سلام و خسته نباشید من غیر از مواد غذایی به قرص ژلوفن و ناپروکسن حساسیت دارم آیا میشه این قرص هارو به واکسن خانگی اضافه کرد و اگر میشود به چه مقدار باید اضافه کنم؟؟؟ و یک سوال دیگه داشتم اینکه دقیقا چقدر باید آب جوش به محلول اضافه کرد؟؟؟


علی

سلام و وقت بخیر من قصد انجام حجامت آلرژی دارم و در یکی از شهرستان های استان کرمانشاه هستم جایی رو پیدا نمیکنم که حجامت آلرژی انجام بدن خواستم بدونم میشه پیش کسی که حجامت عادی انجام میده برم و همین مراحل حجامت آلرژی رو بگم که برام انجام بده و اگر نمیشه جایی رو معرفی میکنین که برم حجامت رو انجام بدم لطفاً راهنمایی کنید ممنون
علی

سلام. ببخشید من 52 روز هست زایمان طبیعی داشتم و مشکلی هم الحمدلله در شیردهی نداشتم. اطرافیانم میگن به نوزاد شیرخشک بدم تا بدن خودم ضعیف نشه. دچار سردرگمی شدم.میشه هم شیر داد و هم در اینده دچار ضعف نشم؟ بچه اول هست و 30 سالمه
شهریار

سلام. دخترم ۷ ماهشه. هم الرژی تنفسی داره هم الرژی به بعضی مواد غذایی. همیشه هم بدنش کهیر داره و کم و زیاد میشه. واسه بچه توی این سن هم میشه حجامت الرژی انجام داد یا همون حجامت ساده کافیه. لطفا راهنمایی کنین
مریم

سلام علیکم پیام به دست بنده نرسیده ( نمیدانم به چه علت) ولی محبت بفرمایید پاسخ را مجدد برایم ارسال بفرستید..
محمدجواد

سلام واحترام دکتربزرگواربه تازگی متوجه شدم باردارم الحمدلله اما موهایم وپوستم چرب میشودو سرهمراه شوره وخارش قبلااز شامپوهای قوی استفاده میکردم خوب بودم الان نمیتونم چی جایگزین کنم البته من امپول رقیق کننده خون هم میزنم،التماس دعا ازشمابزرگوار🙏
زینب

سلام و عرض ادب برای کبد چرب چه روزی مناسب حجامت است و از کدام ناحیه بدن؟
مجید

سلام و درود من دانشجو هستم و میخام مطالب یکی از مقالتتون رو pdf کنم و تو کلاس ارائه بدم از نظر شرعی شما مخالف نیستید؟
محمد رجبیان

سلام و ادب شش ماهی هست گاهی سوزش درسمت چپ قفسه سینه نزدیک به زیر بغل دارم .پس از مدتی کار مداوم منزل احساس سنگینی در ناحیه سمت چپ قفسه سینه و چپ پشت کتف دارم این چند ماه تجت فشار عصبی بوده ام.حالت رفلاکس معده هم گاهی دارم.چه درمانی پیشنهاد میفرمایید؟
بامداد

سلام علیکم بزرگوار در دو پیام ارسال شده قبلی سوالی مطرح کردم که هنوز منتظر پاسخ شما هستم احساس میکنم که رغبتی برای پاسخ نداشتید و یا به دلیل مشغله کاری وقت جواب دادن ندارید بحرحال اگر تمایلی ندارید که پاسخگوی پیام های بنده باشید به من اطلاع بدهید تا مُصَدّع اوقات شریفتان نشوم و بنده انتظار نکشم سپاسگزارم
محمدجواد
کد : 35437
تاریخ انتشار : ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۰
خبرها و نظرها
Share Email
راه‌کارهای مدیریت اخبار منفی برای بچه‌ها/ چگونه امنیت روانی بچه‌ها را تامین کنیم؟

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 

 


راه‌کارهای مدیریت اخبار منفی برای بچه‌ها/ چگونه امنیت روانی بچه‌ها را تامین کنیم؟

 

