سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 35535
تاریخ انتشار : ۲۳ خرداد ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
۱۸ راز سلامتی را بشناسید!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

۱۸راز سلامتی را بشناسید!

 

 

 

 

 

به گزارش مشرق، بسیاری از افراد فکر می‌کنند سالم بودن کار دشواری است؛ در حالی که با انجام برخی ترفندهای ساده و تعیین اهداف کوچک برای خود، می‌توانید در مسیر زندگی سالم تر و شادتر قرار بگیرید. برای داشتن زندگی بهتر رعایت برخی اصول ضامن تداوم شادابی و سرزندگی است؛رعایت اصول صحیح غذا خوردن، استراحت، فعال بودن و... در مجموع مسیر پر فراز و نشیب زندگی را هموارتر می‌کند.

 

 


در ادامه این گزارش ۱۸ راهکار طلایی برای داشتن نشاط و شادابی بیشتر در زندگی از نظرتان می‌گذرد.

 

 

۱) آب بیشتری بنوشید.


بزرگسالان باید روزانه ۲ تا ۳ لیتر (یا تقریباً هشت لیوان) آب بنوشند؛ در حالی که کودکان باید ۱ تا ۲ لیتر (یا تقریباً پنج لیوان) آب بنوشند.


این علاوه بر نوشیدنی‌های دیگر مانند چای یا قهوه است. آب بدن را در دمای صحیح نگه می دارد و سموم را از بین می برد.


آب همچنین پوست شما را پاکسازی می‌کند، به کلیه‌های شما کمک می‌کند، به کنترل اشتهای شما کمک کرده و انرژی شما را حفظ می‌کند.

 

 

 

۲) صبحانه بخورید.


 یک صبحانه سبک و سالم به اندازه کافی برای به دست آوردن فواید خوردن زود هنگام مفید است. اگر از پروتئین کم چرب و غلات کامل تشکیل شده باشد، شما را از خوردن ناهار زیاد باز می‌دارد. تحقیقات نشان می‌دهد کسانی که صبحانه نمی‌خورند در واقع بیشتر می‌خورند! بنابراین برای مهار اشتهای خود، اولین وعده غذایی روز را از دست ندهید.

 

 


به جای دونات و شیرینی شکلاتی و یک قهوه که بیشتر از هر چیز دیگری چرب و ناسالم است، تخم مرغ، میوه و نوشیدنی‌هایی مانند شیر بدون چربی، آب پرتقال تازه یا چای را انتخاب کنید. با سالم تر خوردن در وعده صبحانه تان، در طی روز انرژی بیشتری خواهید داشت.

 

 


۳) در طول روز خوب بخورید.


اگر نیمی از بشقاب شما سبزیجات و میوه است، در مسیر صحیح قرار دارید. پروتئین بدون چربی، لبنیات کم چرب و غلات کامل را هم اضافه کنید. هنگامی که الگوی غذایی پایدار برقرار شد، بدن شما احساس راحتی بیشتری خواهد کرد. ممکن است یک دوره زمانی وجود داشته باشد که بدن شما سؤال کند که غذاهای قندی به کجا رفتند اما به محض اینکه عادت کنید، احساس بهتری نسبت به همیشه خواهید کرد.

 

 


به یاد داشته باشید که همه چربی‌ها برای شما بد نیستند. چربی‌های خوب را می‌توان در ماهی‌هایی مانند ماهی سالمون و ماهی تن، آووکادو، آجیل و روغن زیتون یافت. اینها برای یک رژیم مناسب و متعادل ضروری هستند.

 


سعی کنید در طول روز به طور مرتب وعده های غذایی منظم بخورید. با این حال، از هله هوله خوری در طول روز خودداری کنید.

 

 


۴)قندهای ساده را در رژیم غذایی خود محدود کنید.


