سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 35670
تاریخ انتشار : ۰۵ مرداد ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
نفی "طب ایرانی" بی‌خردی مطلق است.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


نفی "طب ایرانی" بی‌خردی مطلق است.

 

 

 

 

 


به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا؛ سعید نمکی در بازدید از طرح ادغام خدمات طب ایرانی در نظام شبکه در مرکز بهداشت اردکان اظهار کرد: گروهی طب ایرانی را نفی می‌کردند، درست مثل اینکه اساتید معماری ما مسجد جامع یزد، مسجد شیخ لطف‌الله، عالی‌قاپو و یا تخت‌جمشید را نفی کنند این یک بی‌خردی مطلق بود.

 


وی افزود: گروهی دیگر با افراطی‌گری، عوام‌فریبی و تمسک به شیوه‌های غیرعلمی که نهایتاً منجر به سوزاندن کتب طبی می‌شد، با شیوه نابخردانه دیگری در این تقابل، مشارکت می‎کردند، در این بین یک عقلانیت، حدوسط و منطق باید حاکم می‎‌شد و آن منطق این بود که نه می‎‌توانیم طب ایرانی را که روزی دانشمندان این طب در عرصه بین‌المللی درخشیدند نفی کنیم نه طب جدید و مدرن را.

 

 


وزیر بهداشت تصریح کرد: اگر کتاب‌‎های بیت‌الحکمه بغداد را تورقی بزنید می‎بینید که بیشترین مبانی که برگردان به عربی است و توسط پزشکی به‌نام حنین‌بن اسحاق که مسیحی بود به عربی برگردانده می‎‌شد، مستنداتی است که از ایران‌زمین به‌ویژه سرزمین‌‎های بلخ، بخارا، خوارزم و مناطق مرکزی ایران به زبان عربی برگردان شد تا در کتابخانه مهم بیت‌الحکمه بغداد ماندگار شود.

 

 


نمکی تأکید کرد: مگر می شود ابن‌سینا، جرجانی و شیوه‎هایی را که در طب قدیم راهگشا بود نفی کرد؟ آیا می‌شود هنوز با آنچه بوعلی سینا گفته بود، بیماران را درمان کرد؟ آنچه راهگشا است، آمیزه‌ای از طب قدیم و جدید و آشتی بین این دو در استمرار و امتداد یکدیگر است؛ دیواری بین طب جدید و قدیم وجود ندارد بلکه استمرار طب را داریم همان‌گونه که استمرار معماری و سایر علوم را داریم.

 

 


وی خاطرنشان کرد: مگر آنچه فیزیک یا نجوم قدیم بیان می‎کرد، با آنچه این علوم در روزگار کنونی بیان می‎‌کنند، دو مقوله کاملاً تفکیک شده است یا در استمرار و امتداد همدیگر هستند؟ به‌دنبال این بودیم که چگونه می‎توان بین تندروی گروهی که همه چیز را در گروی طب مدرن یا طب سنتی و قدیم می‎بینند، آشتی ایجاد کنیم، این راه فقط یک رفتار عالمانه و بخردانه بود که این گروه کنار همدیگر قرار گیرند آن هم نه شیادان و شارلاتان‌هایشان بلکه افراد عالم این دو گروه.

 

 


وزیر بهداشت یادآور شد: پزشکانی داریم که پس از دوره طب عمومی در دوره تخصصی طب ایرانی تحصیل کرده‎‌اند؛ امروز سازمان جهانی بهداشت برای استفاده از ظرفیت‎های طب قدیم برای کاهش عوارض و هزینه‎های نظام سلامت برنامه‎ هایی دارد.

 


نمکی افزود: درصد قابل‌توجهی از مرگ‌ومیر مردم ایران به‌دلیل بیماری‎های غیرواگیر و از جمله فشار خون بالا و عوارض ناشی از آن است. دنیا امروز به این نتیجه رسیده است که جز با تغییر شیوه زندگی هیچ راهی برای مقابله با بیماری‎های غیرواگیر نیست و از همه مهمتر امروز وقتی با کووید19 مواجه شدیم گرچه واکسن را به‌عنوان پدیده‎ای مهم ارزیابی می‎کنند اما در مناطقی که واکسیناسیون هم انجام شده است، به این نکته رسیده‎‌اند که چیزی به اهمیت تغییر شیوه زندگی در جلوگیری از کووید19 موثر نیست.

 

 

 


وی گفت: یکی از آموزه‌‎های بسیار ارجمند طب قدیم، اصلاح رویه زندگی است؛ عده‎‌ای فکر می‎کنند که قرار است در طرح ادغام طب ایرانی در نظام شبکه، بهورزان نسخه بنویسند و داروی گیاهی بدهند یا روش‎هایی مانند دم کرده (دمنوش) یا جوشانده قرار است جای داروهای مدرن را بگیرند و برای ما هم مغلطه کردند. از دکتر آسایی و دکتر ملک‌افضلی و تیمی خواستم که در ادغام طب ایرانی در نظام شبکه از سطح یک، طرحی آماده کنند و مبنا را برای تدوین، تبلیغ و تبیین آموزه‌های مبتنی بر شیوه‌های زندگی سالم در طب قدیم قرار دهیم.

 

 


وزیر بهداشت یادآور شد: در طب قدیم، پرخوری، چربی و گوشت فراوان و زندگی بی‎‌تحرک معنی ندارد و از قبل از طلوع آفتاب باید برخاست و بدن را به تحرک درآورد. امروز بی‌تحرکی عامل اصلی خیلی از مشکلات نظام سلامت مانند بیماری‌‌های قلبی و عروقی است. بزرگترین دستاورد ما از ادغام طب ایرانی در نظام شبکه، تغییر روش زندگی و آموزش سبک زندگی صحیح به مردم است و این‌که شاید دارو دیگر نقش اصلی را نداشته باشد. امیدوارم که حاصل این حرکت بسیار زیبا که چراغ آن در اردکان روشن شد، از بین رفتن نزاع بین دو سر طیف افراطی طب قدیم و جدید باشد.

 

 

 


نمکی ادامه داد: هنوز برای درمان بیماری‌های قلبی، داروی دیگوکسین مصرف می‎‌شود در حالی که این دارو از عصاره گل انگشتانه به دست می‎‌آید و هنوز خیلی از داروهای گیاهی که در دنیا مصرف می‎‌شوند و اسم‌های آنها را با اسم‌های برند می‎‌بینیم، حرف اول را می‌زنند اما اشکالی که در کشور داریم این است که عده‌ای غیرحرفه‌ای به جان این رشته افتاده‌اند و علم طب قدیم یا طب ایرانی یا طب سنتی را بدنام می‎کنند.

منبع :

تسنیم نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12327بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15008بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35204بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46185بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17261بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23136بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63604بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536021بازدید]
زردی نوزادان[493849بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11430بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11566بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11252بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16116بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50874بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17721بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15209بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10963بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8432بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13015بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14368بازدید]

از میان مقالات

واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله هفتم: راه کارهای عملی و کاربردی مزاج شناسی- آزمون های مزاج شناسی
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
زمان آن رسیده که برای این مهمان خطرناک ناخوانده فکری بکنیم!(مقاله انتخابی)
چرا در اسراییل طرح کنترل جمعیت اجرا نمی شود؟(مقاله انتخابی)
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)
درسنامه مزاج شناسی- مقاله ششم؛ مزاج شناسی انسانی؛ مزاج صفرا
شفا، از جنسی دیگر؛ ۱۴ توصیه اخلاقی شیخ حسنعلی نخودکی
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
به نام نوزادان به کام ابرشرکت‌ها (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
مَرهَم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار.
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
استعمار نوین در سایه آموزش زبان انگلیسی (مقاله انتخابی)
واکسن؛ ایمنی‌زا یا ایمنی‌زدا؟