سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)

سلام و علیکم در زندگی شهرنشینی دسترسی به آب غیرکلردار و طبیعی غیرممکن شده از اونجایی که مصرف اب لوله کشی مضر هست چه راهکار دیگه ای وجود داره؟
محمدجواد

سایتی که میزنین لطفا پاسخگو باشین من میگم زالو اندازی کردم شما میگین در مقاله ذکر شده ...
محمدی

سلام من 29 سالمه چپ گرید3 دارم راست هم گرید2 زالو درمانی هم 9 بار انجام دادم ولی تاثیری نداشته حدود 20 درصد در مجموع کم شده قطر ورید ها بنظرتون چیکارکنم؟
محمدی

سلام و خسته نباشید. برای حجامت آلرژی از دکتر بخواهیم که فقط بین دو کتف رو حجامت کنه یا باید مثل حجامت معمولی سه چهار قسمت از پشت رو حجامت کنیم؟؟؟؟
علی

سلام واحترام خدمت شما بنده الحمدلله هشت هفته باردارم بسیاربی حال واحساس سرما دردست وپاهایم دارم اشتهاخیلی کم آزمایش خون کمبود فریتین ودی نشون داده تالاسمی مینورهم دارم ،رقیق کننده خون هم مصرف میکنم،آیا دراین هفنه میتوانم ترکیب پوست تخم مرغ فرمودید مصرف کنم؟برای فریتین خون چه کنم خدایی نکرده برای جنین مضرنباشد،؟ وآیا میتوانم روغن بادام شیرین دربینی بچکانم؟چون به شدت خشک میشود وجلوی تنفس راحت رامیگیرد.خدابه شما خیرکثیر عنایت کند پاسخ مارا میدهید اجرکم عندالله
فاطمه

با سلام، همسرم 45 ساله سرطان تیروئید نوع پاپیلاری متاستاز دارد که به ریه و تعدادی از مهره های ستون فقرات نیز سرایت کرد. آیا رژیم غذایی 15 روزه برایشان مفید است؟ آیا کمکی برای درمانش محسوب میشود؟ البته قرص های محدود کننده از جمله دابرافنیب و ترامتنیب را روزانه مصرف میکند
حسن

سلام دکتر خواستم بدونم این واکسن رو بعد از اینکه رو محل حجامت زدیم بزاریم خشک بشه خودش یا باید پاکش کنیم؟؟.و تا چند بار باید بعد از حجامت خودمون اون واکسن رو به محل حجامت بزنیم. ممنون بابت پاسخگویی
محمد

سلام. من پریودی هام تقریبا منظم بود و برای اینکه زودتر باردار بشم از پریودی قیبلیم پیاز درمانی انجام دادم ولی الان ۲۰ روزه از زمانی که باید پریود میشدم گذشته و هنوز نشدم. درد زیر دل دارم آزمایش خون بارداری هم دادم منفی بود میشه بگید الان باید چیکار کنم؟
باران

با سلام و احترام مورد 6 خوردن که مهترین هم هست و فرمودید مقاله جدا میذارید مقالشو پیدا نکردم ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
حسن
کد : 37015
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
عادت‌های نادرست چُرت زدن

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

عادت‌های نادرست چُرت زدن

 

 


 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 


به گزارش مشرق، عادت‌های نادرست چُرت زدن می‌تواند اثر کاملا معکوس بگذارد، انرژیتان را کاهش دهد و خواب شبتان را هم به هم بریزد. در ادامه به برخی از این عادات اشتباه اشاره کرده‌ایم...


نزدیک به زمان خواب شبتان چُرت می‌زنید.


چُرت زدن در ساعات پایانی روز می‌تواند در خواب شبتان اختلال ایجاد کند. خواب عمیق، نیروبخش‌ترین قسمت خواب است و به همین دلیل است که بدنتان بیشترین نیاز را به این مرحله از خوابتان دارد. اگر نزدیک به زمان خواب شب چُرت بزنید، مرحله‌ی خواب عمیق‌تان کیفیت مطلوبی نخواهد داشت.

