سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت

با سلام و احترام محضر شما با عنایت به اینکه از روش تحقیق علمی استفاد شده بنابراین بسیار پرمحتوی و پر مغز تهیه و تنظیم شده است. سپاس از ترویح فرهنگ قرآن و اسلام.
ضیا

سلام و عرض ادب با تشکر از مطالب مفید شما خواستم بدونم کالری روزانه این رژیم چقدره ؟
عشرت حسینی

سلام واحترام آقای دکترهرچی ازخدامیخواییدبهتون بده خیلی راهنماییم کردید یک دنیاممنونم من ۳ماهه اول هستم دندان هاکاملاسالم متاسفانه قسمتی ازلثه حالت التهاب گرفته دندانم هم دردمیکنه دندانپزشک رفتم دکترزنان رفتم هیچ کدوم داروندادن هرچی اصرارکردم دندانپزشک میگه من زنان نیستم دکترزنان میگه مگه من دندانپزشکم ،اشک منودراوردن ،خودم تندتند بانمک میشورم الحمدلله دردکمترمیشه شمادستوردیگه ای میفرمایید خدایی نکرده عفونتش زیادنشه،نگرانم،یک دنیاممنونم
زینب

سلام.وقتتون به خیر. مقدار خورشتی که مجاز به خوردن هستیم چقدر هست؟ و اینکه میشه فقط ۴ وعده خورد و وعده ی آخر که به ۱۱ شب میحورده نخورد؟
نامجو

سلام بنده دستور مصرف سیب رو که فرمودید استفاده کردم اما انگار سنگینه و میفته تو معدم ، و تنگی نفس برام میاره
...

ببخشید اگر بدای گرمی رحم یا رفع سودا یا پاکسازی بدن یا موارد دیگه دمنوش گیاهی استفاده کنم مثل رازیانه یا افتیمون و ... بعدش باید چقدر صبر کنیم تا اقدام به بارداری؟
سمیه

سلام ببخشید حجامت قبل بارداری توصیه میشه ؟ بعدش چقدر باید صبر کنیم و سوال دوم علت سیاتیک میوواند مصرف لبنیات یا شکلاتها باشد ؟ چون طبق تجربم با مصرف اینا سیاتیکم میگیره
سمیه

سلام و اگر خشکی مغز داشته باشیم کلاه پشم یا تشک پشم مناسبه ؟
...

سلام. دود عنبر نسا برای زخم فیشر و هموروئید هم مناسبه؟
:-)
کد : 37195
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
خبرها و نظرها
Share Email
راهکار بیشتر حرف زدن اعضای خانواده

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 


راهکار بیشتر حرف زدن اعضای خانواده 

 
خیلی از والدین دوست دارند خانواده خود را از وضعیت بدون گفت وگو خارج کنند، اما نمی دانند از کجا باید شروع کنند. در واقع موضوع شروع گفت وگو را پیدا نمی کنند. در امورات جاری خانه با فرزندان مشورت کنیم. بعد از آن در کارهایی مثل گذران اوقات فراغت یا اینکه مسافرت کجا برویم آن ها را وارد دایره تصمیم گیری و اظهار نظر کنیم. این کار اعتماد به نفس فرزندان را زیاد می کند.

اینکه متوجه بشویم در خانواده ما خیلی وقت است که افراد دورهم جمع نمی شوند، خیلی وقت است درباره موضوع مشترکی صحبت نشده و اصلاً خیلی وقت است جمع خانوادگی در زیر یک سقف برای ما به وجود نیامده است یک گام بزرگ است. گام بزرگی برای رسیدن به این موضوع که خانواده ما دیگر باهم «گفت وگو» نمی کنند.

 

 

 


در این مرحله خیلی از افراد به جای تن دادن به این بحران یا شانه خالی کردن از سروسامان دادن به اوضاع، به فکر راه حل می افتند؛ اما «بحران گفت وگو در خانواده» از آن دست بحران هایی است که حل آن نیاز به دانش و آگاهی در حوزه روان شناسی دارد. سرویس خانواده فارس دراین باره با دکتر «علیرضا سفیدچیان» گفت وگو کرده است. دکتر سفیدچیان روان پزشک و مدرس دانشگاه علوم پزشکی بابل است و در این گفت وگو راه کارهایی برای «بالا رفتن میزان گفت وگو» در خانواده ارائه داده است.

