سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 7134]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

صنعت جدید توریسم و سرقت زیستى


آنیتا پلومارم1 

 


چکیده: 

 
صنعت توریسم امروزه به عنوان یکى از مهم ترین صنایع درآمدزا براى کشورها و به ویژه جهان سوم که از سرمایه هاى زیستى و طبیعى متنوعى برخوردارند، شناخته مى شود، اما تحت لواى چنین صنعت به ظاهر بى خطرى است که بسیارى از سرمایه هاى این گونه کشورها توسط شرکت هاى چندملیتى به تاراج مى رود تا علاوه بر زیان هاى اقتصادى و زیست محیطى، استقلال و حاکمیت آن ها نیز به خطر افتاده و حقوق انسانى و طبیعى آن ها به نحوى زیرکانه تضییع شود. 



کریس لانگ بریتانیایى از جمله طرفداران محیط زیست است که سال هاست فعالیت هاى خود را به حقوق جوامع محلى و مسایل بوم شناختى و زیستى کشورهاى آسیایى معطوف نموده است. وى در یکى از سفرهاى خود به ویتنام که توسط یکى از سازمان هاى غیرانتفاعى انگلستان تدارک دیده شده بود، با تجربه اى تکان دهنده در ارتباط با جمع آورى و خروج نمونه هاى زیادى از گیاهان و حشرات جنگل ها و پارک هاى ملى این کشور بدون اخذ هیچ گونه اجازه اى از مسؤولین آن روبرو شد. در این سفر بود که وى دریافت چنین مأموریت هایى که با عنوان اکوتوریسم و به بهانه محافظت از سرمایه ها و تنوع زیستى این گونه کشورها تدارک دیده مى شود، چیزى جز مشارکت در ابتکار عملى با عنوان «سرقت زیستى» نیست. هم اکنون بسیارى از دولت هاى آسیایى، به توریسم به عنوان منجى نظام هاى اقتصادى بیمار خود نگاه مى کنند و آن را به مثابه فرصت سودآور مناسبى مى شناسند. تصور مى شود که این گونه فعالیت ها مى تواند براى روستاییان فقیر درآمدزا باشد و از سوى دیگر به روند توسعه در این کشورها و نیز حفاظت از تنوع زیستى آن ها کمک کند، اما واقعیت آن است که اینان از این نکته غافل مانده اند که این گونه سفرها در واقع هموار کننده فعالیت هاى سودجویانه خارجیانى است که زیان هاى اقتصادى آن به مراتب فراتر از منافع آن مى باشد. 

 


به واسطه تقویت پدیده توریسم در دهه هاى اخیر، قاچاق و تجارت غیرقانونى گیاهان و جانداران به فعالیتى سودآور تبدیل شده است. این سارقانِ سرمایه هاى زیستى که در قالب توریست هایى معصوم جلوه مى کنند، با سرقت و خروج این سرمایه هاى ذى حیات، به سودهایى هنگفت نایل مى آیند. نکته قابل توجه درباره این صنعت جدید آن است که سرقت و قاچاق این گونه گیاهان و جانداران که با سودهایى هنگفت گره خورده، با مجازات هایى ناچیز همراه است. 

 
هم اکنون علاقه شدید براى آگاهى یافتن و دستیابى به شیوه هاى درمان طبیعى، شرکت هاى چند ملیتى را بر آن داشته تا به شکار گیاهان بومى با هدف تولید دارو و نیز لوازم آرایشى روى آورند که البته این مهم، مستلزم استثمار دانش سنتىِ بومیان این گونه نواحى است. مطالعات بیانگر آن است که بیش از 40 درصد فرآورده هاى دارویى غربى، داراى عصاره گیاهان آسیایى بوده که به رغم این مسأله، هیچ گونه سودى از فروش این گونه محصولات و فرآورده ها متوجه آن ها نمى گردد. 

 
علاوه بر این، به نظر مى رسد که «سرقت زیستى» با گسترش بى سابقه صنعت بیوتکنولوژى که با اعزام گروه هایى به سراسر جهان با هدف کشف ژن هایى ارزشمند و سودآور که در صنعت غذا و دارو از جایگاه ویژه اى برخوردارند، تشدید شود. هم اکنون شرکت هاى چندملیتى اى که فعالیت هاى خود را متوجه مهندسى ژنتیک نموده اند، علاقه و توجه خاصى به گیاهان، بذرها و نیز ژن ها و تیره هاى سلولى مردم بومى و محلى نشان مى دهند تا با کشف و دستیابى به مجموعه اى از ویژگى هاى سودمند ژنتیکى، آن ها را با توسل به حقوق مالکیت فکرى به کنترل و تصاحب خود در آورند. 
مقامات و نیز دانشمندان کشورهاى آسیایى، بر این باورند که فقدان کنترل لازم و نیز راه هاى گریز و مفرهاى قانونى موجود، سرقت زیستى را به امرى ساده تبدیل نموده و زمینه به یغما رفتن سرمایه هاى طبیعى را به طور قانونى هموار نموده است. آن ها بر این باورند در صورتى که شرکت هاى چند ملیتى با توسل به طرح سازمان تجارت جهانى به ثبت و انحصار حقوق این گونه سرمایه ها ادامه دهند، این کشورها بیش از پیش متضرر خواهند شد. 

