سلام ببخشید من 40 روزه زایمان طبیعی کردم و یبوست هم ندارم. اما دکتر زنان بهم گفتن دایمیتیکن بخورم که یه موقع بواسیر نگیرم. ایا نیاز هست یه این دارو؟
شرافت

پیرو صحبت های قبلی بنده توجه شمارو جلب میکنم به این خبر اگرچه هنوز سواد سیاسی و فرهنگی ندارم ولی میخواستم بگم که امثال من و شما به خوبی میدونیم هدف از تشویق و ترویج چنین طرح هایی از جانب دشمن چیست! و من الله توفیق ... طرح «سلامت خانواده» به نام ایران ثبت جهانی شد 🔹سازمان جهانی بهداشت، «برنامه سلامت خانواده» را ابتکار جمهوری اسلامی ایران دانست و گفت: بر اساس اعلام مسئول منطقه‌ اروپای سازمان بهداشت جهانی، این برنامه به نام ایران ثبت جهانی شد
محمدجواد

سلام بزرگوار .طاعات و عبادات شما قبول درگاه حق. چه مدت لازمه عنبر نسارا را دود بدهیم و آیا مدت زمان مشخصی براش هست مثلا ده دقیقه هر روز کفایت میکنه ؟یا مدت زمان بیشتری باید باشه در مورد گل سرش را هم بفرمایید تا چند دقیقه باید استفاده بشه که نتیجه بده .و یه سوال دیگه اینکه آیا میشه از راه طبیعی و کم خطر در ایام ماه مبارک پریود رو تعویق انداخت تا بتونیم روزه های ماه مبارک رو بگیریم؟
مشکات

سلان. دخترم ۷ ماهشه. داره دندون در میاره. اسهال شده. پاش خیلی سوخته. انواع پماد هارو زدم ولی انگار بدتر میشه. لطفا برای اسهال و سوختگی پاش راهنمایی بفرمایین. ممنونم
مهشید

درود وقت بخیر خداقوت، لطفا تقویم حجامت ۱۴۰۳ با کیفیت برای چاپ بفرستید، سپاس فراوان
محمد افشارچگین

سلام آقای دکتر، در مورد این سرماخوردگی جدید که ظاهرا تمومی نداره و تا می‌خواد بهبود پیدا کنه از اول شروع می‌شه، نظری دارید؟ صنعتی و سنتی هر کاری می‌کنیم بهبودی نیست. دستورات اون مقاله‌های سرماخوردگیتون رو هم حفظم.
محمد

سلام وقتتون بخیر.ایا تا به حال بیماری با داشتن سنگ صفرا ۱.۵ به بالا داشته آید که سنگش دفع شده باشد یا خورد شده باشد ؟با دستورات طب سمتی
مجتبی

سلام مجدد دکتر با توجه به پاسخ سوال قبلی که فرمودید بهتر است بعد از ماه مبارک رمضان حجامت انجام شود ، میخواستم بدونم خانمها در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی در حد لکه بینی است و روزه هم نیستند می توانند حجامت ماه آذار خود را انجام دهند؟ این سوال را برای خودم می پرسم چون به شخصه در این چندین سالی که حجامت انجام داده ام بجز بار اول اصلا دچار ضعف یا مشکل دیگری نشدم و حتی فصد هم که انجام داده ام دچار ضعف نشدم و به لحاظ بنیه خدا رو شکر خوبم حال به نظرتان در روزهای انتهایی عادت ماهیانه که خونریزی حتی از لکه بینی هم کمتر است و روزه هم نیستم می توانم حجامت انجام دهم ؟
فاطمه

سلام درمان پلیپ بینی پسرم بدون جراحی با چه گیاهی یا دمنوشی.. بنده خدا چند ساله درگیره و نمیتونه راحت بخابه.و برخی اوقات خونریزی از بینی هم داره.. دکتر گفته عمل ولی عمل دوست نداره... خودم هم از عمل کردن بدم میاد...
معصومه

