(چاپ)

کد خبر :  628  
تاریخ انتشار خبر : ۱۳ بهمن ۱۳۹۴ خبرها و نظرها
ژلاتین خوکی وارد کرده ایم؟ وارد نکرده ایم؟

بسم الله الرحمن الرحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدائهم اجمعین

 

خبرگزاری فارس:
فاجعه جدید غذایی رقم خورد
واردات ژلاتین خوکی در پی تعطیلی کارخانجات داخلی

 
کاهش تولید ژلاتین در داخل کشور باعث واردات این محصول به کشور شد که در حال حاضر ژلاتین از 14 کشور وارد ایران می‌شود که عمدتاً به دلیل ساخته شدن از پوست خوک، حرام هستند.

 
 خبرگزاری فارس: واردات ژلاتین خوکی در پی تعطیلی کارخانجات داخلی
 

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از راه دانا، ژلاتین یکی از محصولاتی است که در صنایع غذایی همچون شیرینی، شکلات و پاستیل، در صنایع دارویی در تولید پوکه‌های کپسول، روکش قرص‌ها و تهیه ویتامین‌ها و در صنایع دیگری مانند کبریت‌سازی، تولید کاغذ و چسب استفاده می‌شود.
 

این محصول تنها در 25 کشور دنیا تولید می‌شود که ژلاتین در کشورهای غیراسلامی از پوست خوک تهیه می‌شود که سبب کاهش قیمت تمام شده محصول می‌شود از همین رو در سال 86 اولین کارخانه تولید ژلاتین در مشهد راه اندازی شد که این کارخانه وابسته به دولت بود.

این کارخانه اقدام به تولید ژلاتین حلال از حیوانات حلال گوشت می‌کرد که به خاطر عدم حمایت از این واحد تولیدی و سوءمدیریت در حال حاضر تعطیل شده است.
 

کارخانه دیگری برای تولید ژلاتین حلال در قزوین راه اندازی شد که این کارخانه نیز مصرف داخلی داشت اما با توجه به اینکه نیمه دولتی بود، به خاطر برخی از مشکلات دیگر قادر به ادامه تولید نیست و در حال حاضر به صورت نیمه تعطیل در آمده است.
 

کاهش تولید ژلاتین در داخل کشور باعث واردات این محصول به کشور شد که در حال حاضر ژلاتین از 14 کشور وارد ایران می‌شود که عمدتاً به دلیل ساخته شدن از پوست خوک، حرام هستند!
 

حکم مصرف ژلاتین خوکی
 

ژلاتین از فراوردههای حیوانی است و حلال یا حرام بودن آن بستگی به حلال یا حرام بودن آن اجزایی دارد که در تهیه ژلاتین از آن استفاده می شود. اگر از اجزای خوک و یا حیوانی بود که ذبح شرعی نشده بود؛ ژلاتین به دست آمده نجس و خوردن آن در قالب پاستیل، ژله و مانند آن حرام خواهد بود.
 

اگر ژلاتین را از اجزای حیوان حلال گوشتی که ذبح شرعی شده باشد تهیه کنند؛ ژلاتین به دست آمده پاک و خوردن آن در قالب محصولاتی مانند پاستیل و ژله حلال خواهد بود.

 

دبیر انجمن شیرینی و شکلات:

ژلاتین خوکی وارد نکرده‌ایم/ این بحث‌ها با هدف افزایش تعرفه واردات مطرح شده است


دبیر انجمن شیرینی و شکلات با بیان اینکه واردات ژلاتین خوکی برای مصرف در محصولات شیرینی و شکلات نداشته‌ایم، گفت: این بحث‌ها با هدف افزایش تعرفه واردات و در جهت کمک به یک کارخانه داخلی مطرح شده است.

فارس:جمشید مغازه‌ای در مورد بحث‌های مطرح شده مبنی بر واردات ژلاتین خوکی و استفاده از آن در غذایی از جمله صنعت شیرینی و شکلات کشور، اظهار داشت: واردات ژلاتین خوکی نداشته‌ایم و ژلاتین‌های وارداتی از استخوان گاو تهیه شده‌اند.


 

وی تصریح کرد: ۲ کارخانه تولیدکننده ژلاتین در کشور فعال بودند که در حال حاضر یکی از آنها تعطیل است و کارخانه دیگر نیز از نظر کمی و کیفی پاسخگوی نیاز صنعت نیست. به همین دلیل بخشی از نیازمان را از طریق واردات تأمین می‌کنیم.


 

وی با بیان اینکه واردات ژلاتین تحت نظارت سازمان غذا و دارو، گمرک و سازمان استاندارد صورت می‌گیرد، اظهار داشت: بحث‌ واردات ژلاتین خوکی با هدف افزایش تعرفه واردات ژلاتین به کشور در جهت کمک به کارخانه داخلی مطرح شده است.


 

دبیر انجمن شیرینی و شکلات با بیان اینکه تغییری در میزان واردات ژلاتین به کشور نداشته‌ایم، گفت: برای ما بهتر است که نیاز خود را از طریق تولیدات داخلی تأمین کنیم اما در حال حاضر کیفیت و کمیت این تولیدات پاسخگوی نیاز صنعت نیست.


 

وی با تأکید بر اینکه ژلاتین‌های وارداتی از استخوان گاو تهیه می‌شوند، در مورد شرعی بودن ذبح این گاوها گفت: واردات از کشورهایی صورت می‌گیرد که از آنها واردات گوشت یا فرآورده‌های گوشتی داریم و این کار با تأیید مسئولان مرتبط مانند وزارت ارشاد و تحت نظر علما و با توجه به مسائل شرعی صورت می‌گیرد.


 

مغازه‌ای تصریح کرد: بارها در این مورد با مسئولان کمیسیون ماده یک، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو  صحبت و اعلام کردیم که کارخانه‌های داخلی تولید ژلاتین علوم لازم برای تولید این فرآورده‌ را ندارند.