(چاپ)

کد خبر :  34851  
تاریخ انتشار خبر : ۲۸ آبان ۱۳۹۹ خبرها و نظرها
با عوارض پوستی ناشی از کرونا چه کنیم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


با عوارض پوستی ناشی از کرونا چه کنیم؟

 

 

 


با گذشت قریب به نه ماه از ورود کرونا به ایران متاسفانه شاهد بروز علایم و نشانه های جدیدی از این ویروس شایع هستیم که درصد بروزشان در افراد متفاوت است.

 

 

 

 

تب، لرز، گلودرد، سرفه های خشک، خستگی، بدن درد و ... عباراتی هستند که در این روزها ذهن را ابتدا به سمت کرونا سپس فراز و نشیب های احتمالی در صورت ابتلاء به این بیماری شایع می کشاند. با گذشت قریب به نه ماه از ورود کرونا به ایران متاسفانه شاهد بروز علایم و نشانه های جدیدی از این ویروس شایع هستیم که درصد بروزشان در افراد متفاوت است.

 

 

 

 


یکی از این علایم که از ابتدا تاکنون خیلی شایع نبوده و اخیراً تعداد موارد گزارش شده آن رو به افزایش است بروز علایم پوستی همچون التهاب، آکنه و جوش های آبله مانند و ... است.

 

 


این نوع علایم به دلیل کمتر شایع بودن، در بین مردم ناشناخته بوده و به هنگام بروز این نشانه ها در پوست، آن را نوعی حساسیت و اگزمای ساده تلقی می کنند. غافل از اینکه این نشانه ها از علایم ابتلا به کرونا در فرد است، که این خود طبیعتاً هم برای شخص مبتلا هم برای اطرافیان بسیار خطرناک خواهد بود؛ چراکه فرد خود را مبتلا به کرونا تلقی نکرده و به روابط اجتماعی خود به صورت گسترده ادامه خواهد داد.

 

 

 

 


این عوارض پوستی بعضی اوقات بدون علایم شایع کرونا یعنی تب و لرز و غیره بروز می کند و لازم است در صورت مشاهده، هرچه سریع تر به متخصص عفونی مراجعه شود تا در صورت صلاحدید پزشک متخصص، مراحل تشخیص بیماری در فرد طی شود.

 

 

 

در صورت احراز بیماری در فرد، روند طبیعی درمان طی شود تا از شیوع و گسترش آن در سطح جامعه و همچنین پیشروی در خود فرد جلوگیری شود.

 


 

حال سؤال این است که برای رفع التهابات پیش آمده چه باید کرد؟

 


این سؤالی است که متخصصان طب سنتی به آن پاسخ داده اند:

 


  • ممانعت از دستکاری جوش های صورت و ترکاندن آنها.

 

 

ترکاندن جوش از جمله عواملی است که می تواند روند بهبود آن را کند و یا حتی متوقف کند. زیرا ممکن است با این کار مقداری از چرک در زیر پوست باقی بماند و یا حتی به لایه های عمیق تر نفوذ کند. علاوه بر این دستکاری و ترکاندن جوش می تواند باعث ایجاد چاله های پوستی به مدت طولانی مدت و یا مادام العمر شود.

 

 

 


  • مصرف گیاهانی مانند بابونه، رزماری و آویشن با خاصیت ضدقارچی و ضد باکتریایی و استفاده این گیاهان به صورت ماسک روی پوست آسیب دیده

 

 

 

التیام زخم های جلدی، ترمیم سوختگی ، تنگ کننده منافذ پوست، ضدعفونی کننده و کنترل عفونت های پوستی از جمله مزایای استفاده از گیاه بابونه است.

 

 

 

آویشن نیز خاصیت بهبود زخم های پوستی را دارا است. برای این منظور استفاده از تونر روغن آویشن و آب به صورت موضعی توصیه می شود.

 

 


  • استفاده از ماسک های طبیعی مانند ماسک عسل و روغن بادام شیرین به همراه مقدار کمی بابونه

 

 

  • خودداری از مصرف غذاهای کنسروی، مقدار زیاد ادویه جات، سوسیس و کالباس های صنعتی و ....

 

 

  • خودداری از مصرف مواد غذایی حساسیت زا مانند گوجه فرنگی، بادمجان، کیوی و ...

 

 

مصرف این مواد می تواند سبب رهایی هیستامین (ماده حساسیت زا) در بدن شود. بنابراین بدن نسبت به حضور این ماده حساسیت زا واکنش نشان می دهد و در نتیجه در شرایط طبیعی شاهد بروز آکنه واگزما روی پوست خواهیم بود. چیزی که در اینجا باید به آن اشاره کرد نقش این ماده در وخیم تر شدن اگزماهای حاصل از کروناست. بنابراین تا بهبود شرایط، باید از مصرف مواد حساسیت زا جدا خودداری کرد.

 

 

 


  • مصرف میوه های دارای ویتامین ‌‌‌‌سی که حساسیت زا نیستند مانند پرتقال، لیموشیرین و غیره

 

 

  • مصرف زیاد مایعات

 

 

مصرف مایعات نه تنها یکی از روش های کنترل بیماری کروناست بلکه یکی از راه های مؤثر در بهبود عوارض پوستی این بیماری شایع است.

 

 


مایعات مورد نیاز بدن براساس وزن افراد محاسبه می شود. به طور مثال افراد ۱۸ تا ۵۵ سال به ۳۵ میلی لیتر، ۵۵ تا ۷۵ سال به ۲۵ تا ۳۰ میلی لیتر و بالای ۷۵ سال به ۲۵ میلی لیتر به ازای هر کیلو وزن بدن احتیاج دارند.

 

 

 

  • دوری از استرس و اضطراب

 

 

ابتلا به بیماری کرونا عموماً استرس و اضطراب را برای بیمار به دنبال دارد. ولی باید این نکته را به خاطر داشت استرس و ترس از بیماری دوره بهبود را طولانی تر می کند که این مسئله به طور طبیعی بر روند بهبود عوارض این بیماری نیز نقش بسزایی دارد.

 

 

 


لازم به ذکر است پیش از همه اینها، جدی گرفتن ابتلا به کرونا و پیگیری درمان آن اولین و مهمترین قدم در این پروسه است که در صورت سهل انگاری می تواند عواقب بسیار وخیم تری در پی داشته باشد.

 

 


بنابراین توصیه می شود در صورت احراز بیماری، ابتدا درمان، سپس رفع عوارض این بیماری در دستور کار افراد قرار گیرد.