پیرو صحبت های قبلی بنده توجه شمارو جلب میکنم به این خبر اگرچه هنوز سواد سیاسی و فرهنگی ندارم ولی میخواستم بگم که امثال من و شما به خوبی میدونیم هدف از تشویق و ترویج چنین طرح هایی از جانب دشمن چیست! و من الله توفیق ... طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد 🔹سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بر اساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد
محمدجواد

سلام بزرگوار .طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق. چه مدت لازمه عنبر نسارا را دود بدهیم و آیا مدت زمان مشخصی براش هست مثلا ده دقیقه هر روز کفایت میکنه ؟یا مدت زمان بیشتری باید باشه در مورد گل سرش را هم بفرمایید تا چند دقیقه باید استفاده بشه که نتیجه بده .و یه سوال دیگه اینکه آیا میشه از راه طبیعی و کم خطر در ایام ماه مبارک پریود رو تعویق انداخت تا بتونیم روزه های ماه مبارک رو بگیریم؟
مشکات

سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
مهشید

درود وقت بخیر خداقوت، لطفا تقویم حجامت ۱۴۰۳ با کیفیت برای چاپ بفرستید، سپاس فراوان
محمد افشارچگین

سلام آقای دکتر، در مورد این سرماخوردگی جدید که ظاهرا تمومی نداره و تا می‌خواد بهبود پیدا کنه از اول شروع می‌شه، نظری دارید؟ صنعتی و سنتی هر کاری می‌کنیم بهبودی نیست. دستورات اون مقاله‌های سرماخوردگیتون رو هم حفظم.
محمد

سلام وقتتون بخیر.ایا تا به حال بیماری با داشتن سنگ صفرا ۱.۵ به بالا داشته آید که سنگش دفع شده باشد یا خورد شده باشد ؟با دستورات طب سمتی
مجتبی

سلام مجدد دکتر با توجه به پاسخ سوال قبلی که فرمودید بهتر است بعد از ماه مبارک رمضان حجامت انجام شود ، میخواستم بدونم خانمها در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی در حد لکه بینی است و روزه هم نیستند می توانند حجامت ماه آذار خود را انجام دهند؟ این سوال را برای خودم می پرسم چون به شخصه در این چندین سالی که حجامت انجام داده ام بجز بار اول اصلا دچار ضعف یا مشکل دیگری نشدم و حتی فصد هم که انجام داده ام دچار ضعف نشدم و به لحاظ بنیه خدا رو شکر خوبم حال به نظرتان در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی حتی از لکه بینی هم کمتر است و روزه هم نیستم می توانم حجامت انجام دهم ؟
فاطمه

سلام درمان پلیپ بینی پسرم بدون جراحی با چه گیاهی یا دمنوشی.. بنده خدا چند ساله درگیره و نمیتونه راحت بخابه.و برخی اوقات خونریزی از بینی هم داره.. دکتر گفته عمل ولی عمل دوست نداره... خودم هم از عمل کردن بدم میاد...
معصومه

سلام دکتر وقتتون بخیر با توجه به اینکه امسال کل ماه آذار در ماه رمضان قرار دارد و امام رضا ع سفارش به حجامت در این ماه کرده اند برای حجامت پیشگیری این ماه می‌شود شب اقدام به حجامت کرد ؟ یا باید بعد از ماه رمضان انجام داد ؟
فاطمه

سلام وقت بخیر با تشکر از متن مفید شما، برای رفع کولیک عرق پونه رو بهم معرفی کردن... ممنون میشم راهنماییم کنید
پناهی
دستگاه اسکلتی-عضلانی و بافت همبند
کیست پیلونیدال(سینوس پیلونیدال-کیست مویی)
تعداد: 31 میانگین: 4.13
[تعداد بازدید : 357974]

[نسخه چاپی]

 

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین


کیست پیلونیدال



 

کیست پیلونیدال که عموما در بین مردم به کیست مویی مشهور است؛ به زبان ساده، ایجاد یک حفره عفونی در گودی کمر، یعنی تقریبا در پایین ترین قسمت ستون فقرات می باشد. این کیست معمولا به صورت یک منفذ پوستی کوچک نمایان شده؛ گاهی چیزی بیش از یک فرورفتگی حاوی چند موی پیچیده نیست.

