(چاپ)

کد خبر :  34245  
تاریخ انتشار خبر : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ خبرها و نظرها
نوجوانانه‌ها نکته به نکته ۱۱

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين

 

 

 

نوجوانانه‌ها

نکته به نکته ۱۱

 


 
نکته ۱


لجاجت نوجوان

 


مهم‌ترین عامل لجاجت نوجوان و تقویت انگیزه او در رسیدن به خواسته غیر منطقی، این است که حق انتخاب را از او بگیرید. پس در برابر خواسته‌های غیرمنطقی نوجوان خود، بی درنگ «نه» نگویید. بلکه با سردی بگویید؛ نظری ندارید و او خود باید انتخاب کند. او بی درنگ می‌فهمد که با این خواسته اش موافق نیستید؛ ولی چون با صراحت مخالفت نکردید و حق انتخاب را به او دادید، به احتمال فراوان، همان چیزی را برمی‌گزیند که شما خواسته‌اید.

 


نکته ۲

 


داشتن دو چیز خوب

 

 

از هفت سالگی تا هجده سالگی دو کار در کنار تحصیل، کودکان و نوجوانان را می‌سازد.


  1. 🔸داشتن دوستی خوب تا روزی چند ساعت با هم حرف بزنند و از طریق حرف زدن آسیب‌های کودکی را جبران کنند و خود را بشناسند.

 

  1. 🔸عضو ورزش گروهی باشند (بسکتبال والیبال فوتبال) و هفته یی چند ساعت در زمین ورزش بدوند. 


⚠️دوست خوب دوستی است که طاعت خدا برایش مهم باشد، درس بخوانند و دردسر درست نکنند.

 

 


نکته ۳



تجربه

 


ارزشمندترین یادگیری‌های انسان با تجربه کسب می‌شود

 

 

  1. ♦️ بچه‌هایی که تجربیات حسی فراوان دارند پرسشگر، تحلیل کننده و استدلال گرا بار می‌آیند.

 

  1. 🔻امروزه فرزندان ما تجربیات حسی کمی دارند.

 

  1. 🔹محیط زندگی برای آنان مملو از تجربیات ارزشمند است، پس اجازه دهید فرزندانتان کودکی کنند و مانند بچه‌های گذشته زندگی کنند.

 

  1. 🔸آنها را در کارهای خانه دخالت دهید حتی کارهایی که در نگاه اول به نظر خارج از توانایی آنهاست می‌تواند با کمک و نظارت شما تبدیل به کاری ساده، ارزشمند و آموزنده شود.

 

 

نکته ۴

 


پسر را جسور بار بیاورید❗️

 

آیت الله حائری شیرازی: پسر باید جسور بشود، باید پرجرأت بشود. مرحوم آقای آمیرزا نور الدین [حسینی الهاشمی]، بچه‌هایش را اینطوری تربیت می‌کرد. باغ داشت، در باغ زندگی می‌کرد. می‌گفت: «یک شیر بچه می‌خواهم که برود فلان جا، آن دفتر من را بیاورد». دفتر را گذاشته بود گوشه باغ و بچه شب تاریک باید برود بیارورد!پسر است؛ باید خطر کند. باید در تاریکی برود. باید به این امور عادت بکند.

 

پسر اگر سوسک می‌بیند بترسد، چه فایده دارد؟ خود آقای آمیرزا نورالدین مار را با دمش می‌گرفت؛ مارهای بزرگ و کوهستانی! دم مار را می‌گرفت و می‌چرخاند، بعد به بچه‌ها می‌گفت بیایند با این مار بازی کنید. بچه‌ها باید دست بزنند به مار تا جرأت پیدا کنند.

 

* مرحوم آیت الله العظمی سید نورالدین حسینی الهاشمی، پدر همسر آیت الله حائری شیرازی و از علمای بزرگ فارس بودند.

 


نکته ۵

 


نکاتی برای «رابطه خوب» با نوجوان

 


 شنونده خوبی برای نوجوان خود باشید. پس زمانهایی را صرف گوش کردن به صحبتهای نوجوان خود کنید. واقعاً به حرفهای نوجوان خود گوش دهید. مثلاً آنچه را که انجام می‌دهید متوقف کنید، تماس چشمی با او برقرار کنید و صحبتهایش را قطع نکنید.

 

برای نظرات نوجوان خود ارزش و احترام قائل شوید و توجه کنید که او دیدگاهی متفاوت از شما نسبت به دنیا دارد. به جای ضمیر «تو» از ضمیر «من» استفاده کنید. برای نمونه به فرزند خود نگویید که «تو هیچگاه به حرفهای من توجه نمی‌کنی و برای من توضیح نمی‌دهی که به کجا می‌روی» به جای آن بهتر است بگویید: «اگر برای من توضیح ندهی که کجا می‌روی من نگران تو می‌شوم» توجه داشته باشید که اگر به حرفهای نوجوان خود گوش نداده و توجه نکنید، او ارتباطش را با شما قطع می‌کند.

 


نکته ۶



چگونه بازی کنیم؟



بازی زبان کودک و نوجوان است برای ارتباط بهتر با فرزندتان باید این زبان را آموخت. کودک در بازی، احساسات خود و ابهام‌های خود رابیان می‌کند.

 

 
کودک در بازی هیجان‌های مثبت و منفی اش را تخلیه می‌کند. زبان بازی با کودک و نوجوان را یاد بگیرید و به کار ببندید.تحقیقات نشان می‌دهد روش‌های خاص پدرها برای بازی کردن با فرزندان، باعث می‌شود بچه‌ها بهتر یاد بگیرند، اعتماد به نفس و استقلال بالاتری پیدا کنند.

 


نکته ۷



نحوه صحیح برخورد با اشتباهات فرزند



وقتی فرزندتان کار خطایی می‌کند؛ آن خطا را به شخص و شخصیت او پیوند نزنید. اگر کودکی حرف زشت زد… نگویید: تو بی‌ادبی. بگوئید: حرفِ بد زدن؛ ممنوعه. اگر کودکی سرکیف کسی رفت… نگویید: دزد، بگوئید: باید اجازه بگیریم. رفتن سر کیف دیگران اشتباه است. توبیخ شخص و شخصیت؛ سبب کاهش شدید اعتماد به نفس و جسارت تکرار کار اشتباه خواهد شد.