فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار

با عرض ادب، جناب دکتر جهت تشویش و اظطراب چه معجون گباهی توصیه میکنید؟
نیره خاتون

سلام. من واریس پشت پا زیر زانو دارم. یک پرستار به من گفت بیا با سرنگ و با خون گرفتن رگهای واریستو تخلیه میکنم و خوب میشه. آیا این کار علمی هست و اینطوری درمان میشه ممنون میشم راهنمایی بفرمایید
مریم

سلام وقتتون بخیر...من ۵روز در هفته باشگاه میرم.ایا میتونم این رژیم رو بگیرم؟
هانیه دهقانی

سلام واحترام خدمت شما،آقای دکتربزرگوار پسرم ۶ساله وازهمان نوزادی زردی طولانی ریفلاکس ومشکلات معده داشت شماتدابیری فرمودین الحمدلله خیلی بهترشددعای خیرما نصیب شمابزرگوار ،لاغر واستخوانی است رنگ صورت به زردی،زودخسته میشود،اکثرابدنش گرمه اماتب نداره،اشنها هم معمولی امامیل به مایعات وآب میوه زیادداره درفصل تابستان اشتهاش کمتره،متاسفانه هنوزشب ادراری داره راه های زیادرفتم امابازهم مزاحم شماشدم خداوندخیرکثر به شماعنایت کند خیلی ازکمکدهای شمااستفاده کردیم. اقای دکتراینم عرض کنم درادامه پیامم ،بعدخوردن چیزی برای دو سه دقیقه میگه دلم دردمیکنه،نمیدونم معده هست یادلش،به پزشک گفتم هیچ چیزی تجویزنکردبجز شربت آهن ویتامین دی


فاطمه

سلام وقتتون به خیر ببخشید برای تهییه واکسن آلرژی ، مثلاً منی که بیشتر به کرده درختان و شکوفه و گرد و غبار و مایت و آلودگی ناشی از سوخت فسیلی حساسیت دارم موادی مثل گرده درختان از کجا تهییه کنم و در واکسن به کارببرم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.
محمد حسن خالقی

سلام خداقوت ببخشید خوردن گوشت بوقلمون در طی بارداری مفیده؟ خوردن گوشت شتر چطور؟چون شنیدم اگه زیاد خورده بشه خصوصا ماه اخر زایمان رو سخت میکنه دهانه رحم سفت میشه یعنی کسایی که مشکل زایمان زودرس دارن مصرف کنند جلوی زایمان زودرس رو میگیره همینطور سه ماهه اول گوشت شتر مانع سقط میشه ممنون میشم نظرتون رو بفرمایید
سلام

سلام آقای دکتر درمان دیابت نوع یک امکانش هست دکترای شهرمون فرمودن فقط میشه کنترلش کرد لطفا طبیب معرفی کنید
علی
کد : 33880
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۳۹۸
خبرها و نظرها
Share Email
پاسخ دکتر منتظر به انتشار کلیپ تقطیع شده آیت الله جوادی آملی درباره طبّ اسلامی

بسم الله الرّحمن الرّحیم

و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین

 

 

پاسخ دکتر منتظر به انتشار کلیپ تقطیع شده آیت الله جوادی آملی درباره طبّ اسلامی




اخیرا فیلمی یک دقیقه ای از سخنان آیت الله جوادی آملی در مورد روایات طبی منتشر شده است که دوستان نظر ما را در مورد آن جویا شده اند.

 

ابتدا فیلم را تماشا و بعد پاسخ را مطالعه فرمائید: 

sapp.ir/matabmontazer

 

همان طور که در فیلم ملاحظه می فرمایید، ایشان بیان می کنند که فقط 5 در صد از روایات طبی از حیث سند صحیح هستند لذا این روایات باید به تجربه یقینی برسند. عده ای با انتشار این بخش از سخنان ایشان آن را مستمسکی برای نفی طب اسلامی قرار داده اند. در پاسخ می گوییم :

 
1- اولا واضح است که سخنان آیت الله جوادی آملی تقطیع شده است. یعنی ابتدا و انتهای آن را حذف کرده فقط چند جمله از آن را آورده اند. تقطیع کردن سخن افراد اقدام زشتی است که در موضوعات سیاسی و اجنماعی و اخلاقی هم به دفعات شاهد آن هستیم. اگر واقعا قرار است نظر آیت الله جوادی آملی در مورد طب اسلامی تبیین شود باید کل دیدگاههای ایشان یا حداقل کل سخنانی که چند جمله آن گزینش شده است را بشنویم.

 
2- بنده و جناب آقای دکتر مردانی (مولفان کتاب اسلامی در آینه وحی ) در تاریخ 19 اردیبهشت 1395 در موسسه اسراء در یک دیدار خصوصی خدمت ایشان رسیدیم و دیدگاههای ایشان در این زمینه را استماع کردیم و متن بیانات شان را در ابتدای کتاب خود آوردیم. بنابراین با دیدگاه شان کاملا آشنا هستیم. ایشان انتقادهای بسیار جدی به طب غربی دارند. طب اسلامی را هم نفی نمی کنند بلکه به نوع رویکرد برخی به روایات طبی نقد دارند.

 

3- در همین کلیپ کوتاه اگر دقت کنید ایشان می فرمایند روایات طبی باید به تجربه یقینی برسند. یعنی این طور نیست که شما روایات را جلوی خود بگذارید و بدون این که به اصول علم طب آگاه باشید و بدون این که با تحقیق و تجربه صحت آنها را ارزیابی کرده باشید، به خلق الله نسخه درمانی بدهید (کاری که متاسفانه برخی روحانیون به نام طب اسلامی در حال انجام آن هستند). دقیقا دیدگاه ما هم همین است.

 
4- و اما در مورد سند روایات طبی به چند نکته مهم باید توجه کرد:الف- ضعیف بودن سند روایات به معنی مردود بودن آن نیست برعکس در روایات متعدد فرموده اند سخنان منسوب به ما را بدون دلیل عقلی و شرعی انکار نکنید. بنابراین حتی اگر سند یک روایت طبی ضعیف باشد نمی توان آن را رد کرد. اینجا نقش عقل و تجربه و تحقیق پررنگ می شود. (همان که آیت الله جوادی آملی هم به آن اشاره فرموده اند)

 
ب- معیار پذیرش یک روایت فقط سند آن نیست. در علم حدیث از ابزارهای مختلف برای فهم روایت استفاده می کنند. ابزارهایی مانند:

عرضه کردن متن روایات به قرآن،

توجه به مضامین روایت (مثلا نهج البلاغه هم سند صحیحی ندارد ولی به دلیل علو مضامین آن کسی در صحت انتساب آن به امیرمومنان علی علیه السلام تردید ندارد)،

تواتر معنوی (یعنی سند روایت ضعیف است ولی موضوع آن متواتر است مثلا موضوع حجامت در روایات متواتر است و آن قدر روایات در مورد آن وجود دارد که کسی تردید ندارد که پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و ائمه اطهار علیهم السلام ان را توصیه کرده اند).

شهرت روایت. برخی اوقات سند روایت صحیح نیست ولی روایت در میان علما مشهور است (مثل رساله ذهبیه یا طب الرضا علیه السلام). در چنین مواردی می گویند شهرت حدیث جبران کننده ضعف سند آن است. بنابراین ساده اندیشی است که برخی تصور می کنند اگر سند روایات طبی ضعیف بود قابل استفاده نیست و باید آن را کنار نهاد.

 
پزشکی که به علم طب آگاه است به روایت طبی به عنوان یک خبر ارزشمند نگاه می کند. در مضمون آن دقت می کند، با سایر روایات که در مورد آن موضوع وجود دارد تطبیق می دهد و در نهایت محتوای آن را راستی آزمایی می کند. و هنگامی که از نظر علمی به نتیجه می رسد که آن توصیه روایی درست است دیگر برای او اهمیتی ندارد که سند روایت صحیح است یا خیر؟ تعریف ما از طب اسلامی و رویکرد عملی ما در استفاده از روایات طبی همین است. و یقین داریم که این رویکرد مورد تایید آیت الله جوادی آملی و عقلای حوزه می باشد.

