سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 34620
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
تزریق "سم ناامیدی" توسط یک پزشک چگونه زندگی بیمار را به فنا می‌دهد؟!

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


 

تزریق "سم ناامیدی" توسط یک پزشک چگونه زندگی بیمار را به فنا می‌دهد؟!

 

 

 

 

 


تزریق "سم ناامیدی" توسط یک پزشک چگونه زندگی بیمار را به فنا می‌دهد؟!

«زندگی‌ مشترک من نابود شد! پزشک متخصصی که برای درمان به او مراجعه کرده بودم به من گفته بود این بیماری در تو پیشرفت می‌کند و در ۴۰سالگی فلج می‌شوی و اگر بچه‌دار شوی فرزندت هم مبتلا می‌شود!»، با همین یک جمله، همسرم از من جدا شد و...

 

 

 

 

 

دکتر "رضا منتظر" از پزشکان، محققان و مؤلفان متعهد کشورمان است که علاوه بر حوزه پزشکی نوین، سالیان درازی است که در حوزه طب سنتی مشغول به تحقیق و مداوای بیماران است.

 

 

 

 

در حوزه پرچالش نظام سلامت امروز کشورمان، نشستن پای صحبت‌های اساتید حوزه طب سنتی و شنیدن تجربیات درمانی آنها در مواجهه با بیماران مختلف و بعضاً بیماران صعب‌العلاج، برای ترسیم ضروریات و الزامات اصلاح نظام سلامت کشورمان می‌تواند بسیار راهگشا و مفید فایده باشد.

 

 

 

 

 

در مطلب پیش‌ِرو، دکتر منتظر تجربه درمانی خود با یک بیمار مبتلا به "اسپوندیلیت‌ آنکیلوزان‌" را که یک‌ بیماری‌ مفصلی پیش‌رونده‌ است بازگو می‌کند و در اثنای این روایت، واقعیتی تلخ در حوزه پزشکی نوین و آنچه به‌صورت روزانه در بسیاری از بیمارستان‌های بخش دولتی و خصوصی کشورمان در جریان است، به‌خوبی نمایان می‌شود! با هم این روایت را می‌خوانیم:

 

 

 

 

 

آقایی 30ساله به مطبم مراجعه کرد که از درد مهره‌های کمر و پشت شکایت داشت؛ پزشک متخصصی چند سال قبل با مشاهده عکس رادیولوژی این بیمار، به او گفته بود که "مبتلا به اسپوندیلیت آنکیلوزان هستی."

 

 

 

 

 

اسپوندیلیت‌ آنکیلوزان‌ (Ankylosing spondylitis) یک‌ بیماری‌ مفصلی پیش‌رونده‌ و مزمن‌ همراه‌ با التهاب‌ و سفتی ستون‌ فقرات‌ و ساختارهای حمایت‌‌کننده‌ آن‌ است‌؛ در موارد شدید مفاصل‌ لگن‌ و مهره‌‌های کمر، سینه‌ و گردن به‌مرور درگیر می‌شود و بیمار حالت‌ خمیده‌ به‌ جلو پیدا می‌کند؛ اسپوندیلیت آنکیلوزان در همه مبتلایان، شدید و همراه با ناتوانی فیزیکی نیست، دوره‌های بیماری متنوع است و بین بیماران، بسیار متفاوت است و این بیماری تهدید‌کننده زندگی نیست و بسیاری از مبتلایان قادرند به کار و زندگی روزانه خود بپردازند.

 

 

 

 

 

 

اما نکته تعجب‌آور و قابل تأمل در اظهارات این بیمار این بود که گفت: «زندگی‌ مشترک من نابود شد! پزشک متخصصی که برای درمان به او مراجعه کرده بودم به من گفته بود "این بیماری در تو پیشرفت می‌کند و در 40سالگی فلج می‌شوی و اگر بچه‌دار شوی فرزندت هم مبتلا می‌شود!"

 

 

 

 

به‌دنبال این قضیه، همسرم هم به من گفت: "من وظیفه ندارم از تو پرستاری کنم! بچه‌دار هم که نمی‌توانیم بشویم پس باید جدا شویم!!"

