سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 34839
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹
خبرها و نظرها
Share Email
شپش مهمان قدیمی

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 

 


شپش مهمان قدیمی

 

 

 

 


متاسفانه امروزه ابتلا به شپش یکی از بیماری‌های شایع در همه‌ سنین به‌خصوص در کودکان و دانش‌آموزان است. آگاهی از علائم این بیماری و راه‌های درمان آن در فصل مدارس، می‌تواند کمک بزرگی برای پیشگیری از بروز این مشکل نماید.

یکی از مشکلاتی که در قدیم بسیار شایع و ابتلا به آن برای افراد یک کابوس به نظر می‌رسید، شپش سر بود. 

 

 

 

این جانور کوچک،  نوعی حشره‌ انگلی است که روی سر، مژه و ابروهای انسان زندگی و از خون لايه‌های سطحی پوست تغذيه می‌كند و به سختی از مو جدا می‌شود. این حشره نمی‌تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و راه انتقال آن فقط از طریق تماس مستقیم است. رشک یا همان تخم شپش، بیضی شکل، سفيد رنگ و كوچك است كه به ساقه‌ مو و درزهای لباس می‌چسبد.

 

 

 

 

 

هر كدام از اين تخم‌ها داخل يك كپسول بسيار چسبناک قرار گرفته و به فاصله‌ كمی از ريشه‌ موها، جايی كه دما و رطوبت مناسب دارد، قرار می‌گيرند و پس از هفت روز، سر از تخم در می‌آورند و طی مراحلی به شپش بالغ تبديل می‌شوند. 

 

 

 

 

 
نکته‌ مهم این‌جاست که گاهی ممكن است رشک سر با شوره‌ سر اشتباه گرفته شود. در حالی که شوره‌ سر، بافت مرده‌ پوست است كه به راحتب از مو جدا شده، اما رشک به سختی از مو جدا می‌شود. 

 

 

 

 


شپش‌های متنوع

 

 
شپش انواع گوناگونی دارد:

 

 
شپش سر: شپش‌های سر، رنگ سفيد متمایل به خاكستری دارند و بدن آن‌ها كشيده است. شپش در لابه‌لای موها و روی پوست سر به‌خصوص در نواحی پشت گوش و در شرايطی که آلودگی شديد باشد، در تمام سر ديده می‌شود. شپش سر نسبت به شپش تن، قدرت تحرک كمتری دارد و گاهی می‌تواند ساعت‌ها در يك محل ساکن بوده و خون‌خواری کند. 

 

 

 

 

 

میزان آلودگی به شپش سر، در مدارس دخترانه به خصوص مدارس ابتدایی و مهدکودک‌ها زیاد است بنابراین باید در این مراکز کنترل بیشتری انجام شود. 

 

 

 

 
شپش بدن: این شپش مشابه شپش سر است با این تفاوت که اندازه‌ آن کوچک‌تر و دارای رنگ شفاف‌تری است. درزها و چین‌های لباس‌های زیر و نزدیک به بدن، زیستگاه اصلی این حشره است. تحرک آن نسبت به شپش سر زیادتر بوده و اگر آلودگی شـدیـد باشد، تخـم‌ها به مـوهای ريز بـدن چسبیده، باقی مـی‌مانند. اگر شپش تن به مدت ۱۰ روز از بدن میزبان دور باشد دیگر قادر به زیستن نیست. 

 

 

 

 

 

 
شپش عانه:  این شپش معمولاً در محل‌های مرطوب بدن می‌ماند، این حشره کوچک خاکستری رنگ و بسیار کم‌تحرک است و شیوع و علایم بیشتری دارد. از عوامل اصلی شناسایی این شپش، بروز نقاط آبی روی پوست در محل گزش است. 

 

 

 

 



دلایل ابتلا به شپش و طب سنتی

 

 
از دیدگاه طب سنتی، مهم ترین عامل شیوع شپش موی سر، مشکلات تغذیه ای، به هم ریختگی اخلاط درونی بدن و سبک غلط زندگی است. مشکلات بهداشتی نیز در این موضوع دخیل هستند. مصرف زیاد انواع غذاهای غلیظ و لزج مانند انواع فست فودها، تنقلات مصنوعی، گوشت گاو، پرخوری و انواع مشکلات گوارشی دلایل اصلی شیوع شپش موی سر هستند. 

 

 

 

 

 

به نظر می رسد که ریشه کنی شپش موی سر نه با انواع داروهای موضعی بلکه با اصلاح سبک زندگی امکان پذیر است. دوش گرفتن به سبک امروزی، باعث حرکت اخلاط فاسد به سمت پوست می شود اما آنها را کاملاً دفع نمی‌کند و این می تواند زمینه بروز شپش باشد.

 

 

 

 

 

اما از نظر طب سنتی، استحمام، به معنی واقعی آن یعنی «حمام گرم توأم با تعریق و کیسه و سنگ پا کشیدن» می تواند منجر به کاهش شیوع شپش موی سر شود؛ اما به عکس، ضعف سیستم ایمنی به عنوان یکی از دلایل اصلی شیوع مجدد شپش مانند بسیاری از بیماری های عفونی دیگر تاثیر گذار است. طب سنتی برای رفع و مقابله و درمان انواع شپش روش هایی را بیان می‌کند:

 

 

 

 

 

 
1_ آبزن حمام:  شستشوی روزانه سر و بدن با آبزن حمام شامل سدر، مورد و حنا بعلاوه پودر حنظل (هندوانه ابوجهل) و شنبلیله که با سرکه انگور خانگی و کمی روغن زیتون ترکیب شده است.

 

 

 

 
نکته بسیار مهم این است که با شروع درمان با آبزن حمام ملحفه ها و همه لباس های خود را در آب داغ با شوینده شسته در آفتاب خشک کنید؛ این کار به روند درمان کمک کرده و از انتقال به سایرین جلوگیری می‌کند.

 

 

 

 

 
2_ از بهترین و البته سریع‌ترین روش‌ها، استفاده از «اسپند» است.

 

 

 
برای استفاده از این روش درمان، یک قاشق اسپند خشک را آسیاب کرده و با یک لیوان آب جوش مخلوط کنید و اجازه دهید به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. اگر موهای فرزندتان بلند است مقدار آن را دو یا سه برابر افزایش دهید.

 

 

 

 

برای اثربخشی بهتر می‌توانید موها را با یک کیسه پلاستیکی پوشش دهید. کل موها را به این ترکیب آغشته کرده و اجازه دهید تا ۴۵ دقیقه روی موها باقی بماند سپس موها را با آب گرم آبکشی نمایید. برای اینکه اثربخشی این روش بهتر باشد و شپش مو به طور کامل از بین رود بهتر است به مدت یک هفته این روش را تکرار نمایید.

 

 

 

 

 

 
البته اگر شپش سر لابه لای موها تخم گذاشته باشد، اسپند نمی‌تواند تخم‌ها را از بین ببرد و صرفاً حشره شپش از بین می‌رود. برای از بین بردن تخم‌ها باید موها را خیس کرده و با شانه دندانه ریز شانه کنید تا تخم شپش از مو جدا شود.

 

 

 

 

 
3_ روغن بادام تلخ: روغن بادام تلخ برای درمان شپش سر بسیار مفید است. به مقدار نیاز، روغن بادام تلخ و آب را با هم مخلوط کنید و به خوبی تکان دهید. سپس مخلوط آماده شده را به نواحی سر و ساقه‌ مو بمالید و ماساژ دهید تا تمام سطح پوست سر را بپوشاند. بهتر است محلول را شب استفاده و صبح بشویید. می‌توانید با شانه کردن، رشک‌ها را از مو‌ها جدا کنید. باید درمان را به فاصله‌ ۷ تا ۱۰ روز تکرار کرد.

 

 

 

 

 

 
4_ اسانس شمعدانی: از بهترین نسخه‌های گیاهی برای خلاص شدن از شپش سر، استفاده از اسانس شمعدانی است. شما می‌توانید اسانس شمعدانی را هنگام خواب روی پوست سر و مو ماساژ دهید، شستن آن نیز در صبح ضروری است. همچنین می‌توان چند قطره از اسانس شمعدانی را به شامپو اضافه کرد تا شپش به طور کامل از بین برود.

 

 

 

 

 

 
5_ روغن زیتون: ابتدا همه موهای‌ خود را با روغن زیتون ماساژ بدهید و سپس مو‌های خود را در قسمت بالای سر جمع کنید و با کلاه حمام یا حوله آن‌ها را بپوشانید. ممکن است مو‌ها چسبناک و روغنی باشند، بنابراین می‌توانید حوله‌ای را دور گردن خود بیندازید تا این مواد را جذب کند.

 

 

 

 

سه تا هشت ساعت مو‌های خود را در این حالت نگه دارید، زیرا تحقیقات نشان داده شپش‌ها می‌توانند تا دو ساعت در مایعاتی مانند روغن زیتون زنده بمانند. ظرفی پر از آب داغ و صابون آماده کنید و حوله‌ سر خود را بردارید. سپس مو‌های خود را به چهار قسمت تقسیم کرده و از شانه‌ فلزی برای شانه زدن هر قسمت از موی خود استفاده کنید.

 

 

 

 

 

 

بعد از شانه زدن تمام مو‌های خود، شانه‌ استفاده شده را در آب صابون قرار دهید و خوب آن را شست‌وشو دهید تا شپش‌های آن کشته شوند. شانه زدن را تا جایی ادامه دهید که موهای‌تان عاری از شپش به نظر آید. این کار را هر سه روز یک بار، به مدت دو هفته انجام دهید تا تمام شپش‌ها کشته شوند.

 

 

 

 

 

 
در آخر زمانی‌که شپش را درمان ‌کردید، همه‌ لباس‌ها و ملحفه‌های خود را در آب داغ همراه پاک کننده‌ها بشویید. این کار به فرآیند درمان کمک می‌کند و جلوی انتقال شپش سر به دیگران را می گیرد.

منبع :

حکیم نیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29407بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19632بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35119بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46093بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17209بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63510بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25191بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535639بازدید]
زردی نوزادان[493636بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11357بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11203بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50760بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

قرار گرفتن در معرض انبوه اطلاعات مغز را تهی می کند(مقاله انتخابی)
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)
خاکروبه های شفابخش(1)؛ پوست انار
روان‌شناسي غربي و پشت پرده معنويت (مقاله انتخابی)
رکود اقتصادی و فست فودها(مقاله انتخابی)
معماری و خانه‌سازی قرآنی در عصر حکومت امام مهدی (عجّل الله فرجه) (مقاله انتخابی)
پرونده کنترل جمعیت، آثار و پیامدها (مقاله انتخابی)
دلایل لزوم احیای طب سنتی ایران(مقاله انتخابی)
مديريت سرپايي آسيب هاي حادّ ورزشي
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک
طب اسلامی، ابزاری برای ساختن تمدن اسلامی(مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
از پروتکل سران صهیون تا آنفولانزای خوکی(مقاله انتخابی)
مسلمانان و معضل تفریحات مدرن(مقاله انتخابی)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
50 دلیل برای مخالفت با فلوراید(مقاله انتخابی-خارجی)
کامپیوتر و سرعت(مقاله انتخابی)
اغفال زنان برای جست و جوی قدرت، نه عشق (مقاله انتخابی)
مقاومت آنتی بیوتیکی: باکتریهای مرگبار بر می گردند (مقاله انتخابی)
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)