سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
تعداد: 0 میانگین: 0
[تعداد بازدید : 10007]

[نسخه چاپی]

بسم الله الرّحمن الرّحیم

وصلی الله علی محمّد و آله الطاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

 

جنبش غذاهای سریع

 

ماتیو اس.میلر_08

 

چکیده:


با وجود تحقیقات و پژوهش‌های فراوانی که آثار زیانبار مصرف غذاهای آماده و سریع را مورد تاکید قرار داده‌اند، اما هنوز هم روند تولید و عرضه گسترده این هله هوله‌های سرشار از نمک و قند و روغن و مواد نگهدارنده، به سرعت در حال گسترش است. با وجود اینکه این غذاها باعث بروز بیماری‌های سرطان، چاقی، چربی خون، دیابت و بیماری‌های قلبی، تخریب خاک، ایجاد زباله‌های صنعتی و تجاری و آسیب رساندن به محیط زیست می‌شوند، اما تبلیغات بی‌پایان شرکت‌های تولیدکننده این غذاها و استفاده از روش‌های صنعتی باکارایی و اثر بخشی بالا، که باعث به وجود آمدن فرهنگ صنعتی، زندگی صنعتی، جنگ‌های صنعتی و حتی مذهب صنعتی نیز در عصر ما شده است، مصرف‌کنندگان این غذاها را به اسارت خویش در آورده است.

 

در چند سال اخیر، ما شاهد چند جریان سازنده در جهت اصلاح سیستم تغذیه صنعتی خود بوده‌ایم. نظیر کتاب‌های اریک اسکلوزر با عنوان «ملت غذاهای آماده» و «تعارض همه چیز خواری» اثر میشل پولان به همراه فیلم سینمایی مستند «مرا سورپریز کن!». در این آثار با اشاره به هزینه‌های پنهان استفاده از غذاهای آماده نظیر بروز سرطان، چاقی، بیماری‌های قلبی، بدرفتاری با انسان‌ها و حیوانات، تخریب خاک، به وجود آمدن پسماندهای تجاری و صنعتی، آسیب رساندن به منابع طبیعی و غیره، ابعاد مختلف این فاجعه مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین در فیلمی که به کارگردانی مورگان اسپورلوگ تهیه شد، ابعاد مختلف عرضه و فروش غذاهای شرکت مک‌دونالد و رقبای آن، مورد بررسی قرار گرفته است. در این اثر، وی به جنبه‌های شخصی واجتماعی نتایج مصرف این غذاها بر سلامت افراد می‌پردازد. در انتها نیز کارگردان با اشاره به «بی‌نظمی‌های تغذیه عمومی ما»، این سوال اساسی را مطرح می‌کند که «ما باید چه چیزی را بخوریم؟»

 

آقای پولان نیز به پایه‌های شکل‌گیری مثلث غذاهای سریع و آماده یعنی برگرها، فرایزها و کولاها از دیدگاهی جامع و همه جانبه می‌پردازد. در این غذاها، ایزوتوپ‌های کربن موجود، 50 % حجم این مواد غذایی را تشکیل می‌دهد و از ذرت به دست آمده‌اند. این ماده، سازنده (غیرمستقیم) گوشت گاو، فیلرها و پایدارسازهای غذاهای آماده نیز به شمار می‌رود. به علاوه، وجود شربت ذرت با قند فراکتور بالا که 99% کالری‌ این نوشیدنی را تشکیل می‌دهد، می‌تواند به صدمات جسمی این غذاها بیافزاید. همچنین به دلیل استفاده از روغن‌های ذرت جهت سرخ کردن این غذاهای گوشتی، کالری‌های این غذاها با افزایش روبه‌رو می‌شود. پس از ارایه این توضیحات، من مجدداً صحبت خود را در مورد غذاهای سریع و آماده ادامه می‌دهم و تمایل دارم که عادات غذایی خود را هم شرح دهم. من معمولاً وعده‌های غذایی شامل غذاهای طبیعی و فاقد مواد نگهدارنده و شیمیایی مصرف می‌کنم. اما حقیقتاً «غذاهای صنعتی» موجود در بازار چیست؟ من معتقدم که این غذاهای آماده و سریع، تنها گرسنگی روانی افراد را برطرف می‌کنند و به دلیل کم ارزش بودن آنها، افراد را به سوی مصرف بیشتر و بیشتر این مواد غذایی سوق می‌دهد. در هنگام فقدان اکسیژن، یک مرگ سریع روی می‌دهد و جنسیت افراد در آن نقشی ندارد. اما گرسنگی موضوعی متفاوت است. انسان‌ها می‌توانند مدت زمانی طولانی را با یک گرسنگی مزمن تحمل نمایند، چرا که گرسنگی اصولاً یک واقعیت روزمره زندگی همه انسان‌هاست و به همین دلیل هم بخش زیادی از تبلیغات این شرکت‌ها، بر همین اصل بنیان نهاده شده است. آقای ژاک ایلول جامعه‌شناس سرشناس فرانسوی در کتاب خود با عنوان «جامعه تکنولوژیکی» ابعاد مختلف این قضیه را توضیح داده است. به علاوه، وی در این اثر نشان می‌دهد که چگونه مفاهیمی طبیعی، ناخودآگاه و خودجوش در قرن‌های پیشین، به مفاهیمی کاملاً دستکاری شده و حسابگرانه در عصر حاضر تبدیل شده‌اند. به صورت خلاصه باید گفت که در عصر کنونی، تکنولوژی توانسته ارزش‌های پیشین را از بین برده و به جای آن تنها معیار اثربخشی و کارایی را حاکم نماید. غذاهای شرکت مک‌دونالد و رقبایش، تنها و بهترین راه جهت پایان دادن به گرسنگی بوده و مزه خوبی هم دارند. همچنین این غذاها ارزان و در دسترس هستند. این شرکت‌ها با استفاده از حجم تولید اقتصادی و روش‌های اثربخش دیگر، به تولید کالایی ارزان و سریع و صنعتی می‌پردازند. این غذاها را می‌توان یک نفره، با یک دست و حتی در هنگام رانندگی میل نمود. هر یک از این غذاهای لذت‌بخش و سریع، 200 کالری به بدن شما اضافه می‌کند و به همین دلیل هم عروسک نماد شرکت مک‌دونالد، همواره به روی شما می‌خندد!

