پیرو صحبت های قبلی بنده توجه شمارو جلب میکنم به این خبر اگرچه هنوز سواد سیاسی و فرهنگی ندارم ولی میخواستم بگم که امثال من و شما به خوبی میدونیم هدف از تشویق و ترویج چنین طرح هایی از جانب دشمن چیست! و من الله توفیق ... طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد 🔹سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بر اساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد
محمدجواد

سلام بزرگوار .طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق. چه مدت لازمه عنبر نسارا را دود بدهیم و آیا مدت زمان مشخصی براش هست مثلا ده دقیقه هر روز کفایت میکنه ؟یا مدت زمان بیشتری باید باشه در مورد گل سرش را هم بفرمایید تا چند دقیقه باید استفاده بشه که نتیجه بده .و یه سوال دیگه اینکه آیا میشه از راه طبیعی و کم خطر در ایام ماه مبارک پریود رو تعویق انداخت تا بتونیم روزه های ماه مبارک رو بگیریم؟
مشکات

سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
مهشید

درود وقت بخیر خداقوت، لطفا تقویم حجامت ۱۴۰۳ با کیفیت برای چاپ بفرستید، سپاس فراوان
محمد افشارچگین

سلام آقای دکتر، در مورد این سرماخوردگی جدید که ظاهرا تمومی نداره و تا می‌خواد بهبود پیدا کنه از اول شروع می‌شه، نظری دارید؟ صنعتی و سنتی هر کاری می‌کنیم بهبودی نیست. دستورات اون مقاله‌های سرماخوردگیتون رو هم حفظم.
محمد

سلام وقتتون بخیر.ایا تا به حال بیماری با داشتن سنگ صفرا ۱.۵ به بالا داشته آید که سنگش دفع شده باشد یا خورد شده باشد ؟با دستورات طب سمتی
مجتبی

سلام مجدد دکتر با توجه به پاسخ سوال قبلی که فرمودید بهتر است بعد از ماه مبارک رمضان حجامت انجام شود ، میخواستم بدونم خانمها در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی در حد لکه بینی است و روزه هم نیستند می توانند حجامت ماه آذار خود را انجام دهند؟ این سوال را برای خودم می پرسم چون به شخصه در این چندین سالی که حجامت انجام داده ام بجز بار اول اصلا دچار ضعف یا مشکل دیگری نشدم و حتی فصد هم که انجام داده ام دچار ضعف نشدم و به لحاظ بنیه خدا رو شکر خوبم حال به نظرتان در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی حتی از لکه بینی هم کمتر است و روزه هم نیستم می توانم حجامت انجام دهم ؟
فاطمه

سلام درمان پلیپ بینی پسرم بدون جراحی با چه گیاهی یا دمنوشی.. بنده خدا چند ساله درگیره و نمیتونه راحت بخابه.و برخی اوقات خونریزی از بینی هم داره.. دکتر گفته عمل ولی عمل دوست نداره... خودم هم از عمل کردن بدم میاد...
معصومه

سلام دکتر وقتتون بخیر با توجه به اینکه امسال کل ماه آذار در ماه رمضان قرار دارد و امام رضا ع سفارش به حجامت در این ماه کرده اند برای حجامت پیشگیری این ماه می‌شود شب اقدام به حجامت کرد ؟ یا باید بعد از ماه رمضان انجام داد ؟
فاطمه

سلام وقت بخیر با تشکر از متن مفید شما، برای رفع کولیک عرق پونه رو بهم معرفی کردن... ممنون میشم راهنماییم کنید
پناهی
زندگی استعماری؛ طبّ استعماری
بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان (مقاله انتخابی)
تعداد: 1 میانگین: 5
[تعداد بازدید : 7477]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

 

بورس‌های تحصیلی؛ ابزاری برای نفوذ و جذب نخبگان 

 

 

 

 

 

 

 

ایالات متحده آمریکا تمایل دارد بیشتر بودجه برنامه‌های فرهنگی خود را در زمینه هدایت نخبگان جوامع مختلف به سمت ارزش‌های آمریکایی صرف کند که اگر نخبگان ملت‌های مختلف در ارزش‌های آمریکایی پرورش یافتند، خود مبلّغی خواهند شد برای آن ارزش‌ها و نهادسازی لازم را برای عملی شدن سیاست‌های ایالات متحده انجام خواهند داد.

