(چاپ)

کد خبر :  34056  
تاریخ انتشار خبر : ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ خبرها و نظرها
کودکانه ها؛ نکته به نکته 11

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

کودکانه ها؛ نکته به نکته 11

 

1


به جای متهم کردن فرزندتان بهتر است نگاهی به رفتارهای خودتان بیندازید؛ بدون شک فرزندتان از ابتدا این‌گونه نبوده و اشتباه‌های رفتاری شما از او یک کودک نق‌نقو ساخته است.

 

یادتان نرود محیط بر کوچک‌ترین رفتارها و عادات فرزندتان اثر می‌گذارد و هر رفتار یا واکنش کوچکی از سوی شما می‌تواند رفتارهایی را در فرزندتان ماندگار کند که تغییر دادن‌شان کار ساده‌ای نیست. شاید در گذشته زمانی‌که حال‌تان خوب بوده یا حوصله نق زدن‌های فرزندتان را نداشتید به خواسته‌های او گوش دادید و اکنون او یاد گرفته می‌تواند با نق زدن به خواسته‌اش برسد.


2


آیا می دانید که مطمئن ترین راه برای بدبخت کردن فرزندتان چیست؟

 

این است که او را عادت دهید هر چه می خواهد به زور بگیرد.

 

زیرا هر قدر آرزوهایش آسانتر انجام گیرد خواستهایش زیادتر خواهد شد، دیر یا زود به علت عدم قدرت مجبور خواهید شد برخلاف میل خود خواهشهای او را نادیده بگیرید.

 

صدمه حاصل از این امتناع که طفل به آن عادت نکرده است، در قیاس با محرومیت از آنچه میل به دست آوردنش را دارد، به مراتب بیشتر است.


3


خشم کودک در برآورده نشدن خواسته های غیر منطقی اش طبیعی است

 

بگذارید کودک خشمش را با گریه، داد و بی تابی خالی کند.

 

ولی نباید خشمگین یا تسلیم شوید، بلکه احساس کودکتان را درک کنید.


4


سپردن کارهای کوچک و ساده به فرزندان سبب می شود فرزندان بر حسب توانمندی خود با افراد خانواده همکاری  کنند و از این امر رضایت داشته باشند.

 

داشتن رضایت خاطر از انجام کارهای ساده باعث شکل گیری اعتماد به نفس در آنها شده  و آنها را در قبال پذیرش مسوولیت ها و وظایف بیشتر آماده تر می کند.


5


در آلمان رسم است که در سال یک شب بدون وسیله بیرون از خانه میخوابند و یک شبانه روز هم همه ی اعضای خانواده در خانه با یخچال خالی و حداقل امکانات خوراکی باید بمانند و از خانه بیرون نروند و اگر توانستند که خود را سیر کنند وگرنه گرسنگی را تحمل کنند.

 

آنها اینطور بچه هایشان را برای سختیهای زندگی آماده میکنند.

 
اگر میخواهید از غربیها الگو بگیرید اینها را هم بگیرید، چرا فقط ظاهر تجملی زندگی غربی ها (مثل پوشش لباس و برند و..)را الگو میگیریم؟


6


والدینی که تحمل پذیرش اشتباهات فرزندشان را ندارند و در برابر هراشتباهی، او را سرزنش و تنبیه می‌کنند؛ سنگ بنای خجالت و گوشه گیری را در فرزندانشان می گذارند


7


لجبازي كودكان بهترين فرصت براي تربيت آنهاست.

 
وقتي مثل هميشه آرام و محكم باشيد فرزندتان ميفهمد قادر به كنترل كردن شما نيست.

 
اگر عصباني بشويد يعني فرزندتان در كنترل شما موفق بوده.


8


صرف این‌که دائما به کودک تذکر بدهيد "مودب باش، درست بشین، سلام کن و..." نه تنها مهارت‌های اجتماعی کودک افزایش نمي‌ياد بلکه اعتماد به نفس او نيز کاهش پيدا مي‌كند.

 

کودک نوپا تصوری که شما از ادب و تربیت دارید، ندارد. اين‌طور نيست که اگر کودک شما در 2 سالگی سلام نکرد، در بزرگسالی هم سلام نکند. او مفهوم سلام کردن را نمی‌داند و شما هم قادر نخواهید بود با هیچ منطقی این موضوع را به او تفهیم کنید. او باید خودش آمادگی لازم را پیدا کند.

 

پس به هیچ وجه کودک نوپا را مجبور به سلام کردن نکنید و برای سلام کردن صرفا از تکنیک جدول تربیتی "ترغیب و تشویق" استفاده كنيد. هیچ‌ وقت به او براي انجام ندادن رفتارهای اجتماعی احساس شرم و گناه ندهید و از جملاتی مانند: بد و زشت است و گناه و... استفاده نکنید. اصرار و خواهش هم در انجام این رفتار‌ها تاثیری نخواهد داشت.