 

این اثربخشی و کارایی در تولید غذاهای سریع و آماده، منجر به برهم خوردن همه روابط موجود میان انسان‌ها و غذاهایشان و همچنین بین افراد شده است. آقای پولان به این نکته اشاره می‌کند که امروزه سوپر مارکت‌ها به محلی تبدیل شده اند که گویی شما در آنها به رانندگی و انتخاب کالاهایتان می‌پردازید. این وضعیت باعث گردیده که تهیه نان و گوشت که جزء فعالیت‌های روزانه افراد در گذشته به شمار می‌رفت و باعث همکاری انسان‌ها با یکدیگر بود، عملاً به فراموشی سپرده شود. این تفکر موجود در فراسوی ایجاد سیستم غذایی صنعتی، به ایجاد تولید صنعتی سایر کالاها، آموزش صنعتی، پیدایش دین صنعتی و در نهایت جنگ صنعتی منجر گردیده است. به علاوه، این تفکر به تولید انبوه و کهنگی برنامه‌ریزی شده لوازم خانگی ما دامن می‌زند. تیم کنونی آموزشی ما که صنعتی نیز گردیده، با ایجاد تغییرات اساسی در فرهنگ ما، حوزه‌های رفتارهای کودکان، مهارت‌های شغلی و تیم‌های فوتبال را با ویژگی‌های جدیدی روبه‌رو نموده است. به علاوه، در سایه این زندگی جدید، زندگی رمز آلود ما به یک زندگی صنعتی و ماشینی تبدیل شده است. از سوی دیگر، تلویزیون و رسانه‌های دیگر باعث شده اند که افراد شارلاتان با بهره‌گیری از مزیت تولید اقتصادی به صرفه، روح ما را تسخیر نمایند. قتل عام سایر انسان‌ها که در سایه جنگ‌های صنعتی قرن بیستم به وجود آمد، در تاریخ بشریت هیچ پیشینه‌ای ندارد. تفنگ‌های اتوماتیک و بمب‌های هوشمند، دو عنصری هستند که جنگ‌های امروز را با تغییراتی بنیادین روبه‌رو کرده است و دستیابی به اهدافی فاجعه‌آمیز را میسر می‌نماید. تا همین چندی پیش، ما مجبور به مبارزه‌ تن به تن بودیم. اما امروز ما به موثرترین و کارآمدترین راه جهت کشتن یکدیگر دست یافته‌ایم و این امر میسر گردیده که تصور کنیم، زمینه انهدام خودساخته نسل بشر فراهم شده است.

 

در عصر حاضر با جابجایی کارایی‌های طبیعی با روش‌های مصنوعی، صنعتی شدن روش‌های کشاورزی و نابودی روابط دیرپای ما با زمین، گیاهان و حیوانات که منجر به تغذیه بدن‌های ما و تقویت روابط فرهنگی و در نهایت رشد روحی ما می‌گردید، زندگی ما با چالش‌های بزرگی روبرو شده است. هر ذره از ساندویچ همبرگر، باعث نابودی رموز قدیمی زندگی پیشینیان ما می‌شود، رموزی که در بطن شرایط انسانی به ودیعه نهاده شده است. لذا اگر چه ممکن است این ساندویچ به من احساس رضایت و لذت ببخشد، اما هرگز به بقا و جاودانگی من کمکی نمی‌کند.

 

برای مطالعه بیشتر:


واقعیت فست فودها چیست؟


آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.


رکود اقتصادی و فست فودها


منبع: WWW.commondreams.org

به نقل از: ماهنامه سیاحت غرب، شماره 48

منبع :

http://www.siahategharb.com



نظرات
  سلام علیکم
اینجانب فردی سوداوی مزاج سن 30 سال با قد 183 سانتی متر و وزن 59 کیلوگرم هستم که از لاغری بیش از حد خود رنج می برم نظر شما در خصوص مصرف پودر های چاق کننده که در داروخانه ها به فروش می رسد چیست؟ راه حل شما برای رفع مشکل لاغری بنده چیست؟
با تشکر فراوان

ارسال کننده نظر : محمد      تاریخ ارسال نظر : ۶ خرداد ۱۳۹۲
  

سلام؛ با مصرف این پودرها مخالفم. چاق کردن افراد سوداوی کار راحتی نیست. چند ماه مداومت بر مصرف مغز بادام درختی خام و کنجد سفید خام(به نحوی که مثل آدامس زیاد جویده شوند) مفید است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ خرداد ۱۳۹۲



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1465بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2424بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2703بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[3019بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2433بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4684بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4674بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4412بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4788بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4717بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4801بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5407بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6373بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟[7733بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.[6780بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ [7217بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟[7647بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.[8474بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.[8725بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9793بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

کودک و تفکّر اقتصادی (1)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
ابر سربازان آینده؛ آخرین نسل از سلاح‌های زیستی (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
پشت پرده اپل (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
دنیای دیوانۀ صنعتِ آب‌ (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
آرامش دیداری (2)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم!
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود.
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
آیا بیماری می‌تواند مثبت و سازنده باشد؟
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
مسواک وحیانی
دنیای زیبای دینداران
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران