(چاپ)

کد خبر :  34895  
تاریخ انتشار خبر : ۱۲ آذر ۱۳۹۹ خبرها و نظرها
ویروس کرونا چنان قوی نیست که بتونه اینقدر تلفات انسانی به بار بباورد.

بسم الله الرّحمن الرّحيم

و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّاهرين و لعنة الله على اعدائهم اجمعين

 

 


 

ویروس کرونا چنان قوی نیست که بتونه اینقدر تلفات انسانی به بار بباورد.

 

 

 


ریچارد هورتون، سردبیر نشریه لنست، در مقاله‌ای برای گاردین نوشته اون چیزی که باعث مرگ و میر زیاد در بریتانیا شده کرونا نیست، بیماری‌های زمینه‌ای، فقر و اختلاف طبقاتی در جامعه‌ست. هورتون، که پزشک هم هست، نوشته شاخص‌های سلامتی نشون میدن جامعه بریتانیا خیلی پیشتر از کرونا مستعد از پا درآمدن با بیماری‌های مزمن مثل دیابت و بیماری‌های تنفسی بوده و مرگ و میر در اثر کرونا در مناطقی از این کشور بالاتر بوده که قبل از کرونا هم دچار آمار بالاتری از مرگ و میر بوده‌اند.

 

 

 

 

 

 

مهمترین منطقه لیورپول بوده. هورتون میگه از جنبه سلامتی، وضع بریتانیا از چین، ترکیه، تایلند، اردن و امریکا بدتره. علاوه بر این، مصرف زیاد الکل و مواد مخدر در بریتانیا جامعه رو در بدترین کیفیت سلامتی در بین سایر کشورهای اروپایی قرار داده. برای همین هم به بریتانیا لقب "آدم مریض اروپا" رو داده.

 

 

 

 

 

هورتون استدلال می‌کنه که فقر و شکاف طبقاتی در بریتانیا باعث شده مردم غذای سرپایی و ناسالم بخورند چون ارزان‌تره و در نتیجه کل جامعه دچار آمادگی برای بحران‌های فراگیر سلامتی شده.

 

 

 

 

هورتون نوشته دهه‌ها بی توجهی به عوامل موثر در حفظ سلامت جامعه منجر به این شده که در بریتانیا امید به زندگی پایین بیاد و ۸ میلیون نفر هم بخاطر دیابت و سرطان در معرض مرگ باشند. بقول هورتون، ویروس کرونا خیلی ضعیف‌تر از اونه که بتونه باعث چنین مرگ و میری بشه.

 

 

 

 

اون چیزی که دلیل اصلی بحرانه، پسزمینه‌های بهداشت و سلامت جامعه‌ست. این استدلال در مورد جامعه ایران هم صادقه. یعنی اگر جمعیت ایران جوان نبود فقر اقتصادی باعث می‌شد کرونا بسیار بیشتر از این قربانی بگیره. وگرنه به قول هورتون ویروس کرونا چنان قوی نیست که بتونه اینقدر تلفات انسانی به بار بباورد.