سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی

سلام . برای تهیه این آش ، از چه ادویه هایی میشه استفاده کرد؟
محمدی

با سلام خدمت شما و خسته نباشید ایا ارتروز انگشتان دست درمان دارد؟ برای کسی که در سن کم دچار ارتروز شده و انگشتان دست درد میکند و خانم خیاط هستن ممنون میشم راهنمایی بفرمایید با تشکر
عزیزه

سلام. ببخشید نوزاد 75 روزه ی من خیلی آب از دهانش میره چیکار باید بکنم
ریحانه

سلام علیکم تنش و لرزش بدن به همراه اضطراب که هنگام دفاع از حق و حقوق پدید می آید نشانه ای از غلبه مزاج صفرا میباشد یا سودای زیاد در تن؟
محمدجواد

سلام علیکم خداقوت و تشکر فراوان 1- از قدیمی ها شنیده بودیم مصرف مداوم گلاب باعث سفید شدن موها می شود این مساله حقیقت دارد؟ (اگر درست است حد مصرف روزانه آن چقدر است؟) چون من برعکسش را هم شنیده ام که برخی معتقدند اتفاقا از سفیدی موها جلوگیری می کند 2- گلابی که بیش از یک سال مانده را می شود استفاده غیرخوراکی کرد مثلا برای مراقبت های پوستی
عین

سلام. ببخشید من نوزاد دوماهه ای دارم که خودم بهش شیر میدم. الان جای حجامتم میخاره. ایا حجامت انجام بدم؟ لاغر هم هستم
صداقت
کد : 595
تاریخ انتشار : ۱۴ مرداد ۱۳۹۴
خبرها و نظرها
Share Email
مهم‌ترین اصل جمعیتی؛ اصالت کانون خانواده

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


مهم‌ترین اصل جمعیتی؛ اصالت کانون خانواده


یک پژوهشگر مسائل جمعیتی در یادداشتی آورده است: مهم‌ترین اصل سیاست‌های جمعیتی اصالت کانون خانواده است، هیچ کس با اشتغال بانوان مخالف نیست اما یکی از مهمترین بحث‌هایی که باید به آن پرداخته شود اشتغال صحیح زنان است.

فارس: رضا جلالی راد پژوهشگر مسائل جمعیتی با انتشار یادداشتی به اهمیت موضوع جمعیت در کشور اشاره کرده و با انتقاد از گفته‌های برخی مسئولان تأکید کرده است که آنچه در موضوع سیاست‌های جمعیتی مهم است و نباید فراموش شود، اصل تحکیم بنیان خانواده است.


در این یادداشت آمده است:


با وجود اینکه بیشتر از یک سال از ابلاغ سیاست‌های کلی جمعیت از طرف مقام معظم رهبری می‌گذرد اما باز هم مواضع مخالف برخی از مسئولین با آن ادامه دارد. در حالی که مردم و دلسوزان جامعه برای رهایی از وضعیت خطرناک جمعیتی کشور، به اقدامات همه جانبه و فوری مسئولان چشم امید دارند اما گاهی خبر از حرکت برخی در مسیرهایی در تضاد با سیاست‌های کلی جمعیت به گوش می‌رسد.


در ادامه آمده است: اخیرا معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور، طی یادداشتی که در روز چهارشنبه مورخ ۷ مرداد ۹۴ در خبرگزاری رسمی دولت، ایرنا منتشر شده تاکید کرده است: «بدیهی است آنچه در کشور پیش رو داریم شاید ریشه‌ای عمیق تر از مشکلاتی داشته باشد که کشورهای بزرگ در راستای زیاده خواهی های خود تحمیل کردند...یکی از مشکلات پیش روی جامعه ایران، معضلات و مشکلات اقتصادی است. مسائلی برخاسته از معیشت تا اشتغال و سرمایه گذاری.در این میان با داشتن حدود ۲۰ میلیون زن خانه دار که یک چهارم جمعیت کشور را تشکیل می دهند، می‌توان دریافت که بخشی از این عدم پویایی در اقتصاد و مشکلات، ناشی از همین خانه- نشینی و نداشتن جایگاه اجتماعی مشخص است... بنابراین یکی از مسایل ما موضوع افزایش نرخ مشارکت اقتصادی دختران و زنان جوان است.»(۱)


در ادامه این یادداشت نویسنده به هفت نکته اشاره کرده است:


۱- بند ۴ سیاست های کلی جمعیت تاکید می کند: «تحکیم بنیان و پایداری خانواده با اصلاح و تکمیل آموزش‌های عمومی درباره اصالت کانون خانواده و فرزند پروری و با تأکید بر آموزش‌ مهارت‌های زندگی و ارتباطی و ارائه خدمات مشاوره‌ای بر مبنای فرهنگ و ارزش‌های اسلامی- ایرانی.»(۲)


هیچ کس با اشتغال بانوان مخالف نیست اما یکی از مهمترین بحث‌هایی که باید به آن پرداخته شود اشتغال صحیح زنان است. باز هم تأکید می‌شود کسی مخالف کار کردن زنان نیست چرا که برخی مشاغل مختص زنان است و باید در اختیار آنها قرار گیرد.