 

 

 

 


چرا گفت وگو در خانواده مهم است و مرتب آماری از پایین بودن آن در خانواده های ایرانی منتشر می شود؟


پابرجایی یک خانواده به رابطه افراد آن خانواده باهم بستگی دارد. حل مسائل و مشکلات زندگی هم جز با تعامل و گفت وگو با یکدیگر ممکن نیست. متأسفانه امروزه میانگین گفت وگو در بین خانواده های ایرانی به کمتر از سی دقیقه در روز رسیده است.

 

 

 

 


علت این کاهش میزان گفت وگو چیست؟


یکی از علت های آن که این روزها بیشتر هم شاهد آن هستیم مشکلات اقتصادی و معیشتی یک خانواده است. این موضوع هم باعث ایجاد اضطراب در والدین می شود و هم حوصله ایجاد گفت وگو و رابطه با دیگر اعضای خانواده را از آن ها می گیرد. درواقع استرس های شغلی و مالی والدین باعث خستگی روانی افراد خانواده می شود. از آن طرف تعارضات و مشکلات بین والدین به فرزندان سرایت و این دو گروه را از هم دورتر می کند. در این مواقع سیستم خانواده دچار اشکال می شود. به این موضع تغییر نگاه نسل جدید و فاصله گرفتن نگرش والدین و فرزند از هم دیگر را هم اضافه کنید.

 

 

 

 

 

 

عدم درک متقابل بین اعضای خانواده به ویژه والدین با یکدیگر، نبود فرهنگ و مهارت گفت وگو، مشغولیت شدید در فضای مجازی به علاوهٔ تماشای تلویزیون و سایر رسانه های تصویری هم از علت های کاهش گفت وگو در خانواده است.

 

 


اگر یک سری از اختلالات روان پزشکی پدر و مادر را درگیر کند باعث کاهش میزان گفت وگو در خانواده می شود. مثل اضطراب، افسردگی؛ و یک موضوع مهم دیگر هم «نداشتن مدیرت اوقات فراغت» در خانواده است.

 

 

 


چه راهکاری برای حل این بحران، پیشنهاد می دهید؟

 


مهم ترین مسئله نقش والدین است. درواقع اگر پدر و مادر باهم صحبت کنند و درست گفت وگو کنند، بی تردید بچه ها یاد می گیرند. ازنظر من این نکته مهم ترین راهکار در بالا بردن میزان گفت وگو در خانواده است.

 

 


مدیریت اوقات فراغت و مدیریت زمان در زندگی هم به حل این معضل کمک می کند. در ابتدای صحبت ها گفتیم که مشکلات اقتصادی یکی از مواردی است که نتایج آن منجر به فاصله گرفتن اعضای خانواده از هم می شود. راهکار این ماجرا این است که مشکلات بیرون از منزل را به خانه نیاوریم و مسائل و مشکلات بیرون از منزل را به اتفاقات داخل خانه دخالت ندهیم. به لیست مدیریت ها باید «مدیریت فضای مجازی» را هم اضافه کرد. استفاده از فضای مجازی باید زمان مشخص و محدودی داشته باشد، همچنین استفاده از تلویزیون و سایر رسانه های تصویری.

 

 

 

 

 

هرچه میزان حضور افراد خانواده در سفره مشترک بیشتر باشد، ارتباط و گفت وگو اهل خانه باهم بیشتر هم می شود. مثلاً اگر یکی از اعضای خانواده ناهارش را جداگانه بخورد، یکی از بهانه های گفت وگوی او با سایر اعضای خانواده حذف شده است. در این مرحله خوب است که والدین هم سعی کنند دانسته های خود را به روز کنند تا حرف مشترک بیشتری با فرزندانشان داشته باشند.

 

 

 


صله رحم و رفت وآمد هم موضوعی است که بین خانواده ها کم کم دچار فراموشی شده است. از دلایل این فراموشی مشکلات اقتصادی است. برای همین بهتر است از تکلف و خرج های اضافی مهمانی ها کم شود تا صله رحم بیشتر و فرهنگ گفت وگو افراد باهم دوباره مثل گذشته جای خودش را باز کند.

