سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 36260
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
تهاجم فرهنگی به سفره مردم رسیده است.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


 

تهاجم فرهنگی به سفره مردم رسیده است.



این روزها اگر چرخی در فضای مجازی به ویژه اینستاگرام بزنید، با صفحات بسیار عجیبی روبه‌رو خواهید شد. صفحاتی که بلاگرهای آن مردم را به خوردن بیش از حد تشویق کرده و غذاهای عجیب و غریب را معرفی می‌کنند. بعضی به رستوران‌های به اصطلاح خودشان لاکچری می‌روند و فست‌فودهای حجیمی را تبلیغ می‌کنند که گاهی تصور خوردن نصف آن نیز دور از ذهن است.

 

 

 

 

با این حال، همین بلاگرها و همین فضای مجازی آن چنان دارد سبک غذایی مردم را به سمت نامناسب و دور از سبک غذایی ایرانی خودمان پیش می‌برد که شاید دور نباشد روزی که نسل‌ها جابه‌جا شوند و دیگر بوی غذای ایرانی در خانه‌های‌مان نپیچد و جایش را غذاهای بسته‌بندی بگیرد با مواد افزودنی به آن. این در حالی است که فرهنگ غذایی و صد البته دارویی یک کشور نشان‌دهنده هویت یک کشور به شمار می‌آید؛ هویت تاریخی و حتی علمی یک کشور. بنابراین از بین رفتن الگو و سبک غذایی یک کشور را می‌توان نابودی بخشی از فرهنگ آن کشور دانست.

 

 

 

 

 

بنابراین اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا به سراغ سعید کاظمی برویم، مستندسازی که یکی از کامل‌ترین مستندهای طب سنتی به نام «شریان» را در کارنامه هنری خود دارد. مستندی هفت قسمتی که از شبکه افق نیز پخش شد.

 

 


مدتی است که در حوزه مصرف غذا و سبک زندگی غذایی فرهنگ‌سازی‌های نامناسبی در فضای مجازی به خصوص در اینستاگرام شکل گرفته است. به نظر می‌رسد، این نوع سبک مصرف غذایی با الگوی ایرانی‌ـ اسلامی فاصله زیادی دارد. به نظر شما آیا نیاز نیست که رسانه‌های ما نیز در این رابطه فرهنگ‌سازی‌ جدی داشته باشند؟

 

 

قطعاً همین طور است. تهاجم فرهنگی همان طور که در حوزه‌های مختلف ورود پیدا کرده، حوزه سلامت را نیز هدف قرار داده است. در سال‌های گذشته شاهد تغییرات عمده‌ای در سفره غذایی مردم بوده‌ایم و این به دلیل کم‌کاری در حوزه‌های مختلف رسانه و فیلم‌سازی چه در حوزه مستند و چه سریال و غیره بوده است که سبب شده است سبک زندگی غذایی مردم‌مان تغییر زیادی کرده باشد؛ به گونه‌ای که کم‌کم دارد سفره‌های ایرانی از غذاهای ایرانی خالی می‌شود و به سمت غذاهای فست‌فودی، خارجی و لاکچری می‌رود. حتی غذاهای فریزری که مواد افزودنی به آنها زده شده و باعث ده‌ها مشکل گوارشی می‌شود.

 

 

 


خب سؤالی که پیش می‌آید، این است که چرا باید در این حوزه هم تهاجم فرهنگی صورت بگیرد؟ مگر غذا و سبک و الگوی غذایی هم می‌تواند تا این حد مهم باشد که هدف تهاجم فرهنگی قرار بگیرد؟

 

 

بله. این حوزه، حوزه سلامت است. حوزه‌ای بسیار مهم که رفته رفته ذائقه‌ها را تغییر می‌دهد؛ حوزه‌ای که مربوط به سفره تک‌تک خانواده‌های ایرانی است. وقتی فرهنگی بتواند در سفره مردم نفوذ کند، قطعاً ابعاد دیگر فرهنگی را نیز می‌تواند تحت تأثیر قرار دهد. وقتی شما تمایل به خوردن غذاهای کشوری دیگر داشته باشید، (این نه اینکه صد درصد بد باشد) اما وقتی بیش از حد شود، قطعاً در برابر بسیاری فرهنگ‌های دیگر نیز بسیار ضربه‌پذیرتر خواهید بود.

 

 

 

فرضاً وقتی بحث مذاکرات مطرح شد، یکی از خبرهایی که در میان اخبار سیاسی بسیار بحثش داغ بود، وورد مک دونالد به ایران بود. چرا مک دونالد می‌خواهد به ایران ورود کند؟ یا چرا در همه جای دنیا شعبه دارد؟ اینها قصد دارند فرهنگ آمریکایی را ترویج کنند. صحبت همبرگر نیست، کشور ایران هم همبرگر دارد و تولید می‌کنیم. بحث فرهنگ است و اینها روی فرهنگ غذایی و ورود فرهنگ‌های غذایی به سفره‌های مردم کار کرده‌اند؛ اما ما این کار را نکرده‌ایم.

 

 

 

 

فقط هم آمریکا نیست که این موضوع برایش مهم است، بیشتر کشورها برای‌شان این موضوع اهمیت دارد. یک دلیل دیگری که این موضوع برای همه کشورها مهم است، این است که وقتی حرف از پیشینه سبک غذایی یک کشور وسط می‌آید، هویت و تاریخ یک کشور می‌تواند خودنمایی کرده و عرض اندام کند. بنابراین بسیاری از کشورها با نشان دادن غذاهای خود در قالب‌های متفاوت فیلمسازی یا هر نوع کار رسانه‌ای دیگر، سعی در نشان دادن تاریخ کشور خود را دارند. بعضی حتی با این کار سعی می‌کنند برای خود تاریخ‌سازی کنند؛

 

 

 

 

برای نمونه‌، سریال‌های مختلفی می‌سازند. در این چند سال اخیر سریال پاستا که سریال کره‌ای بود، چندین بار در کشور پخش شد و مردم بسیار استقبال کردند یا جواهری در قصر را همه به یاد داریم. سریالی که دقیقا هدفش نشان دادن تاریخچه‌ای از غذاهای سنتی‌شان بود. این در حالی است که طب سنتی ما و غذاهای سنتی ما آن قدر غنی است که قطعاً حرف‌های بسیار بیشتری برای گفتن دارد؛ اما جایی برای مطرح کردن این حرف‌ها وجود ندارد. در واقع ما یکی از غنی‌ترین الگوهای غذایی دنیا را داریم، اما در هیچ جای دنیا اسمی از ما برده نمی‌شود.

 

 

 

شما نگاه کنید در سریال‌های ترکیه‌ای، فقط تبلیغ غذاهای سنتی خودشان صورت می‌گیرد؛ چون می‌خواهند آن را معرفی کنند.

 

 

 

در واقع این تهاجم از جایی شروع می‌شود که کشورهای دیگر سعی می‌کنند با نداشته‌های خودشان در مقابل کشورهای دیگر فرهنگ‌سازی کرده و به آن کشورها ورود کنند، اما ما که داشته داریم هیچ کاری برای این حوزه انجام نداده‌ایم، آیا شما به یاد دارید که سریال یا فیلم مستند جذابی در این حوزه ساخته شده باشد؟

 

 

 


در حقیقت این کشورها با سریال سازی‌های‌شان سعی می‌کنند فرهنگ غذایی خود را رواج دهند؟

 


دقیقا همینطور است. به نظر من صدور فرهنگ غذایی به کشورهای دیگر، نوعی دیپلماسی است که شاید بتوان آن را دیپلماسی غذایی نامید.وقتی شما را به فرهنگ غذایی یک کشور وابسته می‌کنند، کم کم تحت تأثیر مطالب دیگر هم قرار می‌گیرید.

 

 

 

کشوری مانند آمریکا غذاهای حجیم زیاد استفاده می‌کند و مردم آمریکا چاق هستند. دین ما، مذهب ما و بزرگان ما همان قدر که برای تک تک امور زندگی برنامه و دستورالعمل داشته‌اند، برای سبک غذایی نیز دستورالعمل‌های دقیق و مشخصی دارند و این نشان می‌دهد این موضوع تا چه اندازه اهمیت دارد. ما در آموزه‌های دینی و اسلامی داریم که تا می‌توانید قبل از سیر شدن از سفره بلند شوید و تا زمانی که گرسنه نشده‌اید، سر سفره ننشیند. شام حتما بخورید، اما سبک بخورید و زود بخورید. غذا را زیاد بجوید، یعنی در آداب غذا خوردن ما حکمت و معرفت وجود دارد.

 

 

 

 

حتی در ریزترین نکات نیز این توصیه‌ها آمده است؛ برای نمونه توصیه شده است، لقمه کوچک بردارید و 32 بار بجوید. حالا شما سبک زندگی غذایی کشورهای دیگر را در نظر بگیرید. مردم آمریکا غذاهای حجیم می‌خورند و حالا رستوران‌های ما نیز به سمت حجیم‌خواری رفته‌اند. رستوران‌هایی دایر شده که تبلیغات گسترده و جوایز زیاد در اینستاگرام و فضای مجازی دارند که مثلاً اگر فلان ساندویچ چند کیلویی را بخوری، جایزه می‌گیرید. در کل آنها می‌خواهند فرهنگ حجیم‌خواری را ترویج بدهند. بنابراین وقتی فرهنگی ترویج می‌یابد که درست نیست راه شفاف کردن و نشان دادن راه درست نیز از طریق فرهنگی خارج از شعار است.

 

 

 

 

اما متأسفانه ما نتوانستیم به زبان زیبای هنر این آموزه‌های سبک غذایی اسلامی‌ـ ایرانی را در اختیار مخاطب قرار دهیم و برای مخاطب تولید محتوا کنیم. وقتی نتوانید با زبان هنر و سریال و مستند آموزه‌های دینی و سنتی و فرهنگی کشور را به مردم القا کرده یا به کشورهای دیگر صادر کنید، قاعدتاً فرهنگی دیگر جایگزین آن می‌شود؛ یعنی ما در این حوزه کم‌کاری کرده‌ایم و با کوچک‌ترین لطمه‌ای، گارد سلامتی کشور را باز کردیم.

 

 

 

 

به راحتی گارد بهداشت و سلامت باز است و هر روز با بیماری‌ها مواجه می‌شویم. به این دلیل که سیستم بدنی مردم را با سبک غلط که از خارج از کشور به مملکت آمده و تهاجم شده، ضعیف کرده‌ایم. این تهاجم به قدری نرم و خزنده بوده که متوجه آن نشده‌ایم. اگر فرهنگ خود را تقویت می‌کردیم و برنامه‌سازی‌های ما به سمت القای درست این فرهنگ می‌رفت و داشته‌های خودمان را برجسته می‌کردیم، بدن‌های ما سالم بود و این همه بیماری‌های مختلف نداشتیم.

 

 

 


در حوزه مستند کم‌کاری کرده‌ایم؟ آیا واقعا آماری داریم که چقدر در این حوزه به صورت اختصاصی کار شده است؟

 

 

سریال‌هایی را که در طول 30 سال گذشته ساخته شده است، نگاه کنید. یک سریال معرفی کنید که در مورد سیستم غذایی کشور خودمان باشد.

 

 


این معرفی غذا چه ضرورتی دارد؟

 

دو مطلب مطرح است. همان طور که اشاره کردم مطلب اول این است که کشورهای دیگر فرهنگ‌سازی می‌کنند و با جعل فرهنگ برای خود بافت فرهنگی درست می‌کنند.

 

 

بُعد دیگر هم این است که وقتی غذای سالم به بدن برسانید، از لحاظ فکری، روحی و جسمی نیروی انسانی کشور را قوی می‌کنید و با کوچک‌ترین بیماری و ویروس، این کشور دچار مشکل نمی‌شود.

 

 

 

وقتی حوزه سلامت را جدی نگیرید، بدن‌ها دچار بیماری‌های زیادی می‌شود. الان مطبی وجود ندارد که شلوغ نباشد. 90 درصد بیماری‌های ما بیماری‌های مزمن است که به علت تغییر سبک زندگی‌ها در جامعه رواج پیدا کرده و سرانه درمان را بسیار بالا برده است.

 

 

 

بسیاری از جوانان ایرانی 30‌ـ35 ساله دچار مشکلات عدیده بدنی هستند. عملاً بدن‌ها فرسوده شده است، چون از سبک زندگی درست خودمان هم درست استفاده نکردیم.

 

 

 

یک مطلب دیگر هم این است که باید از بعد خارجی هم در دنیا تأثیرگذار باشیم.

 

 

بسیاری از توریست‌هایی که وارد کشور ما می‌شوند وقتی غذاهای ما را می‌خورند، لذت می‌برند؛ چون برای‌شان تازگی دارد و طعم و مزه غذاهای ما بسیار خوب است. ما می‌توانیم روی آن هم در بحث توریست داخلی و هم سلامت سرمایه‌گذاری کنیم. همینطور می‌توانیم به دنیا، فرهنگ غذایی خود را ارائه کنیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم. سبک غذایی ایرانی‌ـ اسلامی بسیار غنی است و می‌توانیم آن را به زیبایی در خارج از کشور بیان کنیم. البته متأسفانه در این حوزه همیشه عقب هستیم.

 

 


در حوزه طب سنتی چه؟

 

متأسفانه ما در این حوزه هم ضعیف عمل کرده‌ایم. حوزه طب جدید بسیار پیشرفت کرده است. ما نمی‌توانیم پیشرفت‌ها را نادیده بگیریم؛ اما طب سنتی هم دارای ظرفیت‌های بسیار قوی است که مکمل طب جدید است؛ یعنی در جاهایی طب جدید می‌تواند بسیار خوب عمل کند و در جاهایی طب سنتی. به نظر بنده مشکل اساسی ما این است که در حوزه فرهنگی کار نکردیم که تعامل بین این دو تا وجود داشته باشد؛ یعنی بزرگان طب سنتی و بزرگان طب رایج، در کنار هم سر یک میز بنشینند و یک گفتمان در حوزه سلامت جسمی کشور راه بیندازند؛ اما متأسفانه یک طرفه است.

 

 

 

 

گلایه من این است که در تمامی این حوزه‌ها بحث فرهنگی و رسانه‌ای جدی گرفته نمی‌شود. می‌توان با استفاده از ابزار رسانه‌ای بسیاری از این مسائل را در کشور جا انداخت؛ اما بی‌رغبتی مسئولان به این حوزه‌ها، مستندسازان و فیلم‌سازان را نیز بی‌انگیزه می‌کند. من ۹ـ ۸ سال پیش مستندی به نام «شریان» ساختم که در این سریال با وجود اینکه در فضای مجازی و جاهای مختلف پخش شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت، اما یک بار پخش شد و بعد در آرشیو خاک خورد. این به این دلیل است که این حوزه چندان جدی گرفته نمی‌شود و دغدغه مسئولان نیست؛ زیرا به این امر واقف نیستند که اگر الان بر روی چنین کارهایی سرمایه‌گذاری کنند و کار فرهنگی انجام دهند، سال‌های آینده کشورشان را به نوعی ایمن می‌کنند.

 

 

 


یکی از حوزه‌های بسیار مهم سلامت درباره سلامت آب‌وهواست؛ متأسفانه ما در این حوزه نیز سال‌هاست که کار جدی رسانه‌ای ندیده‌ایم؛ نه مستند خوبی و نه گزارش‌های جان‌دار و تمیزی.

 

 

این را هم از کم‌کاری مستندسازان و هم کم‌کاری مسئولان می‌دانم. ما منافعی داریم که در تمام دنیا به نام منافع ملی است. وقتی توجه به سمت منافع ملی باشد، باید به سمت استفاده از ظرفیت‌ها در حوزه‌های مختلف برویم و آنها را بالقوه و به روز کنیم.

 

 

 

در حوزه آب‌وهوا هنوز نتوانسته‌ایم الگوی مصرف درستی برای مردم تعریف کنیم؛ چون رسانه ما بیشتر حرف می‌زند تا عمل کند. چند سریال و مستند خوب هزینه نکرده است. چرا چندین شبکه در کشورهای خارجی به صورت رایگان 24 ساعته به زبان فارسی برای ایران برنامه پخش می‌کنند؟ حتماً مهم است و انگیزه‌ای پشت آن وجود دارد که میلیون‌ها دلار هزینه می‌کنند تا چیزی برداشت کنند.

 

 

 

مدیرانی که هستند، متأسفانه راهبرد رسانه‌ای ندارند. اگر ما در مورد آب‌وهوا و الگوی مصرفی درست مدیر تربیت شده‌ای داشته باشیم که بتواند برنامه بدهد و فراخوان بگذارد و هزینه کند، قطعاً بسیاری از مشکلات نیز حل خواهد شد. در حقیقت باید بدانیم هر یک تومان پولی که در حوزه فرهنگی و حوزه رسانه‌ای برای ارتقای سطح جامعه و ارتقای فرهنگی جامعه و جلوگیری از تهاجم فرهنگی هزینه کنید، مطمئن باشید ارزش افزوده‌اش صدها برابر بیشتر باز می‌گردد.

 


منبع :

نشریه صبح صادق



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12351بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15025بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35227بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46219بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17275بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23149بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63633بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536144بازدید]
زردی نوزادان[493932بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11265بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50901بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15227بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

سینه های آلوده!(مقاله انتخابی)
حکمت تحریم گوشت خوک در قرآن، حدیث و علم(مقاله انتخابی)
روزنی به پزشکی پیشگیری در طبّ کهن(مقاله انتخابی)
کوکا کولا، پپسی و سیاست های امنیت غذایی (مقاله انتخابی)
دختران هفت ساله با نشانه های بلوغ: چگونه مواد شیمیایی می توانند سلامت کودکان را به مخاطره بیاندازند؟(مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
کبد چرب
ظرف ها؛ تعیین تکلیف
دانشكده‌ها و دانشگاه‌هاي ما احمق‌هاي تحصيل‌‌كرده پرورش مي‌دهند(مقاله انتخابی)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت
کودکان را از شر اسباب بازیهای سمی نجات دهید(مقاله انتخابی)
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
نترس و فرزندت را تحسین کن
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی.
عصاره سیر و لیمو ترش؛ راهی برای باز کردن رگهای قلب
چگونه سودآوری شرکت های داروسازی بر پژوهش های پزشکی تأثیر می گذارد؟ (مقاله انتخابی)
ناگفته های هدایای صنایع داروسازی به پزشکان (مقاله انتخابی)
آلودگی می تواند عاملی برای چاقی باشد.(مقاله انتخابی)
رژیم آش آبغوره و زنجبیل