باید تسهیلاتی در اختیار زنان قرار داده شود که بتوانند مدت زمان کمتری را در محل کار خود بگذرانند و بیشتر در کنار خانواده‌ خود باشند.بدیهی است اگر این اجازه به زنان داده شود که زودتر بتوانند به خانه بروند فشار و استرس کمتری خواهند داشت. بانوان اگر تحت فشار زیاد باشند یا نباید فرزند داشته باشند یا اگر فرزند دارند خواه ناخواه دچار استرس و ناراحتی های روحی می شوند.


باید کار کارشناسی انجام شود که چه نوع اشتغالی به نفع زنان و به گونه‌ای است که با روحیات آنها هماهنگ می باشد تا به سلامت روحی و روانی زن، خانواده و کودک لطمه‌ای وارد نشود. این جزو حقوق زنان است و انکار این مسئله در حقیقت نوعی اعمال خشونت علیه زنان خواهد بود.


 ۲- بند ۵ سیاست‌های کلی جمعیت عبارت است از : «ترویج و نهادینه‌سازی سبک زندگی اسلامی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی.»(۳)


سوال مهمی که وجود دارد این است که در کدام آیه و روایت، اقتصاد جامعه بر دوش زنان نهاده شده است؟ و مگر نه اینکه مهم ترین بعد نامطلوب جامعه غربی، همان تحقیر بانوان با استفاده اقتصادی از آنان است؟


۳- هرچند در بند ۳ سیاست های کلی جمعیت آمده است: اختصاص تسهیلات مناسب برای مادران بویژه در دوره بارداری و شیردهی و پوشش بیمه‌ای هزینه‌های زایمان و درمان ناباروری مردان و زنان و تقویت نهادها و مؤسسات حمایتی ذی‌ربط.(۴)


طبق اظهارات معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده طی یک سال و نیم گذشته ۴۷ هزار مادر به خاطر استفاده از قانون مرخصی زایمان از کار اخراج شده اند(۵). در چنین شرایطی صحبت از وظایف بانوان در قبال اقتصاد جامعه به جای تاکید ویژه بر ضرورت حضور ایشان در کنار خانواده، آبی است که به آسیاب کارفرمایان قانون شکن ریخته می شود.


۴- جایگاه اجتماعی زنان در فرهنگ ایرانی اسلامی بسیار بالاتر از مسائل اقتصادی است و صحبت از وظایف بانوان در قبال اقتصاد جامعه، ظلم به ایشان است .کسی که بهشت زیر پای او قرار دارد لزومی ندارد به گشتن در دنیای مادی جهت فعالیت اقتصادی سوق داده شود.

 

۵- افزایش مشارکت اقتصادی زنان جوان سه حالت دارد:


الف) زنان جوان همزمان به خانواده و فعالیت اقتصادی مشغول باشند. دراین حالت: از یک سو با توجه به شرایط بیکاری که در کشور وجود دارد ترویج اشتغال زنان جوان باعث بیکار شدن مردان و ظلم به خود آنان می گردد. لذا با توجه به اینکه بیکار شدن آقایان مشکل مضاعفی را برای خانواده‌ها ایجاد می‌کند باید سعی شود در ابتدا اکثریت مردان صاحب شغل شوند تا بار اقتصادی خانواده بر دوش آنها قرار گیرد و سپس دختران و بانوان جوان با شاغل شدن برای خود منبع درآمد مجزا داشته باشند.

از سوی دیگر باید توجه داشت که هر چند یک مرد تا ساعات پایانی شب هم می تواند کار انجام دهد اما حضور یک دختر جوان هم در عرصه کار و هم در عرصه خانواده، تعادل زندگی مشترک را به هم می زند. حضور دختران و زنان جوان در کانون خانواده در شرایط فعلی نه تنها به اقتصاد خانواده کمک می کند بلکه در این صورت دولت نیز هزینه کمتری را برای آسیب‌های روحی، روانی، طلاق، مشکلات فرزندان و یا طلاق‌های عاطفی می‌پردازد.


ب)یک زن جوان به جای ازدواج به فعالیت اقتصادی بپردازد.