 
۵- با این توضیحات برخی تلاش نکنند با اقدامات ژورنالیستی شیطنت آمیز و با تقطیع سخنان علما طب اسلامی را مورد هجمه قرار دهند. و روشن است این که امروزه برخی از اهل حوزه عنوان طب اسلامی را وسیله سودجویی قرار داده اند و نگاهشان به روایات طبی متحجرانه است دلیل نمی شود که اصل قضیه را زیر سوال ببریم.در طول تاریخ و همین الان بسیاری از افراد اسلام و قرآن و امام زمان عجل الله تعالی فرجه را ابزار مطامع خود قرار داده اند. آیا ما در مواجهه با آنها می گوییم کسی از دین سخن نگوید؟



نظرات
  سلام آقای دکتر
آقای دکتر منتظر گفته اند:"ج- بحث سند در روایات طبی یک بحث فرعی است. واقع مطلب آن است که روایات طبی چه سند صحیح داشته باشند و چه از حیث سند ضعیف باشند باید در تحقیقات علمی مفید بودنشان برای بیمار اثبات بشود (همان که آیت الله جوادی آملی هم به آن اشاره کردند). "
فکر می کنم منظور آقای دکتر منتظر این است که در خصوص روایات طبی هم باید "اجتهاد گونه" رفتار کرد همانگونه مجتهدین در فقه با روایات رفتار می کنند.

ارسال کننده نظر : برادر کوچکتان و عاشق شما      تاریخ ارسال نظر : ۲۷ آبان ۱۳۹۸


  با سلام. جناب آقای دکتر من به شما و به علم شما اعتقاد دارم.ولی چرا سخنی که از امام معصوم رسیده باشد باید مورد بررسی و آزمایش قرار بگیرد.؟
ارسال کننده نظر : مجتبی      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ آبان ۱۳۹۸
  

سلام. این کلام دکتر منتظر ناظر به احادیثی است که از نظر صحت دارای تشکیک است والا کلام معصوم علیه السلام، نیاز به هیچ اثباتی ندارد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۶ آبان ۱۳۹۸



 
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12381بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15052بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35256بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46256بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17303بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23177بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63674بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536293بازدید]
زردی نوزادان[494014بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11478بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11599بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11278بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16135بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50927بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17749بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15245بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8449بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13052بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14401بازدید]

از میان مقالات

سیره فاطمی، درمانی برای فروپاشی خانواده(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
ویتامین‌های بی‌خاصیت (مقاله انتخابی)
آب گوشت‏، هنوز هم غذای لذیذی است! (معرّفی 15 نوع آبگوشت سنّتی)
از هفت ميليارد به پانصد ميليون نفر: دستور كار نخبگان جهاني براي كنترل جمعيت(مقاله انتخابی)
احیای خانواده و اصلاح روابط خانوادگی (مقاله انتخابی)
نسل چیپس و روغن نباتی (مقاله انتخابی)
بهداشت زناشویی و ضرورت­ های آن در اسلام
نگاهی به ابعاد گوناگون فروش بیماری توسط شرکت های داروسازی (مقاله انتخابی)
بنیان گزار ورزش جدید(مقاله انتخابی)
لطفاً کمی غیربهداشتی باشید!! (مقاله انتخابی)
یک چهره، یک سرطان و یک سؤال(مقاله انتخابی)
از پشت فیلتر زیباتر است؛ اینستاگرام چگونه زندگی‌مان را دگرگون کرد؟
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
وبا چگونه به سوریه رسید؟ ویروسی که صهیونیست‌ها به جان نظامیان انگلیس‌انداختند.(مقاله انتخابی)
واکسینه کردن جهان؛ گیتز و راکفلر به دنبال کاستن از جمعیت جهان هستند(مقاله انتخابی)
دشمنان علم(مقاله انتخابی)
والدین خوب بودن باعث نابودی فیزیولوژیکی شما می‌شود (مقاله انتخابی)
ذبح طب اسلامی زیر رادیکال اندیشه غربی (نقدی بر نفوذ سیستماتیک اندیشه غرب در مبانی علمی طب اسلامی)(مقاله انتخابی)
واکسن؛ ابزار کنترلِ جمعیت در دستان بیل گیتس(مقاله انتخابی)