 

 

 


در مرحله آخر هم اگر شخصی از اعضای خانواده دچار بیماری استرس، اضطراب یا افسردگی است باید هرچه سریع تر برای درمان او اقدام شود.

 


خیلی از والدین دوست دارند خانواده خود را از وضعیت بدون گفت وگو خارج کنند، اما نمی دانند از کجا باید شروع کنند. درواقع موضوع شروع گفت وگو را پیدا نمی کنند.

 

 


اگر خانواده ای علل و اهمیت گفت وگو بین اعضایش را فهمید قطعاً به این سؤال می رسد که حالا باید درباره چه چیزی گفت وگو کنیم؟ پیشنهادهای من به عنوان یک روان شناس این است که اول ازهمه در امورات جاری خانه با بچه ها مشورت کنیم. بعدازآن در کارهایی مثل گذران اوقات فراغت یا اینکه مسافرت کجا برویم آن ها را وارد دایره تصمیم گیری و اظهارنظر کنیم. این کار اعتماد به نفس فرزندان را زیاد می کند.

 

 


به هرحال در هر خانواده ای زمانی هست که اعضا دوست دارند برای خودشان کتاب بخوانند یا مثلاً تلویزیون تماشا کنند. خوب است این کار دست جمعی باشد. مثلاً همگی توافق کنند یک زنجیره را تماشا کنند و بعد درباره آن حرف بزنند. یا یک کتاب را بخوانند و بعد از اتمام آن درباره اش گفت وگو کنند. درواقع نیازی نیست که برای شروع یک گفت گوی خانوادگی کاری خارق العاده انجام بدهیم. همین امورات جاری و روزمره باکمی هوشمندی می تواند محل صحبت و همدلی بشود.

 

 

 

 

 

 


یعنی صرف صحبت کردن درباره موضوعات جاری و عادی می تواند میزان گفت گو در یک خانواده را بالا ببرد؟


بله؛ اما چیزی که مهم است این است که این گفت گو همراه با همدلی باشد. بهترین نوع گفت و گو، گفت گوی همدلانه است. تعریفش هم این است که هرکس، موضوع صحبت را از نگاه فرد مقابلش ببیند. گفت وگوهای همراه با نصیحت طوطی وارو مکرر یک گفت وگوی موفق به حساب نمی آید، بلکه حتی مضر هم هست.

 

 


یعنی بهترین شکل گفت وگو در یک خانواده این است که درباره یک موضوع مشترک همه نظر بدهند، همه صحبت کنند و بهترین تصمیم و نظر همدلانه انتخاب بشود.


منبع :

خبرگزاری حوزه



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12340بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15020بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35217بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46207بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17269بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23145بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63625بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536102بازدید]
زردی نوزادان[493904بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11444بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11579بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11260بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16120بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50888بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17731بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15223بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10969بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8436بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13022بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14374بازدید]

از میان مقالات

آیا کنترل جمعیت در راستای منافع ملی است؟(مقاله انتخابی)
شعار "فرزند کمتر" در خدمت پروژه جنگ جمعیتی(مقاله انتخابی)
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)
حدیث هلیله؛ معجزه کلامی امام صادق (علیه السلام) در اثبات منشا وحیانی طبّ (مقاله انتخابی)
برای خواهرم
شوره سر؛ راه را اشتباه نرویم!
طب‌ اسلامی نمی‌بینیم؛ همچون بانک‌اسلامی؛ جدایی "طب سنتی" از "طب اسلامی" انحراف است
عنبر نسارا؛ پشگل پر خاصیت!
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی
جهان فشن؛ صنعتی استثماری برای استحمار دیگران ( مقاله انتخابی)
پیش به سوی انقراض!/ نگاهی به وضعیت جمعیتی جامعه ایرانی(مقاله انتخابی)
تربیت عبادی و ترغیب فرزندان به نماز
شش افسانه کشاورزى صنعتى(مقاله انتخابی)
واکسیناسیون سراسری به چه قیمتی؟(مقاله انتخابی)
آداب و خواص به کار بردن بوی خوش(مقاله انتخابی)
15 میلیون دلار برای گوشت حلال!(مقاله انتخابی)
سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
تمرینات کیگل(kegel)؛ برون رفت از مشکل انزال زودرس