(چاپ)

کد خبر :  33859  
تاریخ انتشار خبر : ۱۶ آبان ۱۳۹۸ خبرها و نظرها
پوشک و عقیمی، بررسی واقعیت ها

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

 

پوشک و عقیمی، بررسی واقعیت ها

 


اين روزها «ادعای رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره پوشک‌های عقیم کننده بچه!» در شبكةهاي اجتماعي مورد بحث قرار گرفته است؛ ايشان در همایش ملی پدافند غیرعامل که در مؤرخ سه‌شنبه ۱۴ آبان در سالن‌ همایش‌های بین‌المللی سازمان صداوسیما برگزار شد اظهار كرد: «یکی از بسترهای آسیب به جمعیت، عرصه بیوتروریسم است که متاسفانه کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد (..) گاهی دشمنان پنبه‌هایی که با آنها پوشک بچه یا مشابه آن تولید می‌شود را به گونه‌ای تهیه می‌کنند که موجب عقیم‌سازی می‌شوند.».

 
ابن ادعا، از آنجا كه در شرايطي اظهار مي‌شود كه مردم ايران در معرض انواع هنرهاي جنگ نرم قرار گرفته اند يا طبق اظهار مُشار اليه: « امروز دشمن بر روی موضوع «اعتبار عمومی نظام اسلامی» تمرکز کرده است و از بین بردن اعتماد مردم به نظام، هدف اصلی اوست.» باعث بحثي مي شود كه اظهارات ايشان و ساير مقامات به عنوان «توهم توطئة» يا ابتلا به بيماري هايي مثل «اختلال بدگماني» تلقي شود، و طبيعتاً اثرات و اهميت توجه به اصل موضوع از بين برود.

 
به عنوان پزشك و به عنوان متأمل در جريانات اجتماعي سياسي، از خودم مي پرسم، چرا يك مقام رسمي، قطعاً با اطلاعات خاص و ويژه بايد چنين اظهاري داشته باشد، آنهم با اطلاعات عيني يعني «پنبه»؟

 
به عنوان پزشك، مي دانيم كه مواد راديواكتيو مي توانند باعث اختلالات كروموزومي شوند، با اينكه مقادير كم اين مواد نشانه هاي حاد ندارند، اما آسيب مزمن و طولاني مدت با اين مواد مي تواند با بدخيمي ها و اختلالات كروموزومي ارتباط داشته باشند.. افزايش شيوع بدخيمي ها را در كشور عراق بعد از استفادة از سلاح هاي آلاينده با مواد راديواكتيڤ مشاهدة مي كنيم، و مقالات زيادي توسط پژوهشگران در اين خصوص منتشر شده است.

 
اما بخش اول، يا اطلاعات درباره شيوع اختلالات كروموزومي كه يكي از اسباب عقيمي هستند در ايران را نمي دانم؛ و نمي دانم آيا در اين خصوص تحقيقات خاصي انجام گرفته است يا نه .. اما:


مي دانيم كه از سالها پيش كشت پنبه در زمين هاي آلوده به مواد راديواكتيو پيشنهاد شده است؛ مطالعات درباره جذب اين مواد زيان بار بيش از پنجاه سال سابقة دارد .. مقالة ذيل يك نمونة است (سال انتشار 1973 ميلادي)


http://www.plantphysiol.org/content/plantphysiol/52/5/443.full.pdf


همچنين، از آنجا كه در متون و راهنماهايي مثل «پاكسازي مناطق گسترده از آلودگي هاي حوادث هستةاي» يا


Cleanup of Large Areas Contaminated as a Result of a Nuclear Accident
https://www-pub.iaea.org/MTCD/Publications/PDF/trs300_web.pdf


در صفحة 87 مي خوانيم: «به عنوان مثال ، کشت محصولات غیر غذایی و خوراکی مانند پنبه ، کتان و چوب را می توان در نظر گرفت اگر محصولات غذایی حاوی غلظت غیرقابل قبول رادیونوکلئیدها باشند» ..


بايد پبرسيم: «آيا كشورهايي كه مناطق آلوده با مواد راديواكتيو دارند، از فروش پنبه هايي كه براي تميزی سرزمين خود كاشتند، خودداري خواهند كرد؟»


به هر حال، به نظر مي رسد بايد اين تحقيقات و اطلاعات به صورت شفاف و با جزئيات علمي اعلام شود، اين به چند دليل يك وظيفة و واجب عيني است نه انتخاب كفائي؛ يكي از آنها اظهار پليدي هاي استكبار جهاني .. تا گمراهاني كه اميد به آنها دارند، نجات داد .. به اصطلاح قدرت نرم «واكسيناسيون فرهنگي» انجام شود؛ و دوماً، جهت حفظ ساير مستضعفين جهان از اين آسيب و خطر، تا بدين سان از خريد اين محصولات آسيب آفرين خودداري كنند.



والله اعلم بحقائق الامور


المستضعف محمد عطار