(چاپ)

کد خبر :  37197  
تاریخ انتشار خبر : ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ خبرها و نظرها
مهم‌ترین کاری که یک پدر می‌تواند برای فرزندانش انجام دهد؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 

 

کاربر عزیز، از شما تقاضا داریم استفاده از این متن (مطالعه، ارسال و ...) را با تلاوت یک صلوات، (هدیه به ساحت قدسی مادر گرامی حضرت صاحب الامر (روحی فداه) و به نیت تعجیل در فرج ایشان) همراه کنید. خدایتان جزای خیر دهاد.

 

 

 

 

 

مهم‌ترین کاری که یک پدر می‌تواند برای فرزندانش انجام دهد؟

 

 

 

 

 

 

 

اولین بار که با این جمله در یکی از پیج‌های اینستاگرام مواجه شدم ، گوینده‌اش را بسیار تحسین کردم. جمله این بود:


"The most important thing a father can do for his children is to love their mother." «مهم‌ترین کاری که یک پدر می‌تواند برای فرزندانش انجام دهد، دوست داشتن مادرشان است.»



این جمله زیبا و عمیق است و همیشه در ذهنم بود تا این‌که با این روایت مواجه شدم:



« قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلوات الله علیه: حَقُّ الْوَلَدِ عَلَى وَالِدِهِ إِذَا کَانَ ذَکَراً أَنْ یَسْتَفْرِهَ أُمَّهُ‏ ... وَ إِذَا کَانَتْ أُنْثَى أَنْ یَسْتَفْرِهَ أُمَّهَا ...» (۱) رسول خدا صلوات‌الله‌علیه فرمودند: «حق فرزند بر پدر درصورتی‌که پسر باشد این است که مادرش را مسرور گرداند... و اگر دختر باشد این است که مادرش را خشنود گرداند...»
در این روایت واژه «یَسْتَفْرِهَ» ترجمه‌شده به «سرور، خشنودی». ریشه این واژه «فره» هست که به باب استفعال رفته. «فره» به معنای «فرح ملایم باطنی که در آن اصطکاک همراه با غم یا کدورت نباشد»(۲) است.


این روایت بسیار عمیق‌تر از آن جمله انگلیسی است. زیرا،


اولاً در اینجا فراهم کردن نشاط و سرور درونی مادر، از حقوق فرزندان شمرده‌شده است. این بدان معناست که ایجاد حال خوب و سرزنده نگه‌داشتن مادر از «تکالیف» مرد است. موضوعی که علی‌رغم اهمیت بسیار، کمتر گفته‌شده است. اهمیت این مسئله به‌قدری زیاد است که در این روایت، به‌عنوان اولین حق فرزند ذکرشده است.


ثانیاً، فراهم کردن نشاط درونی زن، از جانب مرد، فراتر از موضوع محبت است. زیرا محبت، امر درونیست، اما ایجاد نشاط، از لوازم مودّت است، یعنی ابراز محبت و محبت توأم با مسئولیت.


اِستَوصُوا بِالنِّساءِ خَیرا؛ یکدیگر را به رفتار نیک با زنان سفارش کنید. (بحارالأنوار، ج33، ص628، ح744)


همیشه زن به دلیل ضعف جسمانی و وابستگی عمیق تر به فرزند و خانه میتواند مورد ظلم و گروگان گیری عاطفی قرار بگیرد.


تحمل بد اخلاق های همسر به خاطر وابستگی به فرزندان، تحمل دست بزن به خاطر وابستگی به فرزندان را بارها در زنان مشاهده کرده ایم، در این حدیث زیبا نه تنها مردان را از ظلم به زن منع کرده و آنان را دعوت به نیک رفتاری با زن میکند بلکه فراتر از ان عمل میکند.


یعنی سفارش به نیکی ومحبت به زن را تبدیل به یک فرهنگ عمومی و مصداق های امر به معروف میکند.


این نگاه ویژه بسیار متفاوت از جریان هایی فمنیستی است. چرا که جریان های فمنیستی اول زن را مظلوم و افسرده و وپر از خشم میکند ودر مرحله دوم او را اماده به ستیر با تمام ساختار ها وحتی مذهب میکند در حالی اگر همین مذهب اسلام به درستی اجرا شود، هسته آن دعوت عموم جامعه به کرامت بخشی زن است.