(چاپ)

کد خبر :  135  
تاریخ انتشار خبر : ۰۶ آبان ۱۳۹۲ خبرها و نظرها
بسیاری از جراحی ها سودجویانه است؛ آمار جراحی های قلب ایران با چین برابری می کند
در گفتگو با مهر عنوان شد:

بسیاری از جراحی ها سودجویانه است؛ آمار جراحی های قلب ایران با چین برابری می کند


اهواز - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی موسسه تحقیقاتی حجامت ایران گفت: بسیاری از جراحی هایی که در کشور ما صورت می گیرد سودجویانه و بی رویه است و انجام برخی از آنها هیچ لزومی ندارد.

رضا منتظر در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طب سنتی همچون طب رایج دستاوردهایی در طول تاریخ داشته که اخیرا حرکتهایی برای زنده نگه داشتن این طب در خوزستان و کشور صورت گرفته است.



وی در خصوص تاریخچه طب سنتی در ایران نیز عنوان کرد: طب سنتی، طبی است که در هزاران سال توسط بشر به دست آمده و هر دوره در میان قوم یا کشوری شکوفا شده است. کشور ما نیز در دوره ای سابقه تاریخی طب سنتی را داشته است.



منتظر با اشاره به منابع معتبر طب سنتی افزود: یکی از منابع قابل اعتبار در جهان طب، کتاب «کامل الصناعه» نوشته مجوسی اهوازی است که گفته می شود از نظر عملی از کتاب ابوعلی سینا هم قوی تر است.



وی درباره نام های طب سنتی و طب مدرن توضیح داد: طبی که امروزه مورد استفاده است، طب مدرن نیست بلکه طب رایج است. مدرن در واقع به معنی انتهای یک علم یا موضوعی خاص است. طب امروزی طبی رایج و ممکن است در زمان های مختلف تغییر کند.


 

منتظر در همین رابطه افزود: همچنین لفظ طب سنتی نیز اشتباه و پیشینه زیادی ندارد. در واقع طب سنتی همان طب است و در منابع قدیمی تنها از لفظ «طب» برای اشاره به این نوع از طبابت استفاده شده است.


عضو کارگروه تخصصی بهداشت، سلامت و ورزش وابسته به نهاد کتابخانه های عمومی کشور همچنین گفت: طب سنتی و رایج هر دو علم هستند و پیشینه و دستاوردهایی داشته اند.



منتظر اظهار کرد: ملاک طبیب، درمان بیمار است. اگر بیماری که میگرن دارد و مشکلش با طب رایج حل نشد می تواند طب سنتی را امتحان کند. همانند بسیاری از کشورها که هم طب رایج، سنتی و سوزنی را به فراخور نیاز از آن استفاده می کنند.


 
سیاست های غلط گذشته اصلاح شد


وی به سیاستهای کشور درباره رویکرد دولت نسبت به طب سنتی در زمانهای مختلف اشاره کرد و گفت: سیاستگذاری های قدیمی باعث شد که طب سنتی در کشور کمرنگ تر بماند در صورتی که یکی از زادگاه های طب سنتی در کشور ما است.


منتظر در ادامه افزود: هند و پاکستان هیچگاه این طب را تعطیل نکردند و به صورت پیوسته از گذشته تا حال از آن استفاده می کنند. اخیراً در کشو ما نیز برای زنده نگه داشتن این طب حرکت های خوبی صورت گرفته است.


نویسنده کتاب «طب ایرانی اسلامی در آئینه تاریخ» با اشاره به خودکفایی درمان در کشور گفت: سرعت و توجیه اقتصادی درمان طب سنتی نسبت به درمان رایج قابل توجه و تامل است.
 
 

 

سالانه هفت درصد مردم کشور بر اثر بیماری فقیر می شوند

منتظر در خصوص مزیتهای استفاده از طب سنتی افزود: دوره درمان ام اس با استفاده از طب رایج حدود پنج میلیون تومان در ماه برای بیمار هزینه دارد. این در حالی است که دوره درمان این بیماری در روش طب سنتی هم کوتاه تر و هم خانواده ها هزینه کمتری را متحمل می شوند.

به گفته وی، مسئولان پزشکی کشور اخیرا گفته اند که سالانه هفت درصد از مردم کشورمان بر اثر بیماری فقیر می شوند که این آمار بسیار خطرناک است.
 

منتظر همچنین گفت: اگر روش درمان طب سنتی اصولی باشد هزینه کمتر و زمان نتیجه گیری زودتری دارد. البته برخی همکاران با روشهای غلط باعث شده اند که برخی ذهنیت نادرستی نسبت به درمان سنتی داشته باشند.

وی توضیح داد: پایه طب سنتی تشخیص بیماری، اصلاح سبک زندگی یا خوراک بیمار، مزاج شناسی و دیگر موارد است که باید پزشکان طب سنتی به این اصول توجه ویژه داشته باشند.

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقاتی حجامت ایران یادآور شد: درمان بیماریهایی همچون سیاتیک و دیسک کمر در روش طب سنتی، پس از یک تا سه جلسه که حدود یک ماه زمان می برند طول می کشد.


 
ابداعی در درمان اعتیاد


 
منتظر در در پاسخ به این سئوال که نقش طب سنتی در درمان اعتیاد با اشاره به دغدغه بسیاری از خانواده ها برای درمان اعتیاد افزود: درمان اعتیاد دو مرحله دارد. مرحله اول که پاکسازی یا سم زدایی است و مرحله دوم روان درمانی است که بیمار مجدد به اعتیاد رو نیارد. روش اول را با استفاده از حجامت ابداع کردیم که در این روش بیمار هیچ گونه درد و ناراحتی به همراه ندارد.

به گفته وی، مشکل اصلی در در مان اعتیاد مرحله اول است که برای بسیاری درد، بی خوابی و ضعف و اعصاب به همراه دارد. در بلوچستان درمان اعتیاد به هروئین را ظرف مدت یک هفته با کمترین هزینه و سروپایی درمان کردیم.

منتظر توضیح داد: این روش ابداعی را در بلوچستان آزمایش کردیم که نتیجه خوبی داد و توصیه می کنم پزشکان در دانشگاه ها نیز این روش را مطرح کنند.
 
 

رقابت ایران و برزیل
 

منتظر به جراحی های بی رویه در کشور و همچنین خوزستان اشاره کرد و گفت: طبق آمار تعداد جراحی های قلب در ایران برابر با جراحی قلب در چین است. همچنین تعداد سزارین زنان در ایران و برزیل از سایر کشورهای جهان بیشتر است.

به گفته وی، ما معتقدیم که بسیاری از جراحی ها سودجویانه و بی رویه هستند.
 

وی در خصوص عطاری های رایج در بازارها توضیح داد: عطارها باید ساماندهی شوند و نسخه پیچی نکنند. عطاری فقط باید دارو را ارائه دهد.

به گفته وی، البته برخی عطاری هایی که تجربه چندین ساله و در این زمینه تخصص پیدا کردند می توانند با دادن امتحان در مرکزی علمی مورد تایید قرار بگیرند.