سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
تعداد: 6 میانگین: 3
[تعداد بازدید : 86474]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلّی الله علی محـمّــد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

 

دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟

 


میشله چن


چکیده:


هر چه می گذرد، جنبه های بیشتری از اثرات زیانبار قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و زندگی صنعتی به خصوص در جهان غرب آشکار می شود. اگر چه از همان سال های آغازین شتاب گرفتن زندگی صنعتی، کسانی نسبت به مضرات دراز مدت این شیوه زندگی هشدار دادند، اما ذات منفعت طلبانه شرکت های تولید کننده فرآورده های شیمیایی و نیز راحت طلبی مصرف کنندگان موجب نادیده گرفتن این هشدارها گردید. تا جایی که در بسیاری از موارد شاهدیم، بروز این اثرات مستلزم گذشت چند نسل بوده و اکنون شاید برای یافتن راه حل های اساسی دیر شده باشد. یکی دیگر از کارکردهای مقالاتی از این دست، مباحث شرعی مرتبط با سن بلوغ در دختران و پاسخ به استدلال منتقدان تفاوت های نژادی و زیستی در رسیدن دختران به سن بلوغ است.


وقتی سینه های دخترک خردسالی یک سال پس از دست دادن دندان های شیری اش شروع به رشد می کند، احتمالا والدین هم بیشتر از خود آن کودک متوجه دلیل این اتفاق نمی شوند. زمانی که این اتفاق برای بسیاری از دخترانی که در برخی مناطق زندگی می کنند رخ می دهد و این در سایر مناطق به آن شدت مشاهده نمی شود، دانشمندان می کوشند برای این مشکل پاسخی بیابند.


بدن زنان همیشه حامل های زیستی را از نسلی به نسل دیگر انتقال می دهد و اثر ات سوء صنعتی و زیست محیطی را با خود منتقل می کند. یکی از شگفت انگیزترین اثرات تغییرات زیست محیطی، بلوغ پیش رس کودکان است که به شکل شروع عادت ماهانه غیر معمول، رشد پیش هنگام موهای بدن یا بزرگ شدن سینه ها در دخترانی که تازه وارد مدرسه وارد شده اند، خود را نشان می دهند. این عوارض می تواند به محل زندگی خانواده ها، فرآورده هایی که آنها مصرف می کنند و سطح سلامتی و سعادتمندی آنها در زندگی آتی شان مربوط باشد.


مطالعات انجام شده حاکی است، قرار گرفتن در معرض طبقه خاصی از مواد شیمیایی که به آنها مختل کنندگان غدد داخلی گفته می شود، می تواند در روند طبیعی بلوغ اختلال ایجاد کند. این مواد در محصولاتی که در زندگی روزمره استفاده می شوند، مثل بطری های آب معدنی، غذاهای بسته بندی شده و لوازم آرایشی وجود دارد.


 

مواد شیمیایی که هیچ کس را گریزی از آنها نیست


مختل کنندکان غدد داخلی، ساختار شیمیایی بدنمان را با تغییر کارکرد هورمون ها عوض می کنند، هورمون هایی که به بدنمان دیکته می کنند، چگونه رشد یا رفتار کند. اگرچه پرسش های بسیاری درارتباط با تهدیدات بالقوه ای که این مواد شیمیایی متوجه سلامتی ما می کنند مطرح شده است، اما مطالعات بسیاری که در سال های اخیر روی انسان ها و حیوانات انجام شده، نشان دهنده تاثیرات قابل توجه و غالباً منفی بر روی سلامت، تکامل باروری و در طول زمان، خطر ابتلا به سرطان و سایر امراض است. مثلا یک مختل کننده غدد داخلی می تواند استروژن طبیعی یک زن باردار را «تقلید کند» و روند تکامل جنین را تغییر دهد. یا یک شامپو می تواند او را در معرض یک ماده شیمیایی خاص قرار دهد که در رفتار پرخاش گرانه زنان جوان نقش دارد.


