سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 8904]

[نسخه چاپی]

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

ثبت انحصاری حیات


 

_2345 ميشل کريچتون


چکيده:


با قانوني شدن ثبت تجاري و انحصاري ژن‌هاي انساني و گياهي و جانوري، ما شاهد ايجاد مشکلات و معضلات مختلفي در حوزه‌هايي نظير پژوهش‌هاي پزشکي، آزمايش های تشخيص طبي و مطالعات درماني بيماري‌ها بوده‌ايم. به علاوه، اين وضعيت به افزايش سرسام‌آور هزينه‌هاي شخصي بيماري‌ها نيز انجاميده است. اگرچه اين شرايط به گفته حاميان آن مي‌تواند باعث تشويق نوآوري گردد، اما وضعيت کنوني، حاکي از وضعيتي متضاد با اين ادعاها است. نويسنده اين مقاله با اشاره به اقداماتي که در جهت تغيير اين قوانين در جريان است، معتقد است که بايد ميراث مشترک ژنتيکي انسان‌ها ديگر بار به آنان بازگردد و در سايه اين تغيير، نوآوري و ابتکار نيز با گسترش و سرعت بيشتري دنبال خواهد شد.


شما و يا شخص ديگري که او را دوست داريد، ممکن است به دليل يک ژن ثبت شده که نبايد هرگز اهدا مي‌گرديد، جان خود را از دست دهيد. اما آيا اين موضوعي  باور کردنی است؟ بله، متأسفانه اين امر حقيقت دارد.


امروزه از ژن‌هاي ثبت شده، در جهت انجام پژوهش‌هاي پزشکي، جلوگيري از انجام آزمون‌هاي پزشکي و نگاهداري اطلاعات حياتي شما و پزشکتان بهره برده مي‌شود. اما ثبت تجاري ژن‌ها، روند پيشرفت‌هاي پزشکي در درمان بيماري‌هاي مرگبار را کند مي‌نمايد. به علاوه، اين کار به افزايش سرسام‌آور هزينه‌هاي مربوطه نيز مي‌انجامد؛ چرا که اگر چه در گذشته، انجام يک آزمون تشخيص سرطان سينه هزينه‌اي معادل 000/1 دلار در بر ‌داشت، اين رقم هم اينک به 000/3 دلار رسيده است.


اما چرا؟ زيرا ثبت کننده تجاري ژن ها مي‌تواند براي فروش آن، هر قيمتي را ارائه کند. آيا شخص ديگري قادر به ارائه قيمتي پايين‌تر نخواهد بود؟ پاسخ اين سؤال مثبت است، اما دارنده اين ثبت تجاري، مي‌تواند از انجام آزمون‌هاي رقيب جلوگيري کند. او دارنده ژن است. هيچ‌کس هم قادر نيست که آن را آزمون نمايد. در واقع، شما حتي نمي‌توانيد ژن‌هاي سرطان سينه خود را به دانشمند ديگري اهدا نماييد، مگر اينکه اجازه آن را کسب نموده باشيد. اين ژن‌ها ممکن است در بدن شما وجود داشته باشند، اما هم اينک آنها به يک دارايي خصوصي تبديل گرديده است.


اين شرايط عجيب و غريب و باور نکردني، به دليل يک اشتباه از سوي يکي از سازمان‌هاي دولتي به وجود آمده است: «اداره ثبت تجاري ايالات متحده» با تفسير نادرست مقررات ديوان عالي قضايي آمريکا، اجازه داد که ثبت تجاري ژن‌ها و با کمال تعجب، فرآيند رمزگشايي ژنوم‌ها، انجام گيرد.


بايد دانست که انسان‌ها در اکثر ژن‌ها با يکديگرمشترکند. ژن‌هاي مشابه، در ساير حيوانات نيز يافت شده‌اند. الگوي ساختاري ژنتيکي ما، نشان دهنده ميراث مشترک همه حيات کره زمين است. شما نمي‌توانيد باد و برف و عقاب‌ها را ثبت تجاري نماييد. به همين ترتيب، شما نبايد قادر به ثبت ژن‌ها نيز باشيد؛ اما، تاکنون يک پنجم همه ژن‌هاي بدن شما به صورت خصوصي، داراي مالک شده‌اند.