 در حالی که کربوهیدرات‌ها بخش مهمی از رژیم غذایی شما هستند، قند ساده می‌تواند برای سلامتی شما مضر باشد. این یک میزان سریع انرژی را فراهم می‌کند که پس از آن باعث می‌شود سریعتر احساس گرسنگی کنید.

 

 

قندهای ساده به جز میوه، کالری بالایی نیز دارند و فاقد مواد مغذی هستند. بهتر است از شیرینی و شکر استفاده نشود اما می‌توانید آنها را در حد اعتدال قرار دهید.

 


میوه‌ها می‌توانند جزئی از رژیم غذایی شما باشند. آنها پر از ویتامین‌ها و مواد مغذی هستند. هر زمان ممکن باشد میوه‌های خود را با پوست میل کنید.

 

 


۵) برچسب‌های مواد غذایی را بخوانید تا سالم ترین انتخاب را داشته باشید.


 غذاهای فرآوری شده بسیار بد هستند. به طور خلاصه، در صورت امکان از غذاهای فرآوری شده خودداری کنید. مواد غذایی که در قفسه‌ها می‌مانند غالباً سدیم و چربی‌های ترانس و اشباع شده در لیست مواد تشکیل دهنده خود دارند. اگر این موارد را روی برچسب شان می‌بینید؛ به خصوص اگر مقادیر بالایی دارند، از مصرف آنها خودداری کنید. می‌توانید جایگزین سالم تری در جای دیگر پیدا کنید.

 

 



۶) در مورد مصرف مکمل‌ها در رژیم غذایی خود با پزشک  صحبت کنید.


مکمل‌ها می‌توانند اطمینان بدهند که از تمام ویتامین‌ها و مواد مغذی مورد نیاز خود استفاده می‌کنید. مکمل‌های خود را با یک وعده غذایی میل کنید تا به جذب بهتر آنها کمک کنید.

 

 

ممکن است هر روز مولتی ویتامین مصرف کنید یا می‌توانید مواد مغذی خاصی را که ممکن است در بدن شما کم باشد مانند کلسیم، ویتامین D یا ویتامین B۱۲ تکمیل کنید.بدون مشورت با پزشکتان، مصرف مکمل‌ها را شروع نکنید؛ به خصوص اگر داروهایی مصرف می کنید.

 

 


به خاطر داشته باشید که مصرف مکمل‌ها جایگزینی برای یک رژیم غذایی سالم نیست و باید در کنار آن باشد.

 



۷)بدنتان را شکل دهید.


 علاوه بر کمک به کاهش وزن و به دست آوردن اعتماد به نفس، ورزش دارای مزایای دیگری برای بدن و ذهن شماست. داشتن سلامتی خوب قلبی و عروقی با کاهش خطر ابتلا به آلزایمر ارتباط دارد. بنابراین با ورزش یا  پیاده روی، هرچه بیشتر بیماری را از خود دور کنید.

 

 


ورزش باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شما نیز می‌شود؛ حتی یک تغییر جزئی به عنوان راه رفتن سریع به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در روز، پنج روز در هفته می‌تواند سیستم ایمنی بدن را با افزایش دادن آنتی بادی  بهبود بخشد. ورزش همچنین یکی از بهترین راه ها برای بهتر خوابیدن در شب است.

 

 

 

 

۸) وزن سالم خود را حفظ کنید.


کمبود وزن هم چیز خوبی نیست! هیچ نسخه جادویی برای کاهش وزن وجود ندارد و حتی اگر هم وجود داشته باشد، با گرسنگی دادن بدن و کمبود مواد مغذی حیاتی این‌طور نخواهد بود. تغییر آهسته در عادات غذایی شما بسیار ایمن تر است و فواید طولانی مدت برای سلامت جسمی شما خواهد داشت.اگر نمی‌خواهید رژیم غذایی داشته باشید،کاهش وزن خود را فقط با ورزش به دست بیاورید. 

 

 



۹) مثبت اندیش باشید .


