سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا
کد : 34286
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه ی سلامت در آستانه ی آغار فعالیت مجلس یازدهم

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 


⭕️ بررسی مصادیق تعارض منافع در حوزه ی سلامت در آستانه ی آغار فعالیت مجلس یازدهم


✍️ «تعارض منافع» یعنی شرایطی که فرد یا سازمانی میان منافع شخصی، حزبی، گروهی یا خانوادگی خود، با منافع ملی، حرفه‌ای و کاری خود تعارض می‌یابد. در چنین شرایطی ممکن است فرد علیرغم وظیفه کاری یا دینی، منافع دسته اول را ترجیح دهد که در این صورت دچار فساد شده است. عمدتا تصمیمات فسادگونه از دل یک تعارض منافع خارج شده است، بنابراین تعارض منافع ریشه و عامل اصلی بروز همه‌ی فسادهاست.

 


✍️ در گام دوم انقلاب اسلامی مجلس جدید با سیستم سلامتی مواجه است که از چالش های بی شماری رنج می برد. از جمله مشکلات کلانی که نظام سلامت از آن رنج می برد بحث تعارض منافع است. 

 


🔎 مصادیق تعارض منافع در نظام سلامت:


🔹 کمیسیون دورهمی پزشکان: کمیسیون بهداشت که وظیفه قانونگذاری و نظارت بر حوزه سلامت و وزارت بهداشت را برعهده دارد، در ادوار گذشته به دلیل حضور قریب به اتفاق پزشکان در آن دچار تعارض بین منافع جامعه و منافع صنفی پزشکان شده است و نتیجه آن شده است که قوانین مهمی مثل پرونده الکترونیک سلامت و پزشک خانواده بعد از 15 سال هنوز اجرا نشده است و هیچ اقدامی از سوی این کمیسیون برای پیگیری اجرای آن دیده نمی شود.

 

طرح تحول سلامت با هزینه های وحشتناک بدون پشتوانه قانونی اجرا می شود و درآمد پزشکان را چند برابر و بیمه ها را ورشکست می کند ولی تحقیق و تفحص از آن چندین بار در کمیسیون بهداشت مطرح می شود ولی هیچ وقت رای نمی آورد.

 


🔶 اقتصادِ «بیمار-محور» نظام سلامت: به طور خلاصه اینکه در حال حاضر سود پزشکان و بیمارستان ها و ارکان مهمی از نظام پزشکی از محل بیماری انسان‌ها تأمین می‌شود، که در نتیجه سیستم به از بین نرفتن بیماری (و یا حتی گاهاً افزایش آن)، درمان‌های طولانی و گران‌قیمت‌تر (به جای درمان‌های سریع‌تر و ارزان‌تر) تمایل پیدا کند. این درحالی است که باید منافع سیستم از محل حفظ و ارتقای سلامتی افراد تأمین شود.

 

در چنین شرایطی پزشکان، بیمارستان ها، دانشگاه های علوم پزشکی و در نهایت وزارت بهداشت کمترین انگیزه را برای اقدامات پیشگیرانه که باعث کاهش بیمار شدن مردم می شود دارند زیرا به اقتصادشان آسیب می زند و درآمدشان را کم می کند.

 


⚖️ یکی شدن مجری، ناظر و قانون‌گذار: اعطای سمت های وزارتی و حاکمیتی به یکی از ذی‌نفعان این حوزه از جمله پزشکان یا رؤسای بیمارستان‌های خصوصی یا پرستاران تصمیمات کلان را تحت تأثیر قرار می‌دهد و سیاستگذاری ها از کانال تامین منافع صنفی عبور می کند به جای تامین منافع جامعه.

 


🔬 منفعت آشکار یا پنهان پزشک، آزمایشگاه و داروخانه: قبول آزمایش یا مدارک پزشکی از تنها یک مرکز خاص توسط پزشک، یا حضور پزشکان و داروسازان در بیزینس کلاس ها و کنفرانس های علمی به هزینه شرکت های تولید دارو و تجهیزات پزشکی از زمینه های تعارض منافع احتمالی است.

 


💸 دو شغلگی پزشکان یا پزشکان دو شغله: طبابت همزمان پزشکان هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی باعث می‌شود پزشکان علاقه‌ای به تقویت بخش دولتی نداشته باشند. نخست آنکه آنها کیفیت بخش دولتی را پایین‌تر از بخش خصوصی خود نگه می‌دارند تا مشتری‌های خود را داشته باشند و این باعث عدم وجود رقابت سالم می‌شود و در نهایت به ضرر عموم جامعه و البته قشر مستضعف خواهد شد.

 

سپس به گزینش و گلچین کردنِ بیماران می‌پردازند (Cherry picking یا Cream skimming) و موارد بهتر را به بیمارستان یا مطب خصوصی خویش هدایت می‌کنند (یا ارجاع به خود می‌کنند) بنابراین موارد سخت‌تر و بدتر در بخش دولتی باقی مانده و کیفیتِ خدمات در بخش دولتی کاهش می‌یابد و موارد بهتر به بخش خصوصی هدایت می‌شوند و منافع بخش خصوصی تأمین می‌شود.

 


💊 حضور ذی‌نفعان بخش دارویی در سیاست‌گذاری دارویی کشور: بسیاری از مدیران و سهام‌داران شرکت‌های دارویی (چه دولتی، چه خصوصی) در سازمان‌های تنظیم گری و سیاست‌گذاری عمومی (مانند سازمان غذا و دارو) حضور دارند و موجب رانت و فساد می شوند.

 


🔹 حضور پزشکان در مدیریت عالی بیمه‌ها: بیمه‌های خدمات درمانی به عنوان خریدار یا نماینده‌ی آگاه بیمار باید بتوانند با ارائه‌دهندگان خدمات درمانی بر سر قیمت و هزینه‌ها وارد مذاکره و چانه‌زنی شوند تا بتوانند قدرت آنها را تعدیل نمایند حال آنکه مدیریت بیمه‌های درمانی نیز تحت کنترل گروهی از پزشکان قرار گرفته است و عملاً برای کاهش قیمت و افزایش کیفیت خدمات، بیمه‌ها قدرت چانه‌زنی ندارند.

 


⚠️ اعطای اختیارات حاکمیتی به سازمان نظام پزشکی: سازمان نظام پزشکی یک سازمان صنفی است که اعضای آن با رأی مستقیم پزشکان انتخاب می‌شوند، بنابراین نماینده‌ی آنها محسوب می‌شوند و حامی حقوق آنها هستند. امّا وزارت بهداشت بعنوان یک نهاد دولتی باید نماینده‌ی مردم و حامی حقوق مردم باشد. بنابراین نباید اختیارات حاکمیتی وزارت بهداشت به یک نهاد صنفی و جانب‌دار مثل... 


نظام پزشکی اعطا کرد چرا که این نهاد [مبتنی بر منافع طبیعی خود] به نفع اعضای خود عمل خواهد کرد نه به نفع عموم جامعه. اختیاراتی مثل نظارت بر مطب ها و قضاوت بر پرونده های پزشکی از مواردی است که به اشتباه به این سازمان داده شده است.

 


🔸 اقتصادِ «بیمار-محور» عرصه‌ی دارو: سود و اقتصاد دارو در وجود بیماری است، این مسئله تبعات نامطلوب زیادی را بر عرصه سلامت تحمیل می‌کند. صنعت داروسازی با وجود بیماران بیشتر، امنیت بازار و اقتصادی بیشتری خواهد داشت و این زمینه ی تعارض در منافع است.

 


🩺 تعارض در حوزه ی تجهیزات پزشکی: بزرگترین مشتری تجهیزات پزشکی وارداتی، خود وزارت بهداشت است به طوری که مشتری حدود 70% تجهیزات وارداتی است. طبیعی است که وزارت بهداشتی که سر تا پای آن را آن دسته از پزشکانی گرفته اند که بسیاری از آنها صاحب مراکز درمانی خصوصی و وارداتچی تجهیزات پزشکی هستند، به توسعه و حمایت از تولید داخلی تجهیزات پزشکی فکر نمی کنند.

منبع :

✅ واحد سلامت مصاف@Masaf_salam



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12348بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46217بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17274بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536140بازدید]
زردی نوزادان[493927بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11585بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16124بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8439بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13025بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14380بازدید]

از میان مقالات

اینستاگرام آن بخشِ خودشیفتۀ شخصیتتان را دوست دارد (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
گسترش دهندگان سرطان (مقاله انتخابی)
زالو؛ جرّاح کوچک
هوش جنسی کودک
جهان فشن؛ صنعتی استثماری برای استحمار دیگران ( مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
آنچه شما درباره مواد افزودنی به محصولات غذایی نمی دانید.(مقاله انتخابی)
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
ناخنک (ظفره – Pterygium)
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
درسنامه مزاج شناسی- مقاله نخست؛ مفاهیم بنیادین مزاج شناسی
کیست پیلونیدال (سینوس پیلونیدال-کیست مویی)
مکمل‌های ورزشی؛ رویای پوچ (مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
دستورات حفظ سلامتی و تغذیه برای بیماران مبتلا به سرطان
شش افسانه کشاورزى صنعتى(مقاله انتخابی)
افسانه پیشرفت(مقاله انتخابی)