بي‌ترديد، نتايج اين وضعيت، فاجعه‌آميز بوده است. معمولاً ما چنين تصور مي‌کنيم که ثبت تجاري و حقوق انحصاري ناشي از آن، به رشد نوآوري کمک مي‌کند، اما اين بدين دليل است که اکثر اين ثبت‌هاي تجاري به اختراعات بشري اختصاص مي‌يابد. ژن‌ها، اختراعات بشري نيستند، بلکه آنها جنبه‌هايي از دنياي طبيعي هستند. به عنوان نتيجه، ثبت تجاري ژن‌ها مي‌تواند به متوقف شدن نوآوري و بدتر شدن وضعيت سلامت بيماران، منجر گردد.


به عنوان مثال، بيماري «کاناوان» يک بي‌نظمي ارثي است که در سه ماهگي نوزدان به وجود مي‌آيد. عوارض اين بيماري در کودکان شامل بروز ناتواني در راه رفتن و خزيدن و بروز حملات صرع و در بزرگسالان، فلج شدن و حتي مرگ مي‌باشد. در گذشته هيچ آزموني وجود نداشت که به والدين اعلام نمايد، در معرض خطر هستند. خانواده‌هايي که سابقه حمله قلبي دارند، با مراجعه به پژوهشگران، ژن‌هاي خود را شناسايي نموده و آزموني از آنان گرفته مي‌شود. همچنين خانواده‌هاي مبتلا به بيماري کاناوان در سراسر دنيا، با اهداي بافت‌هاي بيمار و پول، به درمان اين بيماري کمک نموده‌اند.


هنگامي که ژن اين بيماري در سال 1993 ميلادي کشف شد، خانواده‌هاي بسياري با مراجعه به بيمارستان نيويورک، در آزمون‌هاي رايگان تشخيص بيماري کاناوان شرکت نمودند؛ اما کارفرماي پژوهشگران در مؤسسه پژوهشي بيمارستان کودکان ميامي، با ثبت انحصاري تجاري اين ژن، از انجام هرگونه آزموني، بدون پرداخت حق امتياز به اين مؤسسه، جلوگيري نمود. والدين معتقدند که ژن‌ها نبايد به صورتي انحصاري، ثبت تجاري گردند و کسي حق ندارد که نام خود را بر روي اين ژن‌هاي ثبت شده بگذارد. لذا در نتيجه، آنان هيچ کنترلي بر نتيجه کار نخواهند داشت.


به علاوه، صاحب يک ژن مي‌تواند در مواردي، با به دست آوردن امتياز مربوط به جهش آن ژن، صاحب آن بيماري نيز شود. کشورهايي که فاقد سيستم ثبت انحصاري و تجاري ژن‌ها هستند، واقعاً آزمون‌هاي تشخيصي ژني بهتري را به نسبت ما به شهروندانشان ارائه مي‌نمايند. زيرا هنگامي که به آزمايشگاه‌هايي متعدد، اجازه انجام اين تست داده مي‌شود، اکثر ژن‌ها شناسايي گرديده و آزمون‌هاي با کيفيت‌تري نيز انجام مي‌گردد.


مدافعان ثبت انحصاري و تجاري ژن‌ها، معتقدند که اين امر، طوفاني در يک کتري چاي بود. گفته مي شود، مجوزهاي حقوق انحصاري تجاري، با مبلغي اندک قابل دسترسي است، اما اين گفته کاملاً نادرست است. به دارندة ژن مربوط به بيماري هپاتيت C، ميليون‌ها دلار پرداخت شد تا اين بيماري مورد مطالعه و بررسي قرار گيرد. شگفت‌آور نيست که بسياري از پژوهشگران ديگر نيز به مطالعه چيزي ارزان‌تر روي آورند.


اما هزينه‌ها را فراموش کنيد: چرا افراد و يا شرکت‌هايي بايد صاحب يک بيماري شناخته شوند؟ چرا که آنان اين بيماري را اختراع نکرده‌اند. اما امروزه، بيش از 20 گونه پاتوژن انساني داراي مالک خصوصي بوده که مهم ترين آنها بيماری های هموفيلی و هپاتيت مي باشد. اخيراً اعلام شد که آزمون  مربوط به ژن های سرطان سينه، هزينه‌اي معادل 000/3 دلار دارد.


حقيقت دردناک اين است که ثبت تجاري و انحصاري ژن‌ها، هيچ گاه کار خوبي نبوده و نخواهد بود. هنگامي که بيماري سارس در سراسر دنيا گسترش يافت، پژوهشگران پزشکي، در مورد انجام مطالعه بر روي آن، به دليل نگراني‌هاي مربوط به ثبت انحصاري و تجاري آن، ترديد داشتند. لذا هيچ شاخص روشني وجود ندارد که براساس آن معين گردد، ثبت تجاري ژن‌ها، باعث متوقف شدن ابداع، جلوگيري از پژوهش‌هاي پزشکي و قرار دادن همه ما در معرض خطر مي‌ شود.


بدين ترتيب، حتي پزشکي شما نيز قادر به ارائه اطلاعات لازم نخواهد بود. يک متخصص آسم، تنها بر روي بيماراني خاص فعاليت مي‌ کند. لذا يک توليدکننده قادر خواهد بود که به افراد موردنظر خود، براي انجام و يا عدم انجام مطالعه بر روي يک بيماري خاص، اجازه دهد. اين امور تجاري با يک رؤياي بزرگ همراه بوده است. چرا که براي سال‌ها، ما از تحقق پزشک خصوصي براي هر فرد سخن به ميان مي‌آورديم که در آن، براي عضو بيمار هر فردي، داروي خاصي ارائه مي‌گرديد؛ اما در سايه ثبت انحصاري و تجاري ژن‌ها، اين رؤيا نيز به نابودي کشيده خواهد شد.


خوشبختانه، دو نفر از اعضاي کنگره، به دنبال آن هستند که امکان استفاده آزادانه همگان از ژنوم ‌هاي رمزگشايي شده را فراهم نمايند. چندي پيش، خاوير بکرا نماينده دموکرات کاليفرنيا و ديو ولدون نماينده جمهوري‌خواه فلوريدا، از پژوهش‌هاي ژنوم انساني و دسترسي آزادانه به اين منابع حمايت نموده و خواهان ممنوعيت امکان ثبت انحصاري و تجاري ژن‌هاي يافت شده در طبيعت گرديدند. آقاي بکرا معتقد است که در ساير تصويب اين طرح، نوآوري با مانع روبرو نگرديده و حتي از آن حمايت مي‌شود. وي درست مي‌گويد. اين طرح باعث گسترش نوآوري گرديده و ميراث مشترک ژنتيکي ما را به ما باز مي‌گرداند. اين طرح، نياز حمايت همه ماست.


منبع: www.NYtimes.com

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 51



نظرات
  باسلام همسر بنده بدون سابقه قبلی دچار تشنج شدن 30ساله و آقاهستن طبیب سنتی میگن که صرع هستن و ماورایی هم هست نمیدونیم برای رفعش باید چکار کنیم توروخدا راهنمایی بفرمایید
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۲۵ آذر ۱۴۰۰
  

سلام. نگران نباشید و حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ آذر ۱۴۰۰



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1479بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2446بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2721بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3042بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2440بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4693بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4688بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4422بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4803بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4729بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4807بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5416بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6388بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7748بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6791بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7232بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7667بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8486بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8740بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9805بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
خواص تاثیرگذاری قارچ گانودرما تا چه حد واقعیت دارد؟
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
زگیل تناسلی
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
جامعۀ مصرف گرا (مقاله انتخابی)
اعتیادی کراک‌گونه به بوتاکس (مقاله انتخابی)
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
هوش جنسی کودک
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
کاربران موبایل دقت کنید!
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
بهداشت جنسی کودک
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)