 

 

 

جهان‌شمولی ارزش‌های لیبرالی سال‌های سال بین نظریه‌پردازان این مکتبِ ‌فکری مورد مناقشه بوده است. دانشمندان بسیاری هستند که جهان‌شمولی این اندیشه و نظریه را به نقد کشیده‌اند. عده‌ای از طرفداران این مکتب اعتقاد دارند آزادی ( به معنایی که خودشان تصور می‌کنند ) مهم‌ترین هدف زندگی بشر است و ما ( جامعه آمریکایی ) بهترین جامعه‌ای هستیم که توانسته به آن دست یابد. اعتقاد به برتر و بالاتر بودن از سایر انسان‌ها سبب نوعی نژادپرستی می‌شود که در نتیجه آن، آمریکایی‌ها گمان می‌کنند سایر ملت‌‌ها مستخدم آن‌ها هستند یا اینکه بربرهایی ( وحشی‌هایی ) هستند که باید آن‌ها را متمدن کرد.

 

 

 

 

« افراد تأثیرگذار و قدرتمندی در ابتدای هزاره سوم ظهور کردند و گفتند ایالات‌متحده آمریکا هم فرصت و هم مسئولیت این را دارد که « نظم نوین جهانی آمریکایی » را بسازد. و این‌ها مانند طرفداران سابق امپراتوری اروپایی ( که در دوران استعمار بودند ) می‌گفتند که باید آمریکا، بر مردم تحت حکومتش(!) ارزش‌هایی مانند نظم بین‌المللی، صلح و ثبات، ارتقای ارزش‌های جهان‌شمول لیبرالی و دموکراسی را عرضه کند. »[1]

 

 

 

 

 

کتاب قدرت نرم - جوزف نای

 

 

 

 

قدرت نرم به معنای القای تصمیم و هدفی به مخاطب است که بدون اجبار یا پرداخت جایزه، مخاطب آنچه ما می‌خواهیم را بخواهد و بدون هیچ هزینه‌ای برای ما آن کار را انجام دهد. ایالات‌متحده به فکر این است که بدون هزینه ملت‌های مختلف جهان را زیر پرچم لیبرال-دموکراسی آمریکایی جمع کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فرهنگ‌های متفاوت در جوامع متفاوت هر یک با توجه به فرهنگ خودشان غذا می‌خورند،‌ لباس می‌پوشند، وسایل زندگی خود را تهیه می‌کنند اما اگر فرهنگ زندگی آمریکایی در سایر کشورها گسترش یافت، آن وقت می‌شود نوشابه کوکاکولا، غذاهای مک دونالد و ... را به این کشور صادر کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

در دوره استعمار، کشورهای امپریالیستی با لشکرکشی به کشورهای عقب‌مانده و جهان‌سومی همچون هند، کشورهای افریقایی، ایران دوره قاجار و پهلوی و... آنان را استعمار و منابع‌شان را چپاول می‌کردند.

 

 

 

 

صندوق بین‌المللی پول

 

 

 

 

یکی از راه‌های نفوذ ایالات متحده در کشورهای در حال توسعه، استفاده از ابزار بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول است. این دو نهاد با لبخند و شعارهای زیبا کشورهای در حال توسعه را به سمت دریافت وام‌های کلان و سپس افتادن به چاه ویل بدهی‌های کمرشکن سوق می‌دهند.

 

 

 

 

 

یکی از مهم‌ترین اقدامات دیپلماسی عمومی ایالات‌متحده این است که جوانان کشورهای هدف خود را جذب فرهنگ لیبرال-دموکراسی کند و به دلیل اینکه آینده هر کشوری به دست جوانان امروز آن کشور ساخته می‌شود با این کار آینده ملت‌ها در دست ایالات متحده خواهد بود.

 

استعمار کهنه

 

 

 

طرفداران سابق امپراتوری اروپایی ( که در دوران استعمار بودند ) می‌گفتند که باید آمریکا، بر مردم تحت حکومتش ارزش‌هایی مانند نظم بین‌المللی، صلح و ثبات، ارتقای ارزش‌های جهان‌شمول لیبرالی و دموکراسی را عرضه کند.

