سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 35394
تاریخ انتشار : ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
حرف زدن با یک نوجوان هوادار دوآتشه چگونه است؟/دلایل جذب بچه‌ها به گروه‌های هواداری

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 


 

حرف زدن با یک نوجوان هوادار دوآتشه چگونه است؟/دلایل جذب بچه‌ها به گروه‌های هواداری

 

 

 



خبرگزاری فارس - سعیده اسدیان: هوادار، طرفدار، فن، حامی،‌ کراش و واژه های جدید دیگر در سال های اخیر کنار نام افراد و گروه های مختلفی قرار گرفته و نوجوانان و جوانان زیادی با این ادبیات علاقه خود را به تیم و گروه هنری مورد علاقه یا بازیگر و خواننده محبوب شان نشان می دهند.

 


اگر در دهه 50، 60 و اوایل 70 این هواداری ها و علاقه مندی ها خود را به شکل پوستر در اتاق خواب یا یک پیراهن در تن نشان می داد طی سال های اخیر جای خود را به تغییر سبک زندگی، باورها و اعتقادات و حتی تغییر در شکل ظاهری نوجوان و جوانان داده تا جایی که دغدغه و نگرانی را در دل خانواده ها بیشتر کرده است.

 


اما آیا واقعاً برای جلوگیری از اثرات سوء این هواداری ها راهکاری وجود دارد؟ آیا صرفاً اعمال محدودیت می تواند راهگشا باشد یا باید با زبان و ادبیات نسل جدید یا آن ها وارد تعامل شد؟


در همین راستا با دکتر لیلا سلیقه دار، مشاور و جویشگر حوزه تعلیم و تربیت به گفت و گو نشستیم تا در خصوص پدیده هواداری و راهکارهای مناسب برای برخورد با هواداری های افراطی میان نوجوانان و جوانان گفت و گو کنیم.



در ادامه مشروح صحبت های خبرنگار فارس با دکتر لیلا سلیقه دار را می خوانید.


فارس: چرا در ایران بحث هوادارای از گروهای ورزشی و هنری و سلبریتی ها بروز شدیدی به خصوص در میان قشر نوجوان داشته است؟


سلیقه دار: در گذشته ادبیات هواداری مثلاً در مورد فوتبال در همان محل مسابقه باقی می ماند، یا در قلب و ذهن هوادار بود یا در نهایت اطرافیان نزدیک فرد اقدامات و رفتارهای هوادارانه اش را می دیدند اما امروزه و با گسترش فضای مجازی همه متوجه این هواداری ها می شوند.

 


همین امر هم باعث می شود که بر اساس شکل هواداری فرد مورد تشویق یا نقد قرار بگیرد و باعث شود تا ما با یک خلاء اساسی مواجه شویم و نیاز به کارشناسانی داشته باشیم که به طور مشخص رفتار و فرهنگ هواداری و مهم تر ا‌ز آن ادبیات آن را مورد بررسی قرار دهند.

 


در واقع انگار که گسترش این هواداری های افراطی درحال تبدیل به علمی است که ضرورت شناخت آن بیش از هر زمان دیگری احساس می شود.

 

 


فارس: بسیاری از خانواده ها نگرانی هایی درباره هواداری های افراطی دارند، مثلاً نمونه آن کی‌پاپ ها و اینکه می توانند چه تأثیری در تربیت فرزندانشان داشته باشند،‌ خانواده ها چطور می توانند این دغدغه ها را مدیریت کنند؟


سلیقه دار: مدتی پیش با مراجعه کننده ای صحبت می کردم که می گفت نوجوانی در خانه دارم که طرفدار کی پاپ ها شده و این طرفداری تا جایی پیشرفته که ما خودمان هم بدون این که بفهمیم «کی پاپر» شده ایم. در واقع ناخواسته در محیطی قرار گرفتیم که مدام با صدای این گروه و تصاویرشان رو به رو بودیم و  هرجا برنامه ای داشته باشد ما باید کنار بکشیم تا بچه ها برنامه مطلوب شان را تماشا کنند.

