سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 33932
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
تصمیمی که فرزندآوری «پزشکان» را دشوار می‌کند

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

تصمیمی که فرزندآوری «پزشکان» را دشوار می‌کند

دیوان عدالت اداری در اقدامی عجیب مرخصی زایمان 4 ماهه «پزشکان طرحی» را حذف کرد، این اقدام درحالی صورت می‌گیرد که پیش از ابلاغ این مصوبه «پزشکان طرحی» می‌توانستند از این فرصت چهارماهه برای فرزندآوری استفاده کنند.


خبرگزاری فارس - گروه سلامت: چندی پیش بود که وزیر بهداشت طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب برنامه‌های وزارتخانه‌اش برای افزایش جمعیت را تشریح و ایشان نیز در پاسخ اعلام کردند که «با تشکر از اقدامات، مقتضی است قوانین و دستورالعمل‌های مورد نیاز مشخصاً ذکر شود تا اقدام مناسب نسبت به آنها صورت گیرد».


از سوی دیگر چندی پیش نیز وزیر بهداشت با بیان اینکه جهت مرتفعشدن این دغدغه باید برنامه محور حرکت کرد و از ظرفیت‌های بین بخشی و هم افزایی بخش‌های مختلف حاکمیت و جامعه بهره گرفت، گفت: باید گروه‌های هدف برای رشد جمعیت و فرزندآوری را باز تعریف کرد و روی گروه‌هایی مانند زوج‌هایی که فرزند می‌خواهند اما بعلت ناباروری این امر محقق نشده است ، افرادی که ازدواج کرده‌اند اما به هردلیل فرزند نمی‌خواهند و فرزندآوری را به تاخیر می‌اندازند و نیز خانواده‌های تک فرزند، برای رشد جمعیت، تمرکز بیشتری کنیم و تسهیلاتی برای آنها ایجاد کنیم تا در سنین مطمئن باروری، تشویق به فرزندآوری شوند.


توجه به موضوع فرزندآوری تنها به سخنان وزیر بهداشت محدود نمی‌شود بلکه، سایر مسؤولان نیز بارها در صحبت‌هایشان شعارهایی از جنس تمرکز بر افزایش جمعیت کشور را سر داده‌اند.


با توجه به صحبت‌های مسؤولان و سیاست‌های افزایش جمعیت، دیوان عدالت اداری در اقدامی عجیب مرخصی زایمان 4 ماهه پزشکان طرحی را حذف کرد، این اقدام درحالی صورت می‌گیرد که پیش از ابلاغ این مصوبه پزشکان طرحی می‌توانستند از این فرصت چهارماهه استفاده کنند؛ این موضوع درحالی مطرح شده است که مرخصی زایمان این پزشکان بر خلاف سایر اقشار 9 ماهه نبوده و این افراد می‌توانستند تنها از یک مرخصی 4 ماهه استفاده کنند.


در متن این مصوبه آمده است:


"برابر با مفاد رای مزبور اساسا ایام بهره‌مندی از مرخصی زایمان به عنوان دوره تعهد خدمت قابل احتساب نیست؛ و در قوانین موضوعه اختیاری برای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیش بینی نشده است تا بتواند مدتی از مرخصی زایمان پزشکان متخصص متعهد خدمت را به عنوان قسمتی از طول دوره تعهد خدمت احتساب کند، مراتب جهت استحضار و اعمال در مدت تعهد دستیاران ایفاد می‌گردد"


 

 

*دلایل لغو مرخصی زایمان


این موضوع درحالی مطرح می‌شود که پزشکان  معتقدند با اجرای این اقدام فرصت فرزندآوری از پزشکان گرفته خواهد شد و این موضوع مخالف سیاست‌های جمعیتی است.


مائده پرویزی متخصص اعصاب و روان در خصوص لغو مرخصی زایمان توسط دیوان عدالت اداری، توضیح داد: پزشکان پس از طی کردن دوره پزشکی عمومی، براساس قانون باید حدود دو سال دوره طرح خود را بگذرانند و طبق قانونی که مجلس تصویب کرده است، پس از طی کردن این مراحل، در مدارج بالاتر نیازی به گذراندن طرح ندارند.


وی افزود: وزارت بهداشت با تدوین آئین‌نامه ای داخلی بر خلاف قانون مجلس، تعهد محضری از متخصصان می‌گیرد تا آن ها در رشته‌های تخصصی بیش از نیم تا دو برابر مدت تحصیل خود را خدمت کنند. براساس این آئین‌نامه، پزشکان مجددا وارد گذراندن دوره طرح می‌شوند و از آنجا که در این دوران عموم متخصصان زن در دوران ازدواج  و بارداری قرار می‌گیرند، نیازمند استفاده از مرخصی زایمان با تسهیلات آن هستند.


وی عنوان کرد: در دوره وزیر بهداشت قبلی، وزارتخانه اعلام کرده بود که پزشک متخصص ضریب کای متعهد  به خدمت به ازای هر فرزند چهار ماه می‌تواند از مرخصی زایمان با حقوق و احتساب دوره خدمت مانند سایر مشاغل استفاده کند که در آن دوران تعدادی از پزشکان برای اعتراض به این موضوع  به دیوان عدالت اداری شکایت کردند تا بتوانند مدت زمان مرخصی زایمان را مانند تمام زنان شاغل در کشور به 9 ماه برسانند.


