بسیار ممنون از راهنمایی تون اما نمیدونم چرا چند وقته نظرم به ژل رویال جلب شده ‌
رها

سلام و خداقوت برای مشکل کمبود انرژی بدنی ، مصرف چه مواردی خوب و مفید هست ؟! ( مزاج تقریبا گرم و خشک )
رها

سلام وعرض ادب ، من کم کاری تیرویید دارم وقرص لووکسین مصرف میکنم با دخیره پایین تخمدان آیا میتوانم روش پیاز درمانی را انجام دهم ؟مشکلی برای تیروییدم ایجاد میشه؟
الهام

نوزادپسری دارم دوماهشه..بردمش بهداش بهم گفتن تواین یک ماهه اضافه وزن نکرده..علت چیه.من خودم میدونم شیرم کم شده ی مدته رفتم واسش شیرخشک نان یک گرفتم..دوبار خورد خوب بود روزبعدش گریه ها وبهم پیچیدناش شروع شد..بردمش متخصص واسش سونونوشت توسونو گفتن شکمش پرازگازه ولی مایع آرادشکمی دیده شده..من ازترس دارم زهرترک میشم نمیدونم چکارکنم
سادات

سلام علیکم چرا چندین ساعت بعد از مصرف سرکه انگبین نعنایی شکم درد و اسهال شدیدی شروع میشود (دچار مشکلات گوارشی وضعف معده هستم)؟
محمدجواد

فراماسون ها، که اصلی ترین دستگاه نفوذی شان وزارت بهداشت است، هر روز یک بخش از سلامت این جامعه را هدف می گیرند و نابود می کنند.
شهریار

سلام علت خوردن خاک و علاقه به یخ توسط کودک ۵ساله چی هستش لطفا راهنمایی کنید
علی

سلام امروز خوب حجامت کرد
زارعی

سلام ببخشید این حسوم های آهنی مشکی که تو بعضی عطاری ها هست میشه استفاده کرد به عنوان همون قطعه اهن؟
شاهمرادی

سلام وقت بخیر نوزاد ۳۲ روزه ای دارم که در زمان دفع خیلی زور می‌زند و گاها خیلی گریه میکنه و کبود می‌شود در بعضی‌ روزها ۷_۸ ساعت تلاش می‌کند تا دفع انجام دهد و اذیت میشود، ماساژ شکم با روغن هم تاثیری نداشته لطفا راهنمایی بفرمایید مشکل یبوست و نفخ ندارد
بهار
کد : 12928
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۷
خبرها و نظرها
Share Email
میل به «دیده شدن»؛ دغدغه جدیدی که فکر برخی مذهبی‌ها را هم مشغول کرده

 

 

بسم اللّه الرّحمن الرّحيم 

و صلّي الله علي محمّد و آله الطّاهرين  و لعنة الله علي اعدائهم اجمعين 

 

 

 

میل به «دیده شدن»؛ دغدغه جدیدی که فکر برخی مذهبی‌ها را هم مشغول کرده

 

 

 

سلبریتی، مفهومی سطحی و نازل است و کسی که خود را منتسب به دین می‌کند و شهرت و اعتبارش، وابسته به این انتساب است، نباید با رفتارهای عجیب سلبریتی‌گونه در پی دیده شدن باشد.

 

 

به گزارش جهان نيوز، با ظهور و گسترش هرچه بیشتر گوشی‌های همراه هوشمند، چهره بودن آداب و نمود جدیدی پیدا کرد. اگر در سال‌های گذشته، همراه داشتن دوربین عکاسی یا دوربین فیلمبرداری سخت بود، امروز گوشی‌های هوشمند که دارای دوربین پیشرفته‌ای هستند، خلأ سختی‌های حمل دوربین مستقل را جبران می‌کنند. ضمن اینکه در گذشته به علت محدودیت نگاتیو و یا محدودیت کارت حافظه دوربین، عکاسی یک هنر به حساب می‌آمد و به علت محدودیت هر عکسی گرفته نمی‌شد. اما دم دستی شدن دوربین و عکاسی و از بین رفتن محدودیت‌ها، به طور بی‌سابقه‌ای «تن دال» بودن را تحریک و سلبریتی بودگی را ترویج می‌کند. پرداختن به مفهوم سلبریتی سرفصلی جداگانه می‌طلبد، اما آنچه پیداست سلبریتی بودن، فرهنگ زیستی خاصی دارد که در حال نفوذ به طبقات، اقشار و منزلت‌های مختلف اجتماعی است.

 

منزلت‌های مختلف اجتماعی در طول دوران‌های متعدد، برای خود مجموعه‌ای از ویژگی‌ها را دارا بودند. از جمله اینکه پوشش ظاهری‌ خاصی داشتند. یعنی اگر کسی فردی را با آن پوشش خاص می‌دید، ناخودآگاه در ذهنش او را به طبقه خاصی ارجاع می‌داد و با او بر اساس خاستگاه اجتماعی‌اش برخورد می‌کرد. افرادی در جامعه بودند که از آنها با عنوان مذهبیون یاد می‌شد. آقایان و خانم‌های مذهبی پوشش خاصی داشتند و البته متناسب با آن پوشش ظاهری، رفتار خاصی را هم داشتند.

 

در اقشار دیگر جامعه نیز چنین بود. مثلا کسی که به عنوان درویش مشهور بود و با فرقه گنابادی‌ها و دیگر فرق انحرافی نسبت داشت، هم در پوشش خرقه خاصی به تن می‌کرد و هم در منش به تارک‌الدنیا بودن تظاهر می‌کرد. برای جامعه، درویشی با زندگی اشرافی غیر قابل جمع بود.

 

اما با پیشرفت و نفوذ تکنولوژی، مرز بین طبقات، اقشار و گروه‌های منزلتی مختلف از بین رفته و بعضا شاهد اضمحلال و استحاله فرهنگ‌های اصیل هستیم.

 

فرهنگ‌های اصیلی که نمودهای خاصی داشتند و هرکدام از این نمودها، اشاره به منش خاصی داشت. متاسفانه این اصالت در حال استحاله است و بعضا چیزی جز ظاهری بی‌محتوا باقی نمانده و همان ظاهر هم بر علیه مراد اصلی‌اش استفاده می‌شود.

 


اگر روزی علما و متدینین، پوشش و ظاهری خاصی داشتند که به موجب آن مردم در همه امور به آنها اعتماد می‌کردند، متاسفانه امروز شاهد برخی رفتارهای عجیب از جانب برخی افراد منتسب به دین هستیم که دید عامه مردم را تغییر داده و می‌دهد.

 

این رفتارها بیشتر در فضای مجازی تجلی پیدا کرده است. از جمله نزدیکی برخی افراد مذهبی به سلبریتی‌ها و تلاش برای شبیه شدن به آنها به گونه‌ای که بعضا مشروعیت خود را هم از آنان طلب و با رفتارهایی شبیه به رفتار و منش سلبریتی‌ها در پی دیده شدن هستند. مثلا طلبه‌ای تلاش کند که در جمع بازیگران حضور پیدا کند یا در حاشیه مراسمی بتواند با چند چهره مشهور هنری عکس یادگاری بگیرد و آن را در صفحه‌ مجازی‌اش منتشر کند تا «فالوورهایش» زیادتر و «لایک»‌هایش بیشتر شود.

 

چنین رفتارهایی اگرچه با کرامت انسانی هم در تعارض است، اما جامعه از سلبریتی‌ها توقع خاصی ندارد، چرا که اساسا «سلبریتی»، مفهومی سطحی و نازل است. اما فردی که شهرت، اعتبار و احترامش را مدیون لباس روحانیت یا کسوت مداحی است، نباید با رفتارهای عجیب در پی دیده شدن باشد. اگر یک سلبریتی ساعت چند میلیونی دست کند یا ماشین میلیاردی سوار شود، تفاخر او مذموم و ناپسند است، اما این کار از یک مداح اهل بیت (ع) می‌تواند چند برابر بدتر و ناپسندتر باشد. یا اگر یک سلبریتی به دنبال این است که در جشن‌ها و مراسم‌ها با به تن کردن لباس شاذ بیشتر مورد توجه دوربین‌ها قرار بگیرد، نباید یک طلبه با لباس پیامبر (ص) چنین کند و با پوشیدن رنگ‌ها و مدل‌های عجیب به دنبال دیده شدن بیشتر باشد.

 

امام صادق علیه السلام به یکی از اصحاب خود فرمودند: کار خوب از هر کسی خوب است، ولی از تو به واسطه انتسابی که با ما داری و تو را وابسته به خاندان رسالت می‌دانند خوب‌تر و زیباتر است و کار بد از هر کس بد است، ولی از تو به خاطر همین انتساب، زشت‌تر و قبیح‌تر است.

 

اگرچه آراستگی همیشه مورد تاکید اهل بیت(ع) بوده است، اما مفهوم آراستگی با تبرج متفاوت است. این دو مفهوم بعضا اختلاط پیدا کرده و «آراستگی» و «فرزند زمانه خود بودن» با تبرج اشتباه گرفته‌ شده است. این تصور اشتباه، در شبکه‌های اجتماعی، علی الخصوص شبکه‌های اجتماعی عکس‌محور جلوه خاصی پیدا کرده و برخی از اشخاص منتسب به دین ـ اعم از طلبه و مداح و فعال مذهبی ـ به جای تبلیغ دین، به تبلیغ «خود» می‌پردازند. برای مثال طلبه ملبسی که منبر می‌رود و مردم را نصیحت می‌کند، همیشه از آرامش و خلوتی برخوردار است که مورد غبطه همگان بوده، اما تصور کنید همین طلبه نه تنها به دنبال خلوت نباشد، بلکه حتی در مکان‌هایی که برای توسل و خلوت و توجه به اهل بیت (ع) است، بیشتر به دنبال اطلاع‌رسانی از خود باشد! عکس‌های پرتره از خود بگذارد و زیرش بنویسد: «من و بانو در حرم به یاد شماها هستیم»، «من در سالن غذاخوری حرم هستم»، «من در فلانجا با فلان کس هستم»! این مساله از جمله تجلیات فردگرایی اومانیستی و‌ «تن نمایی» است که در هر سبک زندگی به یک صورت خاصی ظاهر می‌شود و متاسفانه در سبک زندگی اسلامی ما نیز ـ اگرچه به صورت اندک ـ این انحراف به وجود آمده است.

 

البته پرواضح است که این رفتار از افراد معدودی دیده می‌شود، اما چون این گروه منزلتی، همیشه زلال و پاکیزه بوده، اندک لکه‌ای در این صفحه سفید به چشم می‌آید.

 

در نقل قولی منتسب به حضرت امام خمینی (ره) آمده است که روزی به ایشان گفتند: آخوندی در لباس روحانیت دزدی کرده است. ایشان فرمودند: نگویید آخوندی در لباس روحانیت دزدی کرده، بگویید دزدی در لباس روحانیت بوده است.

 

منبع :

رجانیوز به نقل از فارس



نظرات
نظر خود را ثبت کنید

کاربر گرامی؛ سلامٌ علیکم

 

لطفا پیش از ثبت نظر خود توجه داشته باشید:


تجویز دارو و پیچیدن نسخه برای بیماری و مشکلات شخصی و موردی، نیاز به شرح حال کامل و معاینه بالینی دارد که طبیعتاً از طریق ارتباط مجازی، قابل حصول نیست.

 

 

لذا خواهشمندیم از تقاضای نسخه و دارو برای بیماری های موردی، اجـتناب فرمایید.

 

سایر نکات:


❶از اعلام نشانی و تلفن درمانگاه معذوریم. درصورت تمایل از طریق پایگاه «طبیب شهر»، پزشک مورد نظر خود را جستجو کنید.

ابتدا مقالات مربوطه را مطالعه کنید و پس از اطمینان از نبود اطّلاعات مورد نظرتان، نسبت به طرح سؤال اقدام کنید. از پاسخگویی به سؤالاتی که در متن مقاله پاسخ داده شده اند معذوریم.

❸از طرح سؤال هایی که نیاز به پاسخ های خصوصی و ارسال به پست الکترونیک دارد خودداری فرمایید.

❹پاسخگویی به سؤالاتِ کلّی و نیازمند پاسخ های مفصّل در توان پایگاه نیست.

❺نشانی پست الکترونیک شما در نزد پایگاه طبّ شیعه محفوظ است.

❻هرنظر را تنها یک بار ارسال کنید و از تکرار ارسال نظرات خودداری کنید.

❼حتّی المقدور از ارسال نظرات به صورت «فینگیلیش» خودداری کنید.

❽پاسخ هاي ارائه شده، كلّي و عمومي هستند و پاسخ دقيق و تخصّصي، تنها با ويزيت بيمار امكانپذير است

 

 

با سپاس و امتنان        

دکتر وحید علیان نژادی

نام :
ایمیل :
* نظر شما

آخرین مقالات

داروی گیاهی کرونای مدبر غدیر[12387بازدید]
ارزش های پست مدرن، نارضایتی از پزشکی؛ گرایش به طب مکمل[15057بازدید]
غذا درمانی از دیدگاه قرآن و علم(مقاله انتخابی)[35265بازدید]
نظام بهداشت و سلامت در اسلام(مقاله انتخابی)[46263بازدید]
بهداشت روانی اعتقادی در اجتماع(مقاله انتخابی)[17305بازدید]
بررسي ناهمخوانی آيات طبّي با علوم پزشكي(مقاله انتخابی)[23183بازدید]
قرآن و بهداشت روان(مقاله انتخابی)[63681بازدید]
چند نکته ساده در مورد از شیر گرفتن کودک[536349بازدید]
زردی نوزادان[494034بازدید]
ارتباط عطر و اسباب بازی با چاقی کودکان (مقاله انتخابی)[11483بازدید]
علم، سنّت، مدرنیته(مقاله انتخابی)[11600بازدید]
پزشکی نوین و تردید های پیش رو(مقاله انتخابی)[11283بازدید]
آشنایی با ابعاد آشکار و پنهان ترویج همجنس بازی در جهان(مقاله انتخابی)[16139بازدید]
توصیه های طبی از مرحوم آقا فخر تهرانی [50934بازدید]
نقد طب مدرن از دیدگاه آیت الله جوادی آملی(مقاله انتخابی)[17755بازدید]
وقتی پیامبران غرب دروغ می گویند (تبارشناسی علوم جدید)(مقاله انتخابی)[15247بازدید]
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)[10986بازدید]
القاى بیمارى به جامعه(مقاله انتخابی)[8452بازدید]
ایدز ؛ گلوله‌ بیولوژیک آرپا(مقاله انتخابی)[13055بازدید]
نگاهی به جنايات بيوتروريستي آمريكا(مقاله انتخابی)[14407بازدید]

از میان مقالات

ورزش از دیدگاه طبّ سنّتی و اسلامی
جایگاه ضوابط شرعی مرتبط با آموزش، پژوهش و درمان در طب سنتی ایران (مقاله انتخابی)
چه مقدار از غذای شما پرتو دهی شده است؟(مقاله انتخابی)
ثبت انحصاری حیات(مقاله انتخابی)
بزرگترین اکتشاف برای من این بود که فهمیدم ...
روان‌شناسي شخصيت سالم از منظر قرآن(مقاله انتخابی)
دنیای زیبای دینداران
تدابیر طبّ ایرانی در درمان ناباروری
تدابیر فصل بهار
اثبات کجی دیوار پزشکی مدرن(مقاله انتخابی)
کودک و تفکّر اقتصادی (1)
کدام تنظیم خانواده؟(مقاله انتخابی)
رشد بالای ابتلای زنان به سرطان سینه چه دلایلی دارد؟ (مقاله انتخابی)
تزریق رعب و وحشت برای هیچ؟! ضرورت بررسی معضل تبلیغات منفی آنفلوانزای خوکی(مقاله انتخابی)
پشت پرده استفاده از ماده سمی فلوراید(مقاله انتخابی)
از هفت ميليارد به پانصد ميليون نفر: دستور كار نخبگان جهاني براي كنترل جمعيت(مقاله انتخابی)
لوازم خانگی، جاسوسان مدرن امریکایی(مقاله انتخابی)
اهداف و روش‌شناسي آیات پزشکی(مقاله انتخابی)
برنامه استاندارد غذایی 14 روزه
برص و آب آفتابی!