 
اما نکته مهم آن است که به رغم چنین آگاهى اى، هنگامى که صحبت از «توریسم» به میان مى آید، نگرانى از خصوصى سازى فرایند تنوع زیستى و پیامدهاى عظیم سرقت زیستى، مورد بى توجهى و غفلت واقع مى شود که نمونه بارز آن را در کشور تایلند شاهدیم. وزارت کشاورزى این کشور به منظور جذب بیشتر گردشگران با احداث مراکز خاص مطالعات کشاورزى، زمینه حضور و آگاهى یافتن بى دردسر خارجیان را از سرمایه هاى موجود در عرصه کشاورزى، جنگل و به ویژه گیاهان دارویى فراهم آورده است و به قول مخالفین، این گونه فعالیت ها و اقدامات تنها زمینه ساز سرقت بیشتر و ساده تر سوءاستفاده گران خارجى و شرکت هاى چند ملیتى را تسهیل مى نماید. 

 
علاوه بر تایلند، هم اکنون آگاهى فزاینده اى نسبت به پیامدهاى این صنعت در هند نیز شکل گرفته است که شاهد انتشار مطالبى توسط منتقدین و مخالفین این عرصه بوده ایم. «تى جى یعقوب» در کتاب خود با عنوان «حکایت هایى از توریسم در کالام» مى نویسد: 

 
«هم اکنون منطقه آگاسیاوانام در معرض نابودى قرار دارد. این منطقه مهم از گیاهان دارویى خارق العاده اى سود مى برد؛ گیاهانى با تنوعى فراتر از سیصدگونه نادر که در این زیستگاه طبیعى وجود دارند. گزارش ها بیانگر آن است که اگرچه توریست ها هم اینک به غارت این جنگل مشغولند، اما هنوز قوانین و محدودیت هایى براى مقابله با آن ها وجود ندارد. آن ها نه تنها این منطقه را با پلاستیک ها و زباله ها و فضولات خود به آلودگى کشانیده اند، بلکه گیاهان کمیاب و بى نظیر آن را نیز به سرقت مى برند. خواه این فعالیت ها براى شرکت هاى چند ملیتى صورت پذیرد و خواه با هوس و جنون این توریست ها پیوند خورده باشد، چیزى جز یک فاجعه براى این منطقه محسوب نمى شود.» 

 
مسلّم آن است که بایستى توجه عموم را به هزینه ها و پى آمدهاى این صنعت که عمدتا چهره اى مهربانانه به خود گرفته معطوف نمود. هم اکنون اطلاعات بیشترى که حکایت از فعالیت هاى غیرقانونى و غیراخلاقى اى که تحت لواى توریسم صورت مى پذیرد وجود دارد؛ فعالیت هایى که آسیب ها و زیان هاى آن صرفا به زیان هاى اقتصادى خلاصه نمى شود. سرقت زیستى آشکارا نقض استقلال و حاکمیت و نیز حقوق انسانى جوامع سنتى را به همراه دارد، چرا که شرکت هاى چند ملیتى درگیر در این صنعت، بدون آگاه نمودن و توجه به خواست و اراده صاحبان این سرمایه ها، فعالیت هاى خود را دنبال مى کنند. 


به هر حال دولت ها و گروه ها بایستى نسبت به این پدیده هشیار بوده و به طور جدى این سؤال را مطرح نمایند که آیا معقول است که با فقدان راهکارهاى اجرایى مؤثر در راستاى مقابله با سوءاستفاده و استثمار این گونه سرمایه ها، چنین کورکورانه به تقویت الگوهایى از صنعت توریسم که تسهیل کننده سرقت و چپاول منابع زیستى و محلى و نیز دانش سنتى است، اقدام نمایند؟ 


منبع: www.twnside.org 

 

 


 

منبع :

سیاحت غرب شماره 8



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1458بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2410بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2696بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3008بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2423بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4667بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4663بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4403بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4776بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4707بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4793بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5396بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6363بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7726بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6768بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7212بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7638بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8462بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8720بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9781بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
زگیل تناسلی
هوش جنسی کودک
بزرگی خوش خیم پروستات
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
کودکان ثروتمندان از طعم غذاهای سالم‌ بیشتر لذت می‌برند (مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)