بازنگری به عمل آمده توسط «بنیاد سرطان سینه» درباره پژوهش های زیست محیطی و مطالعات در این زمینه، چرخش هشدار دهنده ای را در کارکرد هورمونی و رشد کودکان شناسایی کرده اند؛ از جمله اختلالاتی در بلوغ و افزایش خطر بروز سرطان در برخی موارد، که به مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی، مواد ساختمانی، شوینده ها، دود خروجی اتومبیل ها و حتی بسته های مواد غذایی مکمل اطفال مرتبط هستند.


در جهان امروزی، هیچ جامعه ای نمی تواند از تأثیرات مختل کننده های غدد داخلی اجتناب کند؛ در جهانی که مواد سمی از طریق غذا خوردن، کارکردن و بازی کردن مرتباً بر ما تاثیر می گذارند. پژوهش های تازه نشان می دهند، «میزان تحمل بدن» در مقابل مواد شیمیایی صنعتی،  متاثر از نژاد، طبقه و جنس است. نه تنها تماس با مختل کننده های غدد داخلی در میان زنان و دختران آمریکایی فراگیر می شود، بلکه پیامدهای این تاثیرپذیری با نژاد و شرایط اجتماعی ـ اقتصادی مرتبط است که ما تازه شروع به درک آنها کرده ایم.


سال گذشته گروهی از پژوهشگران، یافته های مطالعه ای را انتشار دادند که روی بیش از یکهزار و دویست دختر شش تا نه ساله انجام شده بود. این یافته ها نشان می دادند، دختران سیاه پوست و لاتین تبار، به نسبت هم سن و سالان سفیدپوستشان، نشانه هایی از بلوغ را در سنین پایین تر نشان می دهند و رشد سینه های برخی از آنها در سن هفت سالگی شروع شده است. در یک بررسی در رابطه با تأثیر مواد شیمیایی بر بدن، محققان دریافتند، مواد هورمونی فعال، در روند تکاملی بلوغ نقش اندکی دارند.


این یافته ها تایید کننده مطالعات پیشینی هستند که به ارتباط بلوغ با نژاد و مواد شیمیایی موجود در بدن کودکان اشاره کرده بودند. اگرچه دانشمندان تاکید دارند چنین یافته هایی جامعیت ندارند، اما افزایش شواهد ارتباط این پدیده با مواد شیمیایی، می تواند نشان دهنده یک بعد پنهان بی عدالتی زیست محیطی در جوامع رنگین پوست باشد.


 

دختران خردسال بالغ


بر اساس گزارش سال 2007 صندوق سرطان سینه، سن بلوغ در دختران آمریکایی عموما کاهش یافته است، اما این الگوها بر اساس نژاد با هم فرق دارند. این گزارش می گوید، سن اولین عادت ماهانه برای دختران سیاه پوست، همواره اندکی پایین تراز دختران سفید پوست بوده و در طول قرن بیستم، سن قاعدگی در دختران سیاه پوست آمریکایی، سریع تر از دختران سفید پوست آمریکایی پایین آمده است. در طول چهل سال گذشته، این روند برای دختران مکزیکی ـ آمریکایی نیز روند نزولی مشابهی داشته است. سایر مطالعات روی دختران اروپایی، نشان دهنده گرایش های مشابه نبوده اند.


بلوغ پیش رس، فعالان بهداشت و جامعه را نگران می کند، چرا که این پدیده با بروز خطرات در تمام جنبه های زندگی یک دختر ارتباط پیدا می کند. از نظر روانی، بلوغ پیش رس می تواند باعث سردرگمی، افسردگی، پیشنهاد های جنسی ناخواسته و شروع روابط جنسی قبل از سنی شود که بیشتر هم سن و سال هایشان مبادرت به آن می کنند.از نظر پزشکی، بلوغ پیش رس با خطرات بهداشتی متعددی از جمله چاقی و سرطان همراه است؛  مشکلاتی که بیشتر بر زنان سیاه پوست اثر می گذارد.


مطالعه ای که سال پیش منتشر شد و روی دختران نیویورک، سی سیناتی و کارولینای شمالی تمرکز داشت، نشان می داد که موارد بیشتری به نسبت آنچه که در مطالعات پیشین مشاهده شده، وجود دارد. این گزارش اعلام می کند: در سن هفت سالگی، در مقایسه با فقط یک نفر در هر ده دختر سفیدپوست، حدود  یک نفر از هر چهار دختر سیاه پوست و نزدیک به یک نفر از هر هفت دختر لاتین تبار، علائم رشد سینه مشاهده شده است.