این بیماری که مردان را بیش از زنان گرفتار می کند؛ اغلب برای اولین بار در دوران بلوغ و هنگاهی که رشد مو و فعالیت غدد چربی افزایش می یابد؛ بروز می کند. این عارضه در افراد چاق، پرمو، کسانی که زیاد عرق می کنند، کارهای نشسته دارند یا لباس های تنگ می پوشند، بیشتر دیده می شود.

 

به دلیل افزایش کارهای نشسته و تغییر نحوه لباس پوشیدن مردم(استفاده از لباس های تنگ و حاوی الیاف مصنوعی) و گسترش چاقی، شیوع این بیماری به نحو انفجاری در حال گسترش است.


 علل ایجاد کیست پیلونیدال


در مورد مادرزادی یا اکتسابی بودن کیست پیلونیدال اختلاف نظر وجود دارد ولی مهم ترین دلایل احتمالی ایجاد کیست پیلونیدال عبارتند از: عفونت به دلایل مختلف، آسیب دیدگی ناحیه بر اثر ضربه یا موارد دیگر و  یا فرو رفتن تدریجی مو در پوست. 


نشانه ها


معمولا کیست پیلونیدال تا زمانی که به صورت حاد دچار عفونت نشده باشد؛ نشانه ای ندارد. در این حالت، تنها تظاهر بیماری، وجود حفره ای زیر پوستی در فاصله دو باسن و کمی بالاتر از مقعد است که ممکن است اندازه ای به قطر یک تا چند سانتی متر داشته باشد؛ حاوی مقادیری مو باشد و توسط چند سوراخ ریز به سطح پوست راه داشته باشد. در این وضعیت، تنها در معاینه، سوراخهای ریز پوست در فاصله بین دو باسن قابل مشاهده است.



با ایجاد عفونت، علایم زیر بروز می کند:

درد خود به خودی یا احساس درد با لمس، قرمزی، تورم ناحیه مبتلا، تب و لرز و ترشح چرک یا خونابه. اگر مجرای این سوراخها بسته شود؛ ترشحات چرکی داخل حفره تجمع پیدا می کنند و باعث ایجاد آبسه می شوند که با درد شدیدی همراه است. 

 

تشخیص


تشخیص این بیماری به صورت بالینی و توسط پزشک، به راحتی قابل انجام است. اگر به هردلیل نمی توانید یا نمی خواهید به پزشک مراجعه کنید می توانید مطمئن باشد که حتی در صورتی که در تشخیص شخصی خود هم دچار خطا شده باشید، با انجام دستورات درمانی این مقاله دچار عارضه یا آسیبی نخواهید شد.


درمان


درمانهای علامتی و تسکینی، استفاده از آنتی بیوتیک و تخلیه چرک با برش روی کیست یا تخلیه کامل کیست از طریق جرّاحی، از درمانهای رایج مورد استفاده هستند؛ اما تجربه سالیان گذشته به من نشان داده است که تقریباً هیچ گاه نیاز به انجام درمان پرعارضه، پرخرج و پرزحمت کیست از راه جرّاحی نیست. مراحل درمان این عارضه به شیوه طب سنّتی در ادامه آمده است.

 

كيست پيلونيدال از منظر طبّ سنّتي


به نظر مي رسد كه مهم ترين دليل ايجاد كيست مويي، تجمّع سودا در اين ناحيه است. سودا كه خلطي است سنگين، تمايل به رسوب در نواحي تحتاني بدن دارد(مثل واريس در پاها يا واريكوسل در بيضه ها). از آنجا كه از سويي در اين روزگار، هم تجمّع سودا در بدن ما زياد شده است(به دلايل متعدد و از جمله تغذيه نامناسب) و از سويي عموم ما پشت ميزنشين شده ايم، سوداي موجود در سر و تنه تمايل دارد كه در انتهاي ستون فقرات رسوب كنيد و اگر بدن نتواند اين رسوب را پاك كند، بروز كيست پيلونيدال اجتناب ناپذير خواهد بود. براي داشتن اطلاعات بيشتر در مورد خلط سودا مي توانيد اين مقاله را بخوانيد:

 

درسنامه مزاج شناسی- مقاله پنجم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج سودا



درمان کیست پیلونیدال به شیوه طبّ سنّتی


۱-    در صورتی که بیمار یبوست دارد؛ با شیوه های مناسب، باید یبوست وی را درمان کرد. می توانید در این زمینه با یک پزشک یا عطار حاذق تجربه کنید یا این مقاله را بخوانید:


امّ الامراضی به نام یبوست


۲-    استفاده خوراکی از داروهای ضدّ عفونت گیاهی مثل بید، خطمی، زنیان، آویشن، بابونه و … بسته به وضعیت مزاجی بیمار. در این زمینه نیز می توانید از یک پزشک سنتی یا عطار حاذق مشورت بگیرید.

 

یک پیشنهاد ساده که شاید به همه افراد بسازد این است که هر روز یک قاشق غذاخوری آویشن آسیاب نشده و یک قاشق غذاخوری گل خطمی را با یک و نیم لیوان آب نیم ساعت روی شعلم کم جوشانده صاف و شیرین و میل کنید. افراد گرم مزاج می توانند 5 عدد عنّاب و افراد سردمزاج هم  یک قاشق مرباخوری بابونه به این ترکیب اضافه کنند.


۳-  ضمادهای تخلیه کننده کیست: ساده ترین راه که در عین حال تقریبا همیشه از آن پاسخ مثبت گرفته ام، این است که مقداری اسپرزه را آسیاب کرده با مرهم سیاه(كه در عطّاري ها معمولا به نان پماد اكتيول شناخته مي شود)، مخلوط و روی کیست، ضماد کنید. این ضماد را روزی ۲ بار(صبح و شب) عوض کنید، بعد از چند روز استفاده، کیست، سَر باز کرده، شروع به تخلیه می کند. ضماد فوق را تا تخلیه کامل کیست، یعنی تا وقتی خروج چرک ادامه دارد، ادامه دهید. بعد از تخلیه کامل کیست، بیماری درمان شده محسوب می شود؛ به همین سادگی. بهترین نشانه برای درمان بیماری، از بین رفتن علائم بالینی مانند خروج چرک و خون، درد و قرمزی است.

 

نکته 1: باقی ماندن سوراخ های ریز کیست، نیاز به اقدام خاصی ندارد و معمولا خود به خود بسته می شوند.


نکته 2: با همین ضماد، معمولا موهای داخل کیست هم تخلیه می شوند. گاهي اين تخليه خود به خود است اما در موارد ديگر هرقدر از نوك موها كه از سوراخ بيرون مي آيد را با موچين يا وسيله اي مشابه بيرون بكشيد اما در صورت عدم تخلیه موها هم نیاز به اقدام درمانی خاصی نیست.


نکته 3: محل دقیق کیست برای گذاشتن ضماد از روی درد، تورّم یا قرمزی محل معلوم می شود. برای اطمینان بیشتر می توانید منطقه وسیع تری را ضمادگذاری کنید.اگر سوراخ های کیست باز هستند، می توان روی آنها و اطرافشان را ضماد گذاشت.

 

نکته 4: استفاده از ضمادهای دیگری نیز که خاصیت تخلیه غدّه ها را دارند و باعث خروج چرک کیست خواهند شد(و در کتب طبّ سنّتی به فراوانی ذکر شده اند؛) نیز بلامانع است که بسیاری از آنها را می توانید از افراد مسن تر فامیل یاد بگیرید یا با مراجعه به یک عطّار باتجربه از آنها آگاه شوید؛ امّا نسخه فوق، ارزان، آسان و قابل دسترسی در همه جاست.


برای مثال ضماد کردن مغز حرام گوسفند یک راه حلّ مناسب است. خيلي از مواقع ضماد مرهم سياه يا روغن سياه به تنهايي هم مشكل را حل مي كند.

