پیرو صحبت های قبلی بنده توجه شمارو جلب میکنم به این خبر اگرچه هنوز سواد سیاسی و فرهنگی ندارم ولی میخواستم بگم که امثال من و شما به خوبی میدونیم هدف از تشویق و ترویج چنین طرح هایی از جانب دشمن چیست! و من الله توفیق ... طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد 🔹سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بر اساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد
محمدجواد

سلام بزرگوار .طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق. چه مدت لازمه عنبر نسارا را دود بدهیم و آیا مدت زمان مشخصی براش هست مثلا ده دقیقه هر روز کفایت میکنه ؟یا مدت زمان بیشتری باید باشه در مورد گل سرش را هم بفرمایید تا چند دقیقه باید استفاده بشه که نتیجه بده .و یه سوال دیگه اینکه آیا میشه از راه طبیعی و کم خطر در ایام ماه مبارک پریود رو تعویق انداخت تا بتونیم روزه های ماه مبارک رو بگیریم؟
مشکات

سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
مهشید

درود وقت بخیر خداقوت، لطفا تقویم حجامت ۱۴۰۳ با کیفیت برای چاپ بفرستید، سپاس فراوان
محمد افشارچگین

سلام آقای دکتر، در مورد این سرماخوردگی جدید که ظاهرا تمومی نداره و تا می‌خواد بهبود پیدا کنه از اول شروع می‌شه، نظری دارید؟ صنعتی و سنتی هر کاری می‌کنیم بهبودی نیست. دستورات اون مقاله‌های سرماخوردگیتون رو هم حفظم.
محمد

سلام وقتتون بخیر.ایا تا به حال بیماری با داشتن سنگ صفرا ۱.۵ به بالا داشته آید که سنگش دفع شده باشد یا خورد شده باشد ؟با دستورات طب سمتی
مجتبی

سلام مجدد دکتر با توجه به پاسخ سوال قبلی که فرمودید بهتر است بعد از ماه مبارک رمضان حجامت انجام شود ، میخواستم بدونم خانمها در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی در حد لکه بینی است و روزه هم نیستند می توانند حجامت ماه آذار خود را انجام دهند؟ این سوال را برای خودم می پرسم چون به شخصه در این چندین سالی که حجامت انجام داده ام بجز بار اول اصلا دچار ضعف یا مشکل دیگری نشدم و حتی فصد هم که انجام داده ام دچار ضعف نشدم و به لحاظ بنیه خدا رو شکر خوبم حال به نظرتان در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی حتی از لکه بینی هم کمتر است و روزه هم نیستم می توانم حجامت انجام دهم ؟
فاطمه

سلام درمان پلیپ بینی پسرم بدون جراحی با چه گیاهی یا دمنوشی.. بنده خدا چند ساله درگیره و نمیتونه راحت بخابه.و برخی اوقات خونریزی از بینی هم داره.. دکتر گفته عمل ولی عمل دوست نداره... خودم هم از عمل کردن بدم میاد...
معصومه

سلام دکتر وقتتون بخیر با توجه به اینکه امسال کل ماه آذار در ماه رمضان قرار دارد و امام رضا ع سفارش به حجامت در این ماه کرده اند برای حجامت پیشگیری این ماه می‌شود شب اقدام به حجامت کرد ؟ یا باید بعد از ماه رمضان انجام داد ؟
فاطمه

سلام وقت بخیر با تشکر از متن مفید شما، برای رفع کولیک عرق پونه رو بهم معرفی کردن... ممنون میشم راهنماییم کنید
پناهی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 9876]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان


لارا وندربرگ و مارسيل مافينيshimiaee


چکيده:


ما در بحران مواد شيميايي زندگي مي کنيم. مواد شيميايي در تمام ابعاد زندگي ما، در غذايي که مصرف مي کنيم، در لباس ها، مواد شوينده و داروها به گونه اي فراگير شده اند که اجتناب از آنها امري غير ممکن شده است. در واقع، مواد شيميايي ما را احاطه کرده اند. بيش از هشتاد هزار نوع از اين مواد، در حال حاضر مورد استفاده قرار مي گيرند و هر ساله بين هزار تا دو هزار  مورد نيز به آن افزوده مي شود؛ درحالي که تنها دو درصد آنها از نظر ميزان خطر آفريني براي انسان از طريق آژانس هاي ذي ربط مورد آزمايش قرار گرفته اند.

 

يکي از مواد شيميايي که اخيراً توجه زيادي را به خود جلب کرده است، بيسفنول (BPA) است که در تهيه ظروف نگهداري غذا و نوشيدني چند بار مصرف ـ از جمله ظرف غذاي نوزادان ـ به کار مي رود. همچنين درون اين ظروف نيز پوشيده از مادۀ شيميايي مذکور است. افراد معمولاً از طريق خوردن محتويات اين ظروف با اين ماده در تماس هستند، حال آنکه احتمال تماس با آن از طريق تنفس و پوست بدن نيز بعيد شمرده نشده است. وجود اين مادۀ شيميايي در خون کودکان و نوزادان، در غشاء دور جنين و شير مادر، تماس مداوم ما با اين ماده را به وضوح نشان مي دهد. همچنين آزمايش مرکز پيش گيري و کنترل بيماري هاي آمريکا که بر روي دو هزار و پانصد آمريکايي انجام گرفته است، نشان مي دهد که مادۀ شيميايي بيسفنول در ادرار نود و دو و شش دهم درصد آنها وجود داشته است. ميزان اين مادۀ شيميايي در نمونه آزمايش کودکان و نوجوانان، نسبت به بزرگسالان بالاتر بوده است.


با اينکه BPA فوايدي از قبيل جلوگيري از تماس مواد غذايي با قوطي هاي فلزي دارد، اما بر روي هورمون زنانه استروژن نيز اثرات زيستي خاص خود را دارد. حال چرا بايد نگران اين مسئله باشيم؟ تماس با مواد شيميايي استروژنيک در دوراني که ارگان هاي بدن در حال رشد هستند ـ به ويژۀ در دورۀ جنيني، نوزادي و سنين بلوغ ـ احتمال بروز سرطان سينه و پروستات، ناهنجاري دستگاه تناسلي، عدم باروري و رشد نامتوازن مغز را افزايش مي دهد.


BPA در سال 1891 ساخته شد و در دهه 1930 به دليل خواص استروژنيک آن، به عنوان دارو مصرف مي شد. تا اينکه پس از کشف دايتيل استيلبسترول (DES)  ـ  که استروژن مصنوعي قوي تري بود  ـ مصرف آن ممنوع  شد. DES جهت جلوگيري از زايمان زودرس براي بيش از دو ميليون زن باردار تجويز شد؛ با اين استدلال که مقداري استروژن در دوران بارداري مفيد است، پس مقدار بيشتري از آن بهتر خواهد بود. در سال 1971، دختراني که در زمان جنيني درمعرض  DES قرار گرفته بودند، به نوع نادري از سرطان دستگاه تناسلي مبتلا شدند که به ندرت در زنان ميان سال به چشم مي خورد. اين مسئله باعث شد تا «سازمان مواد غذايي و دارويي» آمريکا مصرف آن را براي زنان باردار ممنوع اعلام کند.


اغلب گفته مي شود،  با اينکه ما در معرض اين مواد شيميايي هستيم، اما زندگي سالم و خوبي داريم. متأسفانه اين مطلب درست نيست. از زماني که BPA و صدها مواد شيميايي ديگر حاوي عامل هاي هورموني وارد چرخه زندگي ما شده اند، ميزان ابتلا به بسياري از بيماري ها و ناهنجاري ها بسيار بيشتر شده است. مشکلاتي نظير زايمان زود هنگام، چاقي مفرط، کاهش توليد اسپرم در بدن، بيش فعالي کودکان، ناهنجاري دستگاه تناسلي، سرطان سينه و پروستات و... با افزايش چشم گيري رو به رو بوده است. در آزمايش هايي که بر روي حيوانات آزمايشگاهي انجام گرفته است،  BPA عامل تمام اين بيماري ها بوده است. سال گذشته و طي تحقيقي که بر روي هزار و چهارصد و پنجاه و پنج  نفر انجام و نتايج آن در مجله  سازمان پزشکي آمريکا به چاپ رسيد، ميان ميزان  BPA موجود در ادرار اين افراد و ابتلاي آنها به ديابت و بيماري هاي قلبي، رابطه مستقيم وجود داشت.


چرا  BPA تا کنون ممنوع نشده است؟ عمده ترين دليل آن اين است که  BPA با بيماري خاصي سر و کار ندارد و اثرات و عواقب مصرف آن سال ها بعد نمايان مي شود. آزمايش هاي صورت گرفته بر روي حيوانات نشان مي دهد، کودکاني که در دوران جنيني در معرض اين ماده قرار داشته اند، علاوه بر تولد زودرس و نارس ماندن، در سنين بالاتر در معرض ابتلا به ديابت، اختلالات رفتاري و ناباروري قرار دارند. در سال 2007، سي و هشت متخصص بين المللي در زمينه BPA در نشست مرکز ملي علوم سلامت محيط زيست بيانيه اي را صادر کردند که در آن آمده است: «اين طيف وسيع از تأثيرات زيانبار اين مادۀ شيميايي  که در آزمايش ها روشن شده است، بسيار نگران کننده به نظر مي رسد؛ چرا که  تحقيقات نشان داده است، تأثير اين ماده بر روي حيوانات آزمايشگاهي و انسان يکسان خواهد بود و اين مسئله به تأييد متخصصان مرکز ملي سم شناسي آمريکا نيز رسيده است.»


در اين بين، مسئوليت اصلي متوجه مسئولان دستگاه هاي بهداشتي و پزشکي است تا با تأييد اين مسئله و عدم چشم پوشي هاي مصلحت آميز، اعلام کنند که اين مادۀ شيميايي عامل بيماري هاي مزمن بسياري بوده است. ساير دستگاه هاي مربوطه نيز بايد با اتخاذ سياست هاي جديد، نسبت به حذف اين ماده از چرخه توليد ظروف نگهداري غذا و بطري شير نوزادان اقدام کنند. محصولاتي که آسيب پذيرترين بخش جامعه را هدف قرار مي دهند: جنين ها، نوزادان و کودکان.


منبع:  www.commondreams.org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 70



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1324بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2285بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2567بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[2821بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2299بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4577بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4582بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4324بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4697بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4631بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4703بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5323بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6253بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[7633بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[6631بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[7113بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[7505بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[8366بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[8615بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9669بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
کاربران موبایل دقت کنید!
پدیدارشناسی اینستاگرام (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟ (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
«با لبخند کارکردن» چگونه به زنان آسیب می‌رساند؟ (مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)