 

 

 

کریستوفر استیونز

 

 

 

برنامه راهبردی ایالات‌ متحده در خاورمیانه و شمال آفریقا که به نام کریستوفر استیونز و با همکاری خانواده وی انجام می‌شود مأمور به گسترش تعاملات آنلاین با بیش از یک میلیون جوان در خاورمیانه و شمال آفریقا است.

 


 

 

 

 

 

اجرای این رویکرد ( توسعه به روش آمریکایی ) به مقدار زیادی وابسته به کارشناسان غربی ( مخصوصاً آن‌هایی که در بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بودند ) بود. با انجام این روش، نقش معیارهای بومی در کشور (هدف) نادیده گرفته می‌شد و به مفهوم توسعه، رنگی استعماری می‌داد.

 

 

 

 

 

 

 

بهترین راه برای جذب هر ملتی به فرهنگی خاص، جذب نخبگان آن کشورهاست زیرا اگر نخبگان کشوری، فرهنگی را بپذیرند و مجذوب یا مرعوب آن فرهنگ باشند دیگر از آن ملت انتظاری نمی‌رود که آگاهی نسبت به شرایط زمانه و مسائل پیچیده سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خود پیدا کنند.

 

 

 

 

فرار مغزها

 

 

 

 

ایالات متحده آمریکا نیز به جای لشکرکشی به کشورها و یا تبلیغات عظیم رسانه‌ای برای عامه مردم تمایل دارد بیشتر بودجه برنامه‌های فرهنگی خود را در زمینه هدایت نخبگان جوامع مختلف به ارزش‌های آمریکایی صرف کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

در اسناد دیپلماسی عمومی ایالات متحده آمده است: « کمک هزینه تحصیلی برای بیش از هزار رهبر جوان که به ساختن حکومت بهتر(!) و پرورش نهادهای قوی‌تر جامعه مدنی، تقویت زنان و اقلیت‌های مذهبی و افزایش فرصت‌های اقتصادی کمک می‌کنند خواهد بود. »

 

 

 

 

 

 

 

 

از سال‌های 2013 تا 2015 قریب به 900 هزار دلار صرف تقویت تعاملات به اصطلاح فرهنگی بین آمریکا و ژاپن شده است. در سند همکاری بین این دو کشور اینچنین آمده که باید این بودجه صرف تعاملات تحصیلی و فرهنگی میان ایالات متحده و ژاپن شود.

 

 

 

 

این رویکرد که توسط نظریه‌پردازان « جهان‌شمولی »[2] نامیده می‌شود سبب هزینه میلیاردها دلار توسط دولت‌مردان آمریکایی در راه گسترش و «جهانی‌سازی»[3] ارزش‌های آمریکایی شده است. این هزینه‌ها که بیشتر توسط کمپانی‌های صهیونی-یهودی تأمین می‌شود، در نهایت بار آن بر دوش مردم آمریکا قرار می‌گیرد ( که آن‌ها نیز از طریق مالیات پرداخت می‌کنند ) سبب ظهور منتقدان زیادی در داخل و خارج این کشور شده است. البته باید دانست که جهانی کردن ارزش‌های آمریکایی تنها مربوط به کلمات زیبایی مانند دموکراسی و آزادی ( به معنای لیبرالی آن ) نمی‌باشد بلکه با این کار اهداف امپراتوری آمریکایی محقق می‌شود. گسترش سبک زندگی آمریکایی سبب مصرف بیشتر کالاهای آمریکایی در کشورهای هدف شده و از سوی دیگر اعتراضات به این نوع از استکبار را کم و ( به تدریج ) خاموش می‌کند. فرهنگ‌های متفاوت در جوامع متفاوت هر یک با توجه به فرهنگ خودشان غذا می‌خورند،‌ لباس می‌پوشند، وسایل زندگی خود را تهیه می‌کنند اما اگر فرهنگ زندگی آمریکایی در سایر کشورها گسترش یافت، آن وقت می‌شود نوشابه کوکاکولا، غذاهای مک دونالد و ... را به این کشور صادر کرد. از این منظر است که اَبَر شرکت‌های آمریکایی هیچ‌گاه از کمک کردن به طرح‌های جهانی‌سازی دریغ نمی‌ورزند!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


از مهم‌ترین راهبردهای تئوریسین‌های آمریکایی در مسئله جهانی شدن ساختارسازی و آماده‌کردن زمینه برای رشد تفکر لیبرالی در تمامی کشورهای جهان است. برای مثال ایالات‌متحده آمریکا سعی دارد که برنامه‌های اقتصادی خود را از طریق صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی اعمال کند. در این مورد می‌توان به نوشته یکی از دانشمندان علوم سیاسی آمریکا اشاره کرد: « اجرای این رویکرد ( توسعه به روش آمریکایی ) به مقدار زیادی وابسته به کارشناسان غربی (مخصوصاً آن‌هایی که در بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول بودند) بود. با انجام این روش، نقش معیارهای بومی در کشور (هدف) نادیده گرفته می‌شد و به مفهوم توسعه، رنگی استعماری می‌داد. درنهایت، رشد اقتصادی در برخی کشورها ( برای مثال چین ) هزینه زیادی را بر شهروندان و فرهنگ آن‌ها تحمیل کرد. »[4]

 

 

 

 

به هر حال استعمار به دنبال رسیدن به راه‌هایی جدید در نگه‌داری از مستعمرات خود و راه‌هایی نو برای حفظ امپراتوری خود در جهان بود. دراین‌باره می‌توان به صحبت‌های لیزا هریسون (که خود از دانشمندان لیبرالی است) اشاره کرد. وی می‌گوید:

 


 

 « در نهایت، این که بگوییم به پایان عصر استعمار رسیده‌ایم بسیار دشوار است. اگر منظور پایان عصر لشکرکشی و غلبه داشتن بر مستعمرات باشد بله استعمار به آن صورت پایان یافته است اما اگر تمامی انواع نفوذ را در کشورها در نظر بگیریم نمی‌توان گفت که عصر استعمار پایان یافته است. این بدین خاطر است که کشورهای استعمارگر منافع و نفوذ خود را بر کشورهای مستعمره سابق خودشان حفظ کرده‌اند. »[5]

 

 

 


 

 در این مقاله به یکی از انواع اقدامات ایالات متحده برای حفظ و تداوم استعمارش بر کشورهای مختلف می‌پردازیم.

 

 

 

 

ارائه بورس تحصیلی برای جذب نخبگان کشورها

 

 

 

 

 

دیپلماسی عمومی مجموعه فعالیت‌هایی است که از سوی یک دولت، بازیگر منطقه‌ای یا بین‌المللی با هدف تاثیرگذاری بر افکار عمومی و به منظور ارتقای وجهه خارجی خود و یا جلب حمایت از آن برای سیاستی خاص طراحی شده و با استفاده از تمام ابزارهای موجود و فن‌آوری روز به مرحله اجرا گذاشته می‌شود. دیپلماسی عمومی حوزه‌ای جدا از فعالیت‌های سیاسی، فرهنگی و یا اقتصادی نیست بلکه در راستای آن‌هاست و کشورها در تلاش‌اند در کنار روابط دیپلماتیک و رسمی خود، زمینه همراهی افکار عمومی خارجی با سیاست‌های داخلی خود را فراهم نمایند زیرا امروزه اغلب کشورها، نهادهای بین‌المللی و کمپانی‌های بزرگ می‌خواهند ضمن صحبت با دولت‌ها و طرف‌های رسمی خود، با ملت‌ها نیز رویِ سخنی داشته باشند و این روی سخن با ملت‌ها امروزه در بسیاری از موارد اولویت‌دار و حتی مهم‌تر از صحبت با دولت‌ها و طرف‌های رسمی، شده است به گونه‌ای که آن‌ها از همه ابزارهای موجود و تأثیرگذار استفاده نموده تا افکار عمومی و مخاطبان را با خود  همراه نمایند[6].

 

 

 

 

 

 

 

 

 

رسانه‌ها‌، شبکه‌های اینترنتی و اجتماعی بازوی دیپلماسی عمومی کشورهاست. کشورها برای پیشبرد سیاست‌های خود از رسانه‌ها استفاده می‌کنند و این رسانه‌ها هستند که در جهت منافع کشورها و بازیگران صحنه بین‌الملل هر گزارش درست یا نادرستی را ارائه و با تشویش افکار عمومی علیه کشور یا موضوعی فشارهای مختلفی را بر حریف یا حریفان خود وارد می‌نمایند و یا با جلب افکار عمومی نسبت به سیاست‌های خود و همراه نمودن این افکار بدین وسیله به اهداف خود برسند[7]. همراه کردن ذهن‌ ملت‌ها به جای استفاده از ابزار زور یا سلطه توسط متفکران علوم‌ سیاسی « قدرت نرم »[8] نامیده می‌شود که در مقابل « قدرت سخت »[9] قرار دارد. جوزف نای[10]، نظریه‌پرداز این حوزه، در تبیین قدرت ( نرم و سخت ) می‌گوید:

 

 

 

 

 

 «قدرت توانایی این است که دیگران کاری را انجام دهند که شما خواستار آن هستید و شما می‌توانید به سه روش بر دیگران قدرت داشته باشید: می‌توانید کار خود را با تهدید و اجبار انجام دهید: چماق! می‌توانید آن را با پرداخت جایزه انجام دهید‌: هویج! یا می‌توانید کاری کنید که دیگران آنچه شما می‌خواهید را انجام دهند. این توانایی که کاری کنید دیگران بدون پرداخت یا اجبار کاری را انجام دهند که شما می‌خواهید و چیزی را بخواهند که شما می‌خواهید را من ( جوزف نای ) قدرت نرم می‌نامم!»[11]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

قدرت نرم همان‌طور که در بالا بیان شد به معنای القای تصمیم و هدفی به مخاطب است که بدون اجبار یا پرداخت جایزه، مخاطب آنچه ما می‌خواهیم را بخواهد و بدون هیچ هزینه‌ای برای ما آن کار را انجام دهد. ایالات‌متحده که خود را امپراتور جهان می‌پندارد نیز به فکر این است که بدون هزینه ملت‌های مختلف جهان را زیر پرچم لیبرال-دموکراسی آمریکایی جمع کند و از این طریق امپراتوری خود را کامل کند. یکی از مهم‌ترین اقدامات دیپلماسی عمومی ایالات‌متحده این است که جوانان کشورهای هدف خود را جذب فرهنگ لیبرال-دموکراسی کند و به دلیل اینکه آینده هر کشوری به دست جوانان امروز آن کشور ساخته می‌شود با این کار آینده ملت‌ها در دست ایالات متحده خواهد بود. بهترین راه برای جذب هر ملتی به فرهنگی خاص، جذب نخبگان آن کشورهاست زیرا اگر نخبگان کشوری، فرهنگی را بپذیرند و مجذوب یا مرعوب آن فرهنگ باشند دیگر از آن ملت انتظاری نمی‌رود که آگاهی نسبت به شرایط زمانه و مسائل پیچیده سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خود پیدا کنند.

 

 

 

 

 

به همین دلیل ایالات متحده آمریکا نیز به جای لشکرکشی به کشورها و یا تبلیغات عظیم رسانه‌ای برای عامه مردم تمایل دارد بیشتر بودجه برنامه‌های فرهنگی خود را در زمینه هدایت نخبگان جوامع مختلف به ارزش‌های آمریکایی صرف کند که اگر نخبگان ملت‌های مختلف در ارزش‌های آمریکایی پرورش یافتند، خود مبلّغی خواهند شد برای آن ارزش‌ها و نهادسازی لازم را برای عملی شدن سیاست‌های ایالات متحده انجام خواهند داد. پروژه‌های مختلف و بسیار زیادی در دستگاه‌های مختلف ایالات متحده و با مبالغ هنگفت برای رسیدن به چنین هدفی انجام می‌شود؛ اما یکی از مهم‌ترین این پروژ‌ه‌ها، پروژه‌های اعطای کمک هزینه تحصیلی است.[12] در اسناد دیپلماسی عمومی ایالات متحده آمده است: 

 

 

 

 

 

« کمک هزینه تحصیلی برای بیش از هزار رهبر جوان که به ساختن حکومت بهتر(!) و پرورش نهادهای قوی‌تر جامعه مدنی[13]، تقویت زنان و اقلیت‌های مذهبی و افزایش فرصت‌های اقتصادی کمک می‌کنند خواهد بود. این برنامه ( پرورش رهبران جوان ) در سراسر جهان اجرا خواهد شد به همراه اینکه برای جنوب شرق آسیا برنامه ویژه تهیه شده است. برای هر یک از این جوانان 90 هزار دلار (تقریباً 300 میلیون تومان! ) به طور میانگین هزینه خواهد شد. »

 

 

 

 

 

 

برنامه‌های کمک هزینه تحصیلی برای هر کشور و منطقه‌ای جداگانه و با مشخصات متفاوتی ( نسبت به اهمیت آن منطقه برای منافع ایالات متحده انجام خواهد ‌شد! ) که ما تعدادی از این برنامه‌ها را طبق اعلام دولت ایالات متحده برای شما ذکر می‌کنیم:

 

 

 

 

 

برنامه‌های کشورهای جنوب شرقی آسیا

 

 

 

 

 

از سال‌های 2013 تا 2015 قریب به 900 هزار دلار صرف تقویت تعاملات به اصطلاح فرهنگی بین آمریکا و ژاپن شده است. در این سند آمده باید این بودجه صرف تعاملات تحصیلی و فرهنگی میان ایالات متحده و ژاپن شود.

 

 

 

 

 

 

کمیسیون دوستی ایالات متحده و ژاپن در سال 1975 توسط کنگره تأسیس شد که نقش برجسته‌ای در تقویت همکاری میان ایالات متحده و ژاپن داشته است.[14]

 

 

 

 

تعامل جوانان ایالات متحده و کره‌جنوبی:

 

 

 

 

کمیسیونی برای این منظور بین کنگره آمریکا و مجلس ملی کره‌جنوبی شکل گرفته است. برنامه‌های‌ این نهاد شامل دانشجویان ده دانشگاه و فارغ التحصیلان آن‌ها برای پیشرفت روندهای سیاسی، فرهنگی، اجتماعی میان ایالات متحده و کره‌جنوبی بوده است. شرکت‌کنندگان کره‌ای دو هفته و نیم را در ایالات متحده می‌گذرانند که برای 20 نفر از این شرکت کنندگان در سال 2014 میلادی بیش از 150 هزار دلار (هر نفر 60 میلیون تومان) هزینه شده است.

 

 

 

 

 

 

 

دانشجوی کره‌ای در حال عکس گرفتن با لباس فضانوردان آمریکایی و پرچم آمریکا

 

 

 


 

 

 

 

 

آینده ملت کره‌جنوبی به دست دانشجویان امروز این کشور ساخته می‌شود!

 

 

 

 

از برنامه‌های ایالات متحده برای کشورهای جنوب شرق آسیا که بگذریم نوبت به کشورهایی می‌رسد که از لحاظ استراتژیک اهمیت خاصی برای تمامی برنامه‌های آمریکا دارند:

 


 

برنامه کمک هزینه تحصیلی کریستوفر استیونز[15]

 

 

 

 

 

این بخشی از برنامه‌های به اصطلاح فرهنگی ایالات متحده از پرهزینه‌ترین برنامه‌های این کشور محسوب می‌شود. به طوری که بودجه این برنامه بیش از 20 الی 30 برابر سایر هزینه‌ها در بخش کمک هزینه تحصیلی محسوب می‌شود. شاید دلیل بالا بودن بودجه در این قسمت راهبردی بودن کشورهای هدف آن است: از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس گرفته تا تونس، لیبی، مصر و ایران. برنامه راهبردی ایالات‌ متحده در خاورمیانه و شمال آفریقا که به نام کریستوفر استیونز و با همکاری خانواده وی انجام می‌شود مأمور به گسترش تعاملات آنلاین با بیش از یک میلیون جوان در خاورمیانه و شمال آفریقا است و می‌بایست زمینه‌هایی را فراهم کند که این یک میلیون استعداد در قرن 21 همراه با ارزش‌ها و منافع فرهنگی آمریکا آموزش یابند. اکثر هزینه این برنامه را خانواده کریستوفر استیونز و بنیاد مک آرتور[16] تأمین می‌کنند که هر دو این‌ها آشکارا با فرهنگ و تمدن خاورمیانه و شمال آفریقا مخالف هستند و به دنبال  در این کشورها می‌باشند تا دیگر اتفاقاتی مانند انقلاب اسلامی ایران و یا بیداری اسلامی (که در کشورهای عربی اتفاق افتاد) در این کشورها اتفاق نیفتد.[17]


 

 

 

 

 

 

 

کریستوفر استیونز سفیر ایالات متحده در لیبی بود. در جریان انقلاب سال 2012 این کشور انقلابیون در اعتراض به مواضع ایالات متحده در قبال کشورشان به کنسولگری آمریکا در بن غازی حمله کرده که در جریان این حمله استیونز کشته شد[18].