برای کیست هایی که عفونت زیادی دارند و به اصطلاح به نظر می رسد که رسیده اند یک راه حلّ جالب وجود دارد به این ترتیب که یک ظرف چینی را کاملا ریز خرد کنید و با خرما مخلوط کنید و روی کیست ضماد کنید. این ضماد بسیار سریع عمل می کند و کیست را تخلیه می کند.


4- زالواندازی و حجامت: استفاده از حجامت یا زالواندازی اطراف کیست، درمان هایی کمکی و درعین حال بسیار موثّرهستند؛ به ویژه زمانی که کیست دچار عفونت حادّ شده باشد و با علایمی مثل درد و قرمزی محلّ و تب همراه باشد؛ حجامت یا زالواندازی حتّی می توانند به عنوان گزینه اوّل، قبل ازشروع سایر اقدامات، مدّنظر قرار گیرند.


اگر بخواهيم روشي علمي را در اين مورد پي بگيريم بايد به اين روش عمل كنيم:

اگر بيمار دچار غلبه عمومي سودا باشد بايد ابتدا حجامت عام، سپس حجامت ساكرال(چهاربند) و در نهايت و در صورت ضرورت، زالواندازي روي كيست انجام شود. اما اگر بيمار دچار غلبه سودا نيست و تنها دچار رسوب سودا در ناحيه كيست است، مي توانيد از ابتدا به سراغ زالواندازي برويد. به هرحال بهتر است با یک طبیب حاذق مشورت کنید.

 

معمولا انداختن 7-8 عدد زالو در اطراف دهانه کیست (و در صورت ضرورت، تکرار این کار در یک هفته بعد)، مشکل را حل می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد زالودرمانی این مقاله را بخوانید:


زالو؛ جرّاح کوچک


گاهی و علیرغم اقدامات فوق، کیست، سر باز نمی کند که معمولا این موارد در بیمارانی دیده می شود که یا کیست، بسیار کوچک است و یا بدون چرک یا حاوی مقادیر اندک و ناچیز عفونت است. در این بیماران اگر علامت دیگری وجود نداشته باشد؛ می توانید مطمین باشید که غیر از اقدامات پیشگیرانه و نیز یک بار زالواندازی یا حجامت محلّ کیست، نیاز به اقدام دیگری نیست.


۴-  اگر کیست خیلی بزرگ بود، پس از تخلیه کامل، برای پر شدن سریعتر آن به طور مرتّب مقداری عسل(یا ترکیب دو قسمت روغن زیتون خام و 5 قسمت عسل) را داخل آن بریزید. کیست های کوچکتر معمولاً نیازی به این کار ندارند.

 

نکته مهم: اگر از کسانی هستید که کیست را جرّاحی کرده اند؛ پانسمان فوق الذّکر در پر شدن محل عمل جراحی بسیار مفید است.



 

پیشگیری


برای پیشگیری از این عارضه، توجّه به چند نکته ساده کفایت می کند:


۱-    کوتاه نگه داشتن موهای ناحیه بین دو باسن(ترجیحاً با استفاده ازداروی نظافت سنّتی).


۲-  شستشوی منظّم: حمام کردن یا دوش گرفتن روزانه برای تمیز نگه داشتن ناحیه کیست توصیه می شود اگرچه به نظر می رسد استفاده از وان آب گرم در پیشگیری از عفونت کیست موثرتر از دوش گرفتن باشد.


۳-    خشک نگه داشتن ناحیه به ویژه استفاده از لباس هاس زیر نخی و جاذب رطوبت.


۴-    پرهیز از نشستن طولانی مدت روی صندلی.


۵-    در افرادی که تعریق زیادی دارند، کم کردن تعریق در این ناحیه نیز می تواند تا حدّی کمک کننده باشد.


۶-    پوشیدن لباس سبک و گشاد.


۷-    جلوگیری از اضافه وزن. 

 

8- با توجه به آن چه در سطور فوق گذاشت، ايجاد تعادل در سوداي بدن مي تواند ما را از ابتلا به اين بيماري نجات دهد؛‌ لذا مجددا توصيه مي كنم  اين مقاله را بخوانيد:

 

درسنامه مزاج شناسی- مقاله پنجم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج سودا


چند سوال:


- آیا ممکن است این ضایعه بدخیم شود؟ عفونت های پیلونیدال درمان نشده ممکن است باعث ایجاد سینوس های ترشح کننده متعدد( و گاهی باعمق زیاد) شوند ولی به ندرت در آنها تغییرات بدخیمی گزارش شده است.


- آیا کیست پیلونیدال از طریق لیزر قابل درمان است؟ در مورد درمان با لیزر باید گفت که متاسفانه استفاده این عنوان به روشی برای جلب مشتری تبدیل شده است. لیزر وسیله ای است که پزشک در حین جراحی خود می تواند از آن استفاده کند ولی به خودی خود، یک روش جدید جراحی نیست که بتواند مزایای خاصی نسبت به روش های دیگر داشته باشد . بنابراین این کلمه نباید شما را فریب دهد.



نظرات
  سلام بنده دو مرتبه عمل جراحی سینوس کردم با کلی سختی و هزینه اما مجددا عود میکند و ترشح و خون و چرک دارد و واقعا خسته ام کرده. چاق هم هستم هی موها رشد میکنند وپوست را می شکافند و هی پوست باز و بسته میشود هرچی پماد و عسل و... هم میمالم هی بسته و باز میشود. ازبالا می بندد ولی از پایین خیلی سخت چون فشار زیادی بهش وارد میشود. آیا ورزش کردن و تعریق زیاد براش خوب هست یانه
ارسال کننده نظر : محسسن      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. ورزش برایتان مفید است اما برای درمان تخصصی حضورا به یکی از همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ شهريور ۱۴۰۲



  سلام با تشکر از زحمات شما کیست مویی رو وقتی ضماد روغن سیاه و اسفرزه میذارم سر باز میکنه ولی تخلیه نمیشه و بعد از یک روز بسته میشه و پر میشه کیسه در صورت تخلیه و صاف شدن باز بعد یکی دو روز دوباره پر میشه و درد و ‌عفونت تکرار میشه. خواهش میکنم راهنمایی بفرمایید.
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۶ تير ۱۴۰۲
  

سلام. ضماد را ادامه دهید و با مشورت پزشک از زالوگذاری و حجامت هم استفاده کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۹ تير ۱۴۰۲



  سلام خسته نباشید ببخشید من کیست دارم که کنارش ورم کرده مثل جوش میمونه اگه از این درمان استفاده کنیم و کامل برطرف بشه دیگه مشکلی پیش نمیاد؟ میترسم درمان بشه اما از زیر پوست مشکلی داشته باشه که بعدا مشکلی پیش بیاد درحال حاضر هم کیستم خونریزی ندارن درد هم نداره کمی ترشح داره که اصلا بو نمی‌ده
ارسال کننده نظر : امیر      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ خرداد ۱۴۰۲
  

سلام. نگران نباشید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ خرداد ۱۴۰۲



  سلام خداقوت، من چند سالی هست متوجه کیست موییم شدم، تا الان ۲ جلسه زالو درمانی رفتم، بعد از جلسه اول تا به حال عفونت نکرده و درد نداشتم ولی محل کیست هنوز بوی خیلی بدی میده، حتی بد تر از وقتی زالو درمانی نرفته بودم، به نظرتون مشکل چیه؟ حساسیت نشون دادم یا عفونت کرده؟ اصلا درمان میشم با زالو ؟
ارسال کننده نظر : سحر      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. درمان های مقاله را انجام دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۱ فروردين ۱۴۰۲



  سلام خشته نباشید من چند وقت پیش احساس درد موقع نشتن داشتم و غده ای ادیت می کرد تا اینکه دیشب ترکید و خون و جو خارخ شد الان دیگه احساس اذیت ندارم ایا باید کار دیگری انجام دهم خدا خیرتون بده لطفا راهنمایی کنید
ارسال کننده نظر : مرتضی      تاریخ ارسال نظر : ۴ اسفند ۱۴۰۱
  

سلام. احتیاطا چند شب ضماد گفته شده را استفاده کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ اسفند ۱۴۰۱