 

یک سال بعد یعنی در هشت سالگی، نرخ رشد سینه در دختران سیاه پوست و لاتین تبار به ترتیب، چهل و سه و سی و یک درصد بوده، اما فقط در هجده درصد دختران سفید پوست این وضعیت مشاهده شده است. در مجموعه یافته های کلیدی دیگر این گروه تحقیقاتی که از سوی نویسنده پیشگام دکتر مری والف در «چشم اندازهای بهداشت زیست محیطی» انتشار یافت، آمده است، چند رابطه کوچک اما قابل توجه بین برخی  مختل کننده های غدد داخلی، به خصوص فتالیت ها، فنول ها و فیتوستروژن ها و بلوغ غیر معمول یافت شده است.


یک پژوهش دیگر به اثرات مختل کننده های غدد داخلی در سراسر چرخه زندگی یک زن یا کودک اشاره می کند. در مطالعه ای که مرکز آن در نیویورک بوده و در «مرکز بهداشت زیست محیطی کودکان» دانشگاه کلمبیا انجام شد، زنان باردار دومینیکنی و آفریقایی ـ آمریکایی در طول چندین هفته بارداری زیر نظر گرفته شدند. بر اساس یافته های این مطالعه، در هشتاد و پنج تا صد درصد نمونه های مو و ادرار آنها فتالیت ها یافت شد.


ساندرا استاینگرابر نویسنده گزارش بنیاد سرطان سینه و کتابی درباره مواد سمی و بهداشت زیست محیطی که به زودی به چاپ خواهد رسید، در مجله «آن د ایشو» گفته است،  تحقیقات او در مورد الگوهای بلوغ، او را به این نتیجه گیری رسانده است که بهتر است بلوغ پیش رس را نوعی اختلال اکولوژیک بدانیم. بر این اساس، عوامل تاثیرگذار بسیاری در این اختلال وجود دارند نه فقط یک عامل.

 

شیمی رنگی


دو نوع مختل کننده غدد داخلی، یعنی فتالیت ها و فنول ها در سال های اخیر توجه جامعه را به خود جلب کرده اند، چرا که وجود آنها در محیط زیست بسیار شایع است و از سوی دولت، مقررات اکیدی درباره مصرف آنها وضع شده است.


در مطالعاتی که روی بلوغ زودرس پیش رس حیوانات انجام شده، «بیس فنول ای» که در آسترهای قوطی های فلزی و محصولات پلاستیکی یافت می شوند، با ناهنجاری های رفتاری و تغییر کارکرد ایمنی آنها مرتبط دانسته شده است. بر اساس یلفته های یک مطالعه دیگر، در نمونه ادرار سیاه پوستان و نیز کسانی که درآمد پایین تری دارند، به نسبت سفید پوستان، مقدار بیس فنول بیشتری یافت می شود.


فتالیت ها نوعا در پلاستیک های سبک از جمله بسیاری از محصولات مخصوص کودکان یافت می شود. مطالعات انجام شده، مصرف مواد شیمیایی را با تکامل جنسی غیر عادی و نیز سرطان در حیوانات مرتبط دانسته اند. اطلاعات «اداره حفاظت از محیط زیست » حاکی از آن است، سیاه پوستان بیشتر در معرض مونو اتیل فتالیت که بیشتر در بوگیرهای بدن یافت می شود، قرار می گیرند. در تجزیه و تحلیل سال 2003 اطلاعات دولت توسط «اتحادیه عدالت و بهداشت زیست محیطی» که ائتلافی از گروه های عدالت زیست محیطی است، این نتیجه به دست آمد: جمعیت سیاه پوست بیشتر از سایرین در معرض فتالیت ها قرار دارند، هر چند معلوم شده، زیرگروه های مشخصی در درون جمعیت سفید پوست نیز به شدت در معرض این مواد قرار دارند.