 

 

 

این بیمار در ادامه اظهاراتش گفت: «طب جدید، زندگی مرا از هم پاشید و مادرم هم‌اکنون از غصه من، بیمار شده است»!

 

 

 

 

لازم به توضیح است که اسپوندیلیت اگرچه زمینه ژنتیکی دارد اما چنین نیست که هر کس دارای ژن بیماری باشد به آن مبتلا شود! در واقع اکثر افرادی که ژن بیماری را دارند، هرگز به آن مبتلا نمی‌شوند؛ این بیماری همچنین، منعی برای ازدواج ندارد و درصد معلولیت در آن اگر به‌موقع درمان شروع شود، نادر است.

 

 

 

 

 

با شنیدن سرنوشت این جوان بیمار، یاد سخن زکریای رازی با این مضمون افتادم که: «طبیب باید همواره به بیمار امید دهد حتی اگر خود امیدی به درمان او نداشته باشد.»

 

 

 

همچنین یاد این عبارت از کتاب قابوسنامه افتادم که: «باید که طبیب چون بر سر بیمار شود، با بیمار، تازه‌روی و خوش‌سخن باشد و بیمار را دلگرمی دهد که تقویت طبیب بیمار را، قوت حرارت غریزی بیفزاید و در درمان او مؤثّر افتد.»

 

 

 

 

 

حرارت غریزی در طب سنتی به‌زبان ساده، همان نیرویی است که موجب گرمی و حرکت و نشاط و غلبه بر بیماری و در یک کلام طول عمر می‌شود؛ چقدر این سخنان بعد از هزار سال تازه است و چقدر جامعه پزشکی امروز ما از این حکمتها، دور افتاده است!

 

 

 

 

 

درمان این جوان بیمار را بر اساس درمان‌های رایج طب سنتی شروع کردم و به او گفتم: «خدا تو را دوست داشته که همان ابتدای زندگی، همراه نبودن همسرت در سختیها را به تو نشان داده است لذا غمگین نباش و با توکل بر خدا و درمان بیماری، آینده بهتری در پیش خواهی داشت.»

 

 

 

 

 

خوشبختانه اکنون با دو جلسه درمان، تا حد زیادی دردهای این بیمار بهبود یافته است.

 

 

 

متأسفانه برخی از پزشکان ما که در فضای طب و فرهنگ غربی رشد کرده‌اند با این واقعیت بیگانه هستند که اگر روحیه بیمار در برابر بیماری از میان برود، بدترین آثار را به‌دنبال دارد و غلبه بر آن را برای بیمار دشوار می‌‌کند.

 

 

 

 

تعالیم اسلامی برای وضعیت روحی مریض اهمیت فراوانی قائل است و حتی معالجه جسم را نسبت به معالجه روح در مرحله دوم قرار می‌دهد و در این تعالیم سعی شده است ارتباط بیمار با خدا برقرار شود و بفهمد که شفادهنده اوست و کسی غیر از خدا، شفا نمی‌دهد؛ اگرچه طبیب باید حاذق باشد اما وظیفه اصلی او این است که امید را در بیمار زنده نگه دارد.

 

 

 

 

 

در روایات نیز آمده، کسانی که به عیادت مریض می‌روند شایسته است به او امیدواری بدهند و بگویند "تو بهبودی می‌یابی ان‌شاء‌اللّه"؛ در همین رابطه امام صادق علیه السلام می‌فرمایند: "موسی‌بن عمران پرسید «پروردگارا، درد از کیست؟»، فرمود «از من»! پرسید «درمان از کیست؟»، فرمود «از من»! پرسید «پس معالج چه می‌کند؟»، فرمود: «او با این کار دل آنان را خوش و خرسند می‌سازد.»

 

 

 

 

 

 

این نقش طبیب آن‌قدر مهم است که در روایت آمده است؛ رسول اکرم خطاب به فردی که خود را طبیب معرفی کرد فرمود: «انت رفیق و اللّه طبیب» یعنی طبیب خداست و تو باید خود را رفیق بیمار بنامی!

 

 

 

 

 

پس وظیفه اصلی طبیب، شاد کردن دل بیمار و امید دادن به اوست؛ حاصل چنین دیدگاه توحیدی در طبابت این است که اولاً پزشک خود را واسطه شفای الهی می‌بیند لذا مغرور نمی‌شود و سعی می‌کند ارتباط خود را با خالق متعال روز به روز  قویتر کند ثانیاً با بیماران، خوش‌رفتاری می‌کند و برخورد خوب با آنها را جزء اصلی درمان می‌داند.

 

 

 

 

 

در چنین فضای زیبایی، قطعاً درصد بهبود بیمار افزایش می‌یابد آن‌گونه که آیت‌الّله حسن‌زاده آملى فرمودند: «چاره‏ بسیارى از بیماریها تنها دارو نیست بلکه تدبیر نفسانى طبیب حاذق و روحانیت و تأثیر کلام وى راه علاج آن است.»

 

 

 

 

 

اما واقعاً الآن چقدر این فضای رفاقتی بر رابطه پزشک و بیمار در کشور ما حاکم است؟!

 

 

 

مطلب بعدی این که، ضرباهنگ مخالفت بسیاری از اهل حوزه و دانشگاه با طب اسلامی این است که می‌گویند "فلان نسخه یا بهمان دارو سندش معتبر و صحیح نیست" یا "از این روایات نمی‌شود یک مکتب درمانی استخراج کرد که جوابگوی همه بیماریها باشد"!

 

 

 

 

 

این دوستان توجه ندارند که طب اسلامی قبل از آن که یک شیوه درمانی باشد (که آن نیز هست)، یک فرهنگ و یک تفکر است که به‌شدت جای آن در نظام سلامت ما خالی است.

 

 

 

 

 

و در پایان من برای آن پزشک همکار که شاید اکنون نیز نمی‌داند چگونه با دو جمله خود، یک زندگی را به باد فنا داده است، دلم می‌سوزد که؛ در روز حساب چه پاسخی خواهد داشت؟!

 

 

 

 

و َنَضَعُ الْمَوَازِینَ الْقِسْطَ لِیَوْمِ الْقِیَامَةِ فَلَاتُظْلَمُ نَفْسٌ شَیْئًا وَ إِنْ کَانَ مِثْقَالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ أَتَیْنَا بِهَا وَ کَفَى بِنَا حَاسِبِینَ (انبیاء 47) و ترازوهاى عدل را در روز رستاخیز مى‌نهیم پس هیچ کس [در] چیزى ستم نمى‌بیند و اگر [عمل] هموزن دانه خردلى باشد آن را مى‌آوریم و کافى است که ما حسابرس باشیم.

منبع :

تسنیم نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12351بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15026بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35228بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46220بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17275بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23149بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63633بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536149بازدید]
زردی نوزادان[493933بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11455بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11586بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11266بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16125بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50902بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17735بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15229بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10975بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8441بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13026بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14381بازدید]

از میان مقالات

امّ الامراضی به نام یبوست
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
بررسی و تحلیل سند 2030 یونسکو (مقاله انتخابی)
خجسته باد و مبارک؛ قدوم ماه صیام
40 ضربدر 2 توصیـه عاشقانه برای همسران
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
آرامش دیداری (1)
بازی های رایانه ای و سلامت کودکان شما (مقاله انتخابی)
جامعه ستیزی به بهانه کرونا
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
کوکا کولا، پپسی و سیاست های امنیت غذایی (مقاله انتخابی)
چگونه فرهنگ بیمار ما دختران را وا می دارد فکر کنند، برای دوست داشته شدن باید زیبا و خوش اندام باشند ؟(مقاله انتخابی)
ختنه، راهى براى مقابله با ایدز(مقاله انتخابی)
فراماسونری در صنایع غذایی-قسمت اوّل (مقاله انتخابی)
میثاق شرکت های داروسازی در سال جدید میلادی (مقاله انتخابی)
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)