این شگفت انگیز است که چقدر قدرت ذهن ما بر همه چیز در زندگی ما تاثیر گذار است. اندیشه مثبت ساده در مورد یک وضعیت می‌تواند یک مانع را به یک فرصت تبدیل کند. سیستم ایمنی بدن نه تنها به زندگی شما علاقه بیشتری تزریق خواهد کرد، بلکه سیستم ایمنی بدن تان نیز می‌تواند با سرماخوردگی و بیماری‌های قلبی بهتر مبارزه کند. 

 

 

 

برای شروع این مرحله دشوار، روی قدردانی و تمجید تمرکز کنید. هنگامی که شروع به فکر کردن درباره چیز بدی می‌کنید که در اطراف شما وجود دارد​​، متوقف شوید. به دو مورد فکر کنید که از آنها سپاسگزار هستید. سرانجام ذهن شما قبل از مجبور کردن آگاهانه، این الگو را متوجه خواهد شد و منفی اندیشیدن را متوقف می‌کند.

 

 

 

 

۱۰) راضی باشید .


این بدان معنا نیست که از زندگی خود راضی باشید بلکه به معنای رضایت از خودتان است. هر چیز کوچکی که شما را خوشحال می‌کند، آن را انجام دهید. یادتان باشد خوشبختی شما ارزشمند است اما سلامتی شما نیز چنین است.

 

 

اگر سالم نباشید، کاملاً خوشحال نیستید. این زمانی است که ذهن و بدن خود را در حالت برتر قرار دهیم که بتوانیم هر چیز دیگری را انجام دهیم. 

 

 


۱۱) کوچک فکر کنید .


وقتی روی اهداف غیرقابل دستیابی تمرکز می کنیم، دچار دلهره، ناامیدی و تنبلی می شویم. از این گذشته، چرا سعی می‌کنید به چیزی برسید که ممکن است هرگز اتفاق نیفتد؟ یک ذهنیت سالم باید در اینجا و اکنون وجود داشته باشد. مطمئناً این نگرانی برای آینده وجود خواهد داشت اما نباید آنچه را که هنوز اتفاق نیفتاده زیاد جدی گرفت.

 

 


۱۲) استرس را مدیریت کنید.


این نکته مهمی است هنگامی که استرس زندگی ما را در بر می‌گیرد، همه چیز از هم جدا می‌شود. ذهن ما به هم ریخته و روابط ما خراب می‌شود. خود را به مدت پنج دقیقه راحت بگذارید و در مورد سطح استرس خود فکر کنید. چگونه می‌توانید آن را مدیریت کنید؟ برای آرامش بیشتر چه کاری می‌توانید انجام دهید؟

 

 


یک روش بسیار سالم برای کنترل استرس، انجام یوگا است. اگر این جذاب به نظر نمی‌رسد، مراقبه کنید. به سادگی اطمینان حاصل کنید که ده دقیقه از روز خود را صرف می‌کنید تا استرس‌تان کم شود. با خود بنشینید و فقط نفس بکشید. هنگامی که احساس استرس می‌کنید، نفس عمیق بکشید تا خود را آرام کنید.

 

 


 ۱۳) کار مفید انجام دهید.


با ایجاد یک لیست از کارهایی که می خواهید انجام دهید شروع کنید. یک تقویم یا برنامه ریز نیز ایده خوبی است و به یاد داشته باشید: کوچک فکر کنید. برای انجام چند چیز کوچک تلاش کنید.

 


یادگیری را در روز خود بگنجانید تا همیشه چیز جدیدی یاد بگیرید. این به جلوگیری از افت شناختی شما کمک می کند.

 

 


۱۴) تعادل عاطفی پیدا کنید.