 

 


چه باید بکنید؟


اگر می‌خواهید چرت بزنید حواستان باشد که ۷ ساعت قبل از ساعت خواب شبانه‌تان بیدار شوید. مثلا اگر ساعت ۱۰ شب به رختخواب می‌روید، طوری چرت بزنید که ساعت ۳ بعدازظهر بیدار شده باشید.

 

 

 

خیلی زیاد یا خیلی کم چُرت می‌زنید.


وقتی چُرت می‌زنید وارد مراحل گوناگون خواب می‌شوید. اگر بیشتر از ۲۰ یا ۳۰ دقیقه چُرت بزنید، وارد مرحله‌ی خواب عمیق خواهید شد؛ اما بیدار شدن در این قسمت از خواب می‌تواند احساس خمودی و سستی به شما بدهد.

 


این وضعیت آزاردهنده و ناخوشایند است و به آن اینرسی خواب می‌گویند. اینرسی خواب می‌تواند از پانزده دقیقه تا یک ساعت طول بکشد و طی این مدت موقتا احساس می‌کنید تمرکزی ندارید و نمی‌توانید عملکرد ادراکی مناسبی داشته باشید، زمان عکس‌العملتان کُند می‌شود، حافظه کوتاه مدتتان مختل می‌شود و سستی و کُندی را احساس می‌کنید.

 

 


هرچند اینرسی خواب موقتی است و در عرض یک ساعت برطرف خواهد شد اما همچنان می‌تواند انجام کارهای روزمره را تا حدودی سخت کند (مثلا رسیدگی به تکالیف بچه‌ها یا انجام یک ملاقات کاری). اگر درگیر اینرسی خواب شدید، خودتان را در معرض نور درخشان قرار بدهید و صورتتان را با آب سرد بشویید تا سطح هشیاری‌تان بیشتر شود.

 

 


چه باید بکنید؟


برای اینکه گرفتار اینرسی خواب نشوید و بعد از چُرت زدن احساس انرژی کنید، کمتر از ۲۰ دقیقه و بیشتر از نیم ساعت چُرت نزنید. با این روش هم به اندازه کافی خوابیده‌اید و هم بعد از بیدار شدن احساس و حال بهتری خواهید داشت.

 

 

چُرت زدن را جایگزین خواب معمول شبتان می‌کنید.


گاهی ممکن است شب قبل خوب نخوابیده باشید و بخواهید به جبران آن، طی روز چُرت بزنید. هر چند بعضی وقت‌ها جبران کم خواب شب با چُرت روزانه می‌تواند استراتژی خوبی باشد اما باز هم چُرت زدن به اندازه‌ی خواب شب، انرژی‌بخش و سالم نیست.

 


مطالعات نشان می‌دهند افرادی که شب‌ها به اندازه کافی می‌خوابند و استراحت می‌کنند، بیشتر از کسانی که کمبود خواب شب دارند از چُرت زدن روزانه بهره می‌برند.

 


این یافته‌ها نکته‌ی مهمی را نشان می‌دهند: فواید چُرت زدن زمانی نصیبتان می‌شود که خواب شبتان هم خوب باشد، نه اینکه قصدتان از چُرت زدن، جبران کم‌خوابی شبتان باشد. هیچ چیزی جای خواب خوب و باکیفیت شبانه را نمی‌گیرد.

 

 


چه باید بکنید؟


چُرت زدن را به عنوان مکملی برای خواب شب در نظر بگیرید و عادت‌های زیر را برای خود جا بیندازید:


. هر شب راس ساعت مشخصی به رختخواب بروید و هر صبح هم سر ساعت از خواب بیدار شوید.


. اتاق خوابتان ساکت و راحت و تاریک و با دمای مناسبی باشد.


. قبل از خواب سراغ تلویزیون و کامیپوتر و موبایل نروید.


. قبل از خواب غذای سنگین و کافئین نخورید.


. طی روز فعالیت بدنی داشته باشید تا به خواب شبتان کمک کند.

 


 

در محیط مناسبی چُرت نمی‌زنید.


اگر در محیطی پُرسر و صدا چرت بزنید، مثلا زیر پنجره‌ای که ماشین‌ها دائم در حال بوق زدن هستند، چُرت خوبی نخواهید داشت.

 


شما باید در محیطی چُرت بزنید که احساس راحتی و امنیت کنید، چون اگر راحت نباشید به اندازه کافی نمی‌توانید خود را ریلکس کنید؛ مثلا اگر روی نیمکت پارک چُرت بزنید، نگران این خواهید بود مبادا کیفتان را بزنند یا توپ بچه‌ها هنگام بازی به سرتان اصابت کند.

 

 


چه باید بکنید؟


محیط مناسب برای چُرت زدن می‌تواند برای هر کسی متفاوت باشد. نیازی نیست حتما در محیطی تاریک چرت بزنید اما ساکت بودن محیط ایده‌آل‌تر است. گوشی‌تان را بی‌صدا کنید، حتی می‌توانید گوشبند بگذارید تا سر و صدای محیط اذیتتان نکند.

 

 

 

آلارم گوشیتان را تنظیم نمی‌کنید.


همه‌ی ما کارهای مهمی طی روز داریم که باید به آن‌ها برسیم. گاهی ترس از طولانی خوابیدن و از کارها عقب افتادن باعث می‌شود از خیر چُرت زدن بگذریم یا خوابمان کیفیت نداشته باشد.

 


چه باید بکنید؟


اگر اضطراب این را دارید که مبادا زیاد بخوابید یا خواب بمانید، از آلارم گوشیتان کمک بگیرید. اگر آلارم را روی ساعت مد نظرتان تنظیم کنید می‌توانید بدون نگرانی بخوابید و ضمنا زیاد هم نخوابید.

 

 

برای چُرت روزانه‌تان برنامه‌ی مشخصی ندارید.


اگر طی روز بدون برنامه و هر وقت که شد چرت بزنید، بدنتان این پیام را دریافت نخواهد کرد که زمان خواب و چرت زدنتان کِی است. انسان بنده‌ی عادت است و بدن ما تمایل دارد منظم باشیم و برنامه‌ی ثابتی داشته باشیم. مثلا اگر هر روز صبح ساعت ۸ برای دویدن بیرون بروید، بدنتان عادت می‌کند که در این زمان آماده‌ی دویدن باشد. یا مثلا اگر عادت کنید هر روز سر ساعت مشخصی ناهار بخورید، بدنتان مثل یک ساعت منظم، زمان ناهار خوردن را به شما اعلام می‌کند چون برنامه‌ریزی شده که در زمان مشخصی سوخت بگیرد.

 

 

 


در مورد چُرت زدن هم همین‌طور است؛ چرت زدن روی برنامه این اطلاعات را به مغزتان می‌دهد که شما را برای خواب آماده کند.

 


چه باید کنید؟


هر روز سر ساعت مشخصی چرت بزنید. وقتی بدنتان به این رفتار عادت کند، زودتر به خواب می‌روید و با انرژی از خواب بیدار می‌شوید.

 

 

 

بعد از خوردن یک غذای سنگین چُرت می‌زنید.


همه‌ی ما بعد از خوردن یک غذای سنگین احساس خواب‌آلودگی می‌کنیم؛ اما درازکشیدن بعد از خوردن غذای حجیم و سنگین، توانایی شما را برای یک خواب خوب و موثر محدود می‌کند. غذا اثر بزرگی بر کیفیت خواب می‌گذارد. غذاهای سنگین مانند غذاهای پُرچرب و پُرکربوهیدرات یا خیلی شیرین، سخت‌تر هضم می‌شوند و جلوی خواب خوب را می‌گیرند.

 

 


این مسئله برای کسانی که ریفلاکس دارد دردسرسازتر هم هست. زیرا درازکشیدن باعث می‌شود حلق و معده‌تان در یک راستا قرار بگیرند و اسید و مایعات معده به راحتی به سمت مری حرکت کنند. ریفلاکس با احساس ناراحتی و سوزشی که ایجاد می‌کند مانعی برای خوابیدن است.

 

 


چه باید بکنید؟


چُرت زدن حدود ساعت یک بعدازظهر به دلیل افت سطح هشیاری مغز ناشی از ریتم شبانه‌روزی بدن، ایده‌آل است. بنابراین می‌توانید عادت کنید هر روز بعد از خوردن ناهار چرت بزنید. مطالعات نشان می‌دهند پروتئین‌های کم‌چرب و سبزیجات به چرت زدن کمک می‌کنند.

 

 

 

زمانی که شب‌ها بی‌خوابی دارید طی روز چُرت می‌زنید.


بی‌خوابی یا اینسومنیا یک اختلال خواب است که مشخص‌ترین علامت آن، سخت به خواب رفتن (یا در خواب ماندن) است. هرچند چرت زدن می‌تواند عادت سالمی برای خیلی‌ها باشد؛ اما برای کسانی که بی‌خوابی شبانه دارند مناسب نیست؛ زیرا وقتی طی روز می‌خوابید، از تمایل به خوابتان در شب کم می‌شود، در حالی که میل به خوابیدن کمک می‌کند راحت‌تر به خواب بروید و در خواب بمانید.

 

 

 


چه باید کنید؟


اگر مشکل بی‌خوابی دارید نباید از بی‌خوابی‌های شبانه و خواب‌آلودگی‌های طی روز عذاب بکشید؛ به یک متخصص خواب مراجعه کنید تا کمکتان کند دلیل مشکل خوابتان را پیدا کرده و درمان مناسب را در پیش بگیرید.

 

 

 

پیش از چُرت زدن کافئین مصرف می‌کنید.


بعضی از افراد تصور می‌کنند خوردن قهوه پیش از چرت زدن کمک می‌کند با احساس بهتری از خواب بیدار شوند و شواهدی هم وجود دارد که این ادعا را تائید می‌کنند؛ اما مسئله اینجاست که هرچند ممکن است کافئین کمی کمکتان کند دچار اینرسی خواب بعد از چرت زدن نشوید اما نباید یه این شیوه عادت کنید. چون مصرف کافئین در بعد ازظهر می‌تواند در خواب شبتان اختلال ایجاد کند.

 

 


چه باید بکنید؟


قهوه را فقط صبح‌ها بخورید تا هم طی روز بهتر چرت بزنید و هم خواب شبتان مختل نشود.


منبع :

مشرق نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12328بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15008بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35204بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46185بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17261بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23136بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63604بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536022بازدید]
زردی نوزادان[493849بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11430بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11566بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11252بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16116بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50874بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17721بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15210بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10963بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8432بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13015بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14368بازدید]

از میان مقالات

تمرینات کیگل(kegel)؛ برون رفت از مشکل انزال زودرس
استفاده از دارو به مثابه سلاح جنگی(مقاله انتخابی)
مبانی بهداشت و سلامت در قرآن(مقاله انتخابی)
میکروتراشه‌های ضد بارداری؛ جدیدترین روش کنترل جمعیت (مقاله انتخابی)
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
چگونه یک مصرف کننده هوشمند و فهیم محصولات بهداشتی و آرایشی باشیم؟ (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (1)
روان‌شناسي شخصيت سالم از منظر قرآن(مقاله انتخابی)
ماهی، دیگر غذای سلامتی نیست (مقاله انتخابی)
زندگی بطری شده؛ واقعیت‌های پنهان شده ​آب‌های معدنی (مقاله انتخابی )
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
نگاهی به ابعاد گوناگون فروش بیماری توسط شرکت های داروسازی (مقاله انتخابی)
خصوصی سازی بیمارستان ها به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
شلوار جین عقیم می کند !؟(مقاله انتخابی)
تعریق زیاد
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
ما در میانه یک انفجار فرهنگی به سر می بریم که با «شکیل شدن» بدن پیوند دارد (مقاله انتخابی)
ظرف ها؛ تعیین تکلیف
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)