 

بنابراین این موضوع نشان می دهد که اگر مدیریتی در این میان نباشد خود خانواده هم ها به صورت کاملاٌ ناخودآگاه وارد این جریان می شوند.


اگر بخواهیم به صورت کلی بحث طرفداری را بررسی کنیم باید بدانیم که در هیچ دوره ای از دوره های مختلف که نوجوانی وجود داشته نمی توانیم دوره ای را پیدا کنیم که نوجوانی دنبال هواداری از فرد یا گروهی نبوده باشد، در واقع همیشه این هواداری ها وجود داشته اما الان شکل و شمایل آن تغییر کرده است.

 

 

 


 

 

 

 

فارس: آیا در زمان ما هم به این شدت بوده است؟


سلیقه دار: این نکته مهمی است، ما می گوییم این میزان شدت از کجا می آید چون در ایام قدیم هواداران به نصب 4 پوستر در اتاق خواب بسنده می کردند یا به دوستان شان می گفتند که من فلان فرد یا گروه را دوست دارم و از شدت علاقه لباس آن ها را خریده ام.

 


اما فضای مجازی با قدرتی که به فرد می دهد محدودیت ها را می شکند، یعنی وقتی دختر نوجوانی به تبعیت از سلبریتی مورد علاقه اش موهای سرش را می تراشد همه این حرکت را می بینند.

 

باید بدانیم که به صورت کلی رفتار هوادارنه، پیدا کردن الگو ، داشتن هیرو یا قهرمان در زندگی به ویژه در دوره نوجوانی و حتی جوانی جزو ویژگی های اجتناب ناپذیر و طبیعی در این دوره از زندگی است اما گاهی اوقات منِ مادر یا پدر فراموش می کنم که اصل داستان را نمی توانم پاک کنم و بخواهم که فرزندم از کسی تبعیت نکند و دوستش نداشته باشد.

 


حالا اگر خانواده ای صرفاً نگران است و می گوید با شنیدن اسم کشور کُره کهیر می زنم باید بداند که این نگرانی صرف راهکاری پیش رویش نمی گذارد، پس اگر خانواده ای نوجوان یا جوان دارند باید بدانند که بچه ها در این دوره به دلایل گوناگون علاقه دارند به دنبال سوپر قهرمان در زندگی شان باشند،‌ آن ها را دوست داشته باشند و به گروه های هواداری بپیوندند.

 

 

 

 

 

 

 

فارس: پس باید چه کار کرد؟


سلیقه دار: اولین نکته مهم این است که مطابق روان شناسی رشد خانواده ها برخی ویژگی های طبیعی را بپذیرند و بدانند که با ممانعت کردن چیزی عوض نمی شود،‌چه آن دوره که پوستر اتاق پاره می کردند یا پروسه اخراج از مدرسه رخ می داد چه الان که می خواهند چیزی را در خانه ممنوع کنند.

 


ما باید در ابتدا زمینه ها و دلایل بروز این هواداری را بدانیم، یکی از آن ها احساس نیاز به قدرت است.


 
بچه ما احتیاج دارد که در موقعیت های مختلف احساس قدرت و آزادی عمل داشته باشد، چیزی که در فضای مجازی به دلیل سرکوب ها خود را به شکل  شکستن چارچوب ها نشان می دهد، حالا اگر در قالب گروه های هواداری باشد که خیلی هم بیشتر لذت می برد.

 


دلیل دیگر هویت یابی است، هر بچه ای دوست دارد یک هویتی از خودش و یک هویت اجتماعی داشته باشد و زمانی که وارد گروهی مثل هواداری موسیقی می شود این هویت جمعی حالش را خوب می کند.


جنس نوجوانی شوق و هیجان است، به همین خاطر آن شوق و تعصب در کلام و رفتار در نوجوانی بیشتر بروز و ظهور دارد، مثلاً اگر هواداران برآشفته شوند واقعاً می توانند ویرانگر باشند، این قدرت از کجا می آید؟ از یک هیجان شدید! و زمانی که تأیید همسالان را می گیرد همه چیز برای یک اثرگذاری مهیا می شود.