سلام دکتر وقتتون بخیر با توجه به اینکه امسال کل ماه آذار در ماه رمضان قرار دارد و امام رضا ع سفارش به حجامت در این ماه کرده اند برای حجامت پیشگیری این ماه می‌شود شب اقدام به حجامت کرد ؟ یا باید بعد از ماه رمضان انجام داد ؟
فاطمه
اعمال یداوی
آشنایی با بادکش درمانی
تعداد: 4 میانگین: 4.25
[تعداد بازدید : 133578]

[نسخه چاپی]

بسم اللّه الرّحمن الرّحیم

 و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین  و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین


آشنایی با بادکش درمانی


تاریخچه بادکش درمانی


بادکش گذاشتن یا به قول عامّه، لیوان انداختن که امروزه دز بین اهل فنّ، به «حجامت گرم و خشک» شهرت یافته است؛ از روش های مهمّ درمانی در طبّ سنّتی است که دارای سابقه ای چند هزار ساله است. از گذشته های دور، اطباء و حکمای مشرق زمین به خواص درمانی بادکش گذاری پی برده؛ در درمان بسیاری از بیماری ها و دردها از آن بهره می گرفتند.


در طب سنتی چین، تلفیقی بین بادکش درمانی و طب سوزنی صورت گرفته است و اطبای چینی جهت افزایش تاثیر طب سوزنی، در بسیاری موارد، آن را همراه با بادکش به کار می برند. در طب سنتی ایران زمین نیز درمان با بادکش سابقه ای طولانی دارد و توسط اطبای بزرگی چون ابوعلی سینا، رازی، جرجانی و ... به کرات جهت درمان بیماری ها و دردهای مختلف تجویز شده است و هنوز نیز با نامهای «لیوان انداختن» یا «کوزه گذاشتن» در اقصی نقاط کشور رواج دارد.


در طب کلاسیک و جدید نیز مطالعات فراوانی روی تاثیرات بادکش در درمان بیماریها و مکانیسم این تاثیرات انجام شده است و در این میان می توان به مطالعات فراوان دکتر یوهان آبله( پزشک آلمانی) و پروفسور VON NEISSER( محقق رژیم صهیونیستی) اشاره کرد. این دو محقق برجسته، درمان انواع بیماری ها از قبیل میگرن، اسپاسم عضلانی، سنگ کلیه، آرتروز، زخم های معده و دوازدهه، دردهای مزمن عضلانی، قاعدگی دردناک، کمردرد و ... را توسط بادکش درمانی( خلاء درمانی) ممکن دانسته اند.


کتب فراوانی نیز در این زمینه در سراسر جهان به چاپ رسیده است که به عنوان نمونه می توان به cupping therapy نوشته پروفسور شیر علی (ilkay chirali ) از انگلستان و کتب متعدد چینی راجع به بادکش درمانی یا خلاء درمانی اشاره کرد. در پایگاه های های علمی اینترنتی نیز مقالات متعدد و فراوانی در این زمینه موجود است.(کلمات کلیدی:  dry cupping، cupping، air therapy)

 

 

انواع بادکش


امروزه بادکش را به دو دسته گرم و سرد تقسیم بندی می کنند؛ به این ترتیب که بادکش به شیوه سنّتی را که با استفاده از آتش و لیوان یا کوزه انجام می شود به عنوان بادکش گرم و بادکش از طریق دستگاه های ساکشن دستی یا برقی را به عنوان بادکش سرد می شناسند. بادکش سرد تقریبا معادل بادکش هایی است که در طبّ قدیم و با ابزاری مانند شاخ و با ایجاد مکش از سوی حجّام انجام می شده است. طبق نظر حکما و اطباء و بنابه تجربیات فراوان، پرواضح است که تاثیر بادکش گرم در درمان دردها و بیماری ها بیشتر از بادکش سرد است.


 

انواع بادکش گذاری


1- بادکش ثابت: در این روش لیوان یا لیوان ها در طول مدت زمان مشخصی به طور ثابت روی پوست بدن بیمار قرار مـی گیرند و پـس از اتـمام زمان بادکش از بدن جدا می شوند؛ مثلا در بادکش وسیع کتف و کمر که در درمان کمردردها و رفع خستگی مزمن کاربرد دارد.


2- بادکش متناوب( منقطع): گاهی برای جلوگیری از کبودی موضع یا برای جلوگیری از عوارض بادکشهای خاص، مثلا روی پوست صورت و گونه، از بادکش متناوب استفاده می شود؛ بدین صورت که پس از ایجاد خلاء و ثابت شدن لیوان روی پوست، پس از 3 تا 5 ثانیه لیوان از روی پوست جدا شده؛ مجددا هواگیری می شود و روی پوست گذاشته می شود. عمل تثبیت و جدا کردن لیوان بین 20 تا 40 مرحله تکرار می شود. از این روش بادکش می توان در بادکش نقاط مختلف صورت  و نیز برای آماده کردن موضع حجامت استفاده کرد.


3- بادکش متحرک یا لغزان: در بادکش متحرک قبل از بادکش گذاری، موضع را روغن مالی می کنیم( جهت روغن مالی می توان از روغنهای طبیعی نظیر روغن زیتون، روغن کنجد، روغن بادام تلخ یا روغن سیاهدانه استفاده کرد.) پس از روغن مالی، بادکش را روی بدن ثابت می کنیم و سپس به آرامی آن را با دست روی پوست به حرکت در می آوریم، این عمل باعث گرمی( سرخی) موضعی شده و در رفع اسپاسمهای عضلانی و خستگی مفرط بسیار موثر است.


کاربرد درمانی و سازوکار تاثیر بادکش


بادکش گذاری با سازوکارهای متعددی باعث رفع دردها و درمان بیماریهای مختلف می شود که در زیر به تعدادی از آنها اشاره می شود:


* یکی از علل درد و خستگی قسمتهای مختلف بدن، تجمع بعضی مواد نظیر اسید لاکتیک و سایر مواد زاید سلولی در مویرگهای سطحی بدن است که معمولا با اختلال در خونرسانی موضعی همراه است. بادکش با ایجاد خلاء، باعث انبساط عروق سطحی، تجمع خون در موضع و افزایش خونرسانی موضعی می شود. در نتیجه اکسیژن و غذای بیشتری به سلولها رسیده؛ درد و خستگی رفع می گردد.


* افزایش خونرسانی موضعی با فراخوانی سلولهای دفاعی و فاکتورهای ضد التهاب خونی به موضع، باعث تسریع ترمیم آسیبهای بافتی و عفونتهای موضعی می شود؛ مثلا با بادکش کردن اطراف زخمهای بستر می توان به ترمیم و بهبود این زخمها کمک شایانی کرد.


* بادکش با ایجاد خلاء، در تخلیه سموم و عفونتهای موضعی مثلا در گزیدگی با مار و عقرب کمک کننده است.


* بادکش با ایجاد فشار منفی، باعث انبساط عضلانی شده؛ در رفع اسپاسم عضلانی که علت بسیاری از دردهای موضعی هستند؛ کمک می کند.


* بادکش با تحریک روده ها و دستگاه گوارش در درمان برخی از بیماریهای گوارشی نظیر زخم معده، تنبلی روده و یبوست، کمک کننده است.


* بادکش های متناوب و مکّرر با جذب خون به عضلات در رفع لاغریهای موضعی و افزایش بافت ماهیچه ای موضع بادکش، موثرند.


* اگر علت چاقی، تجمع موضعی چربی باشد؛ بادکش گرم در سوزاندن چربیهای موضعی موثر است.(با مکانیسم فراخوان خون به ناحیه پر چربی و افزایش متابولیسم موضعی).


* از فشار منفی ایجاد شده توسط بادکش می توان در کنترل و تنظیم بعضی از خونریزی ها در بدن بهره گرفت؛ مثلا در هایپرمنوره(قاعدگی با خونریزی شدید) می توان زیر سینه ها را بادکش کرد. با این عمل، فشار خون از اندام تحتانی به سمت اندام فوقانی متوجه شده و از شدت خونریزی کاسته می شود یا در خونریزی کم قاعدگی(هایپومنوره) با بادکش رانها و ساقها می توان فشار را از قسمتهای فوقانی به سمت اندام تحتانی متوجه ساخته؛ میزان خونریزی را افزایش داد؛ یا در خون دماغ شدید با بادکش کردن اطراف ناف(در طرف خونریزی) فشار خون به قسمتهای تحتانی منتقل و خون دماغ کم کم قطع می گردد.