 

 

 

گروه خانواده؛ زهره سعیدی: پدر و مادرها همیشه سعی می کنند از آسیب های فرزندانشان در دنیای واقعی مراقبت کنند اما شاید دور از واقع نباشد که بگوییم در این زمانه فضای مجازی برای بچه ها که از اقشار آسیب پذیر هستند، خطرناک تر شده است ، اگر بدبینانه نگاه نکنیم همین فضای مجازی در زمانه کرونا توانسته خیلی از نیازهای آموزشی و سرگرمی و مهارتی بچه ها را مرتفع کند، اما آسیب های آن نیز کمتر از مزایایش نیست.

 

 


این روزها اطلاعات بچه ها و درگیری هایشان در فضای مجازی با اخبار ناگوار کرونا، کشتار در سطح جهان، کودک آزاری، جنگ و سیل و زلزله، حمله های نظامی و ...بالاتر رفته و به تبع امنیت روانی بچه ها نیز دچار آسیب شده است. قطعا این آسیب ها برای بزرگسالی شان چون سمی است که سلامت روانشان را از درون از بین می برد.

 

 

طبق آمار این روزها استفاده مردم از فضای مجازی چند برابر قبل از کرونا شده و همین امر به تبع آسیب ها را نیز افزایش داده است بدون اینکه هیچ برنامه و محدودیتی برای استفاده از بچه ها در این فضاها ایجاد شود.

 

 

خیلی از پدر و مادرها در انتقال اخبار مربوط به کرونا و دنبال کردن آنها اصلا در منازلشان رعایت فرزندان را نمی کنند و مدام تلویزیون روی اخبار شبکه خبر تنظیم شده و بچه ها نیز ناخواسته می شنوند در حالیکه اصلا نیازی به چنین چیزی نیست. برخی دیگر پدر و مادر هم تلاش دارند که بچه هایشان را در فضای مجازی کنترل و مدیریت کنند و ترس و نگرانی را از آنها دور سازند، اما نحوه آن را بلد نیستند.

 

 

 

بچه ها نیاز به امنیت روانی دارند و امنیت روانی زمانی ایجاد می شود که بچه ها از شرایطشان مطمئن باشند.کودکی که دائم احساس خطر و ترس و نگرانی دارد، امنیت روانی اش به خطر افتاده است و این امر سلامت روان او را تهدید می کند. کودکان و نوجوان در برابر شنیدن اخبار منفی نسبت به بزرگسالان تأثیرات بیشتری می گیرند، به همین دلیل والدین باید خیلی مراقب باشند تا بچه های کم سن به بحران دچار نشوند.

 

 


شاید برخی والدین بگویند که چطور می توان جلوی موج اطلاعات و اخبار را گرفت وقتی همه جا صحبت از کرونا یا هزار داستان دیگر است. کودکان به هر حال اطلاعاتی از راه های مختلف کسب می کنند اما این اطلاعات باید بدون موج نگرانی در اختیارشان قرار داده شود.درصورتی که این مسئله توجه نشود بچه ها به مرور دچار افسردگی می شوند که تمام اخبار ناگوار آنها را مستعد بیماری می کند. حال که نزدیک به دو سال است به دلیل کرونا مدارس تعطیل شده ، والدین مسئولیت سنگین تری در این زمینه دارند.

 

 


**مهمترین راهکارهای مدیریت اخبار منفی برای بچه‌ها


1- نخستین نکته این است که والدین در تمام شرایط در کنار فرزندان باشند و به آنها حس امنیت بدهند، تمام زمان حضور در منزل را صرف صحبت درباره اخبار منفی نکنند و به نوعی ترس و نگرانی های بچه ها را کاهش دهند.


2- نکته دوم حضور بچه ها در فضای مجازی باید با نظارت و کنترل والدین باشد، چرا که کودکان قدرت تجزیه و تحلیل کمتری دارند و غم و غصه ها را نمی توانند تحمل کنند و دچار آسیب و عدم امنیت روانی می شوند.

 


3- والدین باید زمان پخش اخبار در کنار فرزندانشان باشند چرا که بچه ها نباید از برخی اخبار دور باشند مثلا اخبار  کرونا به طور محدود در اختیارشان قرار داده شود که در فضاهای عمومی مراقب باشند و بهداشت عمومی را رعایت کنند. اما لزومی ندارد همه ترس و وحشت جهان از کرونا را در خبرها ببینند یا آمار فوتی‌ها را دنبال کنند. 

 


4-اخبار رسانه ها را برای بچه ها چارچوب بندی کنید تا در برابر اخبار ناگوار که قدرت درک و هضمش برای بچه ها سخت تر است، با سوال های عجیب و غریب بچه ها مواجه نشوید.

 

 

بنابراین اگر کودکی از پدر یا مادرش درباره برخی از این اخبار سوالی بپرسد، والدین می بایست فرزندشان را راهنمایی کنند و حتی گاهی از توصیه های روان شناسان و معلم ها در این زمینه استفاده  کنند. گفت وگو درباره برخی از این اخبار ناگوار باید متناسب با سن و سال بچه ها اما با زبانی بالغ صورت باید بگیرد تا بچه ها بدانند که کاملا جدی است.


 

 

5-از مواجهه با سوالات بچه ها نترسید.سکوت کردن و پاسخ ندادن به سوالات بچه ها بی نتیجه است چرا که آنها در نهایت با کنجکاوی هایشان مسئله را حدس می زنند اما صحبت نکردن درباره آن باعث کج فهمی و بدفهمی بچه ها می شود، بنابراین لازم است از همان ابتدا برای بچه ها درباره خبرهای دشوار صحبت کنید و به آنها توضیح دهید که برای پیگیری این اخبار تنها به والدینشان مراجعه کنند.

 


بهترین زمان صحبت در این زمینه پس از صرف شام در منازل است حتی اگر والدین اینطور مواقع نمی دانند چه بگویند می توانند بحث را به زمان دیگری موکول کنند و با یک متخصص روان شناس در این رابطه صحبت داشته باشند تا در یک زمان مناسب گفت وگو کنند.

 


اگر کودک شما به سراغتان آمده و درباره یک بمب گذاری در یک مدرسه از شما سوال می پرسد، بهتر است با دقت به او توجه کنید و از او بخواهید که دقیق توضیح دهد که چه اطلاعاتی دارد چرا که در اینطور مواقع اطلاعات بچه ها با اشتباهات و شایعاتی نیز همراه می شود که ذهن بچه ها را درگیر می کند. پس از گوش دادن کامل به صحبت های کودکتان و توجه به احساسات او بدون پریدن میان کلامش، بهتر است شما هم احساس خود را نشان دهید، او را در آغوش بگیرید و لمس کنید و به او بگویید که شما هم از این خبر خیلی ناراحت شدید اما الان او و دوستانش در امنیت کامل هستند و این واقعه این ارتباطی به او ندارد.

 

 

 


نکته اصلی این است که بنا به سن و سال بچه به زبان خود او صحبت کنید، به اخبار رسانه ها اشاره ای کنید اما شایعات را نادیده بگیرید. اگر کودکتان درباره مرگ افراد در یک سانحه صحبت می کند شما به جای توجه به جزئیات تنها درباره خود مرگ صحبت کنید که انسان ها پس از مرگ دیگر هیچ حسی ندارند و از چیزی نمی ترسند یا گرسنه و تشنه نمی شوند اما خاطرات خوب آدم ها باقی می ماند.


 

با یک مادر خانه دار دارای دو فرزند که صحبت می کنم و درباره حضورش در فضای مجازی می پرسم او مطرح می کند که خیلی از اوقات والدین  امروزه به خاطر کار یا حتی بیکاری در فضای مجازی می گردد عطش خبرخوانی و سرگرمی در این فضا زیاد شده و شاید حتی گاهی از فرزندانشان ساعت ها بی خبر باشند متاسفانه خیلی از این همین بچه ها به دلیل در معرض زیاد فضای مجازی و اخبار ناگوار در دوره نوجوانی دچار پرخاشگری های زیاد و یا حتی کارهای خلاف کشیده می شوند. متاسفانه این رخدادها نتیجه رفتار اشتباه والدین است و والدین باید بدانند که خشم و ترس و هیجانات منفی بچه های کوچک در نوجوانی و بزرگسالی به شکل های نادرستی بروز پیدا می کند.

 

 


نکته طلایی این است که کودکان به هیچ عنوان نباید در معرض اخبار خشونت بار قرار بگیرند چرا که این تجربه برایشان غیر قابل جبران است حتی اگر برای ساعاتی موبایل یا لب تاب در اختیار آنها قرار می دهید، کاملا با نظارت والدین و سرزدن های پیاپی باشد تا مبادا در ویدئوها یا مکالمات  تصاویر در معرض این آسیب ها قرار بگیرند. بنابراین بچه ها حدالامکان اخبار تلویزیون را کمتر تماشا کنند، در حضور بچه ها مادران گوشی به دست نباشند و در صحبت کردن هایشان به تحلیل اخبار منفی والدین نپردازنذ.



 

اگر والدین متوجه شدند که کودکشان دچار هیجانات منفی به دلیل اخبار منفی شده است، با او صحبت کنند تا احساس امنیت برایش ایجاد شود، خیلی از بچه ها امروزه به خاطر کرونا ترس از مرگ و بیماری زیاد دارند که والدین می بایست این احساس امنیت را به آنها بدهند و شرایط را توضیح دهند که در صورت رعایت کردن هیچ اتفاقی برای کسی نمی افتد و آنها در امنیت می مانند و خطری آنها را تهدید نمی کند.

منبع :

خبرگزاری فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12255بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[14947بازدید]
اهمیت طب و طبیب در نگاه علامه حسن زاده آملی (مقاله انتخابی)[29408بازدید]
انتفاع مؤمنین از توسل به روایات طبی ائمه (علیهم‌السّلام) (مقاله انتخابی)[20390بازدید]
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)[19633بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35122بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46094بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17210بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23067بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63511بازدید]
فطانت و هوشمندی با پرخوری جمع نمی شود!(مقاله انتخابی)[25192بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[535644بازدید]
زردی نوزادان[493637بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11359بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11527بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11204بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16081بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50761بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17672بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15144بازدید]

از میان مقالات

آداب زناشویی و خصوصیات مثبت و منفی کودک (مقاله انتخابی)
خطرات استفاده از آنتى بیوتیک ها در غذاى حیوانات(مقاله انتخابی)
شگفتی‌ها و اعجازهای پزشکی در قرآن(مقاله انتخابی)
تاثیر وضو روی چاکراهای بدن (مقاله انتخابی)
مرض عقوبت(مقاله انتخابی)
تغذیه جرم و جنایت (مقاله انتخابی)
چه طوری به همسرمون محبت کنیم بهتره؟
توسل به بیوتکنولوژى براى کدامین مقصد؟(مقاله انتخابی)
زیبایی اندام و تروریسم نرم ورزشی (مقاله انتخابی)
روش های افزایش شیر مادران شیرده
هر غذایی فلسفۀ خودش را دارد (مقاله انتخابی)
آب درمانی صبحگاهی
استفاده نابجا از آنتى بیوتیک؛ مقصر کیست؟(مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
دفاعیه دکتر حدّاد عادل از طبّ سنّتی(مقاله انتخابی)
گفتگو با دکترتفسیرعلی؛ استاد دانشگاه علیگر درباره طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
مَـــرهَـــم؛ توصیه‌هایی از طبّ سنّتی ایران به راهیان سفر اربعین (ویراست سوّم)
دیپلماسی ورزشی؛ ابزاری برای نفوذ آمریکا در جوامع (مقاله انتخابی)
عوارض ناشناخته محصولات دستکارى شده ژنتیکى(مقاله انتخابی)
میلیاردرها در خدمت نسل کشی(مقاله انتخابی)