سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 34022
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
سالیانه میلیاردها دلار در آمریکا صرف آشنایی پزشکان با طب سنتی می‌شود

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

سالیانه میلیاردها دلار در آمریکا صرف آشنایی پزشکان با طب سنتی می‌شود


معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه موسسه ملی سلامت آمریکا برای آشنایی پزشکان با طب سنتی سالانه میلیاردها دلار کمک مالی اختصاص می‌دهد، گفت: ۲۰درصد واحدهای دانشگاهی پزشکان در بسیاری از کشورها آموزه‌های طب سنتی است.


به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ دکتر محمدرضا شمس اردکانی در نخستین همایش بازآموزی طب ایرانی ویژه پزشکان، با معرفی طب سنتی به‌عنوان یک مؤلفه بسیار ارزشمند فرهنگی و تمدنی در حوزه اسلام و ایران و با تأکید بر اینکه سلامت جامعه از ارکان بسیار مهم توسعه پایدار و پیشرفت است، اظهار کرد: تفاوت طب سنتی با دیگر مؤلفه‌های حوزه فرهنگی‌تمدنی در این است که این طب، امروزه هم به‌عنوان یک رشته کاربردی، فاخر و در حوزه سلامت ارزش داشته و مورد استفاده عامه مردم قرار می‌گیرد.


وی با بیان اینکه طب سنتی با عنصر ارزشمند و تکامل‌یافته خلقت در تماس بوده است و از جمله علومی است که هم در حوزه نظر و هم در حوزه عمل وارد می‌شود، یادآور شد: کشور ما از دیرباز از صاحبان اصلی مکتب پزشکی بوده و از افتخارات ما است که یونسکو در سال 2019، هزار و هفتصد و پنجاهمین سال تأسیس دانشگاه جندی‌شاپور را که سابقه اصلی آن در حوزه پزشکی و دارای استادان و دانشجویانی از دیگر کشورها بوده است، اعلام می‌کند و امیدواریم بتوانیم اقدامات ارزشمندی برای مکتب‌داری شایسته در حوزه طب سنتی داشته باشیم.


شمس اردکانی اقدامات انجام‌شده در راستای توسعه طب سنتی ایرانی را که از زمان ورود این مکتب طبی به نظام سلامت کشور تا به امروز انجام شده است، مناسب ارزیابی و تصریح کرد: از حدود 12 سال پیش که نظام بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور به این نتیجه رسید که بحث طب سنتی هم می‌تواند در سیستم سلامت حضور و مشروعیت داشته باشد، اقدامات بسیار خوب و ارزشمندی انجام شده و دستاوردهای قابل توجهی در حوزه آموزش، پژوهش و خدمات، در این کوتاه‌مدت داشته‌ایم.


وی افزود: دانشکده‌های طب ایرانی، جایگاه خود را به‌عنوان عاملان و حاملان علم و تولیدکنندگان دانش در دانشگاه‌ها حفظ کرده‌اند و افتخار کمی نیست که برخی استادان طب سنتی کشور و تربیت‌شدگان این مکتب غنی طبی در این مدت زمان کوتاه، توانسته‌اند به جایگاه مهمی در جهان دست یابند و جزو یک درصد استادان برجسته جهان در حوزه علم باشند.


مشاور وزیر بهداشت با تأکید بر لزوم پرداختن به بحث‌های بسیار پیچیده مبتنی بر حکمت، خلقت، فلسفه و دیگر علوم مبتنی بر حکمت در حیطه نظر در طب سنتی، خاطرنشان کرد: تقریباً در گذشته و دنیای علم، فیلسوفی نداشته‌ایم که پزشک نبوده و پزشکی نداشته‌ایم که فیلسوف نبوده باشد و امیدواریم با پرداختن به این مباحث مهم که شاید تجلی آن‌ها در بحث «علم‌النفس» باشد، به این قله رفیع دست یابیم و با ایجاد تخصص‌های بین‌رشته‌ای، بتوانیم در آینده‌ای نزدیک در برخی بخش‌‌های مهم حوزه طب سنتی امروز، ورود کنیم.


وی با ابراز اینکه پذیرفته‌شدن طب سنتی به‌عنوان یک رشته پزشکی در جامعه یک بحث مهم است و رسالت وجود این مکتب غنی طبی را در پی دارد، اضافه کرد: خوشبختانه همکاران ما در دانشگاه‌های علوم پزشکی، با حضور مؤثر و اقدامات ارزشمند خود در سلامتکده‌ها و درمانگاه‌ها و برخی بیمارستان‌ها، از عهده تکالیفی که در حیطه عمل در طب سنتی بر دوش داشته‌اند، به‌خوبی برآمده و موجب سرافرازی و افتخار همگان شده‌اند.


به ظرفیت‌های غنی طب ایرانی در زمینه اصلاح سبک زندگی بیشتر بپردازیم


مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت با درخواست از پزشکان برای پرداختن به ظرفیت‌های غنی طب ایرانی در زمینه اصلاح سبک زندگی و پیشگیری از بروز بیماری‌های غیرواگیر، به‌منظور توسعه کمی و کیفی این مکتب طبی در چهارچوب قوانین نظام سلامت کشور، ادامه داد: حدود 25 سال پیش آرزو داشتیم که دو واحد درسی آشنایی با مبانی طب سنتی برای دانشجویان پزشکی در نظر گرفته شود، اما امروز بعد از حدود 12 سال از ایجاد دانشکده‌های طب ایرانی در دانشگاه‌های علوم پزشکی، شاهد حضور جمعیت بزرگی از پزشکان کشور در این همایش هستیم که دستاورد بزرگی است.