* بعضی دردهای عضلانی بر اثر درگیر شدن اعصاب حسی بین ماهیچه ها یا بافت پیوندی سخت شده، ایجاد می شود. لذا با بادکش نمودن، در بسیاری از موارد، این فشار از روی عصب برداشته شده؛ درد تسکین می یابد.


* در رفع خوابرفتگی ها و گزگز اندام، بادکش، با تسریع خونرسانی و اکسیژناسیون بافتی موثر می باشد.


* عده ای از اطباء و حکما از فشار منفی بادکش جهت کمک به خروج سنگهای کلیوی استفاده می کنند؛ به این صورت که بعد از روغن مالی، مسیر کلیه ها و حالبها را از طرف کلیه به سمت مثانه، بادکش متحرک می کنند.


* در افرادی که دارای طبع سرد و تر هستند و در اصطلاح طب سنتی، بلغمی مزاجند، بادکش گرم و خشک کاربرد فراوانی دارد و جایگزین مناسبی برای حجامت(تر) می باشد.


* طبق تعریف طب سنتی؛ گاهی دردها بر اثر غلبه سردی بر بافت یا عضو ایجاد می شود و لذا می بینیم که بسیاری از دردهای موضعی با گرم کردن موضع، تسکین می یابند؛ لذا اگر بادکش به صورت گرم تجویز شود در رفع این دردها موثر است.


* در طب سنتی، بیماری برص یا vitiligo از بیماری های بلغمی محسوب می شود. لذا با این استدلال که بلغم، سرد و تر و بادکش، گرم و خشک(یعنی دقیقا ضد بلغم) است؛ ، لذا بادکش متناوب (یک روز در میان، حداقل 40 جلسه) را در درمان برص موثر می دانند.(قطعی است که افزایش خونرسانی پوست توسط بادکش گذاری در رفع بسیاری از بیماریهای پوستی موثر است و تحقیقات پروفسور von neisser نیز این مساله را تایید می کند.)


* در زانوهایی که دچار تورم، درد و تجمع مایع در مفصل شده اند(تجمع بلغم موضعی) با بادکش متناوب(40 تا 120 جلسه، یک روز در میان)، می توان کم کم این مایع را از محیط خارج کرد.


یادآوری: در رفع بلغم موضعی و سیستمیک، بادکش گرم و خشک بر بادکش سرد ارجحیت دارد.


مقاله مرتبط: آموزش روش عملی انجام بادکش

 

 

منبع :

جزوه آشنایی بادکش درمانی؛ دکتر علی اکبر روزگاری



نظرات
  سلام دکترم گلنار رو به همراه داروهای قاعده آور برام تجویز کرده؟..میشه همزمان خورد؟
ارسال کننده نظر : مری      تاریخ ارسال نظر : ۱ تير ۱۴۰۲
  

سلام. احتمالا اثر هم را خنثی می کنند ولی علت تجویز راباید خود پزشک توضیح دهد.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲ تير ۱۴۰۲



  دوستان عزیز در زمان حمله سندرم روده تحریک پذیر با علایم اسهال و نیاز به دفع مکرر ولی روده خالی و ناتوان، دو استکان دمنوش بابونه میل کنید. بدون قند و شکر.
ارسال کننده نظر : الف      تاریخ ارسال نظر : ۳۰ فروردين ۱۴۰۲


  سلام1)..از شربت مصفی خون میشه در دوران قاعدگی استفاده کرد؟.2).میشه در دوران قاعدگی هم رحم را با روغن سیاهدانه ماساژ داد؟
ارسال کننده نظر : مرمر      تاریخ ارسال نظر : ۴ فروردين ۱۴۰۲
  

سلام. معمولا پاسخ هر دو سوال مثبت است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۵ فروردين ۱۴۰۲



  سلام من شکم در میشدم گاهی یبوست گاهی اسهال خیلی آدم عصبی هستم دکتور رفتم گفت آندوسکپی وکلونسکپی باید انجام بدی انجام دادم و تشخیص روده تحریک پذیر دادن دارو بهم دادم چند روز خوبم باز درد میاد یا نفخ دارم یا ترش یا اسهال و یا یبوست این مشکل حدود چهار سال هست که دارم هم باعث بیکاریم شده هم زندگیمو بهم ریخته اگه درمانی داره ممنون میشم کمکم کنین
ارسال کننده نظر : حسین      تاریخ ارسال نظر : ۲۹ آذر ۱۴۰۱
  

سلام، غذا را زیاد بجوید. قبل و بعد از غذا کمی نمک میل کنید. از نیم ساعت به غذا تا دو ساعت بعد از آن، مایعات و میوه نخورید. فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد. بسم الله اول و شکر آخر غذا را با توجه بگوئید. پرخوری نکنید. روزی سه استکان عرق زنیان را کمی عسل شیرین و میل کنید. برای درمان تخصصی بهتر است حضورا به همکاران مراجعه کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۲۹ آذر ۱۴۰۱



  سلام آیا ممکن است بعد از بادکش شکم دچار دل‌درد بشویم؟
ارسال کننده نظر : سارا      تاریخ ارسال نظر : ۱۲ آبان ۱۴۰۱
  

سلام. ممکن است اما تشخیص دقیق علت با پزشک معالج است.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ آبان ۱۴۰۱



  سلام وقت بخیر برای درمان ورم معده که منجر به حالت تهوع شده و گاهی نفخ و مزمن می‌باشد چه درمان‌هایی خوب است
ارسال کننده نظر : میتی      تاریخ ارسال نظر : ۱۴ خرداد ۱۴۰۱
  

سلام.دستورات این دو مقاله برای شما مناسب هستند:


معده شناسی


ترش کردن


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱۴ خرداد ۱۴۰۱



  سلام دکتر خسته نباشید وقت شما بخیر....یک سوال از خدمت شما داشتم....من یک جا شنیدم که گفتند بادکش میتونه باعث جابجا شدن اعضای بدن بشه؟این درسته؟ازشنیدنش ترسیدم چون هر از گاهی بادکش گرم و خشک با روغن مالی انجام میدم برای برادرم یا خودم....این مطلب صحت داره یا برای مخالفت با طب سنتی این مطرح شده؟مگه شدت کشش یک لیوان چقدر میتونه باشه که باعث جابجایی اعضا یا دنده ها بشه؟ممنون میشم یک توضیحی بدید
ارسال کننده نظر : علی      تاریخ ارسال نظر : ۳۱ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. نگران نباشید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۱ ارديبهشت ۱۴۰۱



  آیا بادکش گرم برای رفع کردن باد معده مفیده یا نه؟ باد معده زیاد و خارج از کنترل نشانه سردی بدنه ؟برای درمان چه کنم؟ بعد از دومین زایمانم خیلی شدید باد معده دارم لطفا راهنمایی ام کنید..
ارسال کننده نظر : مهسا      تاریخ ارسال نظر : ۲۸ فروردين ۱۴۰۱
  

سلام. مفید است. غذا را زیاد بجوید. قبل و بعد از غذا کمی نمک میل کنید. از نیم ساعت به غذا تا دو ساعت بعد از آن، مایعات و میوه نخورید. فاصله بین غذا و خواب حداقل دو ساعت باشد. بسم الله اول و شکر آخر غذا را با توجه بگوئید. پرخوری نکنید. روزی سه استکان عرق زنیان را کمی عسل شیرین و میل کنید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۳۰ فروردين ۱۴۰۱



  سلام .طاعات عبادات شما مقبول درگاه الهی ان شاءالله.من هر چه از بادکش یاد گرفتم به واسطه ی سایت شما بوده و چقدر هم مفید بوده و خدا میداند که چقدر دعاگوی شما هستم.البته نه فقط بادکش،کلی مطلب از شما آموختم.شما استادی بودید و هستید که گرچه هیچوقت ندیدمتان ولی ارادت زیادی به شما دارم و خواهم داشت.خدایمان حفظتان کند و عمر باعزت نصیبتان بفرماید بزرگوار.در این روزها بسیار محتاج دعای بندگان خوبی چون شماییم.التماس دعا
ارسال کننده نظر : مادر      تاریخ ارسال نظر : ۲۶ فروردين ۱۴۰۰