این متخصص ادامه داد: در آن دوران رأی‌های متفاوتی از شعب مختلف درباره این شکایت صادر شد و وقتی اختلاف‌نظر به وجود آمد، دیوان عدالت اداری، رأی وحدت رویه را در هیأت عمومی صادر کرد که براساس آن، همین چهار ماه مرخصی زایمان با احتساب حقوق و دوره تعهد نیز لغو شد، به دلیل اینکه این پزشکان تعهد محضری امضا کرده‌اند و به واسطه این تعهد این افراد متفاوت از سایر مشاغل دانسته شده اند.


پرویزی افزود: با اعلام این موضوع عمده پزشکان زن با مشکلات عدیده‌ای مواجه شدند و بسیاری از آنها که در شهرهای دوردست مشغول به خدمت هستند، مجبورند به همراه فرزند خود در این مناطق حضور یابند و عده ای دیگر نوزاد خود را در شهر دیگری نزد خانواده گذاشته و خود به شهر محل خدمت می روند.


این متخصص تصریح کرد: ریشه این مشکلات همان تعهد ضریب کا بوده که هر چند مصوبه ای داخلی در وزارت بهداشت است به نظر ناقض قانون مجلس می باشد. هر چند طبق قانون تامین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی، همه ایرانیان باید معادل سال های تحصیل خود به کشور خدمت کنند، اما این مسئله فقط برای چند رشته در قالب طرح اجباری اجرا می‌شود، و از میان فقط پزشکانند که پس از گذراندن طرح اجباری دوره پزشکی عمومی، در صورت ادامه تحصیل در مقطع تخصص و فوق تخصص، بر خلاف قانون مجلس دوباره و سه‌باره ملزم به گذراندن طرح اجباری می‌شوند


وی افزود: باید توجه داشته باشیم که در سال اول تولد، وضعیت شیرخوار بسیار حساس بوده و حضور مادر جهت جلوگیری از آسیب های شدید جسمی و روانی ضروری است. با این طرح ناپخته، سلامت کودکان به خطر خواهد افتاد. از نومادرانی که تحت چنین استرس شدیدی هستند نمی توان انتظار داشت که بتوانند با کیفیت مناسبی به ارائه خدمات سلامت بپردازند. فی الواقع اجرای این طرح مغایر با شعارهای افزایش جمعیت و به نظر نوعی تبعیض شغلی و جنسیتی است.


*23 روز در ماه را باید به همراه نوزاد کار کنیم!


سمانه آصفی متخصص کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره لغو مرخصی زایمان برای نیروهای متخصص طرحی توضیح داد: در حالی این اتفاق رخ داده است که بسیاری از کارمندان دولت از 9 ماه مرخصی زایمان استفاده می‌کنند. وضعیت کاری پزشکان طرحی در حال حاضر دشوار است، به دلیل اینکه آنها مجبورند 23 روز در ماه را در مراکز درمانی فعالیت کنند و همین موضوع کار را برای افرادی که دارای فرزند نوزاد هستند دشوارتر می‌کند.


وی بیان کرد ما در گذشته حتی اگر یک روز اضافه‌تر از چهار ماه مرخصی زایمان استفاده می‌کردیم، باید آن را جبران می‌کردیم و در آن دوران نیز چیزی به عنوان مرخصی استعلاجی نداشتیم.


آصفی با بیان اینکه بسیاری از پزشکان طرحی در شهرهای دوردست مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: همین موضوع باعث می‌شود که این پزشکان برای نگهداری از فرزندانشان دست به دامان پرستاران شوند که همین امر نیز هزینه زیادی را به آنها تحمیل خواهد کرد. 


این متخصص کودکان با بیان اینکه اغلب پزشکان پس از طی کردن دوران رزیدنتی و اینترنی اقدام به فرزندآوری می‌کنند، گفت: پس از این زمان نیز اگر پزشک خانمی اقدام به فرزندآوری نکند، از لحاظ سنی و جسمی دیگر قادر به تولد فرزند نخواهد بود، لذا توقع می‌رود وزارت بهداشت و سایر نهادهای مربوطه این موضوع را به طور جدی پیگیری کنند. 


وی در ادامه گفت: اجرای این مصوبه برخلاف سیاست‌های افزایش جمعیت به شمار می‌رود و ما با اجرای این قانون، فرزندآوری برای قشر فرهیخته‌ای را با مشکل مواجه خواهیم کرد.


*فرصت فرزندآوری گرفته خواهد شد


نرگس عباس‌زاده متخصص قلب و عروق در این باره به خبرنگار فارس گفت: نوزادان پس از تولد نیاز دارند که از شیر مادر تغذیه کنند و فردی که از مرخصی زایمان برخوردار نباشد نمی‌تواند رسیدگی کاملی به فرزند خود داشته باشد. 


وی گفت: ما خودمان پزشک هستیم و همواره به مردم توصیه می‌کنیم که فرزندانشان از شیر مادر تغذیه کنند. نکته طنز اینجاست که حال ما خودمان از این موضوع محروم شده‌ایم.


وی با اشاره به اینکه حضور مادر در کنار نوزاد منجر به پیشگیری از بروز آسیب‌های روانی و جسمانی در آینده خواهد شد، اظهار داشت: عموم خانم‌های پزشک پس از طی کردن درس و طرح خود اقدام به فرزندآوری می‌ کنند، به طوری که در بهترین حالت، اغلب این افراد تصمیم می‌گیرند در سنین 30 سال به بالا ازدواج یا تشکیل خانواده دهند و از نظر پزشکی فرزندآوری بالای 30 سال خطراتی را در پی خواهد داشت. 


وی با بیان اینکه اجرای این طرح نه تنها فرزندآوری برای قشر تحصیلکرده را تسهیل نخواهد کرد، گفت: با اجرای این موضوع، مشکلات عمده‌ای برای این پزشکان ایجاد خواهد شد و این قانون در حالی اجرایی خواهد شد که سایر مشاغل و پرسنل کادر درمان با وجود اینکه باید دو سال خدمت طرح را بگذرانند، از 9 ماه مرخصی زایمان و یک ماه مرخصی استعلاجی برخوردارند. 


عباس‌زاده عنوان کرد: پزشکی که همواره به دلیل مشغله کاری درگیر کارهای درمانی و بیمارستانی است، نمی‌تواند فرصت کافی برای تربیت فرزند داشته باشد و ما به این نکته نیز اعتراض داریم که گذراندن دو سال طرح در دوران تخصص مغایر با قانون بوده و ضروری است این آئین‌نامه داخلی وزارت بهداشت اصلاح شود.


وی در پایان تأکید کرد: این نکته را نیز حتی در صورت اجرا شدن این قانون باید درنظر داشته باشیم که افرادی که در حال حاضر باردار هستند یا فرزند آنها متولد شده، نباید مشمول این قانون به شمار روند.


*وزارت بهداشت نقش چندانی در صادر شدن این رأی نداشته است


مسؤولان وزارت بهداشت معتقدند که این موضوع رای دیوان عدالت اداری بوده و وزارت بهداشت ملزم به اجرای این قانون است.


کیانوش جهانپور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، در این خصوص به خبرنگار فارس گف: دیوان عدالت اداری بر اساس قوانین این رای را صادر کرده است و در واقع این رای نقض بخشنامه قبلی وزارت بهداشت مبنی بر احتساب چهارماه از هر دوره مرخصی زایمان بعنوان تعهد خدمت پزشکان است.


وی با بیان اینکه وزارت بهداشت موظف است بر اساس قوانین این را اجرا کند گفت: دیوان عدالت اداری از جایگاه قانونی خود به این نتیجه رسیده است که موضوع بخشنامه وزارت بهداشت مبنی بر پذیرش 4 ماه مرخصی زایمان متخصصین طرح دیگر به عنوان دوره تعهد خدمت از اختیارات وزارت بهداشت نبوده و وفق مقررات این رای لازم‌الاجراست اگرچه به لحاظ تدبیری و سیاست های جمعیت ممکن است این رای با نظر وزارت بهداشت منطبق نباشد.


خبرنگار فارس برای پیگیری بیشتر این موضوع با قاسم جان‌بابایی معاون درمان وزارت بهداشت ارتباط تماس گرفت که وی از ارائه توضیحات درخصوص این قانون خودداری کرد و گفت: لازم است پزشکان به جای مطرح کردن این موضوعات با رسانه‌ها موضوع را از ما پیگیری کنند!


به گزارش فارس، حال باید دید نمایندگان مجلس و وزارت بهداشت برای تسهیل فرزندآوری پزشکان چه اقدامی انجام خواهند داد و آیا اقدام جدی برای اصلاح این رویه صورت خواهد گرفت؟

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35119بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17210بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535640بازدید]
زردی نوزادان[493636بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11358بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11204بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50760بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

ناباروری؛ شاهنامه ای با پایانی خوش؟!
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
تدابیر فصل بهار
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
پلاستیک ها برای همیشه (مقاله انتخابی)
سرطان، ساخته دست بشر است! (مقاله انتخابی)
جنبش غذاهای سریع(مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
زندگیِ آزمون‌زده (مقاله انتخابی)
جوامع صنعتى و گسستگى نسل آدمى(مقاله انتخابی)
خطر انحلال نرم طب اسلامی در مبانی طب کلاسیک و راهکار عبور از موانع تحمیل شده(مقاله انتخابی)
صنعت سقط جنین درخدمت تجارت لوازم آرایشی و محصولات خوراکی(مقاله انتخابی)
چند نکته درباره طب مدرن و طب سنتی(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
رنگ از منظر قرآن، حدیث و روان‌شناسی(مقاله انتخابی)
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
تأثیرات تلویزیون بر مغز کودکان(مقاله انتخابی)
ترش کردن
دفاعیه دکتر حدّاد عادل از طبّ سنّتی(مقاله انتخابی)