  سلام خسته نباشید بنده چندین سال پیش کیست پیلونیدال داشتم که با مطالعه مقاله شما و اجرای اون خوشبختانه مشکل بدون جراحی کامل برطرف شد ولی متاسفانه مدتی هست که دچار ورم بیضه شدم و البته سونوگرافی نرفتم که بدونم چی هست ولی چون علائم هیدروسل هست و پدرم هم سابقه هیدروسل داشته فک کنم همین باشه تو سایتتون مقاله ای برای این مشکل پیدا نکردم اگه امکانش هست توصیه هایی بفرمایین یا یک مقاله تو این زمینه انتشار کنین ممنون میشم. تشکر
ارسال کننده نظر : امین      تاریخ ارسال نظر : ۴ بهمن ۱۴۰۱
  

سلام. فعلا صبح و شب بیضه را با روغن بابونه ماساژ دهید ولی برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۴ بهمن ۱۴۰۱



  سلام الان من ۲ روز از روغن سیاه و اسپرزه استفاده میکنم ولی هنوز اتفاقی نیوفتاده البته برای من پایین کمر است حالت ابسه دارد و درد میکند
ارسال کننده نظر : رضا      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ دي ۱۴۰۱
  

سلام. عجله نکنید و درمان را ادامه دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۹ دي ۱۴۰۱



  سلام من از دستور طبی شما استفاده کردم و الان کیست مویی خوب شده و فقط جای زخم مانده به رنگ قهوه‌ای و سطح پوست تقریبا یکی شده فقط دو هفته پیش مقداری به نظر میومد اون قسمت قهوه ای خیلی کمتر از میلیمتر باد کرده ولی دوباره این علایم ناپدید شد من میترسم استفاده از مرهم رو قطع کنم و رسیدگی نکنم دوباره برگرده و یا کیست از زیر پوست گسترش پیدا کنه و فیستول بشه به نظرتون خوب شده و دیگه مرهم نذارم؟
ارسال کننده نظر : مجید      تاریخ ارسال نظر : ۸ دي ۱۴۰۱
  

سلام. اگر درد، قرمزی، التهاب و خروج چرک ندارید می توانید درمان را قطع کنید. در صورت عود هم بدون نگرانی درمان را تکرار کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۸ دي ۱۴۰۱



  سلام. من از شیوه درمانی مرهم سیاه استفاده کردم و کیست خوب شد تا حدی که اصلا با سطح پوست یکی شده بود و سوراخی نداشت و مقداری فقط لکه بنفش مانده بود به اندازه نصف دانه عدس ولی با چک کردن دوباره امروز متوجه شدم مقداری قسمت بنفش ملتهب شده و یک سوراخ خیلی خیلی ریز کوچکتر از زمانی که شروع به درمان کردم به وجود امده و اینم بگم که از اسفرزه به عنوان خوراکی دو روز هست استفاده کردم و مالیدن مرهم سیاه و اسفرزه را هنوز ادامه میدم که این طور هست. به نظر شما از خوردن اسفرزه هست و ضماد رو ادامه بدم کافیه؟
ارسال کننده نظر : مجید      تاریخ ارسال نظر : ۲۴ آذر ۱۴۰۱
  

سلام. ضماد را ادامه دهید. اسپرزه را اگر دلیلی ندارید مصرف نکنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ آذر ۱۴۰۱



  سلام من از قرص انتی بیوتیک و مرهم سیاه استفاده کردم بعداز چند هفته خارج شدن مو و کوچک شدن ان بعداز سرماخوردگی یکم مثل اولش شد و در حال حاضر یعداز مقداری خارج شدن لخته خون و حالا مقداری کمی خون ابه لخته شده کوچکتر از زمان سرماخوردگی شده چکار کنم تا چه موقع مرهم سیاه بزارم ایا باید کار دیگری کنم؟
ارسال کننده نظر : مجید      تاریخ ارسال نظر : ۱۳ آذر ۱۴۰۱
  

سلام. مرهم را بگذارید و با مشورت پزشک از حجامت و زالوگذاری هم استفاده کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ آذر ۱۴۰۱



 
12345678910...
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
پیشنهادهایی برای آرامش بیشتر
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟ (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)
آیا شکر پرطرف‌دارترین مادۀ مخدر دنیاست؟ (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
هوش جنسی کودک
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)