هر بار مطالعات مربوط به تاثیر مواد شیمیایی مختل کننده هورمون ها که در بدن انسان انباشته می شوند مطرح می شود، مسئله رنگ نیز پیش کشیده می شود. اما در این باره که نژاد چه اندازه بر روی این موضوع تاثیر دارد، اطلاع زیادی در دست نیست. آیا این کار به معنای جدا سازی محلات سیاه پوست نشین و سفید پوست نشین یا جداسازی فرآورده های مخصوص مو برای سیاه پوستان است؟ آیا این کار فاش کننده خباثت کارخانه هایی است که این محصولات سمی را تولید می کنند؟


دکتر فرانک بیرو از «واحد پزشکی نوجوانان مرکز پزشکی بیمارستان کودکان سین سیناتی» که پژوهشگر پیشگام مطالعه سال 2010 درباره مسئله نژاد در بلوغ پیش رس است، خاطرنشان می کند، شاید طبقه بندی های نژادی را بتوان یک جایگزین برای عوامل پیچیده و همپوشان دانست. مثلا چاقی یا وضعیت اجتماعی ـ اقتصادی می تواند با نژاد مرتبط باشد و بر رشد کودک اثر بگذارد و این عوامل نیز به نوبه خود می توانند با مسائل ساختاری همچون فقدان دسترسی به موادغذایی تازه یا مراقبت های بهداشتی کافی مرتبط باشد. بیرو می گوید:«بخشی از تفاوت های اساسی شامل تفاوت های ژنتیک است. بخشی از آنچه را نژاد می نامیم، مسائل فرهنگی هستند و بخشی عمیقاً در تفاوت های اجتماعی ـ اقتصادی تنیده اند. بنابراین در این کشور معمولاً تفاوت های اساسی  واکنش های عاطفی قوی را تحریک می کنند، اما عوامل مختلف زیادی در نژاد دخیلند که ما آنها را این  کلمه (نژاد) می گنجانیم.»


انبوه مواد شیمیایی خطرناکی که در خانه ها و محلات ما حضور دارند، کار جدا کردن هر عامل شیمیایی خاصی را  در بلوغ پیش رس  تقریبا غیرممکن می سازند. سازمان های نظارتی می گویند،  مصرف کنندگان و قانون گذاران باید با احتیاط نسبت به این امر اقدام کنند.


گروه مدافع نیویورکی «اقدام زیست محیطی غرب هارلم» کاملا آگاه است چگونه مقوله نژاد، مسائل مربوط به بهداشت زیست محیطی را پیچیده می سازد. این گروه که قبلاً با آلودگی هوا و تخلیه مواد سمی در اجتماعات شهری مخصوص رنگین پوستان مبارزه کرده است، اکنون برای آگاه کردن  جامعه نسبت به خطراتی که در کابینت های آشپزخانه و کمدهای دستشویی و حمام خانه هایشان جا خوش کرده اند، فعالیت می کنند.


اوگنیا داتسون نیومن هماهنگ کننده ارشد بهداشت زیست محیطی این گروه، در چالش با اقدامات گسترده این گروه در محلات می گوید، به دنبال تشویق مردم برای در نظر داشتن سلامت محیط زیست، به هنگام انتخاب محصولات زیبایی  به ویژه محصولاتی که برای زنان آفریقایی ـ آمریکایی تهیه شده، نظیر حالت دهنده های مو است. او در گفتگو با زنان محله اش، نسبت به مضرات این فرآورده های شیمیایی بر بدن آنها هشدارهای لازم را می دهد.


فعالیت هایی که گروه هدف آنها مصرف کنندگان است، تلاشی پر مشقت برای خانواده های دارای درآمد پایین است، چرا که مغازه های واقع در محلات فقیر به سادگی قفسه هایشان را از محصولات زیبایی سازگار با محیط زیست پر نمی کنند. به گفته داتسون نیومن، گام بعدی گروه آنها، گردآوری اطلاعات محلی و قرار دادن این محصولات در محلات مختلف است. این روش می تواند برای فشار آوردن به فروشگاه ها برای عرضه بیشتر محصولات ایمن  برای اجتماعات رنگین پوستان به کار رود.


خطرات شیمیایی را باید با انتخاب های فردی کاهش داد، اما این مواد را هرگز نمی توان به طور کلی از زندگی  حذف کرد، به خصوص به این دلیل که قوانین زیست محیطی فدرال، درمورد کنترل یا نظارت مواد شیمایی بالقوه خطرناک، بسیار سهل گیرانه هستند و در بسیاری از موارد به این صنایع اجازه داده اند خودشان بر کار خود نظارت کنند. گروه های طرفدار حقوق مصرف کنندگان، توفیق بیشتری در مبارزه برای وضع مقررات سختگیرانه تر در سطوح ایالتی و محلی داشته اند. ورمونت و شیکاگو به تازگی استفاده از بیس فنول را در محصولات مخصوص کودکان مثل بطری شیر اطفال منع کرده است.


در نبود یک قانون جامع برای مصرف مواد شیمیایی، گزارش بنیاد سرطان سینه، تمهیدات پیشگیری کل نگرانه تری را پیشنهاد کرده است، از جمله، کاستن از زمان قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا و مواد سمی محلی و تشویق دسترسی به مواد غذایی سالم تر و برنامه های پیشگیری از چاقی برای خانواده های دارای درآمد پایین تر.


طرح مسأله


گذشته از کلیه عوامل مختلف تاثیر گذار بر بلوغ، ممکن است دانشمندان هرگز دقیقا نتوانند مشخص کنند چرا به نسبت گذشته، تعداد  بیشتری از دختران خردسال در حال تبدیل به زنانی بالغ هستند. اما الگوهای مستند سازی شده بلوغ و فصول مشترک نژاد، وضعیت اقتصادی و قرار گرفتن روزمره در معرض مواد شیمیایی، می تواند به جوامع کمک کند تا تصویر روشن تری از این امر پیدا کنند که آنها تمایل دارند در شیوه زندگی امروزین شان، چه سطحی از خطر را پذیرا باشند.


شاید تک تک خانواده ها متوجه عوارض دراز مدت بلوغ پیش رس نشوند؛ شاید دخترانی که سریعاً در حال رشد هستند نفهمند دقیقاً کدام پدیده بر زندگی آنها تاثیر می گذارد. با این حال استرانگرابر می گوید :«وقتی ما جامعه ای را خلق می کنیم که در آن مجموعه ای از عوامل موجب رشد نابهنگام می شود، ما به عنوان یک گروه، بار بیشتری برای غلبه بر مسائل جدید بر دوش آن جامعه می گذاریم.»



 

منبع: www.alternet.org/story/150443/

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 94



نظرات
  دخترم هفت سالشه یکی از سینش بزرگ شده چکارکنم
ارسال کننده نظر : الهام مهامیذی      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ شهريور ۱۴۰۲
  

سلام. احتمالا شروع روند بلوغ است. به متخصص غدد مراجعه کنید. مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط و فیلم های محرّک، پرهیز از غذاهای مصنوعی و ...، برای کند کردن این روند خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۳ شهريور ۱۴۰۲



  سلام دخترم ۸سال و ۸ماهه اس..سینه هاش رشد کرده.دکتر غدد بردم آزمایش هم نوشته گفت مشکلی نداره فقط تستسترونش بالاس..هیچی نداد.گفت طبیعی. فقط تا اسفند اگه موی زیر بغل و موی تناسلی در آورد بیار سونوگرافی بنویسم..خیلی نگرانم لطفا راهنمایی کنید..بگید چند سال بعدش پریود میشه..ممنون
ارسال کننده نظر : باران      تاریخ ارسال نظر : ۱۶ آذر ۱۴۰۱
  

سلام، مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط و  فیلم های محرک، پرهیز از غذاهای مصنوعی و ...، برای کند کردن این روند خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۷ آذر ۱۴۰۱



  واقعا استفاده کردیم تشکر
ارسال کننده نظر : خرمالی      تاریخ ارسال نظر : ۱۹ اسفند ۱۴۰۰


  دختری ۸ ساله اگر یه دونه از سینه هایش دربیاید ولی دیگری درنیامده باشد خطر دارد درد هم دارد
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ آذر ۱۴۰۰
  