 حتی اگر شما بر هر جنبه دیگری از سلامتی نیز تسلط داشته باشید، اگر از آشفتگی درونی رنج می‌برید، احساس‌تان کامل نمی‌شود. کارهای کوچک بسیاری وجود دارد که می‌توانید انجام دهید تا احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید. اگر مشکل عمیق تر شده و گسترش یابد، شاید لازم باشد یاد بگیرید که با درد عاطفی یا حتی افسردگی کنار بیایید.

 

 


۱۵) تا آنجا که می‌توانید سفر کنید.


مسافرت می‌تواند سلامت جسمی و روحی شما را نیز بهبود بخشد. این امکان را به شما می‌دهد تا خلاقانه رشد کنید، استراحت کنید و چیزهای جدید را تجربه کنید. سفر شما را فعال نگه می‌دارد و خطر افسردگی را کاهش می‌دهد.

 

 


۱۶) شب را کامل استراحت کنید.


 هنگام خواب، بدن شما سلول‌هایی ایجاد می‌کند که با عفونت، التهاب و استرس مبارزه می‌کنند. این بدان معنی است که خوابیدن بیش از حد کم یا خواب با کیفیت پایین نه تنها شما را مستعد ابتلا به بیماری می‌کند بلکه باعث می‌شود زمان لازم برای بهبودی از بیماری نیز افزایش یابد.  وقتی خوب بخوابید، می‌توانید تمام روز را بیدار باشید و فعال شوید. خواب مناسب برای سلامتی شما بسیار مهم است.

 

 

 


۱۷) بهداشت شخصی خود را حفظ کنید.


دستان خود را اغلب به خصوص بعد از رفتن به دستشویی بشویید. میکروب‌ها می‌توانند گسترش یافته و ما را به راحتی دچار بیماری کنند.بعد از خوردن غذا دندان و زبان خود را مسواک بزنید. ذرات غذا اغلب علت بوی بد دهان و بیماری لثه هستند. برای تمیز کردن مرتباً به دندانپزشک خود مراجعه کنید و قبل از جدی شدن هرگونه مشکلی آن را برطرف کنید.

 

 


۱۸) تقویت سیستم ایمنی بدن


حفظ عادات سالم و سطح بالای انرژی برای هرکسی که دائماً با خستگی، سرماخوردگی، عفونت یا هرگونه اثر دیگر سیستم ایمنی ضعیف مقابله می‌کند، دشوار است.

 


اگر می‌توانید سعی کنید تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی لازم را از رژیم غذایی خود دریافت کنید. اگر به طور طبیعی نمی‌توانید، مکمل‌ها را فقط به عنوان یک اقدام ثانویه استفاده کنید و البته قبل از اینکه تغییرات اساسی داشته باشید با پزشک خود صحبت کنید


منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12348بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15024بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46219بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17274بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23148بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63632بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536140بازدید]
زردی نوزادان[493928بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11585بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16124بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8440بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
فمینیسم از "بی میلی به بچه دار شدن" متولد شد(مقاله انتخابی)
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
آلودگی می تواند عاملی برای چاقی باشد.(مقاله انتخابی)
مواد شیمیایی و تهدید سلامت کودکان(مقاله انتخابی)
ناخنک (ظفره – Pterygium)
تشعشعات تلفن همراه باعث تغییر شکل مغز می شود(مقاله انتخابی)
از کیسینجر تا ظریف؛ افشاگری "ویلیام انگدال" آمریکایی از تراریخته‌های نابودگر(مقاله انتخابی)
ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
مصاحبه با استاد محمدطه طرفی در خصوص برخی شبهات مطرح شده نسبت به برخی موارد مورد ادعای علم نجوم
آزمون تشخیص سیتی اسکن تهدیدی برای سلامتی (مقاله انتخابی)
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
حدیث هلیله؛ معجزه کلامی امام صادق (علیه السلام) در اثبات منشا وحیانی طبّ (مقاله انتخابی)
نگاهی به مبانی طبّ سنّتی ایران
من به شبکه متصل ام، پس هستم(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز