(چاپ)

کد خبر :  1707  
تاریخ انتشار خبر : ۲۶ مهر ۱۳۹۶ خبرها و نظرها
چند کلمه حرف کتاب!

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

چند کلمه حرف کتاب! 

 

 

 

 

يكى از مبرزترين استادان دانشكده‏هاى پزشكى ايران در كتاب سميولوژى خود پند و اندرزهايى به دانشجويان مى‏دهد كه قسمتى از آن‏ها اين است:

 

 

«اول بايد بدانيد كه گوش اشخاص از خرافات علمى پر است. بيماران مايلند كه دواهاى شما گياهى باشد! ايرانى باشد! ... به عقيده ما اگر سروكار شما با اشخاصى فهميده يعنى اغلب مردم بود به آنان نصيحت‏هاى لازم را بدهيد و گوشزد نماييد كه عقايدشان متعلق به زمانى است كه مردم خرسوارى مى‏كردند و لهذا در ايامى كه الكتريسيته و نيروى اتم حكمفرما است و از ميكروگرم دارو صحبت است، خروار علف چاره هيچ دردى را نمى‏كند و لهذا از كاروان عقايد خيلى دور افتاده و عقب‏اند و گياه و دواى ايرانى عقايد سخيفى است كه در ترازوى علوم امروز هيچ وزنى ندارد.»

 

 

 


من با كمال بى‏طرفى، يك سؤال از ایشان دارم و اگر جوابى بدهند با كمال ميل، عينا، در همين مجله درج خواهم كرد و آن در باب نوشته ايشان با اين مضمون است كه «در ايامى كه از ميكروگرم صحبت است، خروار علف چاره هيچ دردى را نمى‏كند» اولا مگر ميكروگرم دارو هنرى به خرج مى‏دهد و امتيازى بر وزن‏هاى بالاتر دارد كه براى آن اهميت خاصى قايل شده و لفظ ميكروگرم را در برابر خروار آورده‏اند؟ چنين به نظر مى‏رسد اين هم يكى از فريب‏هايى است كه منشأ آن تبليغات صاحبان صنايع داروسازى است كه در اروپا نيز آن را به‏منزله امتيازى براى داروهاى قرن اتم به‏شمار مى‏آورند. مؤسسات داروسازى به وسيله سازمان‏هاى تبليغاتى خود، غالبا روى قدرت دارو تكيه مى‏نمايند و آن را مزيتى مى‏دانند. 
 

 

 

 

اگر منظور از عبارت «خروار علف چاره هيچ دردى را نمى‏كند» تخطئه كردن طب گياهى و باطل شمردن خواص گياهان دارويى است، آيا چند صد ميليون مردم چين، هندوستان و پاكستان كنونى هم كه قسمت اعظم درمان بيمارى‏هاى خود را در مطب پزشكان و درمانگاه‏ها و بيمارستان‏ها به وسيله گياهان دارويى انجام مى‏دهند و در دانشكده‏هاى پزشكى و داروسازى به تدريس اين رشته اشتغال دارند خرسوارى مى‏كنند؟ 
 

 

 

 

بالاخره، خروار علف براى چه؟ اكثر گياهان دارويى را مى‏توان به صورت عصاره خشك يا عصاره مايع كه محتوى كليه مواد گياه باشد درآورد. مثلا از پوست بيد مى‏توان عصاره خشك يا مايع تهيه و به مقدار 2- 4 گرم در شبانه‏روز تجويز كرد. 
 

 

 

 

كليه لابراتوارهاى داروسازى ايران مى‏توانند به جاى قرص‏هاى مسكن و نيز به جاى انواع تركيبات كراتينيزه ساليسيلات دوسود كه‏ حاوى ويتامين براى درمان رماتيسم است، شربتى از عصاره بيد تهيه كنند كه در هر قاشق سوپخورى آن 1 گرم از اين عصاره باشد و بيمار روزى سه قاشق سوپخورى از آن به عنوان ضد درد، ضد تب عمومى و ضد التهاب روماتيسمى بخورد، بدون كوچك‏ترين ترس از اينكه زخم معده، خونريزى روده و مسموميت كليه يا عوارض آلرژى پيدا كند بلكه در عين حال مقوى عمومى بدن مخصوصا قلب و معده هم هست و هر لابراتوارى كه زودتر شروع به تهيه اين قبيل فرآورده‏هاى گياهى اقدام كند، گوى سبقت را از همگان ربوده است و ديگران از او تقليد خواهند كرد و چند سال نخواهد گذشت كه فرآورده‏هاى متعددى از گياهان دارويى توسط لابراتوارهاى داروسازى ايران ساخته شده و در همه داروخانه‏ها فروخته خواهد شد. 
 

 

 

 

 نام کتاب : مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوی کاشانی