دکتر محمود خدادوست، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیرکل سابق دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت نیز در این همایش، با تأکید بر ضرورت آشنایی دست‌اندرکاران حوزه سلامت، به‌ویژه پزشکان با آموزه‌های طب ایرانی اظهار کرد: طب ایرانی از زاویه دید متفاوتی به انسان نگاه می‌کند و ورود به این حوزه تحقیق و پژوهش بسیار در مفاهیم و بررسی تخصصی منابع موجود را می‌طلبد، اما برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت برای آشنایی پزشکان که مسیر دانش پزشکی رایج را طی کرده و هم از نظر قانونی و هم اخلاق پزشکی مجاز به مداخله در امر درمان هستند، دریچه‌ای را می‌گشاید که مانند بسیاری از کشورهای دنیا بتوانیم از ظرفیت‌های طب سنتی کشور خود به‌صورت کاملاً تلفیقی کنار طب رایج، بهره گیریم.


وی افزود: آموزش مبانی طب ایرانی به پزشکان، کمک می‌کند با تفکیک خرافات از واقعیات طب سنتی، ظرفیت‌های غنی این مکتب طبی به‌دور از افراط و تفریط کنار آموزه‌های طب رایج در نظام سلامت به‌کار گرفته و ارجاع مناسب و معقول به اهل فن این حوزه در موارد نیاز داده شود تا مردم از خدمات و ظرفیت‌های تأییدشده طب ایرانی محروم نشوند و از سوی دیگر، در دام افرادی که آگاهانه یا ناآگاهانه به‌دنبال سوء استفاده از باور مردم به این حوزه هستند، نیفتاده و سلامت آنها تحت تأثیر بزرگنمایی‌های این افراد، در مخاطره قرار نگیرد.


معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه مؤسسه ملی سلامت ایالات متحده آمریکا سالانه میلیاردها دلار کمک مالی با هدف آشنایی گروه پزشکی با مکاتب طب سنتی و مکمل به دانشگاه علوم پزشکی خود اختصاص می‌دهد، تأکید کرد: باید به جایی برسیم که مانند بسیاری از کشورها، از جمله چین و کره که طب سنتی بالغ بر 20 درصد واحدهای تئوری و عملی پزشکان را کنار آموزه‌های طب رایج تشکیل می‌دهد، کاملاً در مسیر استفاده تلفیقی از آموزه‌های طب ایرانی و مکمل کنار طب رایج پیش برویم و با پاسخ منطقی به نیاز مردم، از این قابلیت قوی، غنی و بالقوه متکی بر تفاوت‌های فردی و مزاج که امروزه دنیای پزشکی به‌دنبال آن است، در امر پیشگیری و درمان بهره گیریم.


وی با رد هرگونه افراط و تفریط در استفاده از ظرفیت طب ایرانی و هرگونه بزرگنمایی در این حوزه از زاویه دید اداری، تشکیلاتی و قانونی وزارت بهداشت، نگاه مادی‌گرایانه به بیمار را هم به‌لحاظ اصول اخلاق پزشکی و هم فقهی، موجب ضمان دانست و افزود: اساساً بزرگان و حکمای طب سنتی هیچ‌گاه برای کسب مال بیشتر، یک روش درمانی را به بیمار تحمیل نمی‌کردند و همان‌طور که در کتاب‌های تاریخ پزشکی قابل مشاهده است، پزشک خانواده که امروز در دستور کار اجرا قرار گرفته، از گذشته‌های دور در پزشکی نیاکان ما وجود داشته است و در هر شهر و منطقه‌ای، یک پزشک مسئول حفظ و ارتقای سلامت مردم بود که به‌دلیل دریافت مقرری ماهیانه، از افراد بیمار مراجعه‌کننده به مطب خود، هزینه‌ای دریافت نمی‌کرد.


خدادوست با اشاره به دیدگاه این مکتب غنی پزشکی کشور مبنی بر وجود طبیعت مدبره در بدن انسان، به‌معنای قوه الهیه موکل به بدن گفت: اگر این باور را داشته باشیم که در بدن هر فرد، کوچک‌‌شده‌ای از اراده مطلق خداوند وجود دارد، حتماً اخلاق‌مدارانه و منصفانه با بیماران خود برخورد و از به‌کارگیری روش‌های درمانی به نام طب سنتی، بدون وجود مستندات علمی و تأییدشده و تنها با استناد به برداشت‌ها و تجربیات شخصی، خودداری می‌کنیم.

منبع :

تسنیم



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12354بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15027بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35229بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46221بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17276بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23151بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63634بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536156بازدید]
زردی نوزادان[493935بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11456بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11266بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50903بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15229بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10976بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14383بازدید]

از میان مقالات

پرسش هایی از استاد حسین خیراندیش درباره حجامت
حکایت دزد و کودک
رژیم هفت خورش؛ لذّت کاهش وزن و سلامتی
مهندسى ژنتیک و پایان ماهیّت آدمى(مقاله انتخابی)
مستند «جنگ عليه سلامتي»؛ سازمان غذا و داروی آمریکا چگونه مردمش را زجرکش می کند؟+ فیلم
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟
لابى صنعت مواد غذایى چاق کننده(مقاله انتخابی)
بهداشت جنسی کودک
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
برای خواهرم
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
زالو؛ جرّاح کوچک
آن روی سکه صنعت جراحی زیبایی مصنوعی(مقاله انتخابی)
مک دونالدیسم(مقاله انتخابی)
خستگی دائم بدنی
بهداشت از منظر قرآن کریم(مقاله انتخابی)
منزل مردانگی!( مروری بر وظایف مردان در منزل، در قبال همسرانشان،بر پایه روایات وارد شده از حضرات معصومین، علیهم السّلام)
جلوه های درمانی قرآن کریم (مقاله انتخابی)