(چاپ)

کد خبر :  52  
تاریخ انتشار خبر : ۰۷ آذر ۱۳۹۱ خبرها و نظرها
چرا نباید از مکمل‌های غذایی استفاده کرد؟
چرا نباید از مکمل‌های غذایی استفاده کرد؟

 کارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در صورتی که سیستم گوارش اختلالی نداشته باشد، با غذاهای معمولی و رژیم غذایی معتدل می‌توان انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرد و نیاز به استفاده از مکمل‌هایی که ممکن است عوارضی هم داشته باشد، نیست.


 
دکتر امیرحسین بنی‌احمد در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)‌، منطقه خوزستان، اظهار کرد: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب کند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی، موادغذایی مورد نیاز خود را تامین کند.

 
وی افزود:‌ افرادی که دچار نقص در سیستم گوارشی هستند، مجبورند برای جذب مواد غذایی از برخی مکمل‌ها استفاده کنند، ولی برخی افراد با این‌که هیچ مشکلی در جذب غذا ندارند، می‌خواهند بدون ورزش و رژیم غذایی لازم، ره صد ساله را یک شبه طی کنند و به اندامی متناسب برسند و به این منظور از برخی مکمل‌ها استفاده می‌کنند. برای این افراد مکمل توصیه نمی‌شود ولی استفاده از آن نیز منع نمی‌شود.
 
بنی‌احمد تصریح کرد: مکمل‌های غذایی انواع مختلفی دارند. برخی از آنها پایه پروتئینی دارند و حاوی اسید آمینه هستند. برخی از این مکمل‌ها را از شیر، گوشت، سویا، پنیر یا تخم‌مرغ تهیه می‌کنند و این مواد را خالص کرده و در اختیار ورزشکار قرار می‌دهند.

 
این کارشناس ارشد دارویی گفت: با این که این گونه مکمل‌ها لیبل‌هایی هم دارند که مورد تایید وزارت بهداشت است و استفاده از آن‌ها منعی هم ندارد ولی مصرفشان توصیه نمی‌شود. استفاده از هر گونه مواد پروتئینی اضافه، موجب بار اضافی بر کبد و کلیه‌ها می‌شود و بنابراین ضرورتی ندارد که استفاده شوند.
 
بنی احمد عنوان کرد: ‌برخی داروها نیز مکمل نیستند که تحت عنوان آنابولیک‌های استروئیدی توسط ورزشکاران استفاده می‌شود. این مواد برای تحریک رشد در افرادی که نیاز دارند استفاده می‌شود. این مواد اثرات جنسی نیز دارند و عوارضی مانند ناباروری در مردان، مشکلات کبدی، رفتار خشن، آستانه تحمل پایین، ایجاد موهای زائد و تغییر تُن صدا، نازایی در زنان، اختلالات پوستی و سرکوب سیستم داخلی هورمونی را ایجاد می‌کند.