعال در برابر طب غربی است. بدیهی است که چنین باوری فرد را به این نتیجه میرساند که طب رایج همواره کامل تر و پیشرفته تر از داشته های ماست و رویکرد به طب سنتی عقبگرد و حتی تحجر است. چون ضرورتی ندارد وقتی با پیشرفت علمی از طب سنتی به طب غربی رسیده ایم مجددا به عقب برگردیم. این کار به قول یکی از پزشکان متخصص به این می ماند که افراد به جای استفاده از تلفن همراه از تلفن های هندلی قدیمی استفاده کنند.
 
حالا شاید عذر جناب دکتر لاریجانی به سبب عدم اطلاع از مبانی دو طب و وقایع تاریخی، پذیرفته باشد ولی تاسف بارتر این است که ما این قبیل ادبیات را در کلام افرادی که صاحب مطالعه و بعضا تالیفات در طب سنتی و تاریخ طب هستند نیز می بینیم. این عده با این که واقعیتها را می دانند ولی به گمان خودشان مصلحت اندیشی می کنند و می گویند صلاح نیست با طب جدید در بیفتیم! جواب این دوستان را به وفرصتی دیگر موکول می کنیم.
 
رییس محترم مجلس در ادامه سخنان خود گفته اند:

2- "اگرچه بسیاری از بیماری‌ها با روش‌های متعارف امروزی قابل حل است اما با این حال به طب سنتی توجه بسیاری شده است".
 
توضیح:
 
اگر بسیاری از بیماری ها با روشهای متعارف و امروزی (به واژه های استفاده شده دقت کنید) قابل حل است چرا باید به طب سنتی (که غیر متعارف و قدیمی است) توجه بسیاری شود؟ چه ضرورتی دارد؟
دچار عقده حقارت شده و به عبای بوعلی سینا آویزان شده ایم یا تحریم شرکت های دارویی غربی مجبورمان کرده سری هم به میراث مادربزرگان مان بزنیم؟
 
بر خلاف گفته ایشان ما زمانی عزم مان برای روی آوردن به طب اسلامی ایرانی جزم شد که ناکارآمدی طب رایج در درمان بسیاری از بیماری ها را دیدیم.
 

3- "بحث نزاع بین طب قدیم و طب جدید نیست".
 
توضیح:
 
اگر منظور ایشان از این سخن این است که نباید در شرایط فعلی بین متخصصان طب رایج و اطبای سنتی دعوا و اختلاف ایجاد شود، کاملا صحیح است. هر دو مکتب طبی قابلیت های خوبی دارند که در جای خود موثرند. ولی اگر منظور این است که دشمنان در طول تاریخ با طب ما برخورد خصومت آمیز و حذفی نکرده اند سخنی است ناصواب که شما را برای مشاهده اسناد مربوطه به همان کتابی که معرفی شد ارجاع می دهیم.
 

4- "بسیاری از داروهای امروز شیمیایی است اما عصاره‌اش از داروهای گیاهی است".
 
توضیح:
 
این جمله غلط است و گویندگان هم معمولا نتایج غلطی از آن می گیرند که بحث آن مفصل است و به بعد موکول می کنیم. فقط به اجمال اشاره می کنیم که الان در داروسازی ماده موثره یک گیاه را به صورت شیمیایی شبیه سازی می کنند نه این که از عصاره گیاه در ترکیب آن استفاده شود. ضمن این که استفاده از ماده موثره گیاه و حذف سایر مواد همراه آن نیز چندان مورد تایید طب سنتی نیست.
 
5- "حتماً باید به این موضوع توجه کرد که در استفاده از گیاهان دارویی افراط و تفریط نشود تا مشکلاتی به وجود نیاورد".
 
توضیح:
 
این همان موضع منفعلانه ی نگران کننده ای است که می تواند ناشی از نقص اطلاعات گوینده باشد.

جناب دکتر لاریجانی برای افتتاح شرکت داروسازی گیاهی رفته اند ولی نگران این هستند که مصرف زیاد داروهای گیاهی مشکل ساز شود! اگر ما پذیرفته ایم که طب سنتی یک مکتب درمانی است، طبیب مربوطه می داند نوع و مقدار دارو چقدر باید باشد! چرا ایشان تاکنون از مصرف بی رویه آنتی بیوتیک و داروهای کورتونی ابراز نگرانی نکرده اند؟!

مخاطب چنین برداشت می کند که گوینده این جمله، طب رایج را علمی، کامل و بی عارضه می داند و بیشتر نگران آسیب های یک طب قدیمی و غیر متعارف و ناقص است.

ما قدردان حسن نیت عزیزان هستیم ولی دوست داریم شاهد گویشی قوی تر و عزت مندانه تر از آنان باشیم.

منبع :

کانال تلگرامی رهپویان سلامت آسمانی



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35119بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17209بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25191بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535638بازدید]
زردی نوزادان[493636بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11357بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11202بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50760بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
عنبر نسارا؛ پشگل پر خاصیت!
کندرو مالاسی پاتلا Patellar chondromalacia
فساد رایج غول های دارویی (مقاله انتخابی)
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین(ویراست دوّم)
تدابیر دوران بارداری(4)(آداب معنوی بارداری)
پرسش هایی از استاد حسین خیراندیش درباره حجامت
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)
خطاهاى پزشکى مدرن(مقاله انتخابی)
مزاج شناسی کلاه قرمزی و سایرین!!
به بهانه‌ِی سلامتی؛ به بهای مرگ (مقاله انتخابی)
50 دلیل برای مخالفت با فلوراید(مقاله انتخابی-خارجی)
جُلّاب؛ درمانگر خوش طعم و خوش رنگ
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
تلخ مثل چای؛ تلخ تلخ مثل حقیقت!
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
کیست پیلونیدال(سینوس پیلونیدال-کیست مویی)