باید توجه داشت که با افزایش سن ازدواج هم احتمال باروری ناسالم و جهش های ژنی از قبیل سندروم داون بیشتر می‌شود هم احتمال ناباروری افزایش پیدا خواهد کرد که عملا با این فرض تحقق سیاست های کلی جمعیت غیرممکن خواهد بود.


ج) یک زن جوان پس از بارداری و مراقبت از کودک به کار اقتصادی مشغول شود:


در این حالت با توجه به اینکه دوره باروری برای بانوان محدود است، در صورت وجود فاصله زیاد میان باروری اول و دوم جهت فعالیت‌های اقتصادی عملا تعداد فرزندان به یک یا دو فرزند محدود خواهد شد در حالی که طبق سیاست های کلی جمعیت هر خانواده باید سه فرزند یا بیشتر داشته باشد.


۶ - برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه،انگلیس و آلمان هزینه مهد کودک و حقوق مادران را به آنها پرداخت می‌کنند و از ‌آنها می‌خواهند که در کنار فرزندانشان باشند و آنها را خودشان تربیت کنند. این حمایت های متعدد در حالی است که در کشورهای با سطح پایین اقتصادی مانند افغانستان تامین اقتصاد جامعه  به بانوان تحمیل می‌شود.


۷- نکته مهم دیگر نیاز کودکان و نوجوانان به آغوش گرم مادر است. ممکن است تعداد زیادی کودک تنها با یک معلم به تحصیل خود ادامه دهند اما هر کودکی نیاز مبرم به یک مادر دارد. به بیان دیگر اگر زنان تا ساعت زیادی در ادارات باشند ضربه روحی و روانی به کودکان وارد می‌شود، بنابراین با قاطعیت می توان گفت زنان بر خلاف مردان هیچ گونه وظیفه اقتصادی ندارند.


درپایان متذکر می شود در صورت دوری بانوان از خانواده، افزایش نرخ باروری و رشد جمعیت محال است. لذا می توان دریافت که تحقق سیاست های کلی جمعیت با اصالت کانون خانواده کاملا عجین است. به عبارت دیگر مهم ترین اصل جمعیتی اصالت کانون خانواده است.


۱- irna.ir/fa/News/۸۱۶۹۹۹۰۰/

۲- http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=۲۶۴۴۰

۳- همان

۴- همان

۵- http://isna.ir/fa/news/۹۴۰۵۱۱۰۵۹۴۱/%D۹%۸۵%D۹%۸۷%D۸%AF%D۹%۸۷%D۸%A۷%DB%۸C-%DA%A۹%D۹%۸۸%D۸%AF%DA%A۹-%D۸%A۸%D۹%۸۷-%D۸%A۷%D۸%AF%D۸%A۷%D۸%B۱%D۸%A۷%D۸%AA-%D۸%A۸%D۸%A۷%D۸%B۲-%D۹%۸۵%DB%۸C-%DA%AF%D۸%B۱%D۸%AF%D۹%۸۶%D۸%AF-%D۹%۸۵%D۸%B۱%D۸%AE%D۸%B۵%DB%۸C

منبع :

رجانیوز



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12362بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15031بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35237بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46227بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17283بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23157بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63643بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536181بازدید]
زردی نوزادان[493946بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11462بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11589بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11269بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16128بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50907بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17740بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15235بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10979بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8446بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13031بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14390بازدید]

از میان مقالات

توطئه ای گسترده برای آفرینش انسان های گرفتار مرض بی خوابی (مقاله انتخابی)
فساد رایج غول های دارویی (مقاله انتخابی)
الفبای نفوذ! (مقاله انتخابی)
پاکسازی 15 روزه (دستور مسهل عام)
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
فرزند آوری در میزان عقلانیت اجتماعی و اخلاق
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت
مستند «جنگ عليه سلامتي»؛ سازمان غذا و داروی آمریکا چگونه مردمش را زجرکش می کند؟+ فیلم
یک بطری پر از مرض، به افتخار صهیونیسم!
اگر همیشه در دسترس نباشیم، اتفاق خاصی می‌افتد؟
زیبایی برای مقابله با بحران؛ بازسازی جهان با چاقوی جراحی(مقاله انتخابی)
زنان از اینکه بردگان پول و حقوق شده اند، پشیمانند (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
مخترع «واقعیت مجازی» می‌گوید همین حالا شبکه‌های اجتماعی‌تان را حذف کنید! (مقاله انتخابی)
تأثیر شرکت هاى تولید دارو بر تجویز پزشکان(مقاله انتخابی)
کاربران موبایل دقت کنید!
درد دل علامه حسن‌زاده آملی با یک پزشک
تفلون برای همیشه (مقاله انتخابی)
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت