(چاپ)

کد خبر :  862  
تاریخ انتشار خبر : ۲۶ دي ۱۳۹۵ خبرها و نظرها
نقش حوزه ها و روحانیون در دفاع از طب اسلامی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

نقش حوزه ها و روحانیون در دفاع از طب اسلامی 
(پرسش یک حوزوی، پاسخ یک متخصص طب سنّتی)
 
 
سلام استاد بزرگوار امیدوارم حالتان خوب باشد.
 
بنده درحال تحصیل علوم حوزوی هستم و چند سالی است به لطف خدا با نظرات جنابعالی که از نظر بنده کمی مفارقت یا بهتر بگویم تفوق داشت بر نظر سایر اساتید طب اسلامی سنتی آشنا شدم و علاقه مند به نظریات شما گشتم. بیان شیوا و جذاب شما تنها عامل ارادت بنده به شما نبود در جایی خواندم که جنابعالی فرمودید در عصر حاضر به جهت مسموم بودن مواد غذایی باید قبل از تجویز دارو به پاکسازی و استفراغ اخلاط توجه نمود همان طور که علمای بزرگ اخلاق در تهذیب نفوس اول به ترک حرام و بعد به انجام مستحباب تاکید داشتند. تمثیل مناسبی بود. باور حقیر نیز این بود ولی سخنان شما در اقناع این نظر بسیار نافذ بود.
 
آشنایی بنده با طب سنتی اسلامی بر می گردد به سال 86 آن موقع سی دی آقای خدادادی را گوش دادم و علاقه مند شدم و تاکنون بنا بر نیاز شدید جامعه ی اسلامی به احیای طب اصیل اسلامی سنتی عمده ی وقت خود را معطوف به این موضوع نمودم و از نظرات همه ی اساتید گران قدر و دغدغه مند بهره می جویم.
 
الغرض . . . این حقیر بعون الله مطالب زیادی از اینترنت جمع آوری کردم و به تدریج به کلاسها و سخنرانی ها گوش داده و نکته به نکته و ریز به ریز مطالب را تقریر می نمایم از جمله ی کلاسهای شما که مربوط به سال 86 میباشد در دانشگاه امام صادق(علیه السلام) و دانشگاه رضوی سال 89 تبیین فرمودید و مطالب دیگری که به صورت پراکنده از اینترنت دریافت نمودم همه را مکتوب نمودم و در جلسه های تبلیغی از نظرات شما استفاده می کنم ولی نیاز به بحث های تکمیلی و پیشرفته ی شما در زمینه های مختلف طبی دارم ولی مباحثی که از اینترنت از اساتید مختلف دانلود کردم همگی در حد آماتور و مقدماتی بود حتی یکدوره ی کامل مزاجشناسی استاد خیراندیش رو تقریر نمودم ولی هنوز خیلی ابهامات و سوالات در ذهن بنده وجود دارد بنده هنوز به متون طب سنتی مراجعه نکردم و احساس می کنم باید با راهنمایی استاد شروع به یادگیری نمایم.
 
استاد عزیز ضمن اینکه بنده علاقه ی بسیار زیادی به مباحث علوم طبی دارم قصد دارم تا رسالت تبلیغی و دینی خود را در زمینه ی اسلام و تغذیه به مردم ارائه دهم. به همین جهت قصد دارم تا در مراجعه به شهرستان و روستاها بحث محصولات تراریخته و کشاورزی اصیل ایرانی و بذرهای اصلاح شده را مطرح نمایم بدین منظور به ارشادات و راهنمایی های شما نیازمندم.  

پاسخ:

بسمه تعالی

با سلام و ارادت و دعا برای توفیق شما

از شنیدن تلاش های شما خرسند شده پروردگار را سپاس گفتم. یقینا نقش روحانیت در ترویج طب اسلامی بسیار حیاتی و مهم است. متاسفانه امروزه شاهدیم که حوزه ها به این وظیفه خود عمل نمی کنند و حتی در میان اساتید حوزه بعضا به آراء و نظراتی برخورد می کنیم که مایه تاسف و حاکی از این است که آگاهی شان نسبت به طب و شرایط امروز مردم و جامعه از نظر سطح سلامت و تهدیدات موجود اندک و نارساست. شاید جوانانی مثل شما بتوانند در آینده این معادله ی نابرابر را تغییر دهند. بارها به شوخی و جدی گفته ام که گویا امروز وحدت حوزه و دانشگاه در مبارزه با طب اسلامی محقق شده است.
از طرف دیگر آن تعداد از روحانیون که به موضوع طب ورود کرده اند بیشتر وارد جنبه های درمانی شده اند و متاسفانه خرابکاری های زیادی از آنان دیده شده است و شاید گزاف نباشد که بگوییم نه روحانی خوبی شدند و نه طبیبی موفق. بنابراین رسالت تبلیغی یک بحث است و یادگیری طب بحثی دیگر.

به نظر ما وظیفه روحانیت در این شرایط (اگر جاذبه های طبابت بگذارد)، در درجه اول آگاه سازی عموم مردم در برابر تهدیدهای غذایی و طبی و موضع گیری صریح در برابر این تهدیدها و نیز آگاه سازی خواص و اهل حوزه در ضرورت رویکرد به طب ایرانی اسلامی است. در بحث علمی هم کار کردن در مباحث روایی با دید اجتهادی (و نه اخباری) تا مواد خام برای انجام تحقیقات بالینی توسط پزشکان معتقد به طب اسلامی فراهم شود.

بنابراین شما و سایر روحانیون می بایست در درجه اول سطح آگاهی و فعالیت خود را در این زمینه ها بالا ببرید نه این که مشغول آموختن طب و تجویز نسخه شوید. ما امروز حمایت فکری حوزه ها از طب اسلامی را نیاز داریم. امروز تعداد مخالفان طب اسلامی در میان روحانیون حتی در سطوح بالا کم نیست و این ما را در موضع ضعف قرار داده است.

جامعه پزشکی از شما دفاع و تبیین صحیح از طب اسلامی و نه ویزیت بیماران را می طلبد.

موفق باشید