(چاپ)

کد خبر :  865  
تاریخ انتشار خبر : ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ خبرها و نظرها
۲۵۰ هزار سقط جنین سازماندهی شده سالانه در کشور

بسم الله الرّحمن الرّحیم 

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین 

۲۵۰ هزار سقط جنین سازماندهی شده سالانه در کشور


یک سری تعهد بین المللی در بحث جمعیت داریم که نمونه آن تعهد کنفرانس جمعیت و توسعه قاهره بود که در سال ۱۳۷۳ متعهد شده بودیم تا درصد رشد جمعیت را به صفر برسانیم و به نظر می رسد سال گذشته این تعهد در ذیل سند توسعه پایدار تمدید شده و باید همچنان در آن راستا حرکت کنیم.

رویکرد دولت مانعی بزرگ در اجرای سیاست افزایش جمعیت/ سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین سازماندهی شده در کشور انجام می شود

 
حسین مروتی گفت: سالانه ۲۵۶ هزار سقط جنین غیر قانونی در کشور انجام می شود که تنها ۶ هزار مورد آن قانونی است، این آمار نشان می دهد مسئولان اعم از دولت، قوه قضائیه و نیروی انتظامی در قضیه سقط جنین دغدغه ای ندارند.


حسین مروتی در گفتگو با خبرنگار آرمان زنان با اشاره به اشکالات وارده شده در بحث افزایش جمعیت در برنامه ششم توسعه اظهار کرد: متاسفانه به سیاست افزایش جمعیت آنگونه که شایسته بوده پرداخته نشده و همان مقداری هم که در این برنامه آمده ایراداتی محتوایی دارد.

 

وی افزود: یکی از ایرادات محتوایی در متن برنامه ششم که در حوزه افزایش جمعیت وارد است، محاسبه نرخ باروری بر حسب درصد است در حالی که نرخ باروری باید به صورت نفر و نرخ رشد جمعیت بر حسب درصد محاسبه شود، به طوری که در برنامه نوشته شده نرخ باروری ۲٫۵ درصد افزایش یابد.

 

* مشوق های در نظر گرفته شده برای افزایش جمعیت کم است/ دولت اعتقادی به پیشبرد سیاست های جمعیتی نظام ندارد

 

پژوهشگر بحران جمعیت تصریح کرد: اشکال دیگر این برنامه از حیث سیاست های افزایش جمعیت این است که مشوق های در نظر گرفته شده برای افزایش جمعیت کم است و به احتمال زیاد همین مشوق های اندک هم اجرا نخواهد شد چون دولت اعتقادی به پیشبرد سیاست های جمعیتی نظام ندارد.

 

وی تاکید کرد: دولت تاکنون به هر طریقی که بوده با سیاست های افزایش جمعیت مخالفت کرده و رویکرد فمینیستی که در راستای اهداف سازمان ملل است در بدنه دولت وجود دارد و تا این رویکرد وجود دارد نمی توان به افزایش جمعیت رسید.



* دولت برای افزایش جمعت پیرو سیاست های سازمان ملل عمل می کند



مروتی ادامه داد: موضوع عدالت جنسیتی در برنامه ششم توسعه آورده شده که غرض همان برابری جنسیتی است و با این رویکرد عینا برنامه های سازمان ملل در کشور اجرا خواهد شد.



وی با بیان اینکه سازمان ملل در قبال اجرای برابری جنسیتی که از دولت ها مطالبه می کند، مشوق ها و تنبیه هایی برای آن ها در نظر می گیرد، ابراز کرد: اعطای وام های بین المللی مشروط به این است که سیاست های برابری جنسیتی در کشورها اعمال شود و برای همین بسیاری از کشورها با وجود اینکه اجرای این سیاست را مصلحت نمی دانند اما ناچار به سمت اجرای آن ها پیش می روند.



پژوهشگر بحران جمعیت در خصوص اینکه چرا دولت برای افزایش جمعت پیرو سیاست های سازمان ملل عمل کرده و رغبتی برای اجرای سیاست های افزایش جمعیت نظام جمهوری اسلامی ندارد، گفت: مهم ترین علت این است که اراده سیاسی محکمی پشت قضیه کنترل جمعیت در کشور ما است یعنی اهرم های فشاری که غربی ها در این قضیه دارند همچنان پابرجا است.



