(چاپ)

کد خبر :  12940  
تاریخ انتشار خبر : ۲۷ آبان ۱۳۹۷ خبرها و نظرها
کدام چاقی؟ کدام رژیم؟

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

کدام چاقی؟ کدام رژیم؟
افراد چاق به علتهای یکسانی دچار چاقی نمی شوند و راه درمان همه آنها نیز مشابه نیست. بویژه در بانوان، چاقی علتهای جسمی روانی متنوعی دارد که فقط یکی از آنها مشکلات گوارشی است. با این حال در همین حیطه گوارشی و پرهیزهای مربوط به آن سوءتفاهمات زیادی وجود دارد. 

بر پایۀ نشانه شناسی مکتب طب ایرانی، کسانی که به سبب سردی و تری معده دچار چاقی می شوند ممکن است از همه یا برخی از این نشانه ها رنج ببرند:

 
- احساس سنگینی پس از غذا خوردن
 
- زیادی آب دهان، یا آبریزش از دهان بخصوص هنگام خواب
 
- نفخ شکم و صدای روده
 
- حالت دل آشوبه و شورش در معده
 
- ترشی مزۀ دهان
 
- آروغ ترش
 
- پوست نرم، مرطوب، شل و ول، و سرد
 
- کسالت و رخوت بدنی
 
- خواب آلودگی
 
- کاهش تمرکز و حافظه
 
در چنین مواردی برخی از رژیمهای رایج، از دیدگاه مکتب طب ایرانی، سودمند نیستند و بلکه موجب کاهش نیروی هضم و ضعف بیشتر می شوند. 
چنین رژیمهایی ممکن است بطور گذرا وزن را کاهش دهند، اما بیاد داشته باشید که کم شدن وزن ضرورتاً به تندرستی بیشتر منجر نمی شود، بلکه گاه به سلامت عمومی و نشاط جسمی و روانی فرد آسیب می‌رساند.

 
بنا به آموزه های مکتب طب ایرانی و با تکیه بر تجربیات بالینی، به افراد چاقی که نشانه های بالا را دارند توصیه می شود تا پایان درمان، از نوشیدنی ها و خوردنی هایی مانند اینها پرهیز کنند:
 
آب سرد، دوغ، ماءالشعیر، ماست، خیار، گوجه، هندوانه، آلو، هلو، مرکبات ترش، کاهو، سس مایونز، غذاهای خمیری مانند ماکارونی و الویه، سالاد شیرازی...
 
البته این پرهیزها بطور کلّی در مبتلایان کبد چرب نیز مشابه است.

دکتر مجید انوشیروانی (متخصص طب ایرانی)