(چاپ)

کد خبر :  1705  
تاریخ انتشار خبر : ۲۶ مهر ۱۳۹۶ خبرها و نظرها
واکسن آنفلوآنزا ، از تبلیغ تا واقعیت

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

 

 

 

واکسن آنفلوآنزا ، از تبلیغ تا واقعیت

 

 

 

همه ساله ابتدای پاییز با موج‌ تبلیغات واکسن آنفلوانزا از یک طرف و سوالهای مکرر مردم مبنی بر ضرورت یا عدم ضرورت تزریق آن مواجه می شویم.در مورد واکسن آنفلوانزا در سایت وزارت بهداشت آمده است:

 

 

 

"بر اساس دستور سازمان بهداشت جهانی اولویت تزریق واکسن به این ترتیب است: بیماران دیالیزی و پیوند کلیه، بیماران تالاسمی ماژور، بیماران کبدی شامل سیروز و پیوند کبد، بیماران سرطانی که تحت شیمی درمانی یا رادیوتراپی قرار دارند.... افراد بالای 65 سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند. همچنین افرادی که بیماری‎هایی نظیر پرفشاری خون، دیابت، مشکلات ریوی و کبدی، نارسایی کلیوی و کم‎خونی دارند و همه‌ی کسانی که به نوعی با داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی سروکار دارند بهتر است این واکسن را تزریق کنند."

 

 

 

تا اینجای قضیه را  میشود با کمی اغماض پذیرفت چون بیماران فوق ممکن است در صورت ابتلاء به آنفلوانزا علائم شان شدید باشد یا دیر خوب شوند. ولی در سایت وزارت بهداشت همچنین آمده است: "همه‌ افراد به ‌ویژه کودکان 3 تا 12 سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند"!ما با تزریق عمومی این واکسن به افراد سالم و بچه ها و نوجوانانی که ضعف سیستم ایمنی ندارند به شدت مخالفیم. 
 

 

 

 

اولا معلوم‌ نیست این توصیه درج شده در سایت وزارت بهداشت که کودکان ۳ تا ۱۲ سال واکسن را بزنند از کجا آمده است. به نظر می رسد پایه ی علمی ندارد. خود متخصصان بیماری های عفونی تاکید می کنند که اطفال زیر دو سال واکسن بزنند نه این که تا ۱۲ سالگی به همه تزریق شود. این توصیه ی فراگیر با استناد به کدام مرجع علمی در عالیترین سایت بهداشتی کشور گنجانده شده است؟

 

 

 

ثانیا بر فرض که توصیه به تزریق واکسن آنفلوانزا به صورت عمومی صحیح باشد. این توصیه برای افرادی است که جایگزین برای واکسن نداشته باشند. با استناد به منابع طب سنتی و مقالات علمی و تجارب ما حجامت تقویت کننده سیستم ایمنی است. با توجه به فراگیر شدن حجامت در دهه اخیر، امروز همه پزشکان با تجربه در طب سنتی حتی پدران و مادران این سرزمین آثار حجامت بر افزایش سطح ایمنی را دیده اند و اذعان دارند که فرزندان شان حتی دچار سرماخوردگی معمولی هم نمی شوند و اگر مبتلا شوند هم به زودی و بدون نیاز به دارو خوب می شوند.بدیهی است که با انجام حجامت پیشگیرانه در ابتدای پاییز دیگر نیازی به تزریق واکسن احساس نمی شود.

 

 

 

ثالثا مستندات به دست آمده از سراسر جهان به دفعات نشان داده است که شرکتهای دارویی صهیونیستی مثل نوارتیس و گلاکسو از واکسن ها استفاده ابزاری می کنند یعنی با دستکاری و افزودن برخی مواد سمی به آنها موجبات آلوده شدن و ابتلای نسل را به بیماریهای مختلف فراهم می کنند لذا عقل حکم می کند که انسان تا وقتی مجبور نشده از دست دشمن خود غذا و دارو نگیرد لذا تجویز واکسن ها می بایست محدود به مواردی شود که خطر ابتلا و ریسک عوارض آن بالا می باشد.


 

واکسن  انفلوانزا

 

واکسن

 

 

قابل ذکر است در مورد همین واکسن آنفلوانزا سایت وزارت بهداشت عوارض ذیل را محتمل دانسته است و می نویسد:

 

"این واکسن ممکن است در برخی از افراد موجب عوارض جانبی نظیر سردرد، تعریق، درد عضلات، درد مفاصل، تب، ضعف، خستگی، سرخی و ورم و سختی محل تزریق شود که این عوارض معمولا طی یک تا دو روز بدون درمان برطرف می شود.... عوارضی مانند تب بالا، تغییر در رفتار و هوشیاری، کهیر راش و ضایعات پوستی منتشره، گرفتگی و خشونت صدا و مشکلات تنفسی مانند سختی تنفس، ضربان قلب بالا و ضعف شدید بدنی با رنگ پریدگی، حساسیت شدید و فوری در افرادی که به تخم مرغ حساسیت دارند، احساس گیجی وخستگی، تورم اطراف چشم ها و لب ها، سندرم گیلن باره با علائم فلج بالا رونده ناشی از گرفتاری اعصاب محیطی، شوک انافیلاکتیک، این عوارض از واکسن انفولانزا جدی است و بلافاصله باید به پزشک مراجعه کرد.شاید گفته شود که این عوارض نادرند ولی باز جای تعجب است که وزارت بهداشت توصیه می کند همه افراد آن را تزریق کنند.

 

 

 

آیا منافع برخی از واردات واکسن ها چنین انفعالی را ایجاب کرده است؟ 

 

چگونه است که به شواهد و مقالات مربوط به افزایش سطح ایمنی با حجامت جدی وقعی نمی نهند ولی دلسوزانه شرایط تزریق واکسنهای وارداتی را حتی در منزل و محل کار فراهم می کنند؟ 

 

 

واکسن

 

 

 

نکته آخر این که هیچ تضمینی برای تاثیر واکسن های آنفلوانزا وجود ندارد و برعکس بر خلاف آنچه بعضا تبلیغ می شود میزان تاثیر آنها طبق برخی گزارشها کمتر از 25 درصد برآورد شده است. 


 

تاثیرواکسن