 

 


فارس: چرا کی پاپ ها در ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر مورد توجه قرار گرفتند؟


سلیقه دار: کره ای بودن خاستگاه دارد، وقتی خانواده ها مثلاً با فیلمی مثل جومونگ آشنا می شوند شب و روزشان را می گیرد و کاملاً با آن درگیر می شوند، در واقع این کره ای دوست بودن از سال ها قبل ریشه دوانده و حالا شاخ و برگ داده است.

 


اما اگر از این موضوع بگذریم باید دو نکته مهم را مدنظر قرار دهیم،‌ اول اینکه نوجوانان و جوانان خیلی زیاد همزاد پنداری را دوست دارند، شما خیلی از خوانندگان یا بازیگران ایرانی خارج از کشور را دیده اید که هنجار شکنی و کج رفتاری در آن ها زیاد است اما با این حال خیلی ها آن ها را دنبال می کنند.

 


این از باب فرهیخته بودن آن افراد نیست که حجم زیادی دنبال کننده دارند، دلیلش این است که می‌گویند کاری که من به عنوان نوجوان نمی توانم انجام دهم او انجام می دهد و به همین جهت همزاد پنداری می کنند.

 

نکته دوم این است وقتی احساس می کنند در توان شان نیست یا قوانین اجازه نمی دهد و حس می کنند دیگری دارد به جای آن ها فریاد می زند پس هواداری می کنند و آن فریاد در هواداری شان دیده می شود.

 

شما بارها دیده اید نوجوان سراغ کسی می رود که ممکن است هنجارشکن باشد یا وقتی حرکات عجیب و غریب از سمت آدمی تحت عنوان فرد مشهور مثل سلبریتی ها زیاد می شود که با عقل آدم جور در نمی آید ناگهان تبدیل به یک چالش مجازی می شود که همه آن را انجام می دهند.

 

 


 

 

 

 

فارس: فریاد از گلوی دیگری ناشی از سرکوب جامعه است یا خانواده؟


سلیقه دار: هردو، من سالی نبوده که نوجوان مراجعه کننده دختر نداشته باشم که تمایل و اصرار به پسر شدن نداشته باشد، چون در وجود خودش حس می کند من محدودم و نمی توانم خیلی کارها را انجام بدهم و به همین دلیل یک جایی این سرکوب ها سر باز می کند که نمود آن در هواداری های افراطی خود را نشان می دهد.

 

 

خیلی اوقات حتی خود نوجوان می گوید من کار فلان سلبریتی را قبول ندارم اما چون جرأت داشته فریاد بزند من او را دنبال می کنم.

 

 

فارس: مثل اتفاقی که در مورد تتلو افتاد؟

 
سلیقه دار: دقیقاً، یا وقتی داریم راجع به تتلو حرف می زنیم وقتی در جلسات نقادی هستیم بچه ها آنقدر خودشان قشنگ رفتارهای این فرد را نقد می کنند که واقعاً تعجب برانگیز است اما در نهایت می گویند چون توانسته یک ساختار را بشکند او را دنبال می کنیم.

 

یکی از مراجعان من نوجوان ١٣-١٤ ساله ای دارد که تمام راه های دسترسی او به موسیقی و فیلم های کره ای را مسدود شده، خب این حرکت یک سرکوب است، آیا واقعاً باید جلوی این علاقه مندی را گرفت یا از طریق این علاقه مندی و شناخت آن خوراک مناسب برای نوجوان تهیه کرد؟ هیچ کس با محدود شدن رشد نمی کند.

 

 

 

 

فارس: خیلی اوقات بحث هواداری به سمتی می رود که نوجوان با یک رفتار یا گفتار هنرمند یا سلبریتی مورد علاقه اش نابود می شود و انگار بتی که از او ساخته شکسته شده، نمونه آن راه اندازی سایت شرط بندی از سوی یک از خواننده های ایرانی خارج از کشور که باعث شد بسیاری از فن پیج ها فعالیت شان را متوقف کنند.

 

 

سلیقه دار: باید دید من از چه چیزی در آن آدم خوشم آمده، این اولین سوالی است که وقتی با یک خانواده نگران مواجه می شوم به آنها می گویم، اینکه بدانند مثلاً در مورد کره ای ها فرزندشان از چه چیزی خوشش می آید، از مدل موهایشان، زیبایی شان یا قیافه های بامزه ای که دارند؟

 


البته این چیزی است که خود کره از سال ها قبل روی آن کار کرده که سادگی را در عین زیبایی ارائه دهد، ما باید برای کودک و نوجوان از همان اول جا بیندازیم که کسی در دنیا وجود ندارد که صدِ مطلق باشد.

 

ما آموزه های دینی خوبی در این زمینه داریم که متأسفانه در صندوق ها خاک می خورد، آموزه هایی که به ما می گوید هیچ مخلوقی صد و بی نقص نیست.

 

ما همیشه می گوییم اگر می خواهید فرزندتان یک الگوی ایده آل داشته باشد بیشتر باید با او در مورد علایق اش حرف بزنید،‌ خیلی ها امید دارند نوجوانی بگذرد و این علایق از سر فرزندشان بیفتد، خب به جای این طرز تفکر با او حرف بزنید.

 


مثلاً وقتی موسیقی را گوش می دهد که شما علاقه ای به آن ندارد و حتی از شنیدن آن اذیت می شوید به جای اینکه بگویید «چه جوری صدای این را تحمل می کنی؟» بگویید «معنی شعری که می‌خواند چیست؟»

 


در واقع با ادبیات خودش با او وارد صحبت شوید، نوجوان وقتی می بیند اطرافیانش خواننده یا بازیگر مورد علاقه اش را می شناسند تمایل به گفت و گو پیدا می کند. احساس تان را به شکلی درست بیان کنید و احساس او را هم بشنوید تا از این طریق افکار نقادانه را در فرزندتان رشد دهید.

 


راجع به فیلم یا موسیقی مورد علاقه اش با او گفت و گو کنید تا از جوانب مختلف موضوع را یاد بگیرد و بررسی کند، همیشه این مشارکت، تعامل و گفت و های غیر مستقیم اثرگذارتر بوده است.


برای امتحان کردن این شیوه می توانید مثلاً وقتی می خواهید از یه رستوران غذا سفارش دهید بگویید من فلان غذای این رستوران را دوست دارم اما رنگ بندی دیوارها و محیط داخلی آن را نمی پسندم، فرزند شما از این طریق یاد می گیرد که قرار نیست ١٠٠ درصد چیزی را دوست داشته باشد.


بنابراین اولین و مهمترین نکته این است که نگران یک امر طبیعی نباشید، روی ریشه ها کار کنید و به او توانایی نقادی و جدا کردن مسائل از یکدیگر را بدهید و نکته مهم  اینکه در بعضی گروه های هواداری با حضور بچه ها شرکت کنید، مثلاً باشگاه هواداران محیط زیست یا خیریه یا کارهای مثبت دیگر تا فرزندتان بداند که می تواند هواداری های مثبت و اثرگذاری هم داشته باشد.


منبع :

فارس نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12353بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15027بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35229بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46221بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17276بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23151بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63634بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536154بازدید]
زردی نوزادان[493935بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11266بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50903بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15229بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10976بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

آیا ماهی غذای سلامتی است؟!
به بهانه‌ِی سلامتی؛ به بهای مرگ (مقاله انتخابی)
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!
افسانه پیشرفت(مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
بهداشت جنسی کودک
عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
از هفت ميليارد به پانصد ميليون نفر: دستور كار نخبگان جهاني براي كنترل جمعيت(مقاله انتخابی)
چگونه اربابان قدرت با جان انسان ها بازي مي كنند؟(مقاله انتخابی)
بیوتروریسم؛ یک جنگ نابرابر (مقاله انتخابی)
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)
عامل باروری در قرآن(مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
صنعت قند با خریدن دانشمندان، تقصیرها را گردن چربی انداخت (مقاله انتخابی)
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