* وزارت بهداشت هیچ فعالیت موثری در راستای افزایش جمعیت انجام نداده است



وی اضافه کرد: یک سری تعهد بین المللی در بحث جمعیت داریم که نمونه آن تعهد کنفرانس جمعیت و توسعه قاهره بود که در سال ۱۳۷۳ متعهد شده بودیم تا درصد رشد جمعیت را به صفر برسانیم و به نظر می رسد سال گذشته این تعهد در ذیل سند توسعه پایدار تمدید شده و باید همچنان در آن راستا حرکت کنیم.

مروتی اذعان کرد: متاسفانه باید گفت وزارت بهداشت تاکنون هیچ فعالیت موثری در راستای افزایش جمعیت انجام نداده در حالی که اگر می خواست می توانست و می بینیم که همچنان سیاست های کنترل جمعیت در شبکه بهداشت و سلامت کشور مد نظر قرار دارد.



پژوهشگر بحران جمعیت با بیان اینکه رویکرد دولت این است که همچنان کسی بیش از ۳ فرزند به دنیا نیاورد، تاکید کرد: با این روند امیدی نیست که در این دولت اقدامی برای انجام سیاست های افزایش جمعیت صورت گیرد.



* حذف کامل سیاست افزایش جمعیت در برنامه ششم توسعه و تلاش مجلس برای لحاظ کردن آن در برنامه



وی ادامه داد: دولت بحث افزایش جمعیت را به طور کلی از برنامه ششم حذف کرده بود اما خوشبختانه مجلس در این راستا قدمی برداشت و توانست آن را در برنامه لحاظ کند ولی کاش مجلس در همین راستا قانون تنظیم خانواده مصوب سال ۱۳۷۲ را نیز لغو می کردد چرا که هنوز قانون به قوت خود باقی است و کارکرد خود را دارد.



مروتی تاکید کرد: متاسفانه هنوز هیچ قانونی در راستای سیاست های نظام برای افزایش جمعیت توسط مجلس تصویب نشده و هر بار که این کار بنا بوده انجام شود دست هایی نگذاشته اند که امیدواریم مجلس هر چه سریعتر آن را پیگیری و اجرا کند.



* انجام سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین غیرقانونی و سازماندهی شده در کشور



وی با تاکید بر اینکه اگر همه دست به دست هم بدهیم می توانیم خسارت های دولت را جبران کنیم، گفت: یکی از مسائلی که در بحث افزایش جمعیت مطرح بوده بحث سقط جنین است که اگر قوه قضائیه و نیروی انتظامی همت کنند شاهد سالانه ۲۵۰ هزار سقط جنین غیرقانونی طبق آمار وزارت بهداشت در کشور نخواهیم بود.



پژوهشگر بحران جمعیت بیان کرد: متاسفانه باید گفت همه این سقط ها زیرزمینی و پنهانی انجام نمی شوند و بسیاری از آن ها علنی است و علتی وجود ندارد که با این جنایتی که در کشور به صورت سازماندهی شده انجام می شود برخوردی صورت نگیرد.



وی با ابراز تاسف از اینکه در تربیت و آموزش پزشکان و ماماها کوتاهی شده و سیستم نظارتی کشور در این زمینه مانند یک فاجعه است، بیان کرد: متاسفانه برخی از پزشکان و ماماها با خیال راحت این جنایت را مرتکب می شوند و هیچ کس هم کاری به کار آن ها ندارد به طوری که حتی در اخبار یک نفر را نمی توان پیدا کرد که با او به دلیل سقط غیرقانونی برخورد شده باشد.



* مسئولان در قضیه سقط جنین دغدغه ای ندارند



مروتی اضافه کرد: سالانه ۱۶ هزار و ۵۰۰ نفر در تصادفات کشته می شوند و ۲۵۶ هزار سقط غیر قانونی داریم که تنها ۶ هزار مورد آن قانونی است، این آمار نشان می دهد مسئولان اعم از دولت، قوه قضائیه و نیروی انتظامی در قضیه سقط جنین دغدغه ای ندارند و وزارت بهداشت هم دل نمی سوزاند.

وی با بیان اینکه سالانه ۳۰۰ مادر بر اثر مخاطرات بارداری و زایمان می میرند، خاطر نشان کرد: وزارت بهداشت به شدت پیگیر کاهش آمار مرگ مادران باردار است اما برنامه ای برای کاهش مرگ آن ۲۵۰ هزار انسان ندارد.