(چاپ)

کد خبر :  23304  
تاریخ انتشار خبر : ۲۱ اسفند ۱۳۹۷ خبرها و نظرها
نکاتی برای حفظ سلامت بیماران دیابتی

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

 نکاتی برای حفظ سلامت بیماران دیابتی 

 

 

بر اساس دستورات طب ایرانی انسان چه در حالت سلامت و چه در بیماری باید به ۶ نکته اصلی توجه داشت که عبارتند از آب و هوای محل زندگی، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، حرکت و سکون، احتباس، استفراغ و حالات روحی و روانی

 

 

به گزارش حوزه سلامت خبرگزاری تسنیم، بر اساس دستورات طب ایرانی انسان چه در حالت سلامت و چه در بیماری باید به 6 نکته اصلی توجه داشته باشد که عبارتند از آب و هوای محل زندگی، خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها، خواب و بیداری، حرکت و سکون، حالات روحی و روانی، احتباس و استفراغ (یعنی آنچه باید از بدن دفع شود). در مورد بیماری دیابت نیز باید تمام این موارد را مد نظر داشت.

 

قطعاً زندگی در مکان‌هایی با آب و هوای سالم از ایجاد بسیاری بیماری‌ها جلوگیری می‌کند، اما در حال حاضر این امر برای همه ممکن نیست اما در موارد دیگر باید بیشتر دقت کرد به عنوان مثال خواب خوب که از ساعت 9 شب تا حداقل 2 صبح است بسیار ضروری است تا تمام دستگاه‌ها و هورمون های بدن تنظیم شوند، به خصوص بیماران دیابتی نیز باید به این موضوع توجه کنند.

 

همین طور استراحت به اندازه و ورزش به اندازه بسیار ضروری است. ورزش باید در حدی باشد که پوست بدن کمی سرخ شده و تعریق ملایم ایجاد شود ولی نباید در حدی باشد که در فرد ایجاد ضعف و خستگی کند به ویژه در بیماران دیابتی که دارو مصرف می کنند، این کار منجر به افت زیاد قند و گاهی عارضه‌های خطرناک نیز می‌شود. اما ورزش متعادل برای بیماران دیابتی برای دفع مواد زاید بدن بسیار ضروری است.

 

از دیگر موارد مهم حالات روانی بیماران است؛ این افراد باید به شدت مراقب حالات روحی خود باشند، در بسیاری موارد به دنبال استرس و عصبانیت تنظیم قند در بدن این افراد مختل می‌شود، این افراد باید تا حد امکان با تمرین‌های تنفسی و ذهنی خود را آرام نگاه دارند.

 

در مورد مواد دفعی ممکن است، این افراد نیاز به پاکسازی‌های خاص داشته باشند در موارد ساده می‌توان این پاکسازی‌ها را با رژیم‌های غذایی مثل آش‌های طبی چون آش آلو، آش آبغوره انجام داد اما در برخی موارد نیاز به داروهای قوی است که باید تحت نظر متخصص طب سنتی انجام شود. نکته بسیار مهم در این رابطه داشتن دفع مناسب یعنی حداقل 1-2 بار در روز به طور کامل است.

 

در مورد خوردنی‌ها و آشامیدنی‌ها نیز باز باید به مزاج بدن توجه داشت. به ویژه دو ارگان بسیار مهم که در دیابت مورد توجه هستند کبد و کلیه‌ها است و افراد با توجه به مزاج بدن و این اعضا باید از خوردن مواد بسیار گرم یا بسیار سرد پرهیز کنند و در صورت لزوم تحت نظر متخصص، داروهایی برای تقویت و رفع انسدادهای این اعضا مصرف کنند.

 

همچنین، این افراد باید از رابطه جنسی به مقدار زیاد و در حالت پُری شکم که منجر به ضعف کلیه‌ها می‌شود، پرهیز کنند.

 

به طور کلی میوه‌هایی مثل سیب، گلابی، توت، تَمر هندی تازه، شاتوت و به مقدار کمتر زردآلو و آلو می‌توانند در تنظیم قند خون موثر باشند.

 

این افراد به عنوان چای می‌توانند از دمنوش گزنه یا شنبلیله و به عنوان نوشیدنی خنک از خیسانده خاکشی، اسفرزه و تخم خرفه استفاده کنند. آبغوره و آب انار هم به ویژه در بیماری گرم مزاج به کار می‌رود. گیاهان دارویی دیگری نیز برای کاهش قند خون وجود دارند مانند کلپوره یا هندوانه ابوجهل؛ اما معمولاً به صورت داروی ترکیبی است و باید تحت نظر متخصص مصرف شوند. ترکیبی از گیاه قره قاط با گلاب نیز برای این منظور به کار می‌رود.

 

به نقل از تندرستان مصرف مقدار معتدل عسل به شرط آنکه از مرغوبیت خوبی برخوردار باشد قند را بالا نبرده و حتی منجر به تنظیم آن نیز می‌شود، اما به هر حال مصرف آن هم بهتر است با کنترل قند باشد.

 

در رابطه با زخم پای دیابتی نیز تحت نظر متخصص و پس از انجام پاکسازی‌های اولیه می توان از روش‌هایی مثل زالو درمانی استفاده کرد.

 

نکته بسیار ضروری این است که به هیچ وجه به این بیماران توصیه نمی‌شود که داروهای شیمیایی خود را از ابتدا قطع کنند و فقط از داروهای گیاهی استفاده کنند، بلکه با رعایت دستورات و تحت نظر پزشک طب ایرانی و متخصص طب نوین به تدریج و با کنترل قند میزان داروهای شیمیایی کم خواهد شد. همچنین، این افراد باید بدانند اکثر مواد کارخانه‌ای که به عنوان بدون قند یا رژیمی معرفی می‌شوند از مواد شیرین کننده‌ای استفاده می‌کنند که می‌تواند عوارض خطرناک دیگری داشته باشد.