سلام. می تواند نشانه شروع روند بلوغ باشد. مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط، فیلم های محرک، پرهیز از غذاهای مصنوعی و ...، برای کند کردن این روند خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ آذر ۱۴۰۰



  سلام برای جوش وآکنه صورت چی پیشنهاد میکنید
ارسال کننده نظر : فاطمه      تاریخ ارسال نظر : ۱۵ آذر ۱۴۰۰
  

سلام، روزی سه استکان از مخلوط عرق های کاسنی و شاهتره میل کنید. هر روز جوشانده ای از عنّاب و سپستان و آویشن میل کنید. تند و چرب و مصنوعی نخورید. با مشورت پزشک حجامت هم بکنید. یک ق چایخوری کف دریا را در نصف استکان سرکه انگور ریخته روزی دو سه بار روی جوشها ماساژ دهید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۸ آذر ۱۴۰۰



  سلام دختر من پنج و نیم ساله بود که علایم بلوغ زودرس مثل رشد کم سینه و عرق بد بو داشت ازمایشات هم نشون داد با همین روشی که دکتر گفتن تا الان که نه سالشه متوقفش کردم, یعنی حجامت و چند ماه عرق کاسنی شاتره و ول کردم تا الان که دوباره سینه هاش شروع به جوانه زدن کرد, دوباره میبرم دکتر و عرقیجات و حجامت رو شروع میکنم, ان شاالله
ارسال کننده نظر : زیبا      تاریخ ارسال نظر : ۲۱ مهر ۱۴۰۰


  سلام دخترم ۷ سالو ۴ ماهشه و سینه سمت چپش سفت شده اما اون یکی هیچ تغییری نداره نشونه چی هست خیلی نگرانم؟؟؟؟
ارسال کننده نظر : هانا      تاریخ ارسال نظر : ۱۱ مرداد ۱۴۰۰
  

سلام. می تواند نشانه شروع بلوغ باشد. مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط، فیلم های محرک و ...، و پرهیز از غذاهای مصنوعی خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۲ مرداد ۱۴۰۰



  حالا واقعا این مخلوط کاسنی و شاتره که تقریبا برای همه دختر هایی که با علائم بلوغ زودرس مواجه شدن ، تاثیر گذار و درمان کننده هست یا فقط خیلی جزیی موثر هست؟ باتشکر
ارسال کننده نظر : فرا      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
  

سلام. معمولا تاثیر خوبی دارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ خرداد ۱۴۰۰



  سلام دخترم هشت سال چهار ماهشه سینه سمت راستش متورم وسفت شده میترسم
ارسال کننده نظر : زهرا      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ فروردين ۱۴۰۰
  

سلام، مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط، فیلم های محرک و ...، پرهیز از غذاهای مصنوعی خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۶ فروردين ۱۴۰۰



  سلام خسته نباشیددخترم ۷ سالشه یکی ازسینهاش یک کم بزرگ شده یکم ته داره چکارکنم لازم آزمایش ببرم یانه
ارسال کننده نظر : حنانه شیخی      تاریخ ارسال نظر : ۱۸ بهمن ۱۳۹۹
  

سلام، مصرف روزی سه استکان از مخلوط عرق کاسنی و شاهتره، مصرف بیشتر خنکی ها، حجامت، پرهیز از مجلس های مختلط، فیلم های محرک و ...، پرهیز از غذاهای مصنوعی خوب است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۵ بهمن ۱۳۹۹



 
1234567
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1458بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2410بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2696بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3009بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2423بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4668بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4663بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4403بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4776بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4709بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4793بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5396بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6363بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7726بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6768بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7212بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7638بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8462بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8720بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9781بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
برای بچه‌ها به جای تبلت بیلچه بخرید (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
برای خواهرم
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.
آرامش دیداری (1)
بالاخره روزی دماغ طبیعی هم «زیبا» خواهد شد (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست چهارم)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
چرا برخی از زنان ایرانی پلنگ شده‌‎اند؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
آزادی در کودکان زیر 7 سال