  سلام..من بدنم گرمائی بوده پس سرد طعم ها را خوردم بدنم سردی بهش غلبه کرده ... ممنون میشم رهنمائی کنید چه نوع بادکش برام مفید است..
ارسال کننده نظر : علی اکبر      تاریخ ارسال نظر : ۶ اسفند ۱۳۹۹
  

سلام. بهتر است با مراجعه حضوری به همکاران و تعیین وضعیت مزاجی، معالجه اصولی بشوید.


ارسال کننده نظر : مدیر وب سایت      تاریخ ارسال پاسخ : ۷ اسفند ۱۳۹۹



 
12345678
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :  
ایمیل :
* نظر شما
 

سایر مقالات این موضوع

سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[4114بازدید]
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[22016بازدید]
سالنامه حجامت 1401 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[7847بازدید]
سالنامه حجامت 1400 شمسی (هدیه پایگاه طب شیعه)[37315بازدید]
سالنامه حجامت 1399 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[22150بازدید]
سالنامه حجامت 1398 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[82975بازدید]
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[24763بازدید]
سالنامه حجامت 1396 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[40967بازدید]
سالنامه حجامت 1395 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[32363بازدید]
سالنامه حجامت 1394 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[43249بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله چهارم؛ انواع حجامت[93385بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله سوّم؛ تمهیدات حجامت[38314بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله دوّم؛ روش اجرای حجامت [49973بازدید]
سالنامه حجامت 1393 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[49292بازدید]
حجامت شناخت؛ مقاله نخست؛ سیر تاریخی[25851بازدید]
سالنامه حجامت 1392 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)[47722بازدید]
آزمون علمی حجامت[24935بازدید]
آموزش روش عملی انجام بادکش[1100964بازدید]
آشنایی با بادکش درمانی[133579بازدید]
زالو؛ جرّاح کوچک[155424بازدید]

نمایش تمامی عناوین این موضوع

آخرین مقالات

چه شد که ما آدم ها از لحاظ روانی اینقدر ضعیف و تنبل شدیم؟ (مقاله انتخابی)
چگونه شركت‌هاي بزرگ داروسازي، شما را براي خريد داروهايي كه احتمالاً نياز نداريد، آماده مي‌كنند؟
آیا پس از «پروژه تنظیم خانواده» نوبت به «پروژه سلامت معنوی» رسیده؟! (مقاله انتخابی)
​تکنولوژی تراریخته؛ راهی برای افزایش محصول یا بیماری؟ (مقاله انتخابی)
چرا بلافاصله بعد از جشن تولد نباید فیلم‌هایش را ببینیم؟ (مقاله انتخابی)
اسمی روی بچه‌ام گذاشته‌ام که تا حالا به گوش کسی نخورده است.
وقتی آنلاین هستیم خودمان باشیم (مقاله انتخابی)
بگذارید دوباره حوصلۀ بچه‌هایتان سر برود (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1397 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
جذابیت و زیبایی به قیمت انواع سرطان (مقاله انتخابی)
سالنامه حجامت 1403 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
«بنزین»، «گازوئیل» و «خوراک دام» به ‌خورد مردم ندهید.
زگیل تناسلی
چرا آدم‌های خوب در شبکه‎های اجتماعی تحمل‎ناپذیر می‌شوند؟ (مقاله انتخابی)
کرونا، مردن از ترس مرگ!!
سالنامه حجامت 1402 شمسی (هدیه پایگاه طبّ شیعه)
کودک و تفکّر اقتصادی (2)
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
چرا دیگر هیچ‌کس نمی‌تواند پدر و مادر خوبی باشد؟
گرداب تربیت بچه (مقاله انتخابی)
آرامش دیداری (2)
من هم از این کلمۀ برند خیلی بدم می‌آید (مقاله انتخابی)
بزرگی خوش خیم پروستات
قبل از انتشار عکس فرزندتان در فیسبوک، به آینده‌اش فکر کنید (مقاله انتخابی)