 

 

 

 

 

 

سخنگوی بنیاد مک آرتور در حال سخنرانی در سازمان ملل. این نهاد طبق لیست اخیر منتشر شده در آمریکا دوازدهمین نهاد خصوصی ایالات متحده از لحاظ ثروت است. مؤسسان آن هدف از تأسیس را ایجاد نهادهای خلاق و مؤثر برای رسیدن به جهانی عادلانه و صلح‌آمیز بیان کرده‌اند.[19]

 

 

 

 

 

در نهایت باید به این نکته توجه داشت که گویا نهادهای ثروت و قدرت جهان که از دوران استعمار[20] ملت‌های مستضعف را به استثمار کشیده‌‌اند و از دست‌رنج آن‌ها استفاده کرده‌اند به هیچ وجه راضی نیستند نیروی کار و منابع طبیعی ارزان این ملت‌ها و کشورها را از دست بدهند. امروزه با تغییراتی که در جهان به وجود آمده دیگر انواع قدیمی استعمار پاسخ‌گو نیست و گویا این بار باید تحت لوای آزادی و آزادی‌خواهی از ثمره و دست‌رنج ملت‌ها و کشورهای دیگر استفاده کنند. یکی از بهترین و ارزان‌ترین راه‌ها برای در اختیار گرفتن هر ملتی، قدرت نرم[21] است که وقتی اذهان عموم ملت‌ها با ارزش‌های آمریکایی هم‌سو شد نیازی به صرف هزینه نیست و آن‌ها خودشان پیرو راه استعمار می‌شوند. از بهترین راه‌ها برای اعمال قدرت نرم نیز تربیت نسل جوان است که در آینده سرنوشت کشورها به دست آن‌ها سپرده می‌شود. اگر این نسل با این هزینه‌های تحصیلی ( که در مقابل سودآوری برای امپراتوری آمریکایی مقدار ناچیزی است ) آن‌طور که آمریکایی‌ها می‌خواهند تربیت شوند دیگر نامی از استکبارستیزی، فرهنگ بومی و قدرت ملی در این کشورهای هدف این طرح‌ها باقی نخواهد ماند.

 

 

 

 


 

 

مقالات مرتبط :

 

 

* الفبای نفوذ! 

چگونه دانشگاه به دانشجویان خیانت می کند؟

* دانشكده‌ها و دانشگاه‌هاي ما احمق‌هاي تحصيل‌‌كرده پرورش مي‌دهند.

 

 

 

 


 

 

 

[1] Some loud and influential voices emerged in the early 2000s and suggested that the USA held both the opportunity and the responsibility to construct a new American global order. And like European proponents of empire before them, these individuals argued that empire had much to offer those over whom power would be exercised: international order, peace and stability and the promotion of ‘universal’ values of liberty and democracy. (LISA HARRISON; POLITICS: THE KEY CONCEPTS P:58; 2015)

[2] universalism

[3] globalization

[4] Politics the key concepts P:53

[5] Finally, the actual point at which decolonisation is reached can sometimes be difficult to identify. If decolonisation marks the ending of a colonial power’s formal possession of a territory, then we can simply ask on what date sovereignty was handed over by that power. If, however, decolonisation requires the withdrawal of all forms of power by an imperial state, then identifying the end of colonial rule is not so easy. This is because many imperial states maintained both interests in and power over their prior colonial territories (Charbonneau 2008). Furthermore, their previous masters do not always exercise power directly over ex-colonial states. Politics the key concepts p: 29

 

[6] برای مثال می‌توانید به پیام‌های سال نو رئیس‌جمهور ایالات‌متحده به کشورهای مختلف از جمله کشور خودمان مراجعه کنید که در آن از سبزی‌پلو با ماهی تا شعر حافظ و فریدون مشیری استفاده می‌کند و به فارسی نوروز را تبریک می‌گوید:

پیام نوروزی 95: https://goo.gl/JE9kra

پیام نوروزی 94: https://goo.gl/nnpKjt

 

[7] http://goo.gl/IXbFKr

[8] SOFT POWER

[9] HARD POWER

[10] Joseph Nye

[11] Power is simple the ability to affect others to get the outcomes you want, and you can do it in three ways. You can do it with threats of coercion, "sticks," you can do it with payments, "carrots,"or you can do it by getting others to want what you want. And that ability to get others to want what you want, to get the outcomes you want without coercion or payment, is what I call soft power.

سخنرانی لینک زیر دقیقه 4:40 https://goo.gl/66XBeM

 

[12] http://goo.gl/Br26Oz P:96

[13] Civil society

[14] Established by Congress in 1975, the Commission plays a prominent role in supporting the robust partnership that has developed between the United States and Japan since 1945.

[15] Christopher Stevens

[16] MacArthur Foundation

[17] http://goo.gl/Br26Oz P:97

[18] https://en.wikipedia.org/wiki/J._Christopher_Stevens

[19] https://en.wikipedia.org/wiki/John_D._and_Catherine_T._MacArthur_Foundation

[20] Colonialism

[21] البته با مقاومت ملت‌ها در مقابل قدرت نرم، شکل جدیدی از به کارگیری قدرت ظهور کرده که آن را قدرت هوشمند یا smart power می‌نامند. در این نوع نفوذ کشورهای استکباری از هر دو نوع قدرت نرم و سخت استفاده کرده برای اینکه سیاست‌های خود را پیش ببرند.

منبع :

پایگاه علم و دانش پژوهی هادی



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

برای خواهرم[1323بازدید]
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟[2285بازدید]
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.[2567بازدید]
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟[2821بازدید]
با اصرار روی عزت نفس فرزندانتان آن‌ها را بی‌عرضه بار می‌آوريد.[2296بازدید]
"یادداشت ویژه"؛ بیایید کمی غیر بهداشتی زندگی کنیم![4577بازدید]
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟[4582بازدید]
پدر پیرم می‌خواست کنار نوه‌هایش بمیرد.[4324بازدید]
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟[4697بازدید]
ازدواج تك‌جنسيتي در استراليا؛ چرا اكنون؟[4631بازدید]
جامعه ستیزی به بهانه کرونا [4703بازدید]
وقتی به‌جای تجربه‌کردن زندگی از آن عکس می‌گیریم، چه چیزی را از دست می‌دهیم؟[5323بازدید]
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.[6252بازدید]
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)[7631بازدید]
وقتی با فرزندت هستی، آن گوشی لعنتی‌ را بگذار کنار (مقاله انتخابی)[6631بازدید]
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)[7113بازدید]
چگونه انقلاب جنسي، جامعه امريكا را براي هميشه دگرگون كرد؟ (مقاله انتخابی)[7502بازدید]
هر چه فقیرتر باشی، بیشتر به صفحهٔ گوشی‌ات نگاه می‌کنی (مقاله انتخابی)[8366بازدید]
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)[8615بازدید]
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)[9669بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

جامعه ستیزی به بهانه کرونا
مسواک وحیانی
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
کودکی بهترین دوران برای یادگیری زبان خارجی نیست!! (مقاله انتخابی)
خشکسالی با طعم نوشابه؛ کارخانه‌های کوکاکولا چگونه منابع آب جهان را می‌بلعند؟ +عکس و آمار (مقاله انتخابی)
5 برنامه غذایی پیشنهادی به زوج های نابارور
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)
ساده‌زیستی نه‌فقط زیبا بلکه ضروری است (مقاله انتخابی)
ویز،اپلیکیشن ناوبری اسراییل (مقاله انتخابی)
پیشگیری از سقط جنین از نگاه طب سنتی ایران
هشدار: من از واژۀ «چاق» استفاده می‌کنم (مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
ورزش‌های حرام و استعماری (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
کودکانه ها؛ 40 نکته به نکته
بهداشت جنسی کودک
دنیای زیبای دینداران
آیا تغییرات اقلیمی بچه‌دارشدن را غیراخلاقی کرده است؟ (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
دروغی به‌نام «حریم خصوصی» و «جریان آزاد اطلاعات» (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
نظام‌های پاداش در تربیت کودک؛ به بچه‌هایتان استیکر ندهید (مقاله انتخابی)
ساده انگاری در مقوله «مُد»!!